10 Beste Aandelen Op Dit Moment [2022] Corona Tot Duurzame Energie
beste-aandelen-2022
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
12/30/2021
10 min

10 Beste Aandelen Op Dit Moment [2022] Corona Tot Duurzame Energie

12/30/2021
10 min

Beste Happy Investor, wat zijn de beste aandelen op dit moment voor 2022? In dit artikel vind je een selectie van 10 beste aandelen voor 2022 (korte termijn). Eerst kijken we naar vijf interessante bedrijven die in 2022 wellicht beter kunnen presteren dan de S&P 500. Daarna bekijken we vijf interessante aandelen in de heersende coronatijd. Het lijkt erop dat corona blijft aanhouden. Indien dit zo is, verhoogt dat de korte termijn vooruitzichten van bepaalde bedrijven.

Wat zijn de beste aandelen op dit moment? Lees verder en ontdek!

Inhoudsopgave

Beste aandelen app om nu aandelen te kopen

Alvorens we overstappen naar de beste aandelen voor 2022, is het nuttig om te beschikken over de juiste aandelen app. Heb je al een beleggingsaccount? Scroll dan verder en sla dit stuk over.

Heb je nog geen beleggingsaccount?

Dit zijn momenteel drie van de beste aandelen apps om aandelen te kopen als Nederlander of Belg:

 1. DEGIRO Zero
 2. BUX Zero
 3. eToro

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar DEGIRO Zero omwille haar combinatie tussen (1) groot aanbod van aandelen en ETF’s, (2) 200+ ETF’s voor commissievrij beleggen en (3) relatief goedkope transactiekosten.

Klik hier voor meer informatie over DEGIRO Zero.

BUX Zero is op dit moment de goedkoopste aandelen app voor NL & BE. Nadeel is dat haar aanbod van aandelen en ETF’s nog relatief beperkt is. Voor beginnende beleggers is het oké, maar als gevorderde belegger ondervinden we een te laag aanbod.

Klik hier voor meer informatie over BUX Zero.

Tot slot is daar eToro. Zij biedt commissievrij beleggen in aandelen aan. Toch is eToro voor NL & BE duurder, omdat zij hogere valutakosten hanteren (0,5% vs. 0,25%). Het aanbod in aandelen is kleiner dan DEGIRO, maar wel oké en beduidend groter dan BUX. Waarom toch voor eToro kiezen? Omwille haar ETF’s: ze bieden de zeer goedkope ETF’s aan van Vanguard en Schwab aan (lage expense ratio). Als aandelen belegger heeft DEGIRO meer aanbod. Tot slot biedt eToro functionaliteiten aan zoals CryptoPortfolio, AutoCopy en fractional shares voor wie daar interesse in heeft. Vermijd CFD’s bij deze broker, omdat >85% daarbij geld verliest.

Klik hier voor meer informatie over eToro.

Lees hier alles over de TOP 5 meest goedkope beleggingsrekening.


Beste aandelen 2022 voor korte termijn

beste-aandelen-op-dit-moment

Wat zijn de beste aandelen op dit moment voor 2022? Indien we louter naar 2022 kijken mogen we spreken over de korte termijn. Korte termijn beleggen brengt meer risico dan lange termijn beleggen. Hoe dan ook: profiteren van een sterk momentum in bepaalde industrieën kan zeer lucratief uitpakken.

De wereld is immens. Er zijn veel beste aandelen. Om tot een kleine selectie te komen is geen sinecure. Toch denken wij dat onderstaande vijf bedrijven op dit moment tot de beste aandelen voor 2022 behoren. Daarbij is rekening gehouden met diversiteit in industrieën:

 1. HP Inc. (HPQ)
 2. Customers Bancorp Inc. (CUBI)
 3. The Mosaic Company (MOS)
 4. ON Semiconductor Corporation (ON)
 5. PetroChina Company (PTR)

Deze bedrijven hebben iets gemeenschappelijks:

Haar aandelen hebben een relatief goedkope waardering, kennen winstgroei en hebben een sterk momentum.

Is HP het beste technologiebedrijf ter wereld? Heeft PetroChina Company een aantrekkelijk lange termijn perspectief? En gaat Mosaic Company de wereld veranderen met haar meststoffen?

Nee.

Maar op dit specifieke moment behoren zij tot de potentieel beste aandelen voor 2022.

Waarom?

Allereerst het contrast: wereldveranderaars als Tesla kennen ook begin 2022 en torenhoge waardering. Het opwaarts potentieel neemt hierdoor af. In zowel 2022 als op de lange termijn. Terwijl het neerwaarts risico hoog is. Bij een paar tegenslagen op rij, en dit gebeurt regelmatig, zal haar business negatief worden getroffen. Het gevolg: koersimplosie.

De beste aandelen op dit moment kennen echter juist laag neerwaarts risico én groot opwaarts potentieel. Aandelen van HP Inc. en Customers Bancorp Inc. zijn relatief goedkoop. Zowel in verhouding tot haar winst als de concurrentie. Bovendien kennen zij sterke winstgroei en is het koersmomentum positief.

Laten we eens dieper ingaan op HP Inc. ter voorbeeld. Dit aandeel hebben we eind 2021 benoemd binnen de Happy Investors Community. Zelf heb ik een kleine positie van 1% ingenomen.

cursus-beleggen-aandelen

Waarom behoort HP Inc. (HPQ) tot de beste aandelen voor 2022?

beste-aandeel-2022

Hewlett-Packard, afgekort HP, is een grote naam in het Westen. Het is een van de grootste technologiebedrijven in Amerika met honderdduizenden medewerkers. Ze zijn een van de grootste leveranciers van computers, printers en bijbehorende accessoires. HP is geen snelgroeiend bedrijf. De jaarlijkse omzet is enigszins stabiel. Wel hebben ze een gediversifieerde business binnen de IT. Ook de geografische omzet is gespreid. En, kijken we naar Value, dan ligt hier een interessante kans.

De huidige waardering is zeer aantrekkelijk, ondanks het gebrek aan omzet- en winstgroei. Het bedrijf koopt namelijk veel aandelen terug, waardoor de EPS groei vooralsnog goed is. En met name op free cashflow presteert HP uitstekend. Dit heeft als gevolg dat zij consistent dividend uitkeren en veelvuldig aandelen terugkopen.

HP biedt veel Value. Het aandeel is ondergewaardeerd. Niet alleen in vergelijking met de sector, maar ook met directe concurrentie.

De volledige analyse + begeleiding hoe te handelen vind je in het Happy Investors aandelen abonnement.

Een korte samenvatting van relevante cijfers:

 1. De verwachtte P/E-ratio voor 2022: 9.18 (lager dan sector)
 2. De verwachtte P/S-ratio voor 2022: 0.64 (lager dan sector)
 3. De verwachtte P/CF-ratio voor 2022: 7.11 (lager dan sector)
 4. Omzetgroei Y-o-Y is 12.09% (lager dan sector)
 5. Winstgroei (EBIT) Y-o-Y is 47.11% (hoger dan sector)
 6. Dividend: 2,7%
 7. Risico’s: marktverzadiging, innovatie concurrentie, inflatie, et cetera

In een notendop: HPQ is ondergewaardeerd in verhouding tot de sector én haar eigen historische waardering. Het is geen spectaculair bedrijf, maar de cashflow en winstgroei zijn sterk. Ze kopen veel aandelen terug, waardoor de koers in 2022, tezamen met het momentum, verder kan oplopen.

Hoe denk jij over HPQ? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

beste-aandelen-laag-risico

Beste aandelen 2022 in Coronatijd

beste-aandelen-corona-2022

Corona is een apart thema binnen de beste aandelen voor 2022. Ook dit jaar lijkt de coronatijd blijvend. De fase van boosterprikken is gekomen. Waar houdt het op? Hopelijk snel. Maar als belegger geeft dit kansen.

Dit zijn 5 van de potentieel beste aandelen 2022 in coronatijd:

 1. Pfizer Inc. (PFE)
 2. Fulgent Genetics (FLGT)
 3. BioNTech (BNTX)
 4. Alphabet (GOOG)
 5. Arista Networks (ANET)

Als ik één “corona” aandeel zou moeten kiezen, dan zou ik Alphabet kopen voor de lange termijn. Let op: dit is geen koopadvies. Bovendien heb ik zelf 3% inleg in dit bedrijf. Het is interessant om te onderzoeken waarom dit potentieel het beste aandeel is voor 2022. Zo heeft zij indrukwekkende financiële prestaties. De waardering is duur in relatie tot de sector, maar Alphabet scoort enorm sterk op jaarlijkse omzetgroei (±18%) en winstgroei (±17,5%). Indien coronatijd in 2022 aanhoudt, is het waarschijnlijk dat de omzet- en winst een kleine impuls krijgen.

Op dit moment leidt corona tot een aparte tak van beste aandelen in 2022. Niet zozeer volledig gericht op technologie, maar ook binnen de farmaceutische industrie. Op dit moment zijn aandelen als Pfizer, Fulgent Genetics en BioNTech in trek. Zij hebben een sterk (koers)momentum.

Pfizer lijkt de meest veilige keuze uit deze drie 3 beste aandelen in coronatijd. Maar ons lijkt op dit moment Fulgent Genetics (FLGT) eveneens interessant. Eerlijkheidshalve zijn wij geen specialist binnen deze industrie. Je moet dus echt eigen onderzoek verrichten. Maar indien we kijken naar de financiële waardering en groeicijfers, lijkt Fulgent Genetics een potentiële hoogvlieger te worden voor de korte termijn.  Op dit moment is de koers sterk gedaald.

ipo-beleggen

Is Fulgent Genetics het beste aandeel in coronatijd voor 2022?

beste-aandelen-coronatijd-2022

Fulgent Genetics, opgericht in 2011, houdt zich bezig met Next Generation Sequencing. Het ontwikkelt innovatieve medische producten zoals recentelijk de HelioLiver Test. Een multi-analyse bloedtest om leverkanker vroegtijdig te detecteren. Dit beste aandeel begon al rap te stijgen voor de coronatijd. En tijdens de coronatijd neemt het aandeel een hoge vlucht. Iets te hoog, waardoor de markt met een terechte correctie kwam.

In 2022 blijft Fulgent Genetics vooralsnog profiteren van de aanhoudende coronatijd. In de tussentijd blijven ze nieuwe medische producten ontwikkelen. Haar core business groeit. En ondanks een enorme koersstijging van +964% sinds inceptie, is nog altijd circa 33% van alle aandelen in het bezit van insiders. Dit is een zeer sterk signaal dat het management team gelooft in de groeipotentie van haar eigen bedrijf.

Indien we kijken naar de financiële waardering, dan lijkt het erop dat het aandeel kan exploderen. De beurswaarde is slechts $2,9 miljard. De huidige waardering omvat onder meer een P/E-ratio van 5.11, een P/B-ratio van 2.8 en een P/CF-ratio van 4.87. In relatie tot het sectorgemiddelde is Fulgent ondergewaardeerd.

En het wordt beter.

De verwachtte omzetgroei voor 2022 bedraagt 163% met een verwachtte winstgroei van 1,083%! En dan te bedenken dat zij al reeds een winstmarge van 73% (EBIT) realiseren. Op ieder vlak scoort het Fulgent momenteel uitstekend. Natuurlijk is dit sterk tijdsgebonden vanwege coronatijd. Het einde van de corona zou een groot risico zijn voor dit aandeel (op de korte termijn).

Dit is een interessante casus waarom Fulgent Genetics tot de beste aandelen van 2022 kan behoren. Op dit moment lijkt een sterke koerstoename op korte termijn aannemelijk. Dit wordt versterkt door een sterke CEO, weinig tot geen schulden en een mooie kaspositie. Maar er zijn ook enkele uitdagingen die een koersdaling realistisch maken.

Uiteraard zijn er risico’s. Op dit moment is het grootste risico bij FLGT dat de coronatijd eindigt. Dit leidt tot een zeer forse afname van omzet en winst. Als dit het geval is, zal de koers dalen. Dit is een groot en aannemelijk risico, omdat naar schatting 85% van de huidige omzet voorkomt uit coronatesten.

Voor ons is dit potentieel beste aandeel helaas te risicovol. Het is min of meer een speculatie op een aanhoudende coronatijd. Anderzijds is het aandeel dusdanig goedkoop (in waardering), dat er ruimte voor tegenslag is. Let echter op dat dit niet de “volgende Galapagos” wordt. Onze tip: wacht nog even tot verdere koersdaling.

gratis-aandelen-kopen

Beste aandelen 2022 voor Duurzame Energie

 beste aandelen duurzame energie

Duurzame aandelen, zoals aandelen in duurzame energie, hebben spectaculair jaar achter de rug. Iets te spectaculair als je het ons vraagt. Waarderingen zijn omhoog geschoten. Alsof het technologie aandelen zijn. Ook in 2022 is duurzame energie derhalve duur. Dan heb ik het over de beste aandelen. Ja, zij hebben sterke groeipotentie. Zeker indien overheden fors blijven investeren. Het is daarom interessant om jouw portfolio meer “groen” te maken.

De vraag is alleen: wanneer stap ik in?

Het lijkt evident dat aandelen in duurzame energie een lucratieve toekomst kunnen bieden. Als lange termijn belegger is het overkomelijk indien we een hogere prijs betalen. Maar een té hoge prijs is nooit goed. De consequentie is dat een aandeel dan jarenlang in het rood kan staan. Derhalve willen we de beste aandelen voor duurzame energie tegen een gunstige aandelenprijs kopen.

Bekijk hier de TOP 10 duurzame aandelen voor 2022 voor meer inzichten en analyse.

Hoe vind ik de beste aandelen?

In dit artikel hebben we specifiek gekeken naar de beste aandelen voor 2022. Als je het ons vraagt is het beter om een lange termijn visie te hanteren. De beste aandelen zijn diegene die op de lange termijn exponentieel rendement geven.

Het najagen van korte termijn winst is tijdsintensief, risicovoller en duurder (hogere transactiekosten omwille frequenter handelen).

Lange termijn beleggen vergt grondig vooronderzoek in de beste aandelen. Vervolgens is het een kwestie van aankopen en geduld hebben. Laat tijd en geld voor je werken. Een geduldige belegger kan zodoende hoog rendement behalen.

Hoe vind ik de beste aandelen?

Kijk naar sterke, winstgevende bedrijven met duurzaam competitief voordeel en gunstige aandelenprijs, die idealiter opereren binnen een groeiende markt.

Voorbeelden uit het verleden zijn er genoeg:

beste-aandeel-lange-termijn

beste-aandelen-lange-termijn

beste-bedrijven-voor-beleggen

Vaak hebben de meest unieke bedrijven een hoog prijskaartje. Zo heeft Alphabet structureel een hogere P/E-ratio dan de sector. Alleen in 2008 tijdens de financiële crisis en in de jaren 2011 – 2012 was haar P/E-ratio lager dan haar eigen gemiddelde (rond de 17). Het is daarom in uitzonderlijke gevallen dat de beste aandelen een lage financiële waardering hebben.

Dit zegt echter niks over de Value.

Indien we kijken naar Value, dan gaat het om de toekomstige (intrinsieke) waarde van het bedrijf. De huidige financiële waardering vertelt maar één kant van het verhaal. De andere kant is het toekomstperspectief. Oftewel: omzet- en winstgroei.

Bedrijven met sterk leiderschap en een duurzaam competitief voordeel hebben een hogere kans op structurele omzet- en winstgroei. Met name als dit in een groeimarkt is (vanwege concurrentiestrijd). Kan je dergelijke bedrijven tegen een gunstige aandelenprijs kopen? Dan heb je een beste aandeel te pakken.  

Onderschat de waarde van de aandelenprijs niet. Nvidia (NVDA) is een uniek bedrijf. Maar haar huidige financiële waardering is zeer hoog. Dusdanig, dat het aannemelijk is dat Nvidia in de komende 5 jaar minimale koerswinst zal realiseren. Ik heb veel winst gemaakt dankzij aandelen van Nvidia, maar vandaag de dag zou ik haar niet kopen vanwege de dure aandelenprijs.

Lange termijn beleggers met geduld worden meestal beloond.

Wil je weten wat onze beste aandelen voor de lange termijn zijn? Bekijk het Happy Investors aandelen abonnement voor meer informatie.

Reacties
Categorieën