SunPower Corporation aandelen kopen? Analyse +58,5% Groei | Happy Investors
aandelen-sunpower-corporation-analyse
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/14/2023
6 min

SunPower Corporation aandelen kopen? Analyse +58,5% Groei | Happy Investors

07/14/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van SunPower Corporation  aandelen . SunPower Corporation  aandelen  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over SunPower Corporation, een leverancier van zonne-energietechnologie

SunPower Corporation (SPWR) is een van de toonaangevende leveranciers van zonnetechnologie en energiediensten. Het bedrijf verkoopt dakzonnepanelen die zonne-energie opslaan en biedt oplossingen voor energieopslag. SunPower werd in augustus 2020 opgericht als een spin-off van Maxeon Solar Technologies.

 • Ticker: SPWR 
 • Toegangsprijs: $9,7
 • Richtprijs: $15,5
 • Potentieel: 58,5%
 • Horizon: 9 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse SunPower Corporation groeiaandelen

Het afgelopen decennium was een uitdagende periode voor small-cap beleggers, omdat de Russell 2000 index ver achterbleef bij de S&P 500, met jaarlijkse rendementen van respectievelijk 10,13% versus 13,34%. Volgens Neuberger Berman vertegenwoordigen small-cap bedrijven vandaag de dag slechts 1,3% van de totale kapitalisatie van de Amerikaanse aandelenmarkt, bijna het laagste percentage in 100 jaar en ver onder het historisch gemiddelde. De vergelijkbare waardering van kleinere aandelen - gebaseerd op de mediaan P/E (TTM) en exclusief niet-renderende bedrijven - bevindt zich ook op een historisch dieptepunt.

Het verkleinen van de kloof en de terugkeer naar normale marktniveaus zou een belangrijke rugwind kunnen zijn voor small-cap beleggers. We hebben een lijst samengesteld van drie bedrijven die naar onze mening gezonde financiële prestaties leveren en het beste rendement per eenheid aanvaard risico kunnen bieden:

 • SunPower Corporation (HIBB)
 • SunPower Corporation (TWI)
 • SunPower Corporation (SPWR)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot SunPower Corporation. Vergelijkbare ideeën over SunPower Corporation en SunPower Corporation vindt u in de sectie Beleggingsideeën.

Waarom SunPower Corporation aandelen kopen of niet?

Samen met SolarEdge Technologies, First Solar en Sunrun is SunPower een van de grootste spelers op de markt voor zonnepanelen en energieopslag. Volgens Future Market Insights zal de wereldwijde markt voor zonnepanelen in 2023 $165,5 miljoen waard zijn en tegen 2033 naar verwachting $355,2 miljoen bedragen, wat een groei impliceert met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,86% tijdens de prognoseperiode.

SunPower biedt verschillende soorten zonnepanelen voor residentiële en commerciële toepassingen, waaronder Maxeon-panelen, die tot de meest efficiënte en duurzame panelen op de markt behoren. Volgens het bedrijf heeft SunPower Maxeon het laagste degradatiepercentage in de industrie en is het tot 4 keer betrouwbaarder dan conventionele panelen. Bovendien kunnen Maxeon panelen 224 watt energie per vierkante meter ontvangen, terwijl conventionele panelen slechts 192 watt per vierkante meter kunnen ontvangen.sunpower-corporation-analyseDankzij de hoge kwaliteit van de technologische oplossingen kan het bedrijf zijn klantenbestand uitbreiden en behouden. In 2022 trok SunPower 27.000 nieuwe klanten aan, wat het totale aantal op 83.100 bracht. Het werkelijke resultaat overtrof de prognoses van het management van 73.000 tot 80.000. Tegen het einde van 2023 zal het klantenbestand naar verwachting met 10-30% j-o-j groeien tot 90.000 à 110.000.sunpower-corporation-aandelenSunPower heeft uitgebreide ervaring in fusies en overnames. De succesvolle integratie van de overgenomen bedrijven heeft de onderneming in staat gesteld haar activiteiten uit te breiden, marges te verbeteren en de kasstroom te vergroten. In 2021 nam SunPower Blue Raven Solar over voor 165 miljoen dollar en breidde zo zijn aanwezigheid uit in Colorado, Florida, North Carolina, Oregon, Utah, South Carolina en Virginia, en betrad de nieuwe markten van Idaho, Indiana en Ohio. Opmerkelijk is dat Blue Raven Solar ten tijde van de overname een CAGR van 93% liet zien. Blue Raven is momenteel bezig met de integratie en we verwachten binnenkort het volledige effect van de transactie te zien.sunpower-corporation-groeiaandelen

Financiële analyse SunPower Corporation groeiaandelen

De financiële prestaties van SunPower over de twaalf maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De TTM-omzet bedroeg $ 1,83 miljard, een stijging van 5,2% op jaarbasis.
 • De brutowinst daalde van $363,9 miljoen naar $355,7 miljoen. De brutomarge was 19,42% tegenover 20,90% voor het jaar.
 • De bedrijfswinst bedroeg -$23,7 miljoen tegenover -$0,5 miljoen voor het jaar. De bedrijfsmarge daalde van -0,03% naar -1,29%.
 • De nettowinst daalde van $56,0 miljoen naar $33,2 miljoen. De nettomarge daalde van 3,22% naar 1,81%. De nettowinst is hoger dan de bedrijfswinst als gevolg van overige inkomsten.sunpower-corporation-analyse-aandelen
 • De bedrijfskasstroom daalde van -$ 181,5 miljoen naar -$ 207,8 miljoen door een stijging van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom daalde van -$ 230,3 miljoen naar -$ 259,9 miljoen. Een sterk negatieve kasstroom is typerend voor de meeste bedrijven in de sector, grotendeels door het aanhouden van een hoog niveau van werkkapitaal dat nodig is voor verdere bedrijfsgroei.aandelen-sunpower-corporationOndanks operationeel verlies volgens GAAP-normen heeft SunPower zijn operationele hefboom gestaag verbeterd en zijn aangepaste EBITDA verhoogd. Naarmate het klantenbestand groeit, neemt ook de EBITDA per klant toe.

In 2022 bedroeg de aangepaste EBITDA $95 miljoen, een stijging van 25% ten opzichte van een jaar eerder. Verwacht wordt dat dit cijfer in 2023 $125-$155 miljoen zal bedragen, wat neerkomt op een groei van 47,4% in het midden van het voorspellingsbereik.analyse-sunpower-corporationSunPower heeft de beste balans onder gelijken, met een totale schuld van $277,4 miljoen, geldmiddelen en kasequivalenten van $126,1 miljoen en een nettoschuld van $151,3 miljoen, wat neerkomt op 1,78x EBITDA (Nettoschuld / EBITDA - 1,78x).

Waardering SunPower Corporation groeiaandelen

Ondanks een sterke balans en een leidende marktpositie wordt SunPower verhandeld tegen een lagere prijs dan zijn belangrijkste concurrenten op basis van de volgende multiples: EV/Sales - 1,03x, FWD P/E - 22,89x.aandelen-analyse-sunpower-corporationHet minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Piper Sandler is $12 per aandeel. Evercore оценивает schat SPWR op zijn beurt op $22 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $15,5, wat een opwaarts potentieel van 59,8% impliceert.analyse-aandelen-sunpower-corporation

Belangrijkste risico's SunPower Corporation aandelen kopen

 • De hernieuwbare-energiesector bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium. De opkomst van een marktverstoorder kan leiden tot een aanzienlijke herverdeling van marktposities.
 • Het bedrijf heeft lage marges en genereert negatieve operationele en vrije kasstromen. Dit brengt risico's met zich mee voor de aandeelhouderswaarde, aangezien SunPower gedwongen kan worden extern kapitaal aan te trekken om de groei te financieren.
 • Zonne-energie is sterk afhankelijk van overheidssteun. Het afschaffen of herzien van stimuleringsprogramma's door de staat kan leiden tot een daling van de financiële prestaties van SunPower.

En, wat denk jij? SunPower Corporation  aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën