AT&T Opties of AT&T Opties of Aandelen Kopen in 2023? Speculatief beleggingsidee | Happy InvestorsAandelen Kopen in 2023? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors
att-opties
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/13/2023
5 min

AT&T Opties of AT&T Opties of Aandelen Kopen in 2023? Speculatief beleggingsidee | Happy InvestorsAandelen Kopen in 2023? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors

08/13/2023
5 min

In dit artikel behandelen we een analyse van AT&T opties . AT&T opties  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over AT&T

AT&T (T) is een van de grootste en oudste telecommunicatiebedrijven ter wereld. AT&T werd in 1875 opgericht als Bell Telephone Company door Alexander Graham Bell, Thomas Watson en Gardiner Green Hubbard. Vandaag de dag is het bedrijf actief in twee segmenten: Communications en Latijns-Amerika. Het hoofdkantoor van AT&T is gevestigd in Dallas, Texas.

 • Toegangsprijs: $0,36
 • Richtprijs: $0,54
 • Potentieel: 145,45%
 • Horizon: 1 maand
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 0,5%

Waarom (niet) beleggen in AT&T opties of aandelen?

 • Naar onze mening zijn de risico's van een onderzoek door The Wall Street Journal al ingeprijsd en kan de aandelenkoers zich gedeeltelijk herstellen.
 • Wij denken dat dit een goed moment is om op korte termijn te beleggen in opties op AT&T-aandelen.
 • We raden aan CALL-opties te kopen met een uitoefenprijs van $14,5 en een vervaldatum van 8/09/2023. De optie kost ongeveer $0,36, terwijl één optiecontract ongeveer $36 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Waarom (aandelen of) opties van AT&T kopen (of niet)?

De afgelopen maanden waren moeilijk voor de aandeelhouders van een van 's werelds grootste telecombedrijven. Van midden april tot eind juni verloor het aandeel AT&T ongeveer 20% van zijn waarde door teleurstellende financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2023, negatieve cijfers over telefoonabonnees en lagere beoordelingen van investeringsbanken.

Op 9 juli publiceerde The Wall Street Journal een onderzoek waaruit blijkt dat een groot netwerk van telecommunicatiekabels bedekt met giftig lood door de VS loopt, wat een potentiële bedreiging vormt voor het milieu en het welzijn van de lokale bevolking. Omdat de verantwoordelijkheid om de dreiging weg te nemen mogelijk bij telecommunicatiebedrijven ligt, kwamen de aandelen van de sector onder druk te staan. Het aandeel AT&T daalde met 7% tot bijna het laagste niveau sinds 1993. Op 26 juli meldde WSJ dat het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Environmental Protection Agency een audit zijn begonnen bij telecommunicatiebedrijven.

AT&T handelt vandaag 30% onder de hoogste koers van 2023, terwijl het aandeel een dividendrendement van 7,6% biedt, boven het vijfjaarsgemiddelde van 6,8% van het bedrijf en het sectorgemiddelde van 3,4%. Naar onze mening weerspiegelt de huidige aandelenkoers al de risico's in verband met het WSJ-onderzoek en kan de marktwaarde van het aandeel gedeeltelijk herstellen, omdat:

 • AT&T heeft de aanwezigheid van met lood beklede kabels nooit ontkend, hoewel het bedrijf zei dat ze onschadelijk waren, daarbij verwijzend naar de resultaten van haar tests van de grond en het water rond de kabels. Bovendien kan de aansprakelijkheidskwestie moeilijk te achterhalen zijn, omdat AT&T in 1984 werd opgesplitst in zeven bedrijven (Baby Bells), die sindsdien zelf een reeks fusies en overnames hebben ondergaan.
 • Wall Street-analisten hebben geprobeerd de kosten van de potentiële aansprakelijkheid in te schatten. New Street Research schat dat AT&T $6,5 miljard zal moeten uitgeven om de met lood beklede kabels te verwijderen, een fractie van de eerdere schatting van $34 miljard. J.P. Morgan schat de schade op $2-$4 miljard voor het verwijderen van antenne- en onderzeese kabels en een aanvullend bedrag tot $9 miljard voor het verwijderen van ondergrondse kabels. Naar onze mening zou een potentieel verlies van maximaal $20 miljard onmerkbaar zijn voor een bedrijf met $37 miljard aan TTM kasstroom uit bedrijfsactiviteiten en $132 miljard aan nettoschuld.
 • AT&T's laatste winstrapport, gepubliceerd op 26 juli, overtrof de verwachtingen op het gebied van winst en vrije kasstroom. Het management zei dat AT&T eerder dan gepland haar kostenbesparingsdoelstelling van $6 miljard had bereikt. Het bedrijf is van plan om de jaarlijkse kosten in de komende drie jaar met nog eens $ 2 miljard of meer te verlagen. Daarnaast heeft het management van AT&T een doel gesteld van $4 miljard aan totale schuldvermindering tegen het einde van het jaar, wat een Net Debt/EBITDA ratio van 3,0x impliceert.

Hoe je het beleggingsidee van AT&T opties kopen kunt gebruiken

We raden aan CALL-opties te kopen op AT&T's aandeel met een uitoefenprijs van $14,5 en een vervaldatum van 8/09/2023. De optie kost ongeveer $0,36, terwijl één optiecontract ongeveer $36 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $14,5, maar lager dan $14,84 op de expiratiedag 8/09/2023, ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde onder $14,5 daalt, kan de belegger een maximaal verlies van $36 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $14,84 ligt, kan de potentiële winst onbeperkt zijn. We raden echter aan de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $54 bereikt.

U moet de optie kopen met een limietorder. De optie kopen met een marktorder kan leiden tot zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de waarde van een actief met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de waarde van het actief, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's bij opties kopen in AT&T

 • Er is een mogelijkheid dat de uiteindelijke kosten van schade door kabels met loodmantels onze verwachtingen ver zullen overtreffen. In dat geval kan het aandeel AT&T onder druk blijven staan en kunnen de opties hun waarde verliezen.
 • Een uitzonderlijk lage volatiliteit of negatieve prestaties in het aandeel AT&T kunnen ertoe leiden dat opties hun waarde verliezen op de vervaldatum.

 Let op: wij van Happy Investors raden het niet aan om opties te kopen. Wij blijven bij onze kracht, namelijk winstgevende investeringen in de beste aandelen. Wij beleggen voor de lange termijn en blijven weg van opties. We zeggen niet dat opties kopen niet werkt, maar het geeft ons betreft lager risico om te investeren in goede Value aandelen / waardeaandelen, dividendaandelen en thema- en wereldwijde ETF’s.

 En, wat denk jij? AT&T opties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën