Nvidia Aandelen: Prognose Koersaandeel Nvidia over 5 jaar
nvidia-prognose-2024
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/18/2023
4 min

Nvidia Aandelen: Prognose Koersaandeel Nvidia over 5 jaar

12/18/2023
4 min

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Hoe Nvidia aandelen, en de techsector, profiteert van het AI-tijdperk

Auteur: Maxim Manturov, Head of Investment Research bij Freedom Finance Europe

Aan het begin van de 21ste eeuw vond de digitale revolutie plaats. Nu ruim 20 jaar later staan we aan het begin van een nieuw tijdperk met AI. NVIDIA is wereldleider op het gebied van het produceren van AI-computing. Onlangs is het bedrijf een biljoen dollar bedrijf geworden, maar hoe hoog kan het aandeel van NVIDIA gaan? Is de aanhoudende generatieve AI-aandelenmarktgekte duurzaam? Of is het weer een geval van een zeepbel in technologieaandelen die wordt aangewakkerd door beleggerssentiment? 

De voorspellingen van NVIDIA suggereren een vloedgolf van AI-gerelateerde uitgaven aan de horizon van de techsector in de komende jaren. De resultaten van belangrijke techrapporten laten zien dat het verhaal over de vraag naar AI "echt" is en impact ervan op grote techbedrijven zoals Amazon, Alphabet en Meta Platforms groot is. De impact van AI op het internet zal waarschijnlijk enorm zijn, waarbij het begint in clouddiensten, met name Amazon en Google's AWS. Beide giganten van clouddiensten kopen chips die AI ondersteunen, bouwen AI-gerichte diensten en verkopen die diensten aan hun klanten. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, er zijn nog heel veel gebieden waar de vraag naar AI-oplossingen zal toenemen.

Overeenkomsten met de digitale revolutie

Transformatiepotentieel. De opkomst van generatieve AI weerspiegelt de revolutionaire impact van het internet. Net zoals het internet de communicatie en handel heeft getransformeerd, zal generatieve AI-industrieën zoals financiën, productie en contentcreatie opnieuw definiëren. Het vermogen om kolossale hoeveelheden gegevens te verwerken en waardevolle inzichten te genereren kan leiden tot beter geïnformeerde beslissingen en efficiëntere processen.

Implicaties op lange termijn. Net als de lange termijn impact van het internet gaat het transformatiepotentieel van generatieve AI veel verder dan korte termijn trends. Als AI een integraal onderdeel wordt van financiële strategieën, kan de impact grootzijn.

Voortdurende innovatie. Zowel het internet als generatieve kunstmatige intelligentie hebben constant te maken met innovatie. Algoritmes en modellen van kunstmatige intelligentie evolueren ook en worden geavanceerder in hun vermogen om markttrends te voorspellen.

Factoren die wijzen op duurzame groei voor Nvidia aandelen

Snelle uitbreiding van generatieve AI. Toenemende financiering met durfkapitaal voor AI-ondernemingen, in combinatie met een toenemend aantal startups op dit gebied, duidt op een toegenomen interesse van investeerders. Het momentum dat we nu zien, wijst erop dat dit vakgebied de komende jaren flink kan groeien.

Potentiële industriële revolutie. Generatieve kunstmatige intelligentie heeft het in zich om in allerlei sectoren voor een grote omwenteling te zorgen. Of het nu gaat om nieuwe producten te bedenken, productieprocessen te verbeteren, of de manier waarop we content maken en verspreiden compleet veranderen, de toepassingsmogelijkheden zijn enorm. Dit opent de deur naar een flinke markt die klaarstaat om verkend te worden.

Terwijl we ons een weg banen door de complexiteit van generatieve AI op de aandelenmarkt, benadrukken verschillende factoren de potentiële veerkracht ervan. De toestroom van durfkapitaal en het groeiende aantal startups laten zien dat er veel interesse en mogelijkheden zijn voor groei. Bovendien kan generatieve AI echt een impact hebben op de industrie, wat goed past bij de omvang van de markt.

We moeten natuurlijk wel voorzichtig zijn en mogelijke valkuilen niet uit het oog verliezen, zoals hooggespannen verwachtingen, reguleringsuitdagingen en onvoorziene marktdynamiek. Een evenwichtige aanpak die zowel het transformatiekansen als de noodzaak van zorgvuldige analyse erkent, is van groot belang. Door monitoring, strenge dataverwerking en voortdurende aanpassing hebben we beter zicht op het pad naar duurzame groei in generatieve AI-aandelen.

Koers prognose Nvidia aandelen

Na onlangs een billjoen dollar bedrijf te zijn geworden, bespreken sommige marktcommentatoren de kans dat het aandeel $ 1000 waard wordt. Zouden factoren zoals generatieve AI en de metaverse NVIDIA populair op de aandelenmarkt kunnen maken?

Het bedrijf groeit snel en is goed gepositioneerd om te profiteren van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI), metavers en andere nieuwe technologieën. De aandelenmarkt is echter volatiel en er zijn veel factoren die de koers kunnen beïnvloeden, zoals veranderingen in rentetarieven, economische groei en het beleggerssentiment.

Het koersdoel van $ 1000 is gebaseerd op een groeipercentage van 20 procent per jaar in de komende 5 jaar. Dit is een zeer agressief groeipercentage, maar het is mogelijk dat NVIDIA dit kan bereiken als het bedrijf goed blijft presteren en de markten gunstig blijven. AI zal zorgen voor een aanzienlijke omzetgroei in 2023, met een groeimomentum dat naar verwachting zal aanhouden in 2024 en daarna. Het bedrijf heeft ook een marktmonopolie op GPU's, aangezien de omzet is verdubbeld en de verkoop in datacenters bijna is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast heeft het bedrijf een terugkeer naar groei gezien in zijn gaming business, en terwijl de inkomsten uit professionele beeldverwerking blijven dalen, maakt de groei van datacenters dit meer dan goed. Factoren zoals generatieve kunstmatige intelligentie en de metaverse kunnen NVIDIA de populariteit van Apple of Google bezorgen. Generatieve kunstmatige intelligentie is een snelgroeiend gebied dat het in zich heeft om veel industrieën te revolutioneren. De metaverse is een nieuwe virtuele wereld die zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, maar kan zeker een belangrijk platform worden voor sociale interactie, entertainment en handel. NVIDIA bevindt zich in een goede positie om van beide trends te profiteren. Ook de Bank of America ziet NVIDIA als een van de top 10 beste bedrijven om in te beleggen omdat ze als een van de weinige AI en automatisering als centraal onderdeel van het bedrijf hebben. 

Freedom Holding Corp. (NASDAQ: FRHC) is een wereldwijd conglomeraat dat diensten aanbiedt op het gebied van financiële effectenmakelaardij en -handel, investeringsonderzoek, investeringsbankieren en acceptatiediensten, verzekeringen en bankieren voor consumenten. Freedom Finance Europe Ltd. is onderdeel van de Holding en exploiteert Freedom24, een investeringsplatform dat directe toegang biedt tot 15 wereldwijde beurzen in de VS, Europa en Azië. Samen biedt het meer dan 1 miljoen handelsinstrumenten, waaronder aandelen, ETF's, obligaties, opties en futures. Meer informatie kunt u vinden op haar website. 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën