Arhaus Aandelen kopen? Analyse +63% Groei | Happy Investors
arhaus-aandelen-kopen-of-niet
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
04/12/2023
7 min

Arhaus Aandelen kopen? Analyse +63% Groei | Happy Investors

04/12/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Arhaus aandelen. Arhaus aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Arhaus, hoogwaardige woonproducten leverancier

Arhaus (ARHS) ontwerpt en verkoopt hoogwaardige meubels, verlichting, textiel, decor en andere hoogwaardige woonproducten. Het bedrijf exploiteert 81 winkels in 28 staten in de VS en verkoopt ook producten via zijn eigen website. Arhaus werd opgericht in 1986 en heeft zijn hoofdkantoor in Boston Heights, Ohio.

 • Ticker: ARHS
 • Toegangsprijs: $7.50
 • Richtprijs: $13,2
 • Potentieel: 63,8%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Waarom investeren in Arhaus aandelen?

 • Arhaus richt zich op een welgesteld publiek, dat minder gevoelig is voor ongunstige macro-economische omstandigheden.
 • Door zich te concentreren op het premiumsegment heeft Arhaus een groter prijszettingsvermogen en de mogelijkheid om prijsverhogingen door te berekenen aan haar klanten.
 • Op lange termijn heeft Arhaus ruimte om het aantal winkels meer dan te verdrievoudigen.
 • Ondanks de sterke groei blijft het aandeel van de onlineverkoop in de inkomstenstructuur laag, wat wijst op een aanzienlijk groeipotentieel voor de elektronische handel.
 • Aangezien Arhaus nog steeds een zwakke geografische voetafdruk heeft, is er nog steeds potentieel om te profiteren van schaalvoordelen en het operationele hefboomeffect te verbeteren.
 • Het bedrijf handelt met korting op het sectorgemiddelde. Volgens de consensus op Wall Street bedraagt het opwaarts potentieel meer dan 63%.

Arhaus aandelen kopen of niet?

Reden 1. Industrieel potentieel en sterke concurrentiepositie

De voortschrijdende verstedelijking en de groei van de bouwsector en de horeca ondersteunen de toenemende vraag naar binnen- en buitenmeubilair. Volgens Statista wordt de Amerikaanse meubelmarkt gewaardeerd op 235 miljard dollar en zal deze tegen 2026 naar verwachting oplopen tot 295 miljard dollar, wat neerkomt op een groei met een samengesteld jaarlijks percentage (CAGR) van 3,98% tijdens de prognoseperiode.

arhaus-aandelen

Verwachte dynamiek van de doelmarkt; bron: Statista

De meubelindustrie wordt gekenmerkt door een groot volume en een hoge fragmentatiegraad. Door de betrekkelijk lage drempel voor toetreding tot de markt zijn er naast giganten als Ikea, Wayfair en Williams-Sonoma een groot aantal familiebedrijven en kleine ondernemingen die zich in een bepaald segment specialiseren.

Het bedrijfsmodel van Arhaus heeft verschillende voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Ongeveer de helft van de producten van het bedrijf wordt lokaal in de VS gemaakt. Dit heeft in belangrijke mate bijgedragen tot de uitstekende resultaten van Arhaus in de afgelopen twee jaar, toen veel van de sectorgenoten van het bedrijf met supply chain uitdagingen werden geconfronteerd.

Arhaus richt zich op een welgesteld publiek. Het bedrijf verkoopt unieke meubels van kleine fabrikanten. Daardoor heeft Arhaus een trouw klantenbestand kunnen opbouwen van mensen met een jaarinkomen van meer dan $100.000 die bereid zijn te veel te betalen voor esthetiek en exclusiviteit. De doelgroep van het bedrijf is dus minder gevoelig voor ongunstige macro-economische omstandigheden dan kopers in het lagere en middenprijssegment.

Bovendien heeft Arhaus door haar focus op het topsegment een groter prijszettingsvermogen en is zij in staat prijsverhogingen door te berekenen aan haar klanten, met behoud van een aanvaardbaar margeniveau.

Reden 2. Aanzienlijke ruimte voor verdere uitbreiding

Arhaus schat zijn doelmarkt op 100 miljard dollar. Met een jaaromzet van 1,23 miljard dollar bedraagt het marktaandeel van het bedrijf dus minder dan 1,5%. De relatief lage penetratiegraad van Arhaus wordt ook weerspiegeld in het relatief lage aantal showrooms. Eind 2022 exploiteerde het bedrijf 81 winkels in 28 staten. Het totale aantal winkels omvatte 72 traditionele showrooms en 10 kleine studio's (Design en Loft Studios) - een concept dat slechts twee jaar geleden werd gelanceerd.

arhaus-groei

Geografische aanwezigheid van Arhaus; bron: 10-K filing

Het bedrijf verwacht in 2023 12 nieuwe showrooms te openen, wat een groei van 14% op jaarbasis betekent. Volgens de strategische plannen verwacht Arhaus 5-7 showrooms per jaar te openen. Het management van de onderneming gelooft dat het marktpotentieel het mogelijk maakt om op lange termijn meer dan 165 showrooms en meer dan 100 designstudio's te hebben. Gezien de relatief geringe geografische dekking van het bedrijf lijken dergelijke ramingen uiterst rationeel. Ter vergelijking: Williams-Sonoma eindigde het jaar met 489 winkels in de VS en 530 wereldwijd. Dit laat ruimte voor Arhaus om de groei op lange termijn meer dan te verdrievoudigen.

Arhaus heeft ook een aanzienlijk potentieel om de online verkoop te ontwikkelen. In 2022 groeide het e-commerce segment met 43% en werd het het snelst groeiende verkoopkanaal van het bedrijf. Het aandeel van de online verkoop blijft met 17% van de totale omzet echter nog steeds vrij laag. Ter vergelijking: het gemiddelde aandeel van online verkoop in de sector is 35%.

Geografische expansie en groeiende e-commerce activiteiten zouden moeilijk te realiseren zijn zonder de ontwikkeling van logistieke infrastructuur. In 2022 lanceerde Arhaus een distributiecentrum in Dallas, waardoor snellere verzending in de westelijke regio's van de VS mogelijk werd. Daarnaast heeft het bedrijf zijn distributiecentrum in Ohio uitgebreid. Door de uitvoering van deze initiatieven heeft Arhaus de achterstand verkleind en orders afgerond die gepland waren om uitgesteld te worden tot 2023. Het management is van mening dat de uitbreiding van de logistieke infrastructuur de groei van het bedrijf in de komende 7-10 jaar zal ondersteunen.

Financiële analyse Arhaus aandelen

De financiële resultaten van Arhaus voor 2022 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg 1,23 miljard dollar, een stijging van 54% ten opzichte van een jaar eerder. De groei was te danken aan zowel de opening van nieuwe winkels als aan een hogere omzet in dezelfde winkel.
 • De brutowinst steeg van 329,9 miljoen dollar naar 525,1 miljoen dollar. De brutomarge steeg van 41,40% naar 42,72%.
 • Het bedrijfsresultaat steeg van 33,4 miljoen dollar naar 184,7 miljoen dollar. De operationele marge steeg van 4,18% naar 15,03% dankzij een sterke omzetgroei en een verbeterd operationeel hefboomeffect.
 • De nettowinst bedroeg $136,6 miljoen tegen $21,1 miljoen een jaar eerder. De nettomarge steeg van 2,65% naar 11,12%.

arhaus-financien-en-groei

Dynamiek van de financiële resultaten van de onderneming; bron: samengesteld door auteur

arhaus-aandelen-kopen

Bedrijfsmargedynamiek; bron: samengesteld door auteur

De marges van het bedrijf zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, dankzij de snelle omzetgroei en de daaruit voortvloeiende verlaging van de vaste kosten als percentage van de omzet. Aangezien Arhaus nog steeds een zwakke geografische voetafdruk heeft, is er nog potentieel om te profiteren van schaalvoordelen en om het operationele hefboomeffect te verbeteren.

In 2022 bedroegen de kasmiddelen uit operaties $74,5 miljoen, vergeleken met $146,2 miljoen een jaar eerder. De vrije kasstroom daalde van $98,4 miljoen naar $21,8 miljoen. De daling was toe te schrijven aan lagere aanbetalingen van klanten doordat Arhaus zijn orderboek verminderde en bestellingen afwerkte die naar volgend jaar waren uitgesteld.

arhaus-analyse

Bedrijfscashflow; bron: samengesteld door auteur

Arhaus heeft een sterke balans: de totale schuld bedraagt $52,37 miljoen, terwijl de totale cash en kortetermijninvesteringen $152,5 miljoen bedragen. De nettoschuld is dus negatief en bedraagt -$100,2 miljoen.

Arhaus aandelen kopen op waardering? 

Het aandeel Arhaus heeft de afgelopen maand een aanzienlijke hoeveelheid waarde verloren omdat het management zwakke guidance voor 2023 heeft uitgebracht. De prognose voorziet in een same-store omzet in de range van -4% tot +1% ten opzichte van het huidige niveau en een EBITDA van $180 miljoen tot $195 miljoen versus $205 miljoen volgens een consensusprognose. De belangrijkste reden achter de zwakke vooruitzichten is dat de firma in 2022 een aanzienlijk deel van de orderportefeuille heeft verkocht. Bovendien zullen nieuwe winkels naar verwachting pas aan het eind van het jaar worden geopend, wat betekent dat ze geen significante bijdrage zullen leveren aan de financiële resultaten van het bedrijf.

De recente marktcorrectie bood beleggers echter een aantrekkelijke kans met betrekking tot het aandeel. Ondanks de hoge groeicijfers en het potentieel voor verdere expansie, wordt Arhaus verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde op de volgende multiples: EV/EBITDA - 6,67x, P/E - 8,46x, Forward P/E - 10,94x.

aandelen-arhaus-kopen

Vergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimum koersdoel van investeringsbanken werd door Morgan Stanley vastgesteld op $11 per aandeel. Telsey Advisory schat ARHS op $16 per aandeel. Volgens de consensus van Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $13,2, wat een opwaarts potentieel van 70% impliceert.

analyse-van-arhaus

Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's bij Arhaus aandelen kopen

 • De meubelindustrie is sterk gecorreleerd met de vastgoedmarkt. Een zwakkere vraag naar vastgoed als gevolg van hogere rentevoeten zou de resultaten van meubelzaken, waaronder Arhaus, kunnen temperen.
 • Arhaus is actief in een zeer concurrerende markt met verschillende concurrenten die over aanzienlijk grotere middelen beschikken. Deze factor kan het vermogen van de onderneming om op lange termijn organisch te groeien, aantasten.

En, wat denk jij? Arhaus aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën