Delta Air Lines aandelen opties kopen | Happy Investors
Delta Air Lines
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
11/01/2023
7 min

Delta Air Lines aandelen opties kopen | Happy Investors

11/01/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Delta Air Lines aandelen opties. Delta Air Lines aandelen opties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Delta Air Lines (DAL) Opties

Delta Air Lines (DAL) is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld wat betreft vlootomvang, passagiersvolume en aantal bestemmingen. Het routenetwerk van het bedrijf beslaat Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied, terwijl de vloot uit ongeveer 1.250 vliegtuigen bestaat. Delta Air Lines werd opgericht in 1925 en het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta, Georgia.

 • Toegangsprijs: $1,05
 • Richtprijs: $2,20
 • Potentieel: %197,3
 • Horizon: 1 maand
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 0,5%

Analyse Delta Air Lines aandelen opties kopen?

 • Delta Air Lines is een van de grootste begunstigden van de opleving van het internationale luchtverkeer, aangezien het bedrijf na United Airlines de tweede grootste trans-Atlantische luchtvaartmaatschappij is.
 • Op 12 oktober publiceerde Delta Air Lines financiële kwartaalresultaten die de verwachtingen van analisten overtroffen. Volgens het management van het bedrijf blijft de vraag sterk.
 • Delta Air Lines is goed gepositioneerd om de stijgende bedrijfskosten het hoofd te bieden omdat het bedrijf een olieraffinaderij bezit.
 • We raden aan CALL opties te kopen met een uitoefenprijs van $33 en een vervaldatum van 24/11/2023. De optie kost ongeveer $1,05, terwijl één contract ongeveer $105 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.
 • Beleggers die pessimistischer zijn over de koersontwikkeling van Delta Air Lines en bereid zijn om een bearish positie in te nemen op DAL kunnen PUT opties kopen met een uitoefenprijs van $31 en een expiratiedatum van 24/11/2023. De optie kost ongeveer $0,9, terwijl één contract $90 kost.

Waarom CALL OPTION Delta Air lines aandelen opties kopen?

De Covid-19 pandemie heeft een verwoestende klap toegebracht aan de luchtvaartindustrie. Volgens de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie daalden de totale capaciteit en het passagiersverkeer van de wereldwijde luchtvaartmaatschappijen in 2020 met respectievelijk 56,8% en 65,8%, terwijl de voorraden van luchtvaartmaatschappijen een meerjarig dieptepunt bereikten. Massale lockdowns bleven de beschadigde industrie het volgende jaar onder druk zetten: in 2021 bereikte het luchtverkeer niet 50% van het niveau van 2019. Ondanks het snelle verkeersherstel in 2022 bleven de grootste luchtvaartmaatschappijen handelen tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van hun pre-pandemische gemiddelden. Tegen deze achtergrond zijn de eens zo populaire aandelen van de radar van beleggers verdwenen.delta-air-lines-aandelen-opties

In het voorjaar van 2023 leek de hemel echter op te klaren voor aandeelhouders van luchtvaartmaatschappijen. Te midden van sterke winstrapporten steeg de US Global Jets index, die de aandelen van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen volgt, van eind mei tot midden juli met 24%. Het aandeel Delta Air Lines liet een nog indrukwekkender rendement zien van 44%.

Luchtvaartmaatschappijen leken nog maar aan het begin te staan van een indrukwekkende aanloop, want ze bleven ruim onder de niveaus van 2019 handelen. Het negatieve sentiment dat de laatste tijd in de markt overheerst, deed echter alle winsten van de beleggers in de sector teniet.

Tot voor kort was Delta Air Lines een van de favorieten van Warren Buffett, omdat Berkshire Hathaway de aandelen van het bedrijf in bezit had tot de lente van 2020. Vandaag handelt het bedrijf aanzienlijk onder de zomerniveaus en is de waardering vergelijkbaar met die van de herfst van 2020, toen de markt in volledige onzekerheid verkeerde door de woedende pandemie. Naar onze mening is het nu een gunstig moment om een bullish positie in te nemen omdat:

 • De internationale luchtvaart laat een sterk herstel zien. Volgens de International Air Transport Association (IATA) steeg het passagiersverkeer, gemeten in revenue passenger kilometers (RPK), met 40,5% j-o-j in Q2 2023. De capaciteit van luchtvaartmaatschappijen, gemeten in beschikbare stoelkilometers (ASK), steeg met 34,8%. Tegelijkertijd blijven RKP en ASK onder het niveau van voor de pandemie met respectievelijk 37,6% en 35,5%, wat potentieel biedt voor verder herstel.

delta-air-linesDelta Air Lines is een van de grootste begunstigden van de groei van het internationale luchtverkeer. Het bedrijf is na United Airlines de grootste trans-Atlantische luchtvaartmaatschappij. In de laatste verslagperiode stegen de inkomsten van Delta Air Lines uit internationale passagiers met 35% j-o-j.

 • Op 12 oktober rapporteerde Delta Air Lines financiële kwartaalresultaten die de verwachtingen van analisten overtroffen. De omzet bedroeg $15,49 miljard (+10,8% op jaarbasis), een stijging van $360 miljoen ten opzichte van de consensusverwachting. De operationele marge steeg naar 13,5% en de nettowinst per aandeel kwam uit op $2,03, waarmee de verwachtingen van analisten met $0,08 werden overtroffen.

Op een vraag van een analist van JPMorgan merkte Delta Air Lines CFO Dan Janki op dat de vraag sterk bleef en benadrukte dat de groei tegen het einde van het jaar zou moeten versnellen, geholpen door winterboekingen van internationale vluchten. Het management van het bedrijf verwacht dat de omzet dit jaar met 20% zal groeien en dat de winst voor belastingen ongeveer $5 miljard zal bedragen, een verdubbeling van het resultaat van vorig jaar.

 • Een factor die een negatieve invloed heeft op de industrie zijn de stijgende bedrijfskosten, waardoor Wall Street-analisten hun koersdoelen hebben verlaagd. De olieprijzen stegen namelijk van een dieptepunt van $66 per vat in juni naar $94 eind september. Delta Air Lines is echter beter gepositioneerd dan zijn concurrenten, omdat het bedrijf eigenaar is van een olieraffinaderij, die in het verleden ongeveer 75% van de behoeften van de luchtvaartmaatschappij heeft geleverd. Vooral dankzij de verticale integratie heeft Delta Air Lines altijd operationele marges van wereldklasse gehad.
 • Delta Air Lines heeft altijd met een premie gehandeld ten opzichte van haar concurrenten. Vandaag schat de markt het bedrijf echter in lijn met het sectorgemiddelde en met een korting ten opzichte van marktspelers zoals Ryanair en Southwest Airlines. Delta wordt momenteel verhandeld tegen de volgende multiples: EV/Sales - 0,78x, EV/EBITDA - 6,03x, FWD EV/EBITDA - 5,02x, P/CF - 3,07x, FWD P/CF - 2,97x, P/E - 5,30x, FWD P/E - 5,38x.

delta-air-lines-opties

Delta Air Lines aandelen opties kopen

We raden aan CALL opties op DAL te kopen met een uitoefenprijs van $33 en een vervaldatum van 24/11/2023. De optie kost ongeveer $1,05, terwijl één contract ongeveer $105 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $ 33, maar lager dan $ 34,05 op de expiratiedag 24/11/2023, ontvangt de belegger een verlies, waarvan het bedrag kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde onder $ 33 daalt, kan de belegger een maximaal verlies van $ 105 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $34,05 ligt, kan de potentiële winst onbeperkt zijn. We raden echter aan om de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $2,2 bereikt.

Bearish kijk op DAL-aandelen en PUT-opties

We kunnen echter niet helemaal uitsluiten dat macro-economische uitdagingen Delta Air Lines onder druk zullen blijven zetten. Als je bearish bent over het bedrijf, kun je PUT-opties kopen op Delta-aandelen met een uitoefenprijs van $31 en een vervaldatum van 24/11/2023. De optie kost ongeveer $0,9, terwijl de aankoop van één contract $90 kost omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $31, maar hoger dan $30,1 op de expiratiedag 24/11/2023, ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $ 31, kan de belegger een maximaal verlies van $ 90 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde onder het break-even punt van $30,1 ligt, kan de potentiële winst $3.010 bedragen.

Belangrijke opmerking Delta Air Lines aandelen opties

U moet beide opties kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de opties op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's Delta Air Lines aandelen opties kopen

 • De mogelijkheid bestaat dat macro-economische uitdagingen een katalysator zullen zijn voor een verdere daling van de aandelenkoers van DAL. In dit geval zullen de CALL opties in waarde dalen, terwijl de PUT opties in waarde zullen stijgen.
 • Een te lage volatiliteit van het aandeel Delta Air Lines kan ertoe leiden dat opties op de vervaldatum hun waarde verliezen.

En, wat denk jij? Delta Air Lines  aandelen opties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën