Occidental Petroleum aandelen opties kopen? Analyse +94% Groei | Happy Investors
occidental-petroleum-aandelenopties-2
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
10/25/2023
7 min

Occidental Petroleum aandelen opties kopen? Analyse +94% Groei | Happy Investors

10/25/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Occidental Petroleum aandelenopties. Occidental Petroleum aandelenopties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Occidental Petroleum, gespecialiseerd in exploratie en productie van olie en aardgas

Occidental Petroleum (OXY) is gespecialiseerd in de exploratie en productie van olie en aardgas in de VS, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Latijns-Amerika. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met de verwerking, het transport en de opslag van koolwaterstoffen en aardolieproducten. Occidental Petroleum is opgericht in 1920 en heeft haar hoofdkantoor in Houston, Texas.

 • Richtprijs: $3,3
 • Potentieel: 94%
 • Horizon: 1 maand
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 0,5% 

Analyse Occidental Petroleum aandelenopties

 • De prijzen voor ruwe olie stegen met meer dan 4% nadat de Hamas-aanval op Israël de risico's voor de aanvoer van koolwaterstoffen die in de regio worden geproduceerd, verhoogde.
 • De stijging van de olieprijzen is een sterke katalysator geworden voor de herwaardering van de aandelenkoersen van oliemultinationals en kleine regionale energiebedrijven.
 • Wij geloven dat het huidige niveau van de olieprijzen onhoudbaar is omdat het gebaseerd is op risico's die zich waarschijnlijk niet zullen voordoen.
 • Zonder rekening te houden met geopolitieke risico's, zijn de meningen van analisten over olie onlangs verschoven naar de bearish kant.
 • Naar onze mening is Occidental Petroleum het beste energieaandeel om een shortpositie op in te nemen, vergeleken met andere energiebedrijven van vergelijkbare grootte.
 • We raden aan om PUT-opties te kopen met een uitoefenprijs van $62,5 en een vervaldatum van 17/11/2023. De optie kost ongeveer $1,7, terwijl één contract ongeveer $170 kost omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.
 • Beleggers die optimistischer zijn over de koersontwikkeling van Occidental Petroleum en bereid zijn om een bullish positie in te nemen op OXY kunnen CALL opties op het aandeel kopen met een uitoefenprijs van $67,5 en een vervaldatum van 17/11/2023. De optieprijs zal ongeveer $1,5 bedragen, terwijl één contract $150 kost.

Waarom PUT OPTION OXY aandelenopties?

Veel experts geloven dat de recente verslechtering van de situatie in het Midden-Oosten een wereldwijde uitdaging is voor de mensheid. Grote tegenwind zorgt altijd voor grote onzekerheid en zet beleggers ertoe aan om het aandeel risicovolle activa in hun portefeuilles te verminderen. Voor het eerst sinds lange tijd richtte de markt zijn aandacht op schuldinstrumenten en daalde het rendement op 10-jaars schatkistpapier licht. Naast obligaties was ook de olie- en gassector een winnaar. De prijzen voor ruwe olie stegen maandag met meer dan 4% nadat een aanval van Hamas op Israël de risico's voor de levering van de in de regio geproduceerde brandstof verhoogde. Het Midden-Oosten levert 31% van de wereldwijde olieproductie.

De stijging van de olieprijzen is een sterke katalysator geworden voor de herwaardering van energieaandelen. Zowel oliemultinationals zoals ExxonMobil, BP, Royal Dutch Shell, Chevron, Total en ConocoPhillips als kleine regionale energiebedrijven toonden een positief momentum. Occidental Petroleum, de favoriete oliemaatschappij van Warren Buffett, waarin het Orakel van Omaha zijn belang tot voor kort gestaag had vergroot, bevond zich stevig in de prijsvork van $60-$65 per aandeel.

occidental-petroleum-aandelenoptiesWij geloven dat de huidige olieprijs onhoudbaar is omdat hij gebaseerd is op risico's die zich waarschijnlijk niet zullen voordoen. Er is geen grote olie- en gasinfrastructuur in het zuiden van Israël of in de Gazastrook. Problemen met de wereldwijde koolwaterstofvoorziening kunnen dus alleen ontstaan als het conflict in de hele regio escaleert. Libanon, dat in het noorden aan Israël grenst, is niet vertegenwoordigd op de energiemarkt. Jordanië nam een terughoudend standpunt in en riep de partijen op om niet verder te escaleren. Andere olieproducerende monarchieën in de regio hebben Hamas veroordeeld of een terughoudend standpunt ingenomen. Het is vermeldenswaard dat Israël en Saoedi-Arabië recentelijk actieve gesprekken hebben gevoerd over het normaliseren van de betrekkingen.

Het enige land dat een pro-Hamas standpunt heeft ingenomen is Iran. Iran grenst echter niet aan Israël en ontkent ook zijn betrokkenheid bij het steunen van de organisatie, waarvan verschillende media, waaronder The Wall Street Journal, het beschuldigen. De meeste experts in de regio geloven dat een directe botsing tussen Israël en Iran onwaarschijnlijk is en dat een proxy-conflict waarschijnlijk geen invloed zal hebben op de oliemarkt. Het is vermeldenswaard dat de Iraanse olieproductie de afgelopen maanden is gestegen tot 3,1 miljoen vaten per dag (bpd).

Zonder rekening te houden met geopolitieke risico's, zijn de meningen van analisten over olie onlangs verschoven naar de bearish kant. Begin oktober presenteerde JPMorgan een prognose voor de koolwaterstofmarkt, waarin werd gewezen op een daling van de vraag als gevolg van stijgende olieprijzen in de VS, Europa en sommige opkomende economieën en waarin het prijsdoel werd verlaagd van $ 90 naar $ 86 per vat.

De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) voorspelt dat, ondanks de recente productieverlagingen door OPEC+, de wereldwijde olieproductie in 2023 met 1,2 bpd en in 2024 met 1,7 miljoen bpd zal stijgen. De grootste bijdrage zal komen van landen buiten de OPEC, die naar verwachting hun productie in 2023 met 2,0 miljoen bpd zullen verhogen. Tegelijkertijd is de vraag vanuit China, 's werelds grootste olie-importeur, zeer onstabiel, omdat deze in 2023 een eenmalige boost kreeg na het coronavirus, die op korte termijn kan afzwakken.

Naar onze mening is Occidental Petroleum het beste energieaandeel om een shortpositie op in te nemen, vergeleken met andere energiebedrijven van vergelijkbare grootte. Hoewel het bedrijf zich momenteel richt op deleveraging na de spraakmakende overname van Anadarko Petroleum in 2019, heeft het nog steeds een verhoogde schuldenlast, met een kapitaalhefboom van 70,3% en een nettoschuld die 6,3x hoger is dan de vrije kasstroom.

In tegenstelling tot oliemultinationals en andere energiebedrijven van vergelijkbare grootte, biedt Occidental Petroleum een laag dividendrendement. Bovendien wordt het bedrijf verhandeld tegen een premie ten opzichte van zijn sectorgenoten op basis van de belangrijkste multiples: EV/Sales - 2,72x, EV/EBITDA - 5,26x, P/E - 10,78x, FWD P/E - 17,36x, P/B - 2,76x.

occidental-petroleum-aandelenopties-kopen

Analyse Occidental Petroleum aandelenopties kopen

We raden aan om PUT-opties te kopen op het aandeel OXY met een uitoefenprijs van $62,5 en een vervaldatum van 17/11/2023. De optie kost ongeveer $1,70, terwijl één contract ongeveer $170 kost omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $62,5, maar hoger dan $60,8 op de expiratiedag 17/11/2023, ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde boven $62,5 stijgt, kan de belegger een maximaal verlies van $170 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde onder het break-even punt van $60,8 ligt, kan de potentiële winst oplopen tot $6.080 voor één optie. We raden echter aan de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $3,3 bereikt.

Bullish kijk op Occidental Petroleum aandelenopties en CALL-optie

Het kan echter niet volledig worden uitgesloten dat geopolitieke spanningen zullen leiden tot een verdere stijging van de energieprijzen. In dat geval zou Occidental Petroleum een positief momentum kunnen laten zien. Als je bullish bent over het bedrijf, kun je CALL-opties kopen op het aandeel OXY met een uitoefenprijs van $67,5 en een vervaldatum van 17/11/2023. De optieprijs zal ongeveer $1,5 zijn, terwijl één contract ongeveer $150 kost omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $67,5, maar lager dan $69 op de expiratiedag 17/11/2023, ontvangt de belegger een verlies, waarvan het bedrag kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde onder $67,5 daalt, kan de belegger een maximaal verlies van $150 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $ 69 ligt, kan de potentiële winst onbeperkt zijn.

Belangrijke opmerkingen Occidental Petroleum aandelenopties

U moet beide opties kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de opties op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's Occidental Petroleum aandelenopties kopen

 • De mogelijkheid bestaat dat geopolitieke spanningen zullen leiden tot een verdere stijging van de energieprijzen, wat een sterke drijfveer zou kunnen zijn voor het aandeel Occidental Petroleum. In dit geval zullen de PUT opties in waarde dalen, terwijl de CALL opties in waarde zullen stijgen.
 • Een te lage volatiliteit van het aandeel Occidental Petroleum kan ertoe leiden dat de opties op de expiratiedatum hun waarde verliezen.

En, wat denk jij? Occidental Petroleum aandelenopties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën