Digital Turbine Aandelen Kopen of Niet? Analyse +60% | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/21/2023
8 min

Digital Turbine Aandelen Kopen of Niet? Analyse +60% | Happy Investors

01/21/2023
8 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Digital Turbine aandelen. Digital Turbine aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +40,8% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over Digital Turbine aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie.

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de Digital Turbine aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 1. Ticker: APPS
 2. Toegangsprijs: $16.0-$18.0
 3. Richtprijs: $27,0
 4. Potentieel: 60,2%
 5. Horizon: 9 maanden
 6. Risico: Hoog
 7. Positiegrootte: 2%

Over Digital Turbine groeiaandelen

Digital Turbine (APPS) levert een softwareplatform voor mobiele operators en OEM's waarmee ze mobiele apparaten te gelde kunnen maken door de klantervaring tijdens de installatie en activering van apps te personaliseren. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Austin, Texas.

Waarom Digital Turbine aandelen kopen of niet?

 1. Ondanks de tegenwind die de digitale reclamemarkt ondervindt, kan de sector Digital Turbine op lange termijn aanzienlijke groeiruimte bieden.
 2. SingleTap-licenties hebben een groot potentieel omdat de oplossing het aantal app-downloads verhoogt en het rendement op investering (ROI) van reclamecampagnes verbetert.
 3. Partnerschappen met grote technologiebedrijven kunnen ervoor zorgen dat SingleTap op grote schaal wordt toegepast, wat zal leiden tot een aanzienlijke stijging van de inkomsten van Digital Turbine.
 4. Het bedrijf trekt actief buitenlandse klanten aan. In het buitenland zijn de inkomsten per app-gebruiker lager dan in de VS, wat ruimte biedt voor inhaalgroei.
 5. Het bedrijf heeft het potentieel om de winstgevendheid verder te verhogen door groei van de inkomsten en verbetering van het operationele hefboomeffect.
 6. Digital Turbine handelt met een korting op het sectorgemiddelde. Volgens de consensus op Wall Street bedraagt het opwaarts potentieel van het aandeel 60,2%.

Waarom Digital Turbine (APPS) een groeiaandeel is

Reden 1. Mogelijkheden voor de doelmarkt

Beleggers vrezen een daling van de digitale reclamemarkt tegen de achtergrond van een strenger monetair beleid en een mogelijke recessie. Reclamediensten zijn namelijk zeer conjunctuurgevoelig. Grote techbedrijven die hun geld voornamelijk verdienen met advertenties geven ook waarschuwingssignalen. Zowel Meta als Alphabet boekten hun slechtste financiële kwartaalresultaten sinds hun beursgang. De advertentie-uitgaven van Twitter daalden in november met bijna 46%. Evan Spiegel, CEO van Snapchat, waarschuwde beleggers voor een vertragende inkomstengroei.

De digitale reclame-industrie kan op korte termijn tegenwind ondervinden. Beleggers mogen echter niet vergeten dat de gemiddelde duur van recessies tien maanden bedraagt en dat de langetermijntrends in de reclamemarkt onveranderd blijven. Volgens Statista wordt de digitale reclamemarkt in 2022 gewaardeerd op $616 miljard en zal deze naar verwachting in 2027 $1.005 miljard bedragen, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,4% impliceert.

apps-groei-prognose

Verwachte digitale reclamemarktdynamiek; Bron: Statista

Het aandeel van reclame via mobiele platforms, waarin Digital Turbine is gespecialiseerd, is de afgelopen vijf jaar met 15 procentpunten gegroeid en is dominant geworden in de totale structuur van digitale reclame-uitgaven. Vandaag bedraagt het aandeel van mobiele platforms 61% en tegen 2027 zal het naar verwachting 69% bedragen.

digitale-reclame-groei-analyse

Aandeel van mobiele platforms in de digitale reclamemarkt; Bron: Statista

De potentiële doelmarkt voor Digital Turbine zal dus tegen 2027 ongeveer 613 miljard dollar bedragen, tegenover 357 miljard dollar vandaag. Als het bedrijf zijn huidige aandeel behoudt, zou de verwachte marktdynamiek het bedrijf een CAGR van ongeveer 11,4% kunnen opleveren. Opmerkelijk is dat Digital Turbine de afgelopen vijf jaar aanzienlijk sneller is gegroeid dan het industriegemiddelde en zijn marktaandeel heeft vergroot.

Reden 2. SingleTap-potentieel en uitbreiding van het klantenbestand

Digital Turbine is afhankelijk van de digitale reclamemarkt en de smartphonemarkt, die beide momenteel met problemen kampen, maar het bedrijf heeft verschillende drijvende krachten die tot een snellere inkomstengroei kunnen leiden dan analisten verwachten.

Het management van het bedrijf ziet een aanzienlijk verkooppotentieel voor SingleTap, een eigen applicatie ontwikkeld door Digital Turbine waarmee gebruikers van een applicatie snel en efficiënt een andere applicatie kunnen downloaden zonder de eerste app te verlaten. Dat wil zeggen dat een gebruiker de Play Market of App Store niet hoeft te gebruiken om te downloaden. Volgens het management verhoogt SingleTap de downloadpercentages met 40%-200% en daarmee de ROI van reclamecampagnes.

In het laatste kwartaal kondigde Digital Turbine aan dat het twee nieuwe grote klanten had aangetrokken, volgens de geruchten Amazon en Epic Games. Meta werkt sinds kort samen met Digital Turbine om SingleTap te integreren in Meta's platform en zal waarschijnlijk binnenkort klant worden van Digital Turbine. Daarnaast wordt verwacht dat Google de licentie zal verkopen op zijn eigen Google Cloud marktplaats. Partnerschappen met grote technologiebedrijven kunnen ervoor zorgen dat SingleTap op grote schaal wordt toegepast, wat zal leiden tot een aanzienlijke stijging van de inkomsten van Digital Turbine.

Een tegenwind voor het bedrijf was de overschakeling van het prepaid- naar het postpaidmodel in de Mobile Posse-activiteiten. De overstap was bedoeld om grote communicatieproviders aan te trekken, zoals Verizon en AT&T, die het grootste deel van hun inkomsten genereren via het postpaidmodel. Door de overgang zullen de inkomsten van Mobile Posse naar verwachting dit kwartaal een dieptepunt bereiken en daarna weer stijgen. Tijdens een recente conference call zei het management dat Verizon Mobile Posse al is gaan gebruiken en dat AT&T de oplossing aan het testen is en mogelijk uiteindelijk zal implementeren, wat een andere belangrijke bron van inkomsten zou zijn voor Digital Turbine.

Reden 3. Internationale uitbreiding APPS

Internationale expansie is een van de belangrijkste onderdelen van de groeistrategie van Digital Turbine op lange termijn. Het aandeel van de buitenlandse markten in de inkomstenstructuur groeit. Zo leverden de buitenlandse markten volgens de resultaten van de eerste helft van boekjaar 2023 (de zes maanden eindigend op 30 september 2022) het bedrijf 45% van de inkomsten op, tegen 43% een jaar eerder, waarbij de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) de grootste groei liet zien, van 29% naar 34%.

apps-aandelen-analyse

Groei van het aandeel van de internationale verkoop; Bron: opgesteld door de auteur

Het bedrijf breidt zijn klantenbestand wereldwijd actief uit. In Latijns-Amerika werkt Digital Turbine samen met America Movil, een Mexicaanse Tier 1 mobiele operator die op de zevende plaats staat qua abonnees. Vorig jaar voegde het bedrijf Telefonica toe aan zijn klantenbestand en het is van plan de samenwerking met de Spaanse telecomprovider dit jaar uit te breiden. Daarnaast werkt Digital Turbine samen met verschillende Chinese OEM's. Opmerkelijk is dat de gemiddelde inkomsten per applicatiegebruiker in het buitenland lager zijn dan in de VS, wat betekent dat er ruimte is voor inhaalgroei.

Financiële prestaties Digital Turbine aandelen

De resultaten van het bedrijf over de laatste 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 1. De TTM-omzet bedroeg 764,5 miljoen dollar, een stijging van 2,3% ten opzichte van boekjaar 2022. De grootste groei van 10,46% vond plaats in de EMEA-regio.
 2. De brutowinst steeg van 347,2 miljoen dollar naar 369,3 miljoen dollar. De brutomarge steeg van 46,44% naar 48,30%.
 3. Het bedrijfsresultaat steeg van $92,2 miljoen naar $102,1 miljoen. De operationele marge bedroeg 13,35%, vergeleken met 12,34% voor het jaar.
 4. Het nettoresultaat bedroeg 53,9 miljoen dollar, tegen 35,6 miljoen dollar aan het eind van het jaar. De nettomarge steeg van 4,76% naar 7,05%.

digital-turbine-aandelen-kopen

Dynamiek van de financiële resultaten van de onderneming; Bron: opgesteld door de auteur

De afgelopen vijf jaar heeft Digital Turbine zijn marges gestaag verhoogd dankzij het gemak waarmee zijn softwareoplossingen kunnen worden geschaald en, als gevolg daarvan, schaalvoordelen. Het bedrijf heeft het potentieel om de winstgevendheid verder te verbeteren aangezien de omvang van zijn doelmarkt ruimte biedt voor verdere inkomstengroei, terwijl bepaalde kenmerken van zijn bedrijfsmodel Digital Turbine in staat stellen het operationele hefboomeffect te verbeteren naarmate het bedrijf uitbreidt.

De financiële resultaten van het bedrijf voor H1 FY 2023 zijn als volgt:

 1. De inkomsten stegen met 4,9% op jaarbasis, van $346,6 miljoen naar $363,5 miljoen. De grootste groei, met 10,5%, deed zich voor in de EMEA-regio.
 2. De brutowinst steeg met 13,9% op jaarbasis: van $159,0 miljoen naar $181,1 miljoen. De brutomarge steeg met 4 procentpunten: van 45,88% naar 49,83%.
 3. Het bedrijfsresultaat bedroeg 45,5 miljoen dollar, vergeleken met 35,7 miljoen dollar een jaar eerder. De operationele marge steeg van 10,29% naar 12,52%.
 4. Het nettoresultaat bedroeg 26,7 miljoen dollar, vergeleken met 8,4 miljoen dollar een jaar eerder. De nettomarge steeg van 2,41% naar 7,33%.

digital-turbine-analyse

Trends in de financiële resultaten van de onderneming; Bron: opgesteld door de auteur

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten (TTM) bedroeg $141,3 miljoen in de laatste verslagperiode, vergeleken met $84,7 miljoen voor het hele jaar. De vrije kasstroom steeg van $61,5 miljoen naar $155,5 miljoen. De stijging is te danken aan een hoger nettoresultaat.

Digital Turbine heeft een sterke balans: de totale schuld bedraagt $447,2 miljoen, de kasequivalenten en kortetermijninvesteringen zijn goed voor $83,2 miljoen, en de nettoschuld bedraagt $364 miljoen, of twee keer de TTM EBITDA (Nettoschuld/EBITDA - 2,1x).

Waardering Digital Turbine aandelen

Digital Turbine wordt verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde, ondanks het feit dat het het enige bedrijf is met een positief en groeiend netto-inkomen: EV/Sales - 2,63x, EV/EBITDA - 11,46x, P/Cashflow - 7,76x, P/E - 31,89x. Het bedrijf heeft ook de laagste forward P/E multiple van 10,95x.

digital-turbine-aandelen-groei

Vergelijkbare waardering; Bron: opgesteld door de auteur

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat door Oppenheimer is vastgesteld is $17 per aandeel. Craig Hallum daarentegen waardeert APPS op $30 per aandeel. Volgens de consensus is de reële marktwaarde van het aandeel $25,5 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 53,8% impliceert.

digital-turbine-aandelen-koersverwachting

Koersdoelen van investeringsbanken; Bron: gemaakt door de auteur

Belangrijkste risico's Digital Turbine aandelen

 1. Hoewel de markt voor digitale reclame op lange termijn een aanzienlijk potentieel heeft, kunnen de spelers in de sector, waaronder Digital Turbine, op korte termijn onder druk komen te staan wat betreft financiële prestaties en aandelenkoersen.
 2. Sommige concurrenten van Digital Turbine beschikken over aanzienlijk grotere middelen. Deze factor kan het vermogen van het bedrijf beïnvloeden om op lange termijn organisch te groeien.

Wat is uw analyse? Wilt u Digital Turbine aandelen kopen of niet? Let goed op de risico's. Beleggen kent risico's tot geld verlies.

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën