DEGIRO Portfolio Voorbeeld 2023 | Happy Investors
happy-value-portfolio
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
08/27/2023
2 min

DEGIRO Portfolio Voorbeeld 2023 | Happy Investors

08/27/2023
2 min

Ben je opzoek naar een DEGIRO portfolio voorbeeld? In deze video vind je twee voorbeelden van DEGIRO beleggingsportfolio's in 2023. Wij investeren in aandelen en ETF's. Naast DEGIRO hebben we ook ETF's bij de brokers eToro en MEXEM (zakelijk).


In bovenstaande video hebben we het over een DEGIRO portfolio voorbeeld voor 2023. Het is een persoonlijke update van mijn eigen DEGIRO portfolio als ook een DEGIRO portfolio die wij de Happy Value Portfolio noemen. Hieronder een samenvatting van de video:

Laten we beginnen met een persoonlijke update. Ik vertelde kort over mijn eigen financiële reis en hoe ik op jonge leeftijd begon met investeren. Het is belangrijk om te begrijpen waar ik vandaan kom, omdat het mijn beleggingsbenadering heeft beïnvloed.

Dan is er mijn "Happy Value Portfolio." Momenteel beheer ik hierin ongeveer €140.000. Tijdens de video heb ik mijn strategie voor het kopen en verkopen van aandelen in 2023 toegelicht. Het is altijd interessant om te zien hoe anderen hun portefeuilles beheren, en ik deel graag mijn gedachtegang hierover.

Een ander cruciaal punt is kapitaalallocatie. Ik heb uitgelegd dat ik slechts een beperkte hoeveelheid vrij vermogen beschikbaar heb. Hierdoor moet ik sommige van mijn huidige posities verkopen om ruimte te maken voor nieuwe investeringen. Dit is een strategische beslissing die ik voortdurend moet nemen.

In de video heb ik specifieke aandelen genoemd die momenteel in mijn portfolio zitten. Dit omvat Taiwan Semiconductor, Pampa Energia, Hims & Hers Health, en Giga Cloud Technology. Ik heb mijn redenen gedeeld voor het behouden of verkopen van deze posities. Hopelijk helpt dit je begrijpen waarom ik voor bepaalde aandelen kies.

Mijn beleggingsstrategie draait ook om technische analyse met behulp van algoritmen. Daarnaast kijk ik naar cruciale financiële indicatoren zoals de prijs-winstverhouding (P/E-verhouding) en schuldenlast. Deze factoren zijn essentieel bij het nemen van investeringsbeslissingen.

Risicobeheer is iets waar ik sterk op hamer. Ik heb benadrukt dat ik nooit meer dan 1-2% van mijn kapitaal in één enkel aandeel investeer. Dit is om risico's te spreiden en mijn portfolio te beschermen tegen grote verliezen.

Dan hebben we Pampa Energia, een energiebedrijf gevestigd in Argentinië. Dit is een wat riskantere keuze vanwege de politieke en economische onzekerheid in het land. Maar ik ben bereid dit risico te nemen vanwege het potentieel voor groei in de energiesector, vooral met de verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen. Het is een voorbeeld van hoe ik soms bereid ben om risico's te nemen in mijn portfolio, maar altijd met een goed doordachte strategie.

Een ander interessant aandeel in mijn portfolio is Hims & Hers Health. Dit is een bedrijf dat zich richt op telegeneeskunde en gezondheidszorgproducten. Met de voortdurende digitalisering van de gezondheidszorg geloof ik dat dit bedrijf goed gepositioneerd is voor groei. Mijn strategie hier is om het nieuws en de ontwikkelingen in de gezondheidszorgsector nauwlettend te volgen en mijn positie dienovereenkomstig aan te passen.

Ten slotte hebben we Giga Cloud Technology, waar ik eerder kort over sprak. Dit is een bedrijf dat cloudoplossingen biedt, en hoewel het mijn aandacht heeft getrokken vanwege zijn groeipotentieel, ben ik nog bezig met het grondig analyseren van dit aandeel voordat ik een beslissing neem. Het benadrukt het belang van gedegen onderzoek en analyse voordat je in een nieuw aandeel investeert.

Tot slot, laten we het even hebben over International Flavors & Fragrances (IFF), een bedrijf dat momenteel niet in mijn portfolio zit. Dit aandeel heeft te maken gehad met enkele uitdagingen waardoor de waarde ervan sterk is gedaald. Hoewel het aantrekkelijk kan lijken vanwege de lage prijs, heb ik besloten om het voorlopig niet te kopen vanwege de onzekerheden rondom het bedrijf. Dit toont aan dat ik niet alleen kijk naar de prijs van een aandeel, maar ook naar de fundamenten en toekomstperspectieven.

Dit zijn de aanvullende details die ik in de video heb gedeeld, naast de informatie die al in de samenvatting is opgenomen. Beleggen kan complex zijn, maar ik hoop dat deze inzichten en mijn persoonlijke ervaringen jullie helpen bij het nemen van weloverwogen beleggingsbeslissingen. Bedankt voor het kijken en blijf investeren in je financiële toekomst!


Reacties
Categorieën