Nuvei Corporation aandelen kopen of niet? Analyse +55% Groei | Happy Investors
nuvei-corporation-aandelen-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/02/2023
10 min

Nuvei Corporation aandelen kopen of niet? Analyse +55% Groei | Happy Investors

08/02/2023
10 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Nuvei Corporation aandelen. Nuvei Corporation aandelen  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Nuvei Corporation, een leverancier van betaaloplossingen

Nuvei Corporation (NVEI) biedt betaaloplossingen voor het MKB en e-commerce resellers. Het platform van het bedrijf stelt klanten in staat om wereldwijd te betalen en betalingen te accepteren en omvat betaal- en acceptatietools, evenals datagestuurde business intelligence en risicobeheeroplossingen. Nuvei is opgericht in 2003 en heeft zijn hoofdkantoor in Montreal, Canada.

 • Toegangsprijs: $36,75
 • Richtprijs: $57
 • Potentieel: 55,1%
 • Horizon: 9 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Nuvei Corporation aandelen

 • Dankzij de omvang en vooruitzichten van de doelmarkt kan het bedrijf zijn marktaandeel vergroten en groeipercentages met dubbele cijfers handhaven.
 • Nuvei is een van de weinige bedrijven die een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder betalingsverwerking, acquiring, refunds, authenticatie en valutatransacties.
 • Dankzij een sterke concurrentiepositie kan het bedrijf zijn klantenbestand snel uitbreiden en het transactievolume verhogen.
 • Door de overname van Paya kan Nuvei zijn activiteiten diversifiëren naar snelgroeiende niet-cyclische verticale markten met grote eindmarkten.
 • Nuvei boekt een dubbelcijferige omzetgroei en genereert een sterke operationele en vrije kasstroom.
 • Op de middellange termijn zal de omzet naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks percentage van meer dan 20% en de aangepaste EBITDA met meer dan 50%.
 • Nuvei wordt verhandeld met een korting ten opzichte van sectorgenoten. Volgens de consensus op Wall Street heeft het aandeel een opwaarts potentieel van meer dan 55,1%.

Waarom Nuvei aandelen kopen of niet?

Reden 1. Potentieel doelmarkt

Met het platform van het bedrijf kunnen klanten complexe betalingsdiensten ontvangen die gemak en veiligheid van transacties bieden. Nuvei biedt end-to-end betalingsverwerking, inclusief autorisatie, clearing en settlement in meerdere valuta's, en biedt slimme routeringstechnologieën om de autorisatiesnelheid van betalingen te maximaliseren. Met andere woorden, Nuvei opereert in een grote en groeiende markt voor betalingsverwerkingsoplossingen.

Volgens Grand View Research wordt de wereldwijde markt voor betalingsverwerkingsoplossingen geschat op $47,6 miljard en zal deze tegen 2030 naar verwachting $140,7 miljard bedragen, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) impliceert van 14,5% tijdens de prognoseperiode. De belangrijkste drijfveer in de sector is de groeiende penetratie van het internet en, als gevolg daarvan, digitale betalingen. Oplossingen voor betalingsverwerking stellen handelaren in staat om transactiekosten te minimaliseren en real-time transacties mogelijk te maken, ongeacht waar de klant zich bevindt.nuvei-corporation-groeiaandelen

De groeiende populariteit van e-commerce wereldwijd zal naar verwachting ook de groei van de markt voor betalingsverwerkingsoplossingen stimuleren. Volgens Statista zal de wereldwijde e-commercemarkt tot 2027 groeien met een CAGR van 11,2% en tegen het einde van de prognoseperiode $5,6 biljoen bedragen, met een penetratie van 66,6%. Aangezien e-commerce goed is voor ongeveer 90% van Nuvei's totale transactievolume, zal het bedrijf een van de begunstigden zijn van de marktgroei.

Met een totale omzet van 843,3 miljoen dollar heeft Nuvei ongeveer 1,8% van de doelmarkt in handen. Aangezien de markt voor betalingsverwerkingsoplossingen sterk gefragmenteerd is, is het bedrijf in staat om zijn marktaandeel te vergroten en zo op de lange termijn een dubbelcijferige groei te handhaven.

Reden 2. Sterke marktpositie

De betaaloplossingenindustrie is een markt met vrije concurrentie. Met uitzondering van aanbieders van betaalnetwerken zoals Visa en Mastercard, die hun bedrijfssegment beheersen, moeten betaalplatforms vechten voor elke nieuwe klant. Nuvei concurreert met branchegenoten in verschillende delen van de wereldwijde waardeketen. De concurrenten van het bedrijf variëren van e-commerce platforms, waaronder Adyen en Stripe, tot universele dienstverleners, waaronder Fiserv, Global Payments, Checkout.com en Worldpay. Desondanks is Nuvei erin geslaagd een sterke positie in de sector te verwerven.

In tegenstelling tot andere spelers die zich specialiseren in een specifiek segment, biedt Nuvei een breed scala aan diensten binnen één platform. Nuvei is een van de weinige verticaal geïntegreerde bedrijven in de sector, omdat het betalingsverwerking, acquiring, refunds, authenticatie, risicomanagement, FX, WeChat betalingsacceptatie en cryptocurrencies aanbiedt. De enige marktsegmenten waarin Nuvei niet aanwezig is, zijn bankdiensten en betaalnetwerken, die worden gedomineerd door Visa en Mastercard.

Het aanbieden van een breed scala aan diensten verwatert vaak de focus van een betalingsbedrijf en tast de kwaliteit aan. Nuvei biedt echter eersteklas oplossingen in elk van zijn operationele verticals. Het bedrijf accepteert bijvoorbeeld 530 betaalmethoden en is daarmee de absolute koploper, waarmee het bekende concurrenten als Stripe, Adyen en Worldpay achter zich laat. Nuvei ondersteunt meer dan 200 acquiring-verbindingen, terwijl de belangrijkste concurrenten er maar een paar ondersteunen. Bovendien is Nuvei het enige platform dat klanten in staat stelt betalingen te doen met meer dan 100 cryptocurrencies.nuvei-corporation-aandelenDankzij de sterke concurrentiepositie kan Nuvei zijn klantenbestand snel uitbreiden en het volume van verwerkte transacties verhogen. Het transactievolume is een belangrijke operationele maatstaf voor Nuvei, aangezien de inkomsten van het bedrijf voornamelijk afkomstig zijn uit vergoedingen voor betalingsverwerking. Ondanks de moeilijke macro-economische omgeving bedroeg het transactievolume van het bedrijf in Q1 2023 $42,4 miljard, een stijging van 45% ten opzichte van een jaar eerder en 4,8 keer het cijfer in het pre-pandemische Q1 2020. In de afgelopen vijf jaar is het cijfer gegroeid met een CAGR van 71,2%.nuvei-corporation-analyseNuvei blijft zijn klantenbestand uitbreiden. In het huidige kwartaal heeft het bedrijf verschillende partnerschappen gesloten met bedrijven als Radisson Hotel Group, OnBuy, Resorts Digital Gaming, Geekbuying, Sage, Sylogist, CNBS Software en inDrive. Daarnaast is Nuvei een partnerschap aangegaan met Wonderful Copenhagen om uitgebreide betaaldiensten te bieden voor de officiële Copenhagen City Card.

Reden 3. Paya Holdings overname

In februari heeft Nuvei de overname afgerond van Paya Holdings, een geïntegreerd betalingsplatform dat oplossingen biedt voor het verwerken van betalingen met bankpassen en cheques voor middelgrote bedrijven. Door de overname zal het totale transactievolume van Nuvei met ongeveer 40% toenemen, de omzet met 33% en de aangepaste EBITDA met 20%, exclusief synergieën. Het diagram hieronder toont voorlopige schattingen op basis van gegevens voor 12 maanden, vanaf eind september 2022.nuvei-corporation-groeiaandelen-analyseNuvei verwierf alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Paya voor $ 1,3 miljard. Op basis van Paya's meest recente 10-K-formulier, uitgegeven op 21 februari 2023, schatten we de ondernemingswaarde op ongeveer $ 1,37 miljard. De deal werd dus afgesloten met een geschatte EV/Omzet van 4,9x en een EV/EBITDA van 19,3x, wat een aanzienlijke premie ten opzichte van de markt inhoudt.

Volgens EY was tijdens de periode van ultrazacht monetair beleid en markteuforie in 2021 de mediaan EV/Sales multiple voor alle openbaar gemaakte fusies en overnames in de betalingstechnologiesector 1,7x, en EV/EBITDA 6,6x. In 2020 waren deze cijfers respectievelijk 6,6x en 18,3x.

Ondanks de hoge waardering kan Paya echter aanzienlijke waarde opleveren voor Nuvei-aandeelhouders omdat:

 • Bijna alle inkomsten van Nuvei komen uit discretionaire segmenten zoals marktplaatsen en online gokken. Afhankelijkheid van discretionaire categorieën maakt een bedrijf te gevoelig voor cycli. Paya zal naar verwachting Nuvei's activiteiten diversifiëren naar snelgroeiende niet-cyclische verticals met grote doelmarkten, waaronder gezondheidszorg en nutsbedrijven.
 • Paya blijft groeien met dubbele cijfers. Ondanks de uitdagende macro-economische omgeving in het laatste kwartaal, groeide de omzet van Paya met 10% jaar-op-jaar. In de afgelopen drie jaar zijn de inkomsten van het platform met gemiddeld 17% per jaar gegroeid. Bovendien heeft Paya een hoge operationele efficiëntie voor de sector, met een EBITDA-marge van ongeveer 25,6%.
 • De potentiële synergieën zullen naar verwachting $ 21 miljoen bedragen en zullen binnen 24 maanden na het sluiten van de overeenkomst worden gerealiseerd. Daarnaast merkte het management van Nuvei tijdens de laatste conference call op dat ze nieuwe synergiemogelijkheden hadden geïdentificeerd variërend van $50 miljoen tot $100 miljoen tegen 2027.

Financiële analyse Nuvei Corporation aandelen

De financiële prestaties van Nuvei over de laatste 12 maanden kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $ 885,3 miljoen, een stijging van 5,0% morfrom 2022. De groei is te danken aan de uitbreiding van het klantenbestand en de toename van het aantal verwerkte transacties.
 • De brutowinst steeg van $671,9 miljoen naar $706,2 miljoen. De brutomarge steeg van 79,67% naar 79,77%.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van $80,9 miljoen naar $67,4 miljoen door kosten in verband met de overname van Paya. De brutowinstmarge daalde van 9,60% naar 7,61%.
 • Het nettoresultaat bedroeg $44,0 miljoen tegenover $56,7 miljoen aan het einde van het jaar. De nettomarge daalde van 6,73% naar 4,96%.nuvei-corporation-analyse-aandelenDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteuraandelen-nuvei-corporationDynamiek van bedrijfsmarges; bron: samengesteld door auteur

Nuvei's financiële resultaten in Q1 FY 2023 worden hieronder weergegeven:

 • De omzet steeg met 19,6% j-o-j, van $ 214,5 miljoen naar $ 256,5 miljoen.
 • De brutowinst steeg van 167,6 miljoen dollar naar 201,9 miljoen dollar. De brutomarge steeg van 78,13% naar 78,71%.
 • Het bedrijfsresultaat bedroeg $7,3 miljoen tegenover $20,8 miljoen een jaar eerder. De brutowinstmarge daalde van 9,70% naar 2,84%.
 • De nettowinst bedroeg -$9,8 miljoen tegenover $3,0 miljoen een jaar eerder. De nettomarge daalde van 1,40% naar -3,81%.groeiaandelen-nuvei-corporationDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteur

Het is vermeldenswaard dat de omzet van Nuvei wordt beïnvloed door het boekhoudprincipe voor cryptocurrencies. Intuïtief lijkt het erop dat cryptocurrency volgens IFRS 9 verwerkt moeten worden als een financieel actief gewaardeerd tegen reële waarde. Echter, cryptocurrency voldoet niet aan de definitie van een financieel instrument omdat het geen geldmiddelen, een aandelenbelang in een entiteit of een contract dat het recht of de verplichting om geld of een ander financieel instrument te geven of te ontvangen, vertegenwoordigt. Bijgevolg worden transacties met digitale activa geboekt als transacties met goederen en hebben ze invloed op de opbrengsten. In het eerste kwartaal van 2023 bedroeg de organische omzetgroei van Nuvei, in constante valuta en exclusief digitale activa en cryptocurrencies, 26% j-o-j.

Het management van het bedrijf voorspelt dat de omzet in 2023 zal groeien met 23% tot 28%. Op de middellange termijn zullen de inkomsten naar verwachting groeien met een CAGR van meer dan 20% en de aangepaste EBITDA met meer dan 50%.analyse-nuvei-corporationDe kasstroom uit bedrijfsactiviteiten over 12 maanden was $258,7 miljoen versus $267,7 miljoen voor het jaar. De vrije kasstroom daalde van $ 219,3 miljoen naar $ 206,8 miljoen in dezelfde periode. De daling was het gevolg van acquisitiegerelateerde kosten.

analyse-aandelen-nuvei-corporationKasstroom van het bedrijf; Bron: samengesteld door auteur

Nuvei Corporation heeft een zware schuldenlast, met een totale schuld van $ 1,33 miljard, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $ 132,8 miljoen, een nettoschuld van $ 1,20 miljard, of 3,4x TTM EBITDA (Net Debt/EBITDA - 3,4x). De financiële leverage vormt echter geen bedreiging voor de financiële stabiliteit van het bedrijf, aangezien de rentedekkingsratio 12,5x is.

Waardering Nuvei Corporation aandelen

Nuvei wordt verhandeld tegen een korting ten opzichte van gelijksoortige bedrijven op basis van de volgende multiples: FWD EV/EBITDA - 11,23x, P/Cashflow - 18,70x, FWD P/E - 13,92x. De korting op forward multiples geeft aan dat de markt de groeivooruitzichten van het bedrijf onderschat.aandelen-analyse-nuvei-corporationVergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Credit Suisse is $42 per aandeel. Tegelijkertijd raamt National Bank NVEI op $75 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $57, wat een opwaarts potentieel van 55,1% impliceert.analyse-nuvei-corporation-aandelenKoersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's Nuvei Corporation aandelen kopen

 • Aangezien Nuvei het grootste deel van zijn inkomsten uit transactievergoedingen haalt, is het bedrijf kwetsbaar voor de bedrijvigheid in de economie. Als er duidelijke tekenen zijn dat de bedrijvigheid vertraagt, kunnen de financiële resultaten en de aandelenkoers van het bedrijf onder druk komen te staan.
 • Een aanzienlijk deel van de omzet van Nuvei is afkomstig uit de sterk gereguleerde gok- en sportweddenschappensector. Veranderingen in de wetgeving of de regulering van deze sectoren kunnen leiden tot lagere transactievolumes.
 • Het management van Nuvei beschouwt fusies en overnames als een belangrijk instrument voor de groei van het bedrijf. Hoewel strategische overnames tegen aantrekkelijke voorwaarden waardevol zijn voor aandeelhouders, worden bedrijven vaak gekocht tegen een premie voor controle, wat risico's met zich meebrengt voor de omzet van activa en de algehele winstgevendheid.

En, wat denk jij? Nuvei Corporation aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën