NextEra Energy opties kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors
nextera-energy-opties-
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
08/13/2023
4 min

NextEra Energy opties kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors

08/13/2023
4 min

In dit artikel behandelen we een analyse van NextEra Energy opties. NextEra Energy opties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over NextEra Energy (NEE)

NextEra Energy Inc. (NEE) is een Amerikaans energiebedrijf. NextEra Energy omvat het grootste elektriciteitsbedrijf van Florida, Florida Power & Light (FPL), evenals een aantal activa in de VS en Canada, voornamelijk in de sector voor hernieuwbare energie.

  • Toegangsprijs: $1,68
  • Richtprijs: $2,7
  • Potentieel: 440%
  • Horizon: 1 maand
  • Risico: Hoog
  • Positiegrootte: 1%

Waarom NextEra Energy opties kopen (of niet)?

NextEra Energy lijkt ondergewaardeerd na de recente publicatie van de financiële resultaten van het bedrijf, dus we verwachten dat het aandeel binnen een maand een positieve dynamiek zal laten zien.

Wij denken dat dit een goed moment is om op korte termijn te beleggen in opties op NextEra Energy-aandelen.

We raden aan CALL-opties te kopen met een uitoefenprijs van $74 en een vervaldatum van 8/09/2023. De optie kost ongeveer $1,68, terwijl één optiecontract $168 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Waarom beleggen in NextEra Energy opties of aandelen?

NEE heeft onlangs zijn fiscale resultaten voor het tweede kwartaal gepubliceerd. De bedrijfsopbrengsten van het bedrijf bedroegen $350 miljoen in de periode, een daling ten opzichte van $362 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2022. Het nettoresultaat kwam uit op $89 miljoen ($0,53 per aandeel), wat een vrij zwak resultaat is vergeleken met $538 miljoen in Q2 2022. NextEra Energy Partners, een limited liability partnership gevormd door NextEra Energy, zei in mei dat het zijn gaspijpleidingactiva van de hand zou doen om zich uitsluitend te richten op hernieuwbare energie en zijn nul-koolstofdoelstelling tegen 2025 te bereiken. In het tweede kwartaal breidde het bedrijf zijn klantenbestand uit met 66.000 op jaarbasis, terwijl zijn eenheid voor schone energie, NextEra Energy Resources (NEER), 1.665 MW aan nieuwe projecten voor hernieuwbare energie en opslag toevoegde. Ondanks de zwakker dan verwachte omzet en winst zijn wij van mening dat NEE een goede balans heeft van de energieactiva. Door de verkoop van de gasactiviteiten en de nul-koolstofuitstoot kan het bedrijf meer milieustimulansen ontvangen en zijn vrije kasstroom verbeteren. Bovendien blijft het bedrijf stabiele dividenduitkeringen doen. Wij denken dat tegen de tijd dat de optie afloopt op 8 september, de aandelenkoers van NEE boven de $76 zal staan. 

Hoe je het idee van opties kopen voor NextEra Energy kan gebruiken

We raden aan opties te kopen op NextEra Energy-aandelen met een uitoefenprijs van $74 en een vervaldatum van 8/09/2023. De optie kost ongeveer $1,68, terwijl één optiecontract $168 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $74, maar lager dan $75,68 op de expiratiedag van 09/08/2023, dan ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $74, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $168. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $75,68 ligt, dan is de potentiële winst onbeperkt. We raden echter aan om de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $270 bereikt.

U moet de optie kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de optie op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit kan de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

De juiste aanpak voor het implementeren van dit soort ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optietransacties. Op die manier worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door een hogere winstgevendheid uit succesvolle gevallen. 

Risico's bij opties kopen van NextEra Energy

Zwakke volatiliteit in de aandelenkoers van de onderliggende waarde kan de reden zijn dat het break-even punt nooit bereikt wordt door een tekort aan tijd. In dit geval kan de optie haar waarde verliezen tegen de vervaldatum.

Als de prijs van de onderliggende waarde lager is dan $74, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $168.

Let op: wij van Happy Investors raden het niet aan om opties te kopen. Wij blijven bij onze kracht, namelijk winstgevende investeringen in de beste aandelen. Wij beleggen voor de lange termijn en blijven weg van opties. We zeggen niet dat opties kopen niet werkt, maar het geeft ons betreft lager risico om te investeren in goede Value aandelen / waardeaandelen, dividendaandelen en thema- en wereldwijde ETF’s. 

En, wat denk jij? NextEra Energy opties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën