Target Hospitality aandelen kopen? Analyse +57,7% Groei | Happy Investors
groeiaandelen-target-hospitality-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/05/2023
10 min

Target Hospitality aandelen kopen? Analyse +57,7% Groei | Happy Investors

07/05/2023
10 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Target Hospitality aandelen. Target Hospitality aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Target Hospitality, een aanbieder van modulaire accommodaties

Target Hospitality (TH) is een Amerikaans groot verticaal geïntegreerd verhuur- en horecabedrijf. Het biedt alternatieve modulaire, mobiele, relatief betaalbare huisvesting en aanverwante diensten, waaronder voeding en catering, huishouding, beveiliging, gezondheid en recreatie, workforce community management, conciërge en wasserij diensten. Target Hospitality werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor is gevestigd in The Woodlands, Texas.

 • Ticker: TH
 • Toegangsprijs: $13,11
 • Richtprijs: $21
 • Potentieel: 57,7%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Target Hospitality groeiaandelen

 • Target Hospitality bedient ongeveer 300 klanten, waaronder federale agentschappen en enkele van de grootste Amerikaanse bedrijven.
 • Het bedrijf sluit contracten af voor meerdere jaren en heeft een klantenbehoud van meer dan 90%.
 • De contracten voorzien in minimale inkomstenverplichtingen, waardoor het bedrijf een stabiele kasstroom en transparante toekomstige financiële resultaten heeft.
 • De verwachte sluiting van een langetermijTarget Hospitalityereenkomst met een grote klant zou een katalysator kunnen zijn voor de groei van het aandeel Target Hospitality.
 • Het einde van de beperkingen onder titel 42 zal naar verwachting leiden tot een toestroom van migranten, waardoor de vraag naar de diensten van het bedrijf zal toenemen.
 • De groeiende koolwaterstofproductie in het Permian Basin en de Bakken Formation is een belangrijke drijfveer voor de commerciële segmenten van Target Hospitality.

Waarom Target Hospitality aandelen kopen of niet?

Reden 1. Sterke positionering

Target Hospitality is Noord-Amerika's toonaangevende leverancier van gespecialiseerde modulaire, mobiele en relatief goedkope kant-en-klare huisvesting en aanverwante diensten. Het portfolio van het bedrijf omvat 29 gemeenschappen voor 16.800 bedden. Target Hospitality is de enige grootschalige aanbieder van uitgebreide accommodatie- en hospitalitydiensten met regionale dekking. Bovendien kunnen de mobiele faciliteiten verplaatst worden naar gebieden met een grotere vraag van klanten, waardoor het bedrijf een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal heeft.target-hospitality-aandelenTarget Hospitality bedient ongeveer 300 klanten, waaronder federale agentschappen en enkele van de grootste Amerikaanse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen en geïntegreerde infrastructuuroplossingen. Target Hospitality gaat langetermijTarget Hospitalityereenkomsten aan met haar klanten, die hun contracten regelmatig verlengen om voldoende hotelbedden en de juiste diensten voor hun werknemers te kunnen bieden. Target Hospitality heeft contracten met een looptijd van meerdere jaren en een klantenbinding van meer dan 90%.

Sommige overeenkomsten voorzien in een minimale omzetverbintenis, wat het bedrijf een stabiele kasstroom en transparante toekomstige financiële resultaten oplevert. In 2022 was ongeveer 74% van de inkomsten van Target Hospitality afkomstig van overeenkomsten met minimumverbintenissen, terwijl ongeveer 99% van de inkomsten afkomstig was van langetermijncontracten, inclusief contracten voor exclusieve rechten. Opgemerkt moet worden dat de gewogen gemiddelde duur van de contracten van het bedrijf ongeveer 50 maanden is.target-hospitality-groeiaandelenTarget Hospitality valt op door zijn zwakke gevoeligheid voor economische cycli. Tijdens de Covid-beperkingen in 2021 sloot het bedrijf een belangrijk contract met een non-profit overheidsorganisatie en breidde het de overeenkomst uit in 2022. Bovendien gebruikt het bedrijf dezelfde activabasis in alle bedrijfssegmenten, waardoor het modulaire huisvesting efficiënt kan optimaliseren en verplaatsen volgens de behoeften van de klant. In 2022 stelde de veelzijdigheid van de activa het bedrijf in staat om snel te reageren op groeikansen in het overheidssegment door onderbenutte activa uit de commerciële segmenten te verplaatsen.

Reden 2. Potentieel overheidssegment

Target Hospitality heeft sterke commerciële relaties opgebouwd met de Amerikaanse overheid en federale agentschappen. In 2014 won het bedrijf een groot subcontract met de overheid, dat later werd verlengd tot 2016 en tot 2020. Sinds 2020 is het overheidssegment 6,7 keer gegroeid en bereikte het 74% van de totale omzet van het bedrijf in de laatste verslagperiode.target-hospitality-analyseInkomsten overheidssegment; bron: samengesteld door auteur

In maart 2021 sloot Target Hospitality een overeenkomst met een nationale non-profitorganisatie waarbij het zich ertoe verbond uitgebreide diensten (humanitaire wijken) te verlenen aan 4.000 mensen, waaronder migranten, werknemers van de organisatie en aanverwant personeel. Al in mei 2022 werd het contract uitgebreid van 4.000 naar 6.400 bedden. Dit contract garandeert een minimale jaarlijkse opbrengst van 313 miljoen dollar.

In totaal biedt het overheidssegment Target Hospitality een gegarandeerde minimale jaaromzet van 578 miljoen dollar tot 2026. We verwachten dat het segment zijn momentum zal behouden en zal blijven groeien:

 • Medio mei heeft de bovengenoemde non-profitorganisatie de optie uitgeoefend om het contract binnen de humanitaire wijken met zes maanden te verlengen. Deze oplossing verzekert de continuïteit van de diensten en dient als link voor het afsluiten van een langetermijncontract, waar de partijen momenteel aan werken.
 • In maart 2020 vaardigde de Centers for Disease Control van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump een uitvoerend bevel uit dat de snelle verwijdering van illegale migranten toestond, onder verwijzing naar bezorgdheid over Covid-19. Het bevel staat bekend als Titel 42 en werd op 11 mei 2023 ingetrokken. Het bevel, bekend als Titel 42, werd op 11 mei 2023 ingetrokken. Het einde van de beperkingen zal naar verwachting leiden tot een toestroom van migranten, waardoor de vraag naar de diensten van Target Hospitality zal toenemen.

Opgemerkt moet worden dat het bedrijf zijn capaciteit om klanten uit het overheidssegment te bedienen actief heeft uitgebreid. In april kondigde tTarget Hospitality de overname aan van strategische activa ter ondersteuning van de humanitaire hulpmissie van de Amerikaanse overheid. Het management van het bedrijf benadrukt regelmatig dat de vooruitzichten voor het segment gunstig blijven.

Reden 3. Mogelijkheden voor bedrijfssegmenten

Binnen de commerciële segmenten (HFS-Zuid en HFS-Midwest) bedient Target Hospitality energiebedrijven in Texas en Noord-Dakota. Texas is de grootste olieproducerende regio van de VS en herbergt een groot deel van het Permian Basin, het grootste olie- en gasbekken van het land. North Dakota is de op één na grootste olieproducerende staat van de VS, waar zich een aanzienlijk deel van de Bakken-formatie bevindt.target-hospitality-aandelen-analyseZoals te zien is in de afbeelding hierboven, bevinden de meeste lodges van Target Hospitality zich in Texas. De energiesector van de staat blijft veerkrachtig, volgens Dallas Fed. Ondanks de daling van de olieprijzen bereikte de Texaanse olieproductie in het eerste kwartaal van 2023 een recordniveau van 5,65 miljoen vaten per dag. Het aantal booreilanden daalde met slechts 0,9% k-o-k, terwijl de landelijke gemiddelde daling 4,7% bedroeg.target-hospitality-analyse-aandelenDe Bakken-formatie laat vergelijkbare resultaten zien. Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bedroeg de olieproductie in de regio meer dan 1,2 miljoen vaten per dag, het hoogste niveau sinds medio 2020, hoewel nog steeds veel lager dan in 2019, wat wijst op potentieel voor verder herstel.target-hospitality-aandelen-groei

Gunstige omstandigheden op de Amerikaanse energiemarkt hebben al gediend als een belangrijke groeikatalysator voor de financiële prestaties van Target Hospitality. Sinds 2020 is de omzet van het segment HFS-Zuid met 22% gegroeid tot 24% van de totale omzet. Naar onze mening blijft het potentieel van de bedrijfssegmenten bestaan, omdat:

 • Enkele van de grootste olieproducenten in het Permian Basin hebben plannen aangekondigd om de olieproductie in de regio verder op te voeren en de kapitaalinvesteringen aanzienlijk te verhogen. De hogere investeringen zijn nog niet terug te zien in de industriële activiteit, maar zullen naar verwachting later zichtbaar worden. De toename van de olieproductie zal waarschijnlijk de vraag naar diensten van Target Hospitality in de regio stimuleren.
 • Het bedrijf heeft onlangs talrijke klantencontracten verlengd voor een totaalbedrag van meer dan $200 miljoen tot 2028. De contractstructuur van Target Hospitality biedt de basis voor het vergroten van het werkelijke marktaandeel naarmate de bedrijfsactiviteiten en de vraag groeien.

In het laatste kwartaal bedroegen de totale kapitaaluitgaven van Target Hospitality ongeveer $32 miljoen, maar het grootste deel daarvan had betrekking op de overname van geselecteerde activa binnen het segment HFS-Zuid en was bedoeld om de capaciteit te vergroten om aan de groeiende vraag van klanten te kunnen voldoen. Het management merkte op dat het bedrijf onlangs een capaciteitstekort had ervaren en door de transactie haar capaciteiten in de regio had uitgebreid.

Financiële analyse Target Hospitality groeiaandelen

De financiële prestaties van Target Hospitality over de laatste twaalf maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $ 569,5 miljoen, een stijging van 13,4% ten opzichte van 2022.
 • De brutowinst steeg van $ 247,1 miljoen naar $ 301,2 miljoen. De brutomarge steeg van 49,23% naar 52,89%.
 • Het bedrijfsresultaat bedroeg $223,9 miljoen tegeTarget Hospitalityer $174,4 miljoen in 2022. De brutowinstmarge steeg van 34,74% naar 39,32%.
 • Het nettoresultaat steeg van $73,9 miljoen naar $117,3 miljoen. De nettomarge steeg van 14,73% naar 20,59%.groeiaandelen-target-hospitalityDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteuranalyse-target-hospitalityDynamiek van bedrijfsmarges; bron: samengesteld door auteur

De financiële resultaten van het bedrijf in Q1 FY 2023 worden hieronder weergegeven:

 • De omzet steeg met 84,0% j-o-j, van $ 80,3 miljoen naar $ 147,8 miljoen.
 • De brutowinst bedroeg $82,0 miljoen tegeTarget Hospitalityer $27,9 miljoen voor het jaar. De brutomarge steeg van 34,75% naar 55,45%.
 • Het bedrijfsresultaat bedroeg $62,0 miljoen tegeTarget Hospitalityer $12,4 miljoen voor het jaar. De brutowinstmarge steeg van 15,41% naar 41,91%.
 • Het nettoresultaat steeg van $0,5 miljoen naar $43,8 miljoen. De nettomarge steeg van 0,61% naar 29,65%.aandelen-target-hospitality(Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteur

De indrukwekkende stijging van de financiële resultaten in de laatste verslagperiode was vooral te danken aan de groei van het segment overheid - met 134% YoY; het segment HFS-Zuid groeide met 13,3%. Het management van het bedrijf voorspelt voor 2023 een omzet tussen $525 en $710 miljoen, wat een groei van 23% betekent in het midden van het voorspelde bereik. De EBITDA zal naar verwachting ten minste $ 365 miljoen bedragen tegeTarget Hospitalityer $ 247,4 miljoen in 2022.

Een aanzienlijk deel van de bedrijfskosten van Target Hospitality bestaat uit afschrijvingen, wat de efficiëntie enigszins heeft verstoord. De geleasede activa van het bedrijf hebben een gemiddelde levensduur van meer dan 15 jaar en betalen de investering meestal af binnen de eerste paar jaar nadat het kapitaal is geïnvesteerd.

De TTM kasstroom uit bedrijfsactiviteiten was $350,7 miljoen versus $305,6 miljoen voor het jaar. De vrije kasstroom steeg van $ 285,1 miljoen naar $ 329,3 miljoen in dezelfde periode.aandelen-target-hospitality-kopenKasstroom van het bedrijf; Bron: samengesteld door auteur

Target Hospitality heeft een sterke balans, met een totale schuld inclusief financiële leases van $1,18 miljoen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $42,4 miljoen, en een diep negatieve nettoschuld van -$41,3 miljoen.

Waardering Target Hospitality groeiaandelen

Ondanks het hoge groeipercentage, de solide kasstroom, de sterke balans en de positieve vooruitzichten, wordt Target Hospitality verhandeld tegen een disagio ten opzichte van haar sectorgenoten op de volgende multiples: EV/EBITDA - 5.12x, P/Cashflow - 3.85x, P/E - 11.75x, FWD P/E - 9.49x.analyse-target-hospitality-aandelenVergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Oppenheimer is $20 per aandeel. Tegelijkertijd schat Northland TH op $ 23 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $21, wat een opwaarts potentieel van 60,2% inhoudt.aandelen-target-hospitality-analyseKoersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's Target Hospitality aandelen kopen

 • Een van de drijvende krachten achter de groei van Target Hospitality is de verwachte toestroom van migranten naar de VS. Hoewel titel 42 in mei werd geannuleerd, bedroeg het aantal migranten in die maand 204.561, een daling van 15% ten opzichte van een jaar eerder (241.136). Een vertraging in de instroom van migranten zou een drukkend effect kunnen hebben op de inkomsten van het segment overheid.
 • De inkomsten van het bedrijf zijn sterk geconcentreerd. Eind 2022 vertegenwoordigden de twee grootste klanten respectievelijk 61% en 11% van de inkomsten van Target Hospitality. Het verlies van een van de grootste klanten zou de financiële prestaties van het bedrijf en de marktwaarde van de aandelen beïnvloeden.

En, wat denk jij? Target Hospitality kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën