A10 Networks Aandelen Kopen of Niet? Analyse +45% | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/21/2023
7 min

A10 Networks Aandelen Kopen of Niet? Analyse +45% | Happy Investors

01/21/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van A10 Networks aandelen. A10 Networks aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +40,8% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over A10 Networks aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie. 

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de A10 Networks aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 • Ticker: ATEN
 • Toegangsprijs: $15.5-$16.5
 • Richtprijs: $23,0
 • Potentieel: 45,4%
 • Potentieel dividendrendement: 1,3%.
 • Horizon: 9 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Wat is A10 Networks?

A10 Networks (ATEN) biedt netwerkoplossingen gericht op infrastructuurbeveiliging in de cloud, on-premises en hybride omgevingen. Het bedrijf is actief in vier segmenten: Application Delivery, 5G-beveiliging, DDoS-beveiliging en Traffic Visibility. A10 Networks is opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië.

A10 Networks aandelen analyse

 1. Het toenemende websiteverkeer en de toename van cyberaanvallen zullen de vraag naar application delivery controllers, het kernproduct van A10 Networks, stimuleren.
 2. De grootschalige invoering van 5G zal leiden tot een honderdvoudige groei van het verkeer, waardoor de mogelijkheden voor hackeraanvallen toenemen. A10 Networks is een toonaangevende speler in de 5G-cyberbeveiligingsmarkt.
 3. De klantenbinding bedraagt 118%. A10 Networks breidt niet alleen zijn klantenbestand uit, maar verhoogt ook zijn monetisatie.
 4. Hoewel A10 Networks zijn break-evenpunt pas in 2020 heeft overschreden, vertoont het bedrijf momenteel marges met dubbele cijfers.
 5. Wij verwachten dat A10 Networks zijn operationele hefboom zal blijven verbeteren bij hogere inkomsten en lagere operationele kosten als percentage van de inkomsten. 
 6. A10 Networks is een goed voorbeeld van het creëren van aandeelhouderswaarde via kapitaalallocatie.
 7. Het bedrijf handelt tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van aanbieders van cyberbeveiligingsoplossingen. Volgens de consensus is het opwaarts potentieel 45,4%.

Waarom A10 Networks kopen of niet?

Reden 1. Hoog potentieel van doelmarkten

Binnen het desbetreffende segment verkoopt A10 Networks Application Delivery Controllers (ADC's) onder de merknaam Thunder ADC. Controllers worden doorgaans in datacenters geplaatst tussen de beveiligingsfirewall en applicatieservers en dienen om de belasting tussen verschillende servers te balanceren om overbelasting te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Volgens Future Market Insights wordt verwacht dat de ADC-industrie de komende 10 jaar met een samengesteld jaarlijks percentage (SAGCR) van 18,1% zal groeien en in 2032 13,56 miljard dollar zal bereiken. De belangrijkste drijfveren zijn een toename van het websiteverkeer en een stijging van het aantal cyberaanvallen.

a10-networks-aandelen-kopen

Verwachte dynamiek van de ADC-industrie; bron: opgesteld door de auteur

A10 Networks biedt ook cloud controllers genaamd Lightning, die "elastische load balancing" bieden en ideaal zijn voor cloud- en hybride omgevingen. Cloudcontrollers hebben het potentieel om de gamechanger van de industrie te worden, omdat ze klanten in staat stellen hun rekenkracht te schalen met behulp van de cloud en zich geen zorgen hoeven te maken over overbelasting van fysieke hardware.

De Network Address Translation (NAT)-dienst heeft ook een aanzienlijk potentieel. Elk op het internet aangesloten apparaat moet een IP-adres hebben, maar de wereld heeft geen IPv4-adressen meer, en NAT kan worden gebruikt om het probleem op te lossen. Volgens Grand View Research wordt de wereldwijde markt van netwerkdiensten gewaardeerd op 6,67 miljard dollar en zal deze naar verwachting groeien met een CAGR van 32,9% tot 2030.

a10-networks-aandelen-analyse

Verwachte dynamiek van de netwerk-als-dienstenmarkt; bron: gemaakt door de auteur 

A10 Networks is ook actief in de groeiende en veelbelovende 5G-beveiligingsmarkt. De grootschalige invoering van 5G zal naar verwachting leiden tot een honderdvoudige toename van het verkeer, waardoor de mogelijkheden voor hackeraanvallen toenemen. De waarde van de 5G-beveiligingsmarkt wordt momenteel geschat op 1,3 miljard dollar en zal tot 2027 naar verwachting groeien met een indrukwekkende SAGR van 41,6% tot 7,2 miljard dollar aan het einde van de prognoseperiode. A10 Networks is een leider in de sector en heeft eerder de grootste telecomoperator van Zuid-Korea, SK Telecom, geholpen bij de uitrol en beveiliging van 's werelds eerste commerciële 5G-netwerk.

Reden 2. Kapitaaltoewijzing

Aan het eind van het laatste kwartaal heeft de raad van bestuur van het bedrijf een verhoging van het kwartaaldividend met 20% goedgekeurd: van $0,05 naar $0,06 per aandeel. Dit is de eerste verhoging sinds A10 Networks in 2021 begon met het betalen van dividend.

a10-networks-analyse

Dividendgeschiedenis; bron: gemaakt door de auteur

Hoewel het rendement van 1,3% bescheiden is, kan het bedrijf zijn dividenduitkering jaarlijks verhogen gezien de stijgende netto-inkomsten en een huidige uitbetalingsratio van ongeveer 30%. Zeker gezien de relatief liquide balans van het bedrijf en het gebrek aan schulden.

A10 Networks koopt actief zijn aandelen in op de markt. In 2022 kocht het bedrijf zijn aandelen terug ter waarde van 80 miljoen dollar. Bovendien heeft de raad van bestuur in het laatste kwartaal een extra aandeleninkoopprogramma goedgekeurd ter waarde van $50 miljoen, of 4,3% van de huidige marktkapitalisatie van het bedrijf. Met andere woorden, A10 Networks laat een goed voorbeeld zien van het creëren van aandeelhouderswaarde door middel van kapitaalallocatie, ondersteund door een stabiele kasstroom.

Financiële analyse A10 Networks aandelen

De resultaten van de onderneming over de laatste 12 maanden kunnen als volgt worden samengevat:

 1. De omzet (TTM) bedroeg $273,3 miljoen, een stijging van 9,3% ten opzichte van 2021. De grootste groei van 12,7% vond plaats in het productsegment (voornamelijk ADC).
 2. De brutowinst steeg van 196,5 miljoen dollar naar 218,0 miljoen dollar. De brutomarge steeg van 78,60% naar 79,77%.
 3. Het bedrijfsresultaat steeg van 33,4 miljoen dollar naar 48,7 miljoen dollar. De operationele marge bedroeg 17,82% vergeleken met 13,36% voor het jaar.
 4. Het nettoresultaat bedroeg $39,6 miljoen, vergeleken met $94,9 miljoen aan het eind van vorig jaar. De nettomarge daalde van 37,96% naar 14,49%, vooral door andere inkomsten als gevolg van de impact van belastingvoordelen in 2021.

a10-networks-aandelen-kopen-groei

Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: gemaakt door de auteur

Hoewel A10 Networks pas in 2020 het break-evenpunt heeft overschreden, heeft het bedrijf momenteel marges met dubbele cijfers. Wij verwachten dat A10 Networks zijn operationele hefboom zal blijven verbeteren bij hogere inkomsten en lagere bedrijfskosten als percentage van de inkomsten, aangezien de dynamiek van de doelmarkt het bedrijf een aanzienlijk expansiepotentieel biedt.

De financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 zijn als volgt:

 1. De inkomsten stegen met 10,2% op jaarbasis, van 65,4 miljoen dollar naar 72,1 miljoen dollar. De grootste groei, met 13,3%, vond plaats in het productsegment.
 2. De brutowinst steeg met 9,8% op jaarbasis: van 52,2 miljoen dollar naar 57,3 miljoen dollar. De brutomarge bedroeg 79,47% vergeleken met 79,82% vorig jaar.
 3. Het bedrijfsresultaat bedroeg $15,7 miljoen tegenover $10,3 miljoen een jaar eerder. De operationele marge steeg van 15,75% naar 21,78%.
 4. Het nettoresultaat bedroeg 12,1 miljoen dollar, tegen 74,9 miljoen dollar een jaar eerder. De nettomarge bedroeg 16,78%.

a10-networks-aandelen-analyse-financieel

Trends in de financiële resultaten van de onderneming; bron: opgesteld door de auteur

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten (TTM) bedroeg $47,7 miljoen in de laatste verslagperiode, vergeleken met $50,1 miljoen voor het hele jaar. De vrije kasstroom daalde van $44,9 miljoen naar $37,6 miljoen. De daling was het gevolg van een daling van de nettowinst.

Het bedrijf heeft een sterke balans: er is geen totale schuld, terwijl de kasequivalenten en kortetermijninvesteringen goed zijn voor 127,8 miljoen dollar, of 9% van de totale activa.

Waardering A10 Networks aandelen

A10 Networks handelt met een premie ten opzichte van de traditionele hardwareleverancier Cisco Systems, maar met een korting ten opzichte van cyberbeveiligingsleveranciers Fortinet en Qualys: EV/Sales - 3,78x, EV/EBITDA - 18,84x, P/Cashflow - 23,61x, P/E - 31,82x, FWD P/E - 19,26x. 

a10-networks-aandelen-waardering

Vergelijkbare waardering; bron: opgesteld door de auteur

Vanwege zijn kleine omvang is A10 Networks relatief ondergewaardeerd door analisten van beleggingshuizen. Het minimum koersdoel van Craig Hallum is $22 per aandeel. BWS Financial waardeert ATEN dan weer op $24 per aandeel. Volgens de consensus is de reële marktwaarde van het aandeel $23 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 45,4% impliceert.

a10-networks-aandelen-koersverwachting

Koersdoelen van investeringsbanken; Bron: gemaakt door de auteur

Belangrijkste risico's A10 Networks aandelen

 1. A10 Networks opereert in een zeer concurrerende markt. Deze factor kan het vermogen van de onderneming om op lange termijn autonoom te groeien aantasten en leiden tot een aanzienlijke herwaardering van haar aandelen.
 2. Hoewel A10 Networks momenteel een grote vraag naar zijn oplossingen ervaart, bestaat het risico dat de vraag afneemt in geval van verdere monetaire verkrapping en tragere economische groei.

Wat is uw analyse? Wilt u A10 Networks aandelen kopen of niet? Let goed op de risico's. Beleggen kent risico's tot geld verlies.

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën