Opties op Walmart aandelen te midden van algemene sectordaling | Happy Investors
walmart-aandelenopties
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
10/25/2023
6 min

Opties op Walmart aandelen te midden van algemene sectordaling | Happy Investors

10/25/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Walmart aandelenopties. Walmart aandelenopties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Walmart aandelen, ’s werelds grootste detailhandelsonderneming

Walmart (WMT) is 's werelds grootste detailhandelsonderneming, die supermarkten, hypermarkten, warenhuisclubs, Cash and Carry-winkels en discountwinkels onder hetzelfde merk bezit en exploiteert, en ook actief is op de e-commercemarkt. Het bedrijf werd opgericht in 1962.

 • Toegangsprijs: $
 • Richtprijs: $
 • Potentieel: %
 • Horizon: 1 maand
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 0,5%

Analyse Walmart aandelenopties

 • Sinds begin augustus heeft de Consumer Staples Select Sector SPDR ETF meer dan 10% van zijn waarde verloren. Tegelijkertijd handelt Walmart nog steeds op hetzelfde niveau.
 • Naar onze mening zijn alle positieve factoren al weerspiegeld in de aandelenkoers en zal de discrepantie tussen Walmart en de index voor consumptiegoederen waarschijnlijk afvlakken.
 • Verschillende katalysatoren zouden kunnen leiden tot een correctie van het aandeel Walmart, waaronder potentiële voorraadgroei, samengedrukte rentemarges en een verminderde kasstroom.
 • Walmart handelt nog steeds tegen premium multiples ten opzichte van sectorgenoten en de vijfjaarsgemiddelden.
 • We stellen een tegendraadse tradingstrategie voor, met een shortpositie op Walmart en een longpositie op Dollar Tree.
 • We raden aan om PUT-opties te kopen op WMT-aandelen met een uitoefenprijs van $150 en een vervaldatum van 10/11/2023. De optie kost ongeveer $1,38, terwijl één contract ongeveer $138 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.
 • Klanten die optimistischer zijn over de koersontwikkeling van Walmart en bereid zijn een bullish positie in te nemen op WMT kunnen CALL opties op het aandeel kopen met een uitoefenprijs van $160 en een expiratiedatum van 10/11/2023. De optieprijs is dan ongeveer $1,76, terwijl één contract $176 kost.

Waarom PUT OPTION WMT aandelenopties kopen?

In mei waren we een van de weinige analistenteams die een ondubbelzinnig bullish standpunt innamen over Walmart. Toen daalde de aandelenkoers van het bedrijf, te midden van een gemengd winstrapport, met 11,4% en dat was de slechtste dag voor de aandeelhouders van Walmart sinds Black Monday in 1987. Sindsdien heeft de aandelenkoers van de grote retailer, opgericht door de legendarische ondernemer Sam Walton, een indrukwekkend rendement van 35% laten zien.

In de loop der jaren heeft Walmart een aanzienlijke invloed gehad op de dynamiek van de consumptiegoederensector en het aandeel van het bedrijf heeft een hoge correlatie met de overeenkomstige index. In de tweede helft van de zomer veranderde de trend echter. Sinds begin augustus heeft de Consumer Staples Select Sector SPDR ETF meer dan 10% van zijn waarde verloren. De retailgigant handelt echter nog steeds op hetzelfde niveau en met een aanzienlijke premie ten opzichte van het sectorgemiddelde.walmart-aandelen

Walmart is een traditioneel safe haven-aandeel dat bescherming kan bieden tegen macro-economische tegenwind, waardoor de aandelen aantrekkelijk zijn voor veel beleggers. Alle positieve factoren zijn echter al ingeprijsd. Het verschil in koersdynamiek tussen Walmart en Consumer Staples Select Sector SPDR zal waarschijnlijk afvlakken. De volgende katalysatoren zouden kunnen leiden tot een mogelijke correctie van het aandeel Walmart:

 • Een van de redenen voor het bearish sentiment in de markt voor consumentengoederen waren de groeiende voorraden van fabrikanten van verpakte voedingsmiddelen. Tegen het einde van de zomer was de heersende opvatting onder analisten op Wall Street dat de meeste bedrijven in de sector hun producten te duur hadden geprijsd in een periode van versnellende inflatie en problemen met de toeleveringsketen, en nu het risico liepen van een cyclische neergang. Bedrijven als General Mills, Conagra Brands en Kraft Heinz rapporteerden inderdaad lagere verkopen in het laatste kwartaal.

Het management van General Mills verklaarde de omzetdaling door te zeggen dat winkelketens actief bezig waren met het herbalanceren van voorraden en, tegen deze achtergrond, hun aankopen verminderden. Aangezien winkelketens het belangrijkste verkoopkanaal zijn voor voedingsmiddelenproducenten, denken wij dat bedrijven zoals Walmart te maken kunnen krijgen met uitdagingen gerelateerd aan slecht voorraadbeheer, waaronder een verhoogd netto werkkapitaal, een verminderde kasstroom en lagere marges.

 • Verschillende bedrijven in de detailhandel hebben problemen met de consumentenvraag gemeld. Zo rapporteerde BJ's Wholesale Club eind augustus slechter dan verwachte financiële resultaten: de omzet van het bedrijf daalde met 2,7% jaar-op-jaar. Vervolgens werden beleggers teleurgesteld door de retailers Dollar Tree en Dollar General vanwege hun stijgende voorraden en krimpende marges. Discretionaire retailers staan voor nog grotere uitdagingen. Target werd bijvoorbeeld gedwongen om voorraden tegen aanzienlijke kortingen te verkopen, waardoor de brutomarge van de retailer daalde van 30% naar 22%.
 • Alle bovengenoemde bedrijven hebben onlangs een aanzienlijk deel van hun marktwaarde verloren. De aandelen van bedrijven die de verwachtingen van analisten versloegen, zijn ook gecorrigeerd, wat de macro-economische risico's voor de sector weerspiegelt. Walmart wordt echter nog steeds verhandeld tegen premium multiples ten opzichte van zowel zijn sectorgenoten als zijn eigen vijfjaarsgemiddelden. Gezien het feit dat de rente in de economie aanzienlijk is gestegen, is de huidige vergelijkbare waardering van het bedrijf naar onze mening te hoog.walmart-aandelenopties

Walmart aandelenopties kopen

We raden aan om PUT-opties op WMT-aandelen te kopen met een uitoefenprijs van $150 en een vervaldatum van 10/11/2023. De optie kost ongeveer $1,38, terwijl één contract ongeveer $138 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $150, maar hoger dan $148,6 op de expiratiedag van 10/11/2023, ontvangt een belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde boven $150 stijgt, kan een belegger een maximaal verlies van $138 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde onder het break-even punt van $148,6 ligt, kan de potentiële winst $14 862 bedragen voor één optie. We raden echter aan om de positie te sluiten wanneer de waarde van de CALL optie $2,8 bereikt.

Bullish kijk op Walmart aandeel en CALL optie

We kunnen echter niet volledig uitsluiten dat macro-economische uitdagingen een katalysator worden voor beleggers om kapitaal te verplaatsen naar blue chips. In dat geval zou Walmart een positief momentum kunnen laten zien. Als je bullish bent over het bedrijf, kun je CALL-opties kopen op het aandeel Walmart met een uitoefenprijs van $160 en een vervaldatum van 10/11/2023. De optieprijs zal ongeveer $1,76 zijn, terwijl één contract $176 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $160, maar lager dan $161,8 op de expiratiedag van 10/11/2023, ontvangt een belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde onder $160 daalt, kan een belegger een maximaal verlies van $176 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $161,8 ligt, kan de potentiële winst onbeperkt zijn.

Belangrijke opmerkingen Walmart aandelenopties

U moet beide opties kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de opties op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te beleggen in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.U moet beide opties kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de opties op een marktorder kan resulteren in extreem ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's Walmart aandelenopties kopen

 • De mogelijkheid bestaat dat macro-economische uitdagingen een katalysator worden voor beleggers om kapitaal te verplaatsen naar blue chips. In dat geval kan Walmart een positief momentum laten zien, zullen PUT-opties in waarde dalen, maar CALL-opties in waarde stijgen.
 • Een te lage volatiliteit van het aandeel Walmart kan ertoe leiden dat opties op de expiratiedatum hun waarde verliezen.

En, wat denk jij? Walmart aandelenopties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën