Ford Motor Company opties kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors
ford-motor-company-opties-
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/13/2023
4 min

Ford Motor Company opties kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors

08/13/2023
4 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Ford Motor Company opties . Ford Motor Company opties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Ford Motor Company, een Amerikaanse autofabrikant

Ford Motor Company (F) is een Amerikaanse autofabrikant. Ford heeft zijn hoofdkantoor in Dearborn, een voorstad van Detroit, Michigan.

  • Toegangsprijs: $0,23
  • Richtprijs: $0,48
  • Potentieel: 182,35%
  • Horizon: 1 maand
  • Risico: Hoog
  • Positiegrootte: 1%

Analyse Ford Motor Company

Ford Motor Company lijkt oversold na de recente publicatie van de financiële resultaten, dus we verwachten dat het aandeel het gat na de winst binnen een maand zal dichten.

Wij denken dat dit een goed moment is om op korte termijn te beleggen in opties op Ford Motor Company-aandelen.

We raden aan CALL-opties te kopen met een uitoefenprijs van $14 en een vervaldatum van 15/09/2023. De optie kost ongeveer $0,23, terwijl één optiecontract $23 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Waarom Ford Motor Company opties kopen of niet?

Na het sluiten van de markten op 27 juli meldde een van de grootste Amerikaanse autofabrikanten, Ford Motor Company, zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2023. Het bedrijf boekte een beter dan verwachte omzet en winst per aandeel. Tegelijkertijd verhoogde Ford Motor Company onverwacht zijn financiële verwachtingen voor het einde van het jaar, wat een eerder bescheiden herstel in de autovoorraden overschaduwde. De verkoop van elektrische voertuigen groeide weer, maar de deadline voor een grotere productieverhoging werd verschoven naar eind volgend jaar.

Ford Motor Company heeft zijn eerder aangekondigde plannen herzien, volgens welke het bedrijf tegen het einde van dit jaar ongeveer 600.000 elektrische voertuigen zou produceren en 2 miljoen elektrische auto's tegen het einde van 2026. De automaker mikt nu op een productie van 600.000 elektrische voertuigen tegen het einde van 2024. Het management van het bedrijf merkte op dat er de afgelopen 60 dagen een hoge prijsdruk was in de sector voor elektrische voertuigen. Ford Motor Company verhoogde ook zijn financiële prognoses voor het lopende jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal naar verwachting tussen de $11 miljard en $12 miljard liggen, vergeleken met de vorige prognose van $9 miljard tot $11,5 miljard.

De aandelen van het bedrijf zijn aanzienlijk gedaald na de verschuiving in de productieplannen voor elektrische auto's. Technisch gezien lijken de aandelen van Ford Motor Company echter oververkocht. Technisch gezien lijkt het aandeel Ford Motor Company echter oversold en we verwachten een aanzienlijk waardeherstel tegen eind augustus. Bovendien kondigde het bedrijf op 1 augustus aan dat het de productie van de elektrische pick-uptruck F-150 Lightning zou hervatten, in de veronderstelling dat de prijsverlagingen de vraag naar volledig elektrische voertuigen onder een bredere groep Amerikaanse bestuurders zou aanwakkeren.

Hoe je Ford Motor Company opties kunt gebruiken

We raden aan opties te kopen op het aandeel Ford Motor Company met een uitoefenprijs van $14 en een vervaldatum van 15/09/2023. De optie kost ongeveer $0,23, terwijl één optiecontract ongeveer $23 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $14, maar lager dan $14,32 op de expiratiedatum 15/09/2023, dan ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $14, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $23. Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan het breakeven punt van $14,32, dan is de potentiële winst onbeperkt. We raden echter aan om de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $48 bereikt.

U moet de optie kopen met een limietorder. De optie kopen met een marktorder kan leiden tot zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de waarde van een actief met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de waarde van het actief, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's Ford Motor Company opties kopen

Zwakke volatiliteit in de aandelenprijs van de onderliggende waarde kan de reden zijn waarom het break-even punt nooit bereikt wordt door een tekort aan tijd. In dit geval kan de optie haar waarde verliezen tegen de vervaldatum.

Als de prijs van de onderliggende waarde lager is dan $14, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $23.

En, wat denk jij? Ford Motor Company opties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën