Clear Secure Aandelen Kopen of niet? Analyse +51,6% Groei | Happy Investors
clear-secure-aandelen-kopen-1
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
03/12/2024
12 min

Clear Secure Aandelen Kopen of niet? Analyse +51,6% Groei | Happy Investors

03/12/2024
12 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Clear Secure aandelen. Clear Secure aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant
 groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Clear Secure, een biometrisch platform

Clear Secure is een bedrijf op het gebied van het verzamelen en gebruiken van biometrische informatie om gebruikers in offline en online ruimtes te identificeren. Heeft een vlaggenschipproduct in de vorm van een abonnement dat het mogelijk maakt om sneller in te checken en veiligheidscontroles uit te voeren op luchthavens. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkantoor in New York, VS.

 • Ticker: YOU
 • Toegangsprijs: $18-19
 • Richtprijs: $28,8
 • Potentieel: 51,6%
 • Horizon: 8 maanden
 • Risico: gemiddeld
 • Positiegrootte: 2%

Clear Secure aandelen kopen of niet?

 • Het bedrijf levert diensten voor de creatie en toepassing van digitale ID op verschillende gebieden. Het belang van deze technologie voor de moderne wereld werd door Mckinsey vergeleken met kernenergie en GPS.
 • Volgens de prognose zal de omvang van de markt voor biometrische gegevens in 2028 86,1 miljard dollar bedragen ten opzichte van 47,8 miljard dollar in 2023, wat een groei van 12,49% CAGR betekent.
 • Het bedrijf laat een stijging zien in de belangrijkste operationele statistieken: het totale aantal aankopen, het aantal actieve abonnees, "Boekingen", "Inschrijvingen" op een niveau van meer dan 20% per jaar.
 • De laatste overnames van Clear Secure geven aan dat het bedrijf waarschijnlijk binnenkort de markt voor biometrische gebruikersidentificatieoplossingen voor kredietinstellingen zal betreden.
 • Het bedrijf heeft een inkoopprogramma met een geautoriseerd bedrag van 4,12% van de kapitalisatie en betaalt ook dividenden met een rendement van ongeveer 1,81% per jaar. 

Waarom Clear Secure aandelen kopen?

Clear Secure analyse Reden 1. Belangrijke doelmarkt

Clear Secure is een bedrijf dat klanten in staat stelt zich sneller te identificeren bij veiligheidscontroles, bijvoorbeeld op luchthavens en bij sportevenementen.

Door zich te registreren bij Clear Secure maakt de gebruiker een digitaal profiel aan op basis van officiële documenten (rijbewijs, paspoort, etc.) en persoonlijke biometrische gegevens (gezicht, netvlies, vingerafdrukken, etc.).

Met behulp van een digitaal profiel kunnen klanten van het bedrijf zich versneld identificeren op verschillende offline en online evenementen van Clear Secure-partners. In de meeste gevallen is deze functie gratis. Manieren om diensten te gelde te maken worden in de volgende reden besproken.

Het aanbod van Clear Secure is in feite een manier om één digitaal account aan te maken, waarmee iemands identiteit zowel online als offline kan worden geverifieerd. Zo'n account zou de noodzaak wegnemen om meerdere profielen te hebben in verschillende diensten, waarvoor de gebruiker voor elk een aparte login, wachtwoord en andere authenticatiegegevens moet verzinnen.

Mckinsey's studie "Digitale identiteit: de sleutel tot inclusieve groei" stelt digitale ID-technologie op één lijn met kernenergie en GPS. Volgens de schattingen van het bureau kan de technologie in kwestie, als deze actief wordt geïmplementeerd, economische voordelen opleveren die gelijk staan aan 3 tot 13% van het BBP in 2030.

clear-secure-aandelenEconomische voordelen voor landen bij de invoering van digitale ID; bron: Mckinse

Op zijn beurt is de creatie van een universele digitale ID onlosmakelijk verbonden met het verzamelen en accumuleren van biometrische gegevens in de vorm van foto's van het gezicht, netvlies, vingerafdrukken, enz. Ondanks de scepsis die op dit gebied bestaat, bevestigen sociale onderzoeken een hogere gebruikerstevredenheid bij het gebruik van digitale ID op basis van biometrische gegevens.

Volgens onderzoek van de Biometrics Research Group, uitgevoerd voor het bedrijf Mitek Systems, verhoogt biometrische identificatie bijvoorbeeld de loyaliteit van gebruikers van kleine retailbanken met 8% en van gebruikers van traditionele grote kredietinstellingen met 22%. Er wordt ook een grotere tevredenheid vastgesteld bij het gebruik van technologie, bijvoorbeeld bij het boeken van hotels (met 5%) en bij online gokken (met 14%). In het laatste geval is biometrie vooral relevant omdat het je in staat stelt de leeftijd van de speler en de naleving van de wettelijke vereisten te bevestigen.

Het belangrijkste aspect van tevredenheid in dit geval is een snellere identificatie, waardoor er minder tijd nodig is voor bepaalde routinematige handelingen. Ook gebruikers van personal computers zijn tevreden over biometrische authenticatie. Volgens sociale enquêtes zijn dat meer dan ⅔ van het totale aantal gebruikers. Voor mobiele apparaten ligt dit cijfer nog hoger en bedraagt het meer dan ¾ van het totaal.

Door de groeiende populariteit van en tevredenheid over digitale ID's zal de markt in de nabije toekomst in botsing komen met de snelle toename van de technologiepenetratie. Volgens een rapport van Goode Intelligence zullen mensen in 2029 wereldwijd ongeveer 1,5 miljard volwaardige digitale identiteiten hebben.

In dit opzicht zal het marktvolume in monetaire termen ook hoge groeipercentages laten zien. Volgens schattingen van de Biometrics Research Group zal de markt voor biometrische gegevens in 2028 86,1 miljard dollar bereiken, tegenover 47,8 miljard dollar in 2023, wat een CAGR van 12,49% betekent.

Digitale verificatietechnologie op basis van biometrische gegevens is dus een van de belangrijkste technologieën van de toekomst en het wijdverbreide gebruik ervan is slechts een kwestie van tijd. Onder deze omstandigheden kan Clear Secure, als een van de grootste bedrijven met opgebouwde expertise, de belangrijkste begunstigde van de marktgroei worden.

Clear Secure Analyse Reden 2. Groei-initiatieven

Zoals hierboven vermeld, biedt Clear Secure zijn gebruikers de mogelijkheid om een digitale ID aan te maken die ze kunnen gebruiken voor persoonlijke identificatie bij online en offline evenementen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf verschillende manieren om zijn technologie te gelde te maken, die aan het begin staan van het pad naar het vergroten van zijn klantenbestand.

Allereerst moet worden gewezen op het abonnement CLEAR Plus, waarmee gebruikers toegang krijgen tot speciale incheckbalies op luchthavens. Als de abonnee daar langskomt, logt hij of zij in op het systeem door het netvlies of de vingerafdrukken te scannen, waarna het inchecken voor de vlucht automatisch gebeurt zonder papieren documenten te controleren.

Het is belangrijk om op te merken dat de technologie zich momenteel in een vroeg stadium van implementatie bevindt. Vanaf 31 december 2023 is het geldig op 56 Amerikaanse luchthavens, die toegang bieden tot in totaal 147 individuele incheckbalies. De technologie wordt ook gebruikt voor identificatie bij sport- en andere evenementen door 19 bedrijfspartners.

Tegelijkertijd zijn de Verenigde Staten het land met het meest uitgebreide netwerk van luchthavens, waarvan het totale aantal meer dan 5000 stuks bedraagt. Met andere woorden, de penetratie van CLEAR Plus abonnementen is tot nu toe iets meer dan 1%, internationale luchthavens buiten de VS niet meegerekend, die al begonnen zijn met het aanvragen van de technologie. Momenteel gebruiken 20 internationale luchthavens Clear Secure oplossingen.

Door het lage basiseffect en de aanwezigheid van een aanzienlijk groeipotentieel laat Clear Secure hoge jaarlijkse groeipercentages zien in de operationele indicatoren. Zo steeg het totale aantal aankopen van het CLEAR Plus abonnement in geldwaarde alleen aan het einde van 2023 met 34% en bereikte het 0,71 miljard dollar.clear-secure-aandelen-kopenTotaal aantal CLEAR Plus-aankopen; bron: samengesteld door de auteur

Het aantal actieve abonnees, dat een hoog groeipercentage laat zien, is op de schaal van de hele toeristische markt in de VS nog steeds klein (6,72 duizend mensen), wat ook een aanzienlijk groeipotentieel biedt.

Op zijn beurt laat de indicator "Boekingen" (omzet + groei in uitgestelde omzet) ook groei zien van kwartaal tot kwartaal. Over het jaar steeg het cijfer van $150,6 miljoen naar $195,3 miljoen, een stijging van 29,7%.clear-secure-aandelen-analyseBoekingen en bedrijfsopbrengsten; bron: brief aan investeerders

Een andere belangrijke operationele indicator "Enrollments", die het totale aantal gebruikers weergeeft dat ooit is geregistreerd voor verder gebruik van het abonnement, laat ook een groei zien van 31,3% op jaarbasis, tot 20,2 duizend.clear-secure-analyse-aandelenInschrijvingsindicator; bron: brief aan investeerders

Het is ook de moeite waard om op te merken dat naarmate een bedrijf groeit, het abonneebestand iets afneemt. Als het in het 4e kwartaal van 2022 91,9% was, dan was het in dezelfde periode in 2023 86,3%. De indicator blijft echter hoog. Het management merkt op dat de daling in 2023 vooral te wijten was aan de update van het NextGen Identity+ programma. Het bedrijf verwacht dat de indicator in de toekomst stabieler zal blijven.aandelen-clear-secureBehoud van abonnees; bron: brief aan investeerders

Tegelijkertijd zijn de verwachtingen voor verdere groei van het klantenbestand gebaseerd op een aantal fundamentele rechtvaardigingen. Ten eerste verklaarde het management van het bedrijf tijdens een gesprek met investeerders na de resultaten van 2023 over de langverwachte start van de samenwerking van het bedrijf met het overheidsprogrammaTSA PreCheck® vanaf februari 2024.

TSA PreCheck® is een programma van de Transportation Security Administration (TSA) van de Verenigde Staten, waarmee reizigers kunnen profiteren van een versnelde persoonlijke fouillering bij de controle vóór het instappen.

Clear Secure werd in 2020 geselecteerd als algemene partner voor TSA PreCheck® en vorige maand werd een gebundeld abonnement gelanceerd dat gelijktijdige toegang geeft tot Clear Plus en TSA voor een extra bedrag van $1,3 per maand bovenop de abonnementskosten.

De samenwerking tussen Clear Secure en TSA PreCheck® creëert belangrijke synergetische effecten, omdat Clear Secure-abonnees mensen zijn die de tijd willen verkorten die nodig is om verschillende soorten controles te ondergaan. In dit geval maakt TSA PreCheck® het mogelijk om nog meer succes te boeken bij het oplossen van dit probleem, omdat het het mogelijk maakt om de pre-boarding inspectie versneld te ondergaan.

Naast dit initiatief is het ook de moeite waard om de overnames te vermelden die plaatsvonden in 2023 en 2021. Voor de aangegeven jaren kocht Clear Secure voor $5,25 miljoen - Sora ID en voor 67,50 miljoen - Whyline.

De laatste had technologische oplossingen op het gebied van virtuele wachtrijen en afspraken. Het is belangrijk om op te merken dat de werkelijke resultaten van de integratie van dit bedrijf in Clear Secure werden samengevat op basis van de resultaten van 2023. Zo biedt het bedrijf abonnees van de CLEAR Plus-functie toegang tot RESERVE Powered by CLEAR, die voorheen alleen beschikbaar was voor partners van het bedrijf. De technologie maakt het mogelijk om tijdslots te reserveren voor het doorlopen van een veiligheidscontrole (persoonlijke fouillering) op de luchthaven. Dit geldt vooral voor klanten die zich niet konden inschrijven voor het TSA PreCheck®-programma of er niet voor kozen om zich in te schrijven.

De voltooide overname van Sora ID gaf het bedrijf toegang tot de "elektronische ken-uw-klant" ("E-KYC") technologie, die door financiële instellingen wordt gebruikt om fraude tegen te gaan. Gezien de integraties van eerder overgenomen bedrijven verwachten we dat deze acquisitie een signaal is voor de toekomstige uitbreiding van Clear Secure's diensten in de banksector. Vantage Market Research verwacht dat de E-KYC markt zal groeien met een CAGR van 21,4% tot $2,45 miljard in 2030.

Zo begint het bedrijf de veelbelovende biometrische identificatietechnologie op steeds meer nieuwe gebieden in te zetten. Het aantal partnerluchthavens en abonnees van het paradepaardje, Clear Plus, groeit ook. Deze feiten wijzen op een waarschijnlijke voortzetting van de bedrijfsgroei en de bedrijfswaarde.

Clear Secure analyse Reden 3. Beschikbaarheid van dividenden en terugkoopprogramma

Tijdens een gesprek met investeerders naar aanleiding van de resultaten van 2023 merkte het management van het bedrijf op dat het bedrijf door de abonnementstarieven te verhogen voor het eerst nettowinst kon boeken. Hierdoor kon het bedrijf actiever kapitaal teruggeven aan zijn aandeelhouders.

In mei 2022 werd dit geaccepteerd en in november 2023 werd het aandeleninkoopprogramma van het bedrijf uitgebreid. Eind 2023 bedroeg de toegestane inkoop $ 125 miljoen of ongeveer 4,12% van de huidige kapitalisatie.

Vanaf 2023 begon het bedrijf ook dividenden uit te betalen. Bovendien werd de betaling in februari 2024 goedgekeurd tegen $0,09 per aandeel, wat neerkomt op een jaarlijks rendement van ongeveer 1,81%.

Wij vinden het huidige rendement voor aandeelhouders indrukwekkend voor een snelgroeiend bedrijf. De bereidheid van het bedrijf om het rendement op kapitaal voor aandeelhouders te verhogen naarmate de financiële indicatoren groeien, is een duidelijke positieve factor voor de kapitalisatie.

Financiële analyse Clear Secure aandelen

De financiële resultaten van Clear Secure voor 2023 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten bedroegen 613,58 miljoen dollar, wat 40,27% meer is dan eind 2022.
 • De adj. EBITDA steeg van $30,20 miljoen naar $86,08 miljoen. De marge op de indicator steeg van 6,90% naar 14,03%.
 • De nettowinst bedroeg $28,11 miljoen tegenover een verlies van $65,57 miljoen eind vorig jaar.

De groei in omzet en winst was voornamelijk te danken aan een toename van het aantal Clear Plus abonnees.analyse-clear-secureDynamiek van de financiële indicatoren van het bedrijf; bron: samengesteld door de auteur

 • Aan het einde van de laatste rapportageperiode steeg de operationele kasstroom naar $225,03 miljoen vergeleken met $168,31 miljoen aan het einde van 2022.
 • De vrije kasstroom steeg van $136,95 miljoen naar $199,48 miljoen.

De groei van de operationele en vrije kasstroom was te danken aan een stijging van de nettowinst.

 analyse-clear-secure-aandelen

 Bedrijfscashflow; bron: samengesteld door de auteur

Het bedrijf heeft een absoluut sterke balans:

 • Er is geen schuld.
 • Kasequivalenten en kortetermijninvesteringen waren goed voor $723,00 miljoen.

Dit niveau van schuldenlast geeft de ideale financiële stabiliteit van het bedrijf aan, en een hoge kasreserve stelt het bedrijf in staat om zich te ontwikkelen zonder veel te lenen.

Op zijn beurt verwacht het bedrijf een omzetgroei in het 1e kwartaal van 2024 tot $174 miljoen, wat 32% meer is op jaarbasis, evenals een groei van de vrije kasstroom van minstens 30% voor heel 2024, wat vertrouwen geeft in het waardepotentieel van het bedrijf.

Waardering Clear Secure aandelen

Op dit moment zijn de aandelen van de belangrijkste concurrenten van Clear Secure niet beursgenoteerd, en een vergelijking met bedrijven als Google of Apple, voor wie het werken met biometrische gegevens slechts een klein deel van hun activiteiten is, vinden wij irrelevant. Het is echter de moeite waard om op te merken dat Clear Secure wordt verhandeld tegen een lage EV/Sales van 1,66x en P/FCF van 9,15x en tegen een bovengemiddelde EV/EBITDA - 19,59x, P/E - 62,35x, Fwd P/E - 18,63x, wat wordt verklaard door de eerste fasen van het vestigen van operationele efficiëntie door het bedrijf, evenals de smalle focus van Clear Secure.

Het gemiddelde koersdoel van de top 5 investeringsbanken van Wall Street is $28,8 per aandeel, wat in lijn is met onze consensus en een stijging van 51,6% impliceert.

v-f--corporation-aandelen-analyseKoersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door de auteur

Belangrijkste risico's bij Clear Secure aandelen kopen

 • De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken heeft het gemakkelijker gemaakt om synthetische stemvoorbeelden en foto's van echte mensen te maken. Als de systemen en software van Clear Secure niet in staat zijn om onderscheid te maken tussen echte en vervalste biometrische gegevens, kan het bedrijfsmodel van het bedrijf in gevaar komen.
 • De markt voor biometrische identificatie wordt voornamelijk vertegenwoordigd door overheidsprogramma's en -diensten. De aanwezigheid van het privébedrijf Clear Secure in deze markt is eerder een uitzondering. Het onderwerp biometrie zorgt op zijn beurt voor veel controverse in de samenleving en is politiek. Als de publieke bezorgdheid over het misbruik van hun gegevens door privébedrijven toeneemt, kan de regelgeving in de sector strenger worden, wat het voor het bedrijf moeilijker kan maken om te blijven groeien.
 • Als blijkt dat de daling van de abonneebetrouwbaarheidspercentages meer is dan een eenmalige gebeurtenis, dan kan deze trend een tegenwind worden voor de groei van de waarde van het bedrijf.

En, wat denk jij? Clear Secure aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën