Hilton Grand Vacations Aandelen kopen? Analyse +47% Groei | Happy Investors
hilton-grand-vacations-aandelen-analyse-groei
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
05/19/2023
11 min

Hilton Grand Vacations Aandelen kopen? Analyse +47% Groei | Happy Investors

05/19/2023
11 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Hilton Grand Vacations aandelen. Hilton Grand Vacations aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Hilton Grand Vacations, Luxe resort eigenaar

Hilton Grand Vacations is een timesharebedrijf dat ook toeristische vastgoedbeheer en aanverwante reisdiensten aanbiedt. Het bedrijf werd in 2017 opgericht als gevolg van een spin-off van Hilton Worldwide Holdings Inc. Het heeft zijn hoofdkantoor in Florida (VS).

 • Ticker: HGV
 • Toegangsprijs: 41,40 dollar
 • Richtprijs: $61,2
 • Potentieel: 47,8%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Hilton Grand Vacations aandelen

 • Door de lage elasticiteit van de vraag naar de diensten van de luxehotels van Hilton zou de onderneming in een recessie winst kunnen maken.
 • Het herstel na het coronavirus en de overname van de hotelketen Diamond Resorts blijven de inkomsten en het resultaat stimuleren. De trend naar een snelle verbetering van de financiële prestaties wordt bevestigd door de bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal van 2023.
 • Een andere groeimotor is de uitbreiding van de wereldwijde horeca en de timesharingmarkt, die naar verwachting zal groeien met een CAGR van 7,59% tot 2030. 

Waarom Hilton Grand Vacations aandelen kopen?

Reden 1. Groei van de timesharingmarkt

Hilton Grand Vacations werd in januari 2017 opgericht na de splitsing van Hilton Worldwide Holdings Inc. in drie afzonderlijke bedrijven. Hilton Grand Vacations erfde de timeshare-activiteiten van het voormalige bedrijf. Ondanks het feit dat het slechts 12% van de Adj. EBITDA van het voormalige bedrijf voor zijn rekening nam, heeft de timeshare-activiteit het grootste opwaarts potentieel vanwege de ongebruikelijke vorm en de goede voorwaarden van de deal voor de splitsing van het bedrijf.

Volgens de splitsingsovereenkomst kan HGV alle handelsmerken gebruiken die verband houden met het merk Hilton en ontvangt het tot 2116 gegevens over het loyaliteitsprogramma van Hilton Worldwide Holdings. Bijgevolg wordt het bedrijf voor HGV-consumenten nog steeds geassocieerd met het wereldberoemde merk.

Timesharing is een speciale vorm van gemeenschappelijk bezit van een toeristisch onroerend goed, waarbij verschillende personen het recht krijgen om gedurende een bepaalde periode (meestal tot een week) een van de eenheden ervan te bewonen. Een klassiek timeshare-contract voorziet in de gezamenlijke eigendom van een specifiek fysiek object. Bij de aankoop van een timeshare van HGV krijgt een klant echter toegang tot een wekelijks verblijf in een willekeurig vastgoedobject uit het gehele HGV-netwerk, in plaats van een verblijf in een specifiek appartement. Gewoonlijk wordt een timeshare voor 10 of 20 jaar gekocht en kan het als een investering worden beschouwd, aangezien de waarde ervan kan groeien en het op de secundaire markt kan worden verkocht.

In 2022 werd de wereldwijde timesharingmarkt geschat op 17,8 miljard dollar. Naar verwachting zal de markt tot 2030 groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,6% en tegen het einde van de voorspelde periode 31,1 miljard dollar bereiken. De grootste groei wordt verwacht in Noord-Amerika.hilton-grand-vacations-aandelen

Volgens Statesman zullen de inkomsten in de wereldwijde reis- en toerismemarkt naar verwachting groeien met een CAGR van 7,0% in 2023-2027 om in 2027 meer dan 1 biljoen dollar te bereiken. De uitgaven voor hotel- en privéverhuur zijn goed voor ongeveer 59%, of 546 miljard dollar, van de totale uitgaven voor reizen en toerisme. De uitgaven voor timesharing groeien echter nog sneller. Als timesharing slechts 10% van de klassieke verhuurmarkt voor toeristische eigendommen inneemt, zullen de wereldwijde uitgaven voor timesharing meer dan verdrievoudigen, van 17,9 miljard dollar tot 54,6 miljard dollar.hilton-grand-vacations-aandelen-analyse

Het post-COVID-herstel biedt extra steun voor de groei van de wereldwijde reismarkt. Lockdowns en diverse beperkingen hebben bijgedragen tot de accumulatie van een overmatige vraag, die de uitgaven van consumenten in het afgelopen toeristenseizoen heeft opgedreven. Zo zijn de totale boekingen bij een van de grootste bedrijven in de sector, Expedia Group, sinds 2020 bijna verdrievoudigd. Een snel herstel van de sector blijkt ook uit de gegevens van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, United Airlines: in 2022 maakten in totaal 144 miljoen passagiers gebruik van de diensten van de maatschappij, tegenover 58 miljoen in 2020 en 104 miljoen in 2021.

Tegelijkertijd is de toerisme- en reisindustrie in 2022 nog niet volledig hersteld. Dit wordt bevestigd door de resultaten van United Airlines en Expedia Group, die nog steeds onder het niveau van 2019 liggen. HGV is echter een van de weinige bedrijven in de sector die zijn resultaten van vóór het coronavirus aanzienlijk heeft weten te overtreffen: de timeshare-omzet van het bedrijf is sinds 2019 met bijna 70% gestegen tot 2,4 miljard dollar.analyse-hilton-grand-vacations

De concurrenten van HGV hebben andere vorderingen gemaakt. Bijvoorbeeld, Marriott Vacations Worldwide verkocht $ 1,6 miljard aan timeshare-contracten in 2022 tegenover $ 1,4 miljard in 2019, en overtreft daarmee zijn resultaten van vóór het coronavirus. De timeshare-omzet van Travel + Leisure Co. daalde echter naar $ 2,0 miljard in 2022 tegenover $ 2,4 miljard in 2019.

Reden 2. Overname van Diamond Resorts International 

In augustus 2021 nam HGV Dakota Holdings Inc. over, de moedermaatschappij van de hotelketen Diamond Resorts International. De deal werd betaald met 34,5 miljoen HGV-aandelen met een totale waarde van ongeveer 1,4 miljard dollar. Voorheen was Diamond Resorts eigendom van het alternatieve investeringsfonds Apollo Global Management Inc. dat de activa in 2016 kocht voor $ 2,2 miljard. Daarom ziet de waarde van de transactie er zeer goed uit voor HGV.

Als gevolg van de overname ontving HGV het onroerend goed dat voorheen eigendom was van Diamond Resorts en diversifieerde zo haar activiteiten via de hervatting van het hotelbeheer.

Door de overname kreeg HGV toegang tot 92 resorts van het Diamond Resorts-netwerk, alsook tot ongeveer 400.000 timeshares die reeds aan klanten waren verkocht. Ter vergelijking: vóór de overname bezat HGV 62 onroerende goederen en 325.000 timeshares.

De deal had nog een ander belangrijk resultaat, omdat het HGV in staat stelde een lager prijssegment te betreden dan dat van de luxe klasse Hilton hotels. Volgens HGV hadden haar wekelijkse timeshare vóór de overname een gemiddelde prijs van $60.000, vergeleken met $25.000 voor Diamond. Door de fusie daalde dat cijfer tot 47.000 dollar, waardoor het doelpubliek van HGV toenam.hilton-grand-vacations-analyse-aandelen

Volgens HGV behoren in de VS ongeveer 41 miljoen mensen tot huishoudens met een jaarinkomen van meer dan 100.000 dollar. Deze groep was voorheen de doelgroep van het bedrijf. Dankzij de overname is de gemiddelde prijs van HGV timeshare echter gedaald en betaalbaar geworden voor huishoudens met een inkomen van $75.000-$100.000 per jaar, waardoor de doelgroep van het bedrijf met minstens 14 miljoen mensen, of 34%, is uitgebreid.aandelen-hilton-grand-vacations

Daarnaast heeft HGV het aantal eigendommen in Europa bijna vervijfvoudigd, het aantal skiresorts 4,5 keer en het aantal kustresorts met 50% verhoogd, en tevens nieuwe markten aangeboord in Canada en verschillende Amerikaanse staten, waar HGV voorheen niet vertegenwoordigd was.aandelen-analyse-hilton-grand-vacations

Ondanks het feit dat de overeenkomst meer dan 18 maanden geleden werd gesloten, is het volledige potentieel ervan nog niet onthuld. Ten eerste gaat HGV momenteel door met de rebranding van Diamond Resort-hotels naar het Hilton-merk, wat de klantentrouw zou moeten vergroten. Ten tweede had HGV na de overname gepland jaarlijks 660.000 reizen te verkopen. Door de coronavirus pandemie werden in 2022 echter slechts 517.000 reizen verkocht. Het cijfer herstelt zich snel en groeide in het eerste kwartaal van 2023 met meer dan 30%.

In totaal is HGV erin geslaagd zijn resultaten van vóór het coronavirus al in 2021 te overtreffen wat de inkomsten betreft, en in 2022 wat de winst betreft. In totaal zijn de inkomsten van het bedrijf sinds 2020 bijna vervijfvoudigd, terwijl de winst weer positief is geworden. Deze trend zette zich voort in 1Q 2023: de inkomsten stegen met 21,7%, terwijl de winst op jaarbasis met 43,1% toenam.

Naarmate de sector zich verder herstelt, zal het effect van de overname van Diamond Resorts zich dus verder ontwikkelen.

Reden 3. Zakelijke diversificatie

De voornaamste activiteit van HGV is de verkoop van timeshare-contracten. De bedoeling is dat een klant bij aankoop de basiskosten van een timeshare betaalt en vervolgens aanvullende jaarlijkse betalingen doet. Dankzij dit bedrijfsmodel schalen de inkomsten van HGV met de jaren, naarmate het aantal timeshare-eigenaren toeneemt, evenals de jaarlijkse vergoedingen (geteld in het segment "Club Management"). Eind 2022 bedroegen de inkomsten uit de verkoop van timeshare bijna 2,4 miljard dollar, of 62,3% van de totale inkomsten.analyse-hilton-grand-vacations-1

Voor klanten die zich geen eenmalige vergoeding kunnen veroorloven, biedt HGV timesharingleningen aan. In 2022 bedroeg de gewogen gemiddelde rente op de leningen 14,7% per jaar. In 2022 waren de inkomsten uit de leningen hoger dan die uit timeshare-vergoedingen en bedroegen zij ongeveer 5% van de totale inkomsten.analyse-aandelen-hilton-grand-vacationsHGV heeft een andere zakelijke lijn die verband houdt met timesharing. Deze komt voort uit het feit dat het voor een reisorganisatie moeilijk is om alle timesharingreizen naar een specifiek object te verkopen, aangezien daarvoor ongeveer 52 klanten nodig zijn (die elk één week per jaar kopen). Daarom gebruiken timeshare-exploitanten, wanneer het object vrij is, het als een gewone hotelkamer en verhuren ze het voor flexibelere periodes. In 2022 bedroegen de inkomsten van HGV uit dergelijke activiteiten 586 miljoen dollar, of ongeveer 15% van de totale inkomsten. HGV biedt toeristen in haar faciliteiten ook aanverwante diensten aan, zoals SPA, enz.

Met de overname van Diamond Resorts breidde HGV bovendien zijn hotelmanagementactiviteiten uit, die voorheen goed waren voor ongeveer 3,5% van de totale inkomsten en tegen eind 2022 zijn gestegen tot meer dan 8%.


aandelen-hilton-grand-vacations-analyse

De activiteiten van HGV zijn dus goed gediversifieerd. Naast de hoofdactiviteit, de verkoop van timeshare, verstrekt de onderneming leningen voor de verkoop van timeshare, ontvangt zij jaarlijkse lidmaatschapsgelden van timeshare-eigenaren en beheert zij ook hotels, verleent zij aanverwante diensten en verhuurt zij tijdelijk ongebruikte faciliteiten.

Financiële analyse Hilton Grand Vacations aandelen

De financiële resultaten van Hilton Grand Vacations in 2022 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten bedroegen 3,8 miljard dollar, wat 64,24% meer is dan in 2021.
 • De aangepaste EBITDA steeg van 716 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar. De aangepaste EBITDA-marge daalde licht van 30,66% naar 27,77%.
 • De nettowinst bedroeg 352 miljoen dollar tegenover 176 miljoen dollar vorig jaar. De nettomarge steeg van 7,54% naar 9,18%.

Inkomsten en winst zijn gestegen dankzij de toegenomen toeristenstromen, hetgeen de stelling van het vraagherstel bevestigt. De operationele winstmarge daalde licht als gevolg van een bijna 2-voudige stijging van de marketingkosten. Volgens ons zijn deze kosten gerechtvaardigd tijdens de herstelperiode van de sector.analyse-hilton-grand-vacations-aandelenDe financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2023 zijn hieronder weergegeven:

 • - De inkomsten stegen met 19,9% op jaarbasis: van 779 miljoen dollar naar 934 miljoen dollar.
 • - Aangepaste EBITDA steeg van $202 mln naar $218 mln. De aangepaste EBITDA-marge steeg van 6,6% naar 7,8%.
 •      nettowinst bedroeg 73 miljoen dollar, tegen 51 miljoen dollar een jaar eerder.aandelen-hilton-grand-vacations-groei

In 2023 blijft het bedrijf de winst verhogen. In het eerste kwartaal verhoogde HGV zijn financiële resultaten, wat onze eerdere stellingen bevestigt.

 • Aan het einde van de laatste verslagperiode steeg de operationele kasstroom tot 747 miljoen dollar, tegenover 168 miljoen dollar eind 2021.
 • De vrije kasstroom steeg van 150 miljoen dollar naar 563 miljoen dollar eind 2022.

De operationele en vrije kasstromen stegen dankzij het hogere nettoresultaat en de verbeterde operationele efficiëntie bij een herstel van de vraag naar diensten in de horeca.

analyse-hilton-grand-vacations-groeiHet bedrijf heeft een gezonde balans:

 • De totale schuld bedraagt 2,7 miljard dollar.
 • Kasequivalenten zijn goed voor 223 miljoen dollar.
 • De nettoschuld is $2,5 miljard, 2,4x 2022 Aangepaste EBITDA (Netto/adj. EBITDA van 2,37x).
 • De rentedekkingsratio is 4,3x.

Dit niveau van hefboomwerking bewijst de financiële stabiliteit van de onderneming.

Evaluatie Hilton Grand Vacations groeiaandelen

Hilton Grand Vacations handelt tegen een korting op het sectorgemiddelde: EV/Sales - 1,75x, EV/EBITDA - 6,98x, P/E - 11,72x, Fwd P/E - 9,68x. Volgens de verwachtingen van analisten, waaronder de onze, zal het bedrijf tegen eind 2023 het netto-inkomen verhogen, dus de Forward P/E is hoger dan de huidige P/E, wat ook aangeeft dat het aandeel ondergewaardeerd is.groei-hilton-grand-vacationsHet gemiddelde koersdoel van de vijf grootste investeringsbanken van Wall Street is $63,6 per aandeel. Volgens onze consensus is HGV ondergewaardeerd op basis van sectorgemiddelde en historische multiples; de reële marktwaarde van het aandeel is $61,2 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 47,8% impliceert.groei-hilton-grand-vacations-analyse

Belangrijkste risico's Hilton Grand Vacations aandelen kopen

 • Een mogelijke recessie of wanbetaling in de VS zou de consumentenactiviteit aanzienlijk kunnen verminderen, wat gevolgen zou hebben voor de toeristische sector.
 • Volgens een licentieovereenkomst met Hilton Worldwide Holdings betaalt HGV 5% van de verdiende inkomsten aan het bedrijf. Om deze reden is het voor HGV niet haalbaar om activiteiten met lage marges te ontwikkelen omdat deze de winstgevendheid sterk onder druk zouden zetten en de beoogde resultaten niet zouden halen.
 • Nauwe associatie met het merk Hilton. In geval van reputatieschade in verband met het voormalige moederbedrijf kan dit gevolgen hebben voor HGV en haar vermogen om nieuwe klanten aan te trekken.
 • Mogelijke vermindering van het luchtverkeer. Ondanks het feit dat de WHO het officiële einde van de coronavirus pandemie heeft afgekondigd, kunnen de autoriteiten nog steeds lokale anti-COVID beperkingen opleggen, waardoor het luchtverkeer en de vraag naar toerisme zouden kunnen afnemen. Bovendien zou een mogelijke verslechtering van de situatie met Taiwan de betrekkingen tussen de VS en China kunnen verslechteren en het luchtverkeer in de regio Azië-Stille Oceaan, waar HGV resorts bezit, kunnen verminderen.

En, wat denk jij? Hilton Grand Vacations aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën