Allegro MicroSystems aandelen kopen? Analyse +35,6% Groei | Happy Investors
Allegro MicroSystems
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
10/25/2023
9 min

Allegro MicroSystems aandelen kopen? Analyse +35,6% Groei | Happy Investors

10/25/2023
9 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Allegro MicroSystems  aandelen. Allegro MicroSystems  aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Allegro MicroSystems, een microchipfabrikant voor auto- en industriële markten

Allegro MicroSystems (ALGM) is een toonaangevende wereldwijde ontwerper, fabrikant en verkoper van sensor geïntegreerde circuits (IC's) en toepassingsspecifieke geïntegreerde circuits (ASIC's) die worden gebruikt in verschillende industriële sectoren, waaronder de auto-industrie. Het bedrijf is opgericht in 1979 en heeft zijn hoofdkantoor in Delaware, VS.

 • Ticker: ALGM
 • Toegangsprijs: $33-$34
 • Richtprijs: $45
 • Potentieel: 35,6%
 • Horizon: 6 maanden
 • Risico: gemiddeld
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Allegro MicroSystems aandelen

 • De producten van Allegro MicroSystems worden gebruikt om geavanceerde bestuurdersondersteuningssystemen (ADAS) te maken, waarvan de markt naar verwachting zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16,5% in 2023-2035 om $300-$400 miljard te bereiken tegen het einde van de voorspellingsperiode.
 • Het bedrijf produceert elektronische componenten van hoge kwaliteit voor zowel traditionele voertuigen met verbrandingsmotor (ICE) als elektrische voertuigen (EV).
 • Snelle ontwikkeling van de EV-industrie met een CAGR van 30% tot 2030, wat de vraag naar de producten van het bedrijf zal ondersteunen.
 • De productie door het bedrijf van elektronische componenten voor de EV-markt opent brede perspectieven, aangezien een EV ~50% meer elektronische componenten vereist in vergelijking met een ICE-auto.
 • Belangrijke fusies en overnames die in 2022-2023 werden afgerond, versterkten het technologisch leiderschap van het bedrijf op de markt.
 • Het bedrijf heeft een sterk klantenbestand, dat Tesla, BMW, Ford, Audi, Toyota, Porsche en andere automerken omvat.

Waarom Allegro Microsystems aandelen kopen?

Reden 1. Productie van onderdelen voor ADAS-systemen

Allegro MicroSystems is 's werelds toonaangevende ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van sensor geïntegreerde circuits (IC's) en toepassingsspecifieke geïntegreerde circuits (ASIC's).

allegro-microsystemsZoals te zien is in de bovenstaande grafiek, worden de meeste producten van het bedrijf gebruikt in de auto-industrie. Zo stellen de sensorchips van Allegro MicroSystems voertuigen in staat om nauwkeurig snelheid, positie, elektrische stroom en andere bewegingsparameters te meten en worden ze gebruikt in de ADAS-systemen. De rijhulpsystemen zijn onderverdeeld in verschillende groepen op basis van complexiteitsniveau, variërend van basisveiligheidswezens zoals parkeersensoren tot volledig onbemande rijsystemen.

Volgens verschillende onderzoeken heeft de ADAS-markt aanzienlijke vooruitzichten. Zo kan volgens McKinsey de introductie van rijhulpsystemen het autorijden aangenamer en veiliger maken en het aantal ongevallen in Europa tegen 2030 met 15% verminderen. Volgens McKinsey zal de ADAS-markt in de periode 2023-2035 naar verwachting groeien met een CAGR van 16,49%-16,77% en tegen het einde van de prognoseperiode een waarde bereiken van 300 tot 400 miljard dollar.

In dit verband groeit de vraag naar elektronische componenten, namelijk naar chips die worden gebruikt in het ADAS-productieproces. Naast halfgeleiders omvatten deze componenten ook apparaten die verschillende parameters van de externe en interne omgeving van een voertuig kunnen uitlezen. Dergelijke producten worden geproduceerd door Allegro MicroSystems, dat de leidende positie in deze markt inneemt.

Het bedrijf merkte op dat zijn capaciteiten in de ADAS-markt waarschijnlijk zullen toenemen, aangezien de systemen momenteel voornamelijk worden gebruikt in voertuigen uit de hogere klassen, maar dat verwacht wordt dat ze zullen doordringen in de midden- en lagere klassen van de automarkt, waardoor de vraag naar de systemen sterk zal toenemen.

Het is vermeldenswaard dat hoe autonomer een auto is, hoe meer sensoren en microschakelingen deze nodig heeft. Allegro MicroSystems levert zijn producten voor alle ADAS-systemen, inclusief die van het 1e basisniveau.

Naarmate de ADAS-systemen worden ingevoerd in verschillende voertuigklassen en de zelfrijdende technologie zich verder ontwikkelt, zal de auto-industrie dus meer elektronische componenten nodig hebben die worden geproduceerd door bedrijven zoals Allegro MicroSystems. Deze trends zullen waarschijnlijk zorgen voor een aanzienlijke toename van de vraag naar de producten van het bedrijf in de komende jaren.

Reden 2. Groei van de elektrische auto-industrie

Allegro MicroSystems levert producten voor drie gebieden: auto, industrie en andere. Volgens schattingen van het bedrijf zal de adresseerbare markt (SAM genoemd in de onderstaande figuur) in de industriële sector groeien met een CAGR van 18% tot 3,5 miljard dollar, terwijl de markt voor EV-componenten zal groeien met een CAGR van 25% tot 3,9 miljard dollar in 2028.

allegro-microsystems-aandelen

Naast sensorchips die de interne en externe omgeving van een voertuig meten, produceert Allegro MicroSystems voedingschips die worden gebruikt bij de productie van EV's en in aanverwante industrieën, bijvoorbeeld bij de productie van opladers voor elektrische voertuigen.

De groei in de vraag naar elektronische componenten is voornamelijk te danken aan de snelle ontwikkeling van de EV-industrie. Volgens Benchmark Mineral Intelligence zal de productie van elektrische voertuigen stijgen met een CAGR van 30% in 2022-2030.allegro-microsystems-aandelen-analyse

Daarnaast neemt ook de totale productie van auto's toe. Volgens Research and Markets zal het aantal auto's toenemen van 85,32 miljoen tot 122,83 miljoen stuks, wat een CAGR van 3,71% betekent in 2020-2030.

Volgens Allegro MicroSystems heeft een EV aanzienlijk meer elektronische componenten nodig dan een ICE-auto. Volgens de gegevens van het bedrijf zijn er voor de productie van een populaire middelgrote sedan 50% meer elektronische onderdelen nodig in 2022, na de overgang van de auto van ICE naar elektrische motor.

Zo heeft een EV-voertuig bijvoorbeeld tractieomvormers, stroomomzetters, batterijbeheersystemen en andere specifieke onderdelen nodig.allegro-microsystems-analyse

Naast de genoemde trends ziet Allegro MicroSystems de vraag naar zijn producten toenemen door de wereldwijde trends van productierobotisering en de overgang naar koolstofvrije energie.

Door de groei van de doelmarkten van het bedrijf zal de vraag naar zijn producten de komende jaren dus waarschijnlijk ook toenemen.

Reden 3. Belangrijke fusies en overnames

In september 2022 zette Allegro MicroSystems een belangrijke stap in de verdere versterking van zijn positie in de EV-markt met de overname van Heyday Integrated Circuits ter waarde van $20,2 miljoen.

Voorafgaand aan de deal was Heyday een particulier bedrijf gespecialiseerd in compacte, volledig geïntegreerde geïsoleerde gate drivers die stroomomzetting in hoogspanningshalfgeleiderontwerpen mogelijk maken.

Dankzij de overeenkomst kon Allegro MicroSystems een van de kleinste hoogspannings- en hoogrendementsvoedingssystemen creëren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Bovendien breidde de overname de mogelijkheden van het bedrijf uit in zijn doelmarkten voor EV, zonne-omvormers, datacenters en 5G-voedingen, evenals de brede markt voor industriële toepassingen.

Daarnaast tekende Allegro MicroSystems in augustus 2023 een overeenkomst voor de overname van Crocus Technology, een toonaangevende leverancier van geavanceerde TMR-sensortechnologie (Tunnel Magnetoresistance), voor een bedrag van $ 420 miljoen. De overname verschafte Allegro MicroSystems unieke technologie en producten die zeer geschikt zijn voor de snelgroeiende markten voor toepassingen in e-mobiliteit, schone energie en automatisering, ondersteund door meer dan 200 patenten.

De markt voor magnetische sensoren zal tegen 2030 naar verwachting meer dan $5 miljard bedragen, waarbij TMR naar verwachting het snelst groeiende segment zal zijn. De beoogde marktomvang van Allegro MicroSystems wordt geschat op 1 miljard dollar in 2030. Volgens schattingen van het bedrijf zal het gebruik van de TMR-technologie in de auto-industrie en industriële productie leiden tot de groei van het segment met een CAGR van 30%.

De gerichte overnames van het bedrijf zijn dus in de eerste plaats gericht op het bereiken van technologisch leiderschap, wat het belangrijkste concurrentievoordeel is op de markt voor microschakelingen en halfgeleiders.

Financiële analyse Allegro MicroSystems aandelen

Het boekjaar 2023 van Allegro MicroSystems eindigde in maart. De financiële prestaties van het bedrijf in 2023 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $ 973,65 miljoen, een stijging van 26,67% ten opzichte van eind 2022.
 • Adj. EBITDA steeg van $226,14 miljoen naar $327,92 miljoen. De adj. EBITDA-marge steeg van 29,42% naar 33,68%.
 • De nettowinst bedroeg $187,36 miljoen vergeleken met $119,41 miljoen aan het einde van vorig jaar. De nettomarge steeg van 15,53% naar 19,24%.

De omzet en winst stegen dankzij de toegenomen vraag naar de producten van het bedrijf op het gebied van EV, automatisering en schone energie.analyse-allegro-microsystems

De financiële resultaten van Allegro MicroSystems in Q1 2024 worden hieronder weergegeven:

 • De omzet steeg met 27,80% j-o-j: van $ 217,75 miljoen naar $ 278,29 miljoen.
 • Adj. EBITDA steeg van $66,73 miljoen naar $101,01 miljoen. De adj. EBITDA-marge steeg van 30,64% naar 36,30%.
 • De nettowinst bedroeg $60,85 miljoen tegenover $10,25 miljoen een jaar eerder.analyse-aandelenallegro-microsystems

In Q1 liet Allegro MicroSystems ook een positieve dynamiek zien in omzet en winst, wat duidt op een aanhoudende groei in de vraag naar zijn diensten. Tegelijkertijd noteerde het bedrijf een lichte daling in de verkoop van consumenten- en smart home-producten.

 • Aan het einde van het boekjaar 2023 steeg de operationele kasstroom tot $193,21 miljoen vergeleken met $156,13 miljoen aan het einde van 2022.
 • De vrije kasstroom steeg van $86,19 miljoen naar $113,43 miljoen.

De operationele en vrije kasstromen stegen voornamelijk door een hoger nettoresultaat en non-cash baten.aandelen-allegro-microsystems

Allegro MicroSystems heeft een absoluut gezonde balans:

 • De totale schuld is $46,39 miljoen.
 • Kasequivalenten zijn goed voor $353,41 miljoen.

Dit niveau van schuldenlast toont de hoge financiële stabiliteit van het bedrijf aan.

Allegro MicroSystems voorspelt ook een positieve dynamiek van de financiële resultaten in Q2 FY2024:

aandelen-analyse-allegro-microsystems

De prognoses van het management van het bedrijf geven dus extra vertrouwen in het koerspotentieel van het aandeel in de komende maanden.

Waardering Allegro MicroSystems aandelen

Allegro MicroSystems wordt verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde op basis van EV/Sales van 5,86x en tegen het sectorgemiddelde op basis van EV/EBITDA van 16,75x, P/E van 27,02x en Fwd P/E van 22,42x.

aandelen-allegro-microsystems-analyse

Het gemiddelde koersdoel van de top 5 investeringsbanken op Wall Street is $54 per aandeel. Volgens onze consensus is het bedrijf ondergewaardeerd op basis van historische multiples; het aandeel heeft een reële marktwaarde van $45 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 35,6% inhoudt.


Belangrijkste risico's Allegro MicroSystems aandelen kopen

 • Als de auto-industrie in het algemeen en het EV-segment in het bijzonder vertragen, zal het totale aantal geproduceerde voertuigen afnemen, wat een invloed zou hebben op de vraag naar elektronische componenten geproduceerd door Allegro MicroSystems.
 • Onsuccesvolle fusies en overnames. Het bedrijf is betrokken bij fusies en overnames en heeft ook liquiditeitsreserves om nieuwe dergelijke transacties te doen. Als de overnamedoelen niet succesvol worden geïntegreerd in de perimeter van Allegro MicroSystems, kan de investering verloren gaan, wat de houding van investeerders ten opzichte van het bedrijf zou beïnvloeden.
 • De halfgeleider- en chipfabricage-industrie is zeer competitief met een eersteklas technologieaanbod als belangrijkste voordeel voor de marktspelers. Als Allegro MicroSystems zijn technologisch leiderschap niet kan behouden, kan het bedrijf een daling van de vraag naar zijn producten ervaren.

En, wat denk jij? Allegro MicroSystems  aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën