Titan International aandelen kopen? Analyse +47,4% Groei | Happy Investors
aandelen-analyse-titan-international-
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/14/2023
7 min

Titan International aandelen kopen? Analyse +47,4% Groei | Happy Investors

07/14/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Titan International  aandelen . Titan International aandelen  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Titan International, een producent van landbouwbanden

Titan International (TWI) produceert en verkoopt wielen, banden, onderwagensystemen en componenten voor off-highway voertuigen, waaronder landbouw- en bouwmachines. Titan International is opgericht in 1890 en heeft haar hoofdkantoor in West Chicago, Illinois.

 • Ticker: TWI
 • Toegangsprijs: $11,25
 • Richtprijs: $16,9
 • Potentieel: 47,4%
 • Horizon: 9 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Titan International groeiaandelen 

Het afgelopen decennium was een uitdagende periode voor small-cap beleggers, omdat de Russell 2000 index ver achterbleef bij de S&P 500, met jaarlijkse rendementen van respectievelijk 10,13% versus 13,34%. Volgens Neuberger Berman vertegenwoordigen small-cap bedrijven vandaag de dag slechts 1,3% van de totale kapitalisatie van de Amerikaanse aandelenmarkt, bijna het laagste percentage in 100 jaar en ver onder het historisch gemiddelde. De vergelijkbare waardering van kleinere aandelen - gebaseerd op de mediaan P/E (TTM) en exclusief niet-renderende bedrijven - bevindt zich ook op een historisch dieptepunt.

Het verkleinen van de kloof en de terugkeer naar normale marktniveaus zou een belangrijke rugwind kunnen zijn voor small-cap beleggers. We hebben een lijst samengesteld van drie bedrijven die naar onze mening gezonde financiële prestaties leveren en het beste rendement per eenheid aanvaard risico kunnen bieden:

 • Titan International (HIBB)
 • Titan International (TWI)
 • SunPower Corporation (SPWR) 

 

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee over Titan International. Vergelijkbare ideeën over Titan International en SunPower Corporation vindt u in de sectie Beleggingsideeën.

Waarom Titan International aandelen kopen of niet?

Sinds het begin van 2023 heeft het aandeel Titan International beleggers teleurgesteld. Eind februari verloor het bedrijf ongeveer 12% van zijn marktwaarde, omdat de werkelijke omzetgroei in het vierde kwartaal van 2022 onder de verwachtingen van analisten lag: 4,5% versus 7,2% volgens de consensusprognose. De bankenpaniek in maart 2023 leidde tot een massale verkoop van risicovolle activa, waardoor Titan International nog eens 14% verloor. Vandaag wordt het aandeel meer dan 20% onder het niveau van februari verhandeld.titan-international-aandelen

Titan International is actief in de segmenten landbouw, grondverzet en consumenten. Het bedrijf levert velgen, wielen, banden, onderwagensystemen en componenten voor een verscheidenheid aan landbouwmachines, waaronder tractoren, maaidorsers, ploegen en zaaimachines, en biedt ook oplossingen voor grondverzet-, mijnbouw-, militaire, bouw- en bosbouwmachines, waaronder autoliften, kranen, graders en planners. Tot de klanten van het bedrijf behoren industriële giganten als John Deere, Caterpillar en Kubota.

Ondanks haar relatief kleine omvang is Titan International een van de grootste fabrikanten van landbouwbanden. Met een totale marktomvang van $7,15 miljard bedroeg de omzet van het bedrijf $2,17 miljard in 2022, wat betekent dat het bedrijf ongeveer een derde van de doelmarkt inneemt. Volgens Grand View Research zal de markt voor landbouwbanden tot 2030 groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,5%.

Het landbouwsegment is een belangrijke bedrijfstak voor het bedrijf en is goed voor ongeveer 55% van de totale omzet. In tegenstelling tot andere industriële bedrijven heeft Titan dus minder last van conjunctuurcycli, omdat de landbouw geen cyclische bedrijfstak is.

Volgens een gezamenlijk rapport van het US Department of Housing and Urban Development en het US Census Bureau steeg de verkoop van nieuwe woningen in mei met 12,2% k-o-k en 20% j-o-j, terwijl het aantal bouwvergunningen steeg met 5,2% k-o-k en 12,7% j-o-j. Het herstel van de huizenmarkt zou een belangrijke stimulans kunnen zijn voor het bouwsegment van het bedrijf, dat goed is voor 37% van de netto-omzet. Het herstel van de huizenmarkt zou een belangrijke motor kunnen zijn voor het bouwsegment van het bedrijf, dat goed is voor meer dan 37% van de netto-omzet.titan-international-analyse

Titan International heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Het management van het bedrijf voerde bedrijfsherstructureringen door en ontdeed zich van inefficiënte ondernemingen. Het bedrijf verbeterde bijvoorbeeld de efficiëntie van zijn Australische banden- en wielenbedrijf, dat vervolgens voor $ 20 miljoen werd verkocht. Daarnaast sloot het bedrijf een verlieslatende wielenfabriek en reorganiseerde het een bandenproductiebedrijf in de VS.

Het bedrijf verlaagde zijn nettoschuld en verhoogde zijn kasstroom door efficiënt beheer van het werkkapitaal. In december 2022 keurde de raad van bestuur een aandeleninkoopprogramma van $50 miljoen goed, dat vandaag de dag nog steeds van kracht is. Gezien de huidige marktprijs van Titan International kan het bedrijf ongeveer 7% van haar uitstaande aandelen terugkopen.

Door initiatieven om de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen, heeft Titan International haar marges gestaag verhoogd. Zo is de brutomarge van het bedrijf de afgelopen vijf jaar met 37% gestegen, terwijl de EBITDA-marge met 88% is toegenomen. 

Financiële analyse Titan International groeiaandelen

De financiële prestaties van Titan International over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De TTM-omzet bedroeg $2,16 miljard, een daling van 0,3% op jaarbasis. De daling is het gevolg van wisselkoersverschillen.
 • De brutowinst steeg licht van $360,7 miljoen naar $369,5 miljoen. De brutomarge was 17,09% tegen 16,63% voor het jaar.
 • De bedrijfswinst bedroeg $ 216,2 miljoen tegenover $ 205,8 miljoen aan het einde van het jaar. De brutowinstmarge steeg van 9,49% naar 10,00%.
 • Het nettoresultaat steeg van $176,3 miljoen naar $184,2 miljoen. De nettomarge steeg van 8,13% naar 8,52%.titan-international-groeiaandelen
 • De operationele kasstroom steeg van $160,7 miljoen naar $203,3 miljoen dankzij een lager netto werkkapitaal en een verbeterde operationele hefboomwerking.
 • De vrije kasstroom steeg van $113,7 miljoen naar $152,2 miljoen.titan-international-analyse-aandelenOndanks de omzetdaling daalden in het laatste kwartaal ook de voorraden, van $397,2 miljoen naar $389,0 miljoen in de drie maanden. Tegelijkertijd is ook de structuur van de voorraden veranderd: grondstoffen en eindproducten zijn afgenomen, terwijl werk in uitvoering is toegenomen, wat duidt op een grotere vraag. Hoewel het management van het bedrijf geen prognoses voor het jaar gaf, benadrukte het positieve tekenen in de vraag.

Titan International heeft een gezonde balans met een totale schuld van $ 437,2 miljoen, geldmiddelen en kasequivalenten van $ 164,1 miljoen en een nettoschuld van $ 273,1 miljoen, wat neerkomt op 1,06x EBITDA (Net Debt / EBITDA - 1,06x).

Waardering Titan International groeiaandelen

Ondanks verbeterde bedrijfsmarges, een solide kasstroom en een sterke balans, wordt Titan International verhandeld tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van haar belangrijkste concurrenten op de volgende multiples: EV/Sales - 0,47x, EV/EBITDA - 3,89x, P/Cashflow - 3,57x, P/E - 3,96x, FWD P/E - 6,20x.titan-international-aandelen-analyseTitan wordt niet gevolgd door investeringsanalisten. Onze schatting is gebaseerd op mediaan multiples. De mediaan van de sector voor EV/Sales is 1,06x (+125,53% ten opzichte van de huidige prijs), EV/EBITDA - 5,98x (+53,73%), P/Cashflow - 8,48x (+137,54%), P/E - 10,73x (+170,96%), FWD P/E - 10,23x (+65,00%). Voor elke multiple hebben we een soortelijk gewicht van 0,20 toegekend. Dus de vergelijkbare waardering suggereert meer dan 2x opwaarts potentieel.

Vandaag de dag worden small-cap aandelen volgens Institutional Investors gemiddeld verhandeld tegen een korting van 30%-35% ten opzichte van hun grotere sectorgenoten. Dienovereenkomstig passen we een korting van 30% toe op de prijs van $24,2 en komen we uit op een reële marktwaarde van $16,9 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 50,2% inhoudt.aandelen-titan-international

Belangrijkste risico's Titan International aandelen kopen

 • Titan International is afhankelijk van de prijzen van belangrijke grondstoffen. Bij de productie van haar producten in alle marktsegmenten gebruikt het bedrijf verschillende grondstoffen, voornamelijk staal, natuurrubber, synthetisch rubber, roet, kralendraad en textiel. Aangezien de marges van het bedrijf nog steeds laag zijn, zou een stijging van de productiekosten met een paar procentpunten kunnen leiden tot een aanzienlijke daling van het nettoresultaat.
 • Ongeveer 6% van de activiteiten van Titan International bevindt zich in Rusland, aangezien het bedrijf een meerderheidsbelang heeft in de Voltyre-Prom joint venture. Activiteiten in Rusland brengen politieke risico's met zich mee voor het bedrijf.
 • Een aanzienlijk deel van de activiteiten van Titan International is geconcentreerd in internationale markten, wat een valutarisico met zich meebrengt voor investeerders.

En, wat denk jij? Titan International  aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën