Canada Goose Holding aandelen kopen? Analyse +45% Groei | Happy Investors
aandelen-kopen-canada-goose-holding-analyse
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/13/2023
10 min

Canada Goose Holding aandelen kopen? Analyse +45% Groei | Happy Investors

08/13/2023
10 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Canada Goose Holding aandelen . Canada Goose Holding aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Canada Goose Holding, een luxe winterkledingmerk

Canada Goose Holdings Inc. (GOOS) produceert en verkoopt luxe winterkleding in Noord-Amerika, Azië-Pacific, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijf werd opgericht in 1957. In 2013 werd 70% van Canada Goose overgenomen door het Amerikaanse private-equityfonds Bain Capital, dat een actieve rol speelt in het management van het bedrijf (vertegenwoordigers in de raad van bestuur). Het hoofdkantoor van Canada Goose is gevestigd in Toronto, Canada.

 • Ticker: GOOS
 • Toegangsprijs: $16,75
 • Richtprijs: $24,3
 • Potentieel: 45%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Canada Goose Holding aandelen

 • Groei van het aandeel van de verkoop via een meer marginaal direct-to-consumer (DTC) kanaal in de totale omzet: van 2017 tot 2023 steeg de DTC-omzet van 28% naar 68% van de totale omzet, en dit cijfer zal naar verwachting oplopen tot 80% in 2028.
 • Het bedrijf is van plan om zijn omzet de komende vijf jaar 2,5 keer te verhogen tot C$ 3,0 miljard in FY2028, vergeleken met C$ 1,2 miljard in FY2023.
 • Snelle uitbreiding van het winkelnetwerk: het aantal Canada Goose winkels zal naar verwachting stijgen van 51 naar 130-150 in de komende vijf jaar.
 • Diversificatie van het modellenassortiment: het bedrijf is van plan om in de komende jaren het aandeel van de verkoop van zware donsjacks te verminderen en de verkoop van schoenen, accessoires en lichte bovenkleding te verhogen.
 • Canada Goose presteert beter dan concurrenten: de omzet van het bedrijf steeg met 31,4% in Q4 FY2023 vergeleken met de Q1 2023 groei van 7,8% voor Columbia Sportswear en een Q4 FY2023 daling van 3% voor VFC.

Waarom Canada Goose Holding aandelen kopen?

Reden 1. Stijging van het aandeel van DTC-verkoop in de totale omzet

Sinds de beursintroductie in 2017 heeft Canada Goose consequent gewerkt aan het vergroten van het aandeel van DTC-verkoop in de totale omzet, omdat het DTC-kanaal hogere marges biedt in vergelijking met verkoop via distributeurs. De onderstaande grafiek toont het verschil in bruto- en operationele marges tussen de directe verkoop aan klanten en de groothandelsactiviteiten.canada-goose-holding

 

canada-goose-holding-aandelenHet verhogen van de DTC-inkomsten is een van de belangrijkste doelen van de bijgewerkte strategie van Canada Goose tot 2028. Van 2017 tot 2023 heeft het bedrijf al aanzienlijke successen geboekt op dit gebied: het aandeel van DTC in de totale omzet is gestegen van 28% naar 68%, terwijl in absolute termen de direct-to-consumer verkoop bijna is verzevenvoudigd.canada-goose-holding-aandelen-analyse

Tegen 2028 wil Canada Goose het aandeel van DTC in de totale verkoop verhogen tot 80%, wat uitgaat van een verdrievoudiging van de DTC-omzet op basis van de omzetdoelstelling van C$ 3 miljard in 2028.canada-goose-holding-analyse-aandelen

 Tegelijkertijd zal de uitbreiding van het DTC-segment niet plaatsvinden door een inkrimping van het groothandelssegment, zoals te zien is in de bovenstaande grafiek. Canada Goose is van plan om de productie in het algemeen te verhogen en zal de groothandelsmarkt dus niet verlaten. Volgens de prognoses van het bedrijf zullen de groothandelsinkomsten de komende vijf jaar verdubbelen.

Dus als Canada Goose erin slaagt om de verkoop via zowel DTC- als groothandelskanalen te verhogen in lijn met zijn doelen, zal dit een positief effect hebben op de marktwaarde van het aandeel.

Reden 2. Geografische uitbreiding

Historisch gezien worden de producten van Canada Goose voornamelijk verkocht in Canada, maar het bedrijf is al lang niet meer beperkt tot de nationale markt en blijft uitbreiden in de VS, EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en APAC (Azië-Pacific en Australië). Ondanks het feit dat de verkoop in Canada in 2023 minder dan 20% van de totale inkomsten van Canada Goose bedroeg, is de Canadese markt nog steeds goed voor een groot deel van de totale inkomsten van het bedrijf.

Het merk Canada Goose is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij consumenten. Dit wordt bevestigd door de omzetgroei met een CAGR van 20% in 2017-2023. In deze periode kende het bedrijf de grootste groei in de verkoop op internationale markten, zoals te zien is in de onderstaande grafiek.canada-goose-holding-analyse

Door de versterking van het merk en de aanwezigheid van nieuwe markten die beschikbaar zijn voor internationale expansie, zal Canada Goose zich in deze richting blijven ontwikkelen, zoals voorzien in de strategie van het bedrijf voor de komende vijf jaar. Het uitbreidingsproces zal in de eerste plaats bestaan uit het openen van nieuwe winkels.

Zo opende het bedrijf in 2023 10 nieuwe verkooppunten, wat het totale aantal wereldwijd op 51 brengt. Tegen 2028 wil Canada Goose het aantal winkels verhogen tot 130-150, wat neerkomt op een toename van 2,5-3 keer. Het is belangrijk om op te merken dat het management verwacht dat een gemiddelde winkel een operationele marge van 40% zal hebben, wat volgens ons een vrij hoog niveau is.aandelen-analyse-canada-goose-holdingEen extra factor van succesvolle expansie op internationale markten kan de geplande uitbreiding van het modellenassortiment van het bedrijf zijn. Terwijl Canada Goose voorheen vooral bekend stond als producent van kleding voor extreem koude klimaten, zal het bedrijf in de komende vijf jaar van dat imago verschuiven naar een producent van kleding voor alle seizoenen.analyse-aandelen-canada-goose-holding

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven, gaat Canada Goose de komende jaren het aandeel van zware donsjacks (heavy weight down, HWD) in de totale verkoop verminderen vanwege de lokale aard van de vraag naar de producten (landen met een koud klimaat), maar ook om de winstgevendheid te vergroten.

Om het doel te bereiken is het bedrijf van plan om het gebruik van dons als vulmateriaal in zijn bovenkledingmodellen te verminderen, wat zal leiden tot een toename in de productie van lichtere modellen donsjacks (light weight down, LWD). Dit zal het bedrijf helpen om de productie- en transportkosten te verlagen.

Daarnaast is Canada Goose van plan om de productie van niet-traditionele modellen van lichte kleding, schoeisel en accessoires in de komende vijf jaar te verhogen.

Voor deze doeleinden nam het bedrijf in 2018 de Canadese fabrikant van straat- en industrieel schoeisel Baffin Inc. over voor C$32,5 miljoen.

In de komende jaren zal Canada Goose dus zijn productassortiment uitbreiden en zich niet langer beperken tot de productie van bovenkleding voor strenge klimaten. Als het merk sterker wordt, zal Canada Goose zijn snelle expansie op de internationale markten kunnen voortzetten en zal het waarschijnlijk zijn omzetdoelstelling van C$ 3 miljard bereiken in 2028.

Reden 3. Sterke marktpositie

Zoals hierboven vermeld, verschuift Canada Goose geleidelijk van de productie van gespecialiseerde kleding naar de productie van kleding voor meerdere formaten en voor alle weersomstandigheden. Aangezien het bedrijf nog steeds een klein deel van de wereldmarkt inneemt, maar een vrij sterk merk heeft, zal het de komende jaren waarschijnlijk sneller groeien dan zijn wereldwijde tegenhangers.

Zo daalde de omzet van Canada Goose's belangrijkste concurrent, VFC (dat merken als The North Face, Vans, Timberland en Dickies beheert) met 1,9% in het boekjaar 2023 (eindigt op 1 april). Een andere fabrikant van winterkleding, Columbia Sportswear, zag de omzet in 2022 met 10,8% stijgen en in het eerste kwartaal van 2023 met 7,8%, wat een vertraging van de vraag naar de producten van het bedrijf bewijst.

Canada Goose had een vergelijkbare omzetgroei van 10,8% in boekjaar 2023 (eindigt eind maart). In tegenstelling tot Columbia Sportswear boekte Canada Goose echter een aanzienlijke omzetstijging in het voorjaar: het cijfer voor Q4 FY2023 steeg met 31,4%.

Canada Goose heeft dus beter gepresteerd op de wereldwijde kleding- en accessoiremarkt dan zijn concurrenten. Volgens The Business Research Company stagneert de markt niet en zal deze in 2024-2027 groeien met een CAGR van 6,2%. Gezien deze omstandigheden heeft Canada Goose uitstekende vooruitzichten om zijn marktaandeel uit te breiden.

Financiële analyse Canada Goose Holding aandelen

Het boekjaar 2023 van Canada Goose eindigde in maart en het bedrijf rapporteert zijn jaarrekening in Canadese dollars. Daarom kunnen de financiële resultaten van Canada Goose in 2023 als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg C$1,22 miljard, een stijging van 10,80% ten opzichte van 2022.
 • De aangepaste EBITDA steeg van C$266,9 miljoen naar C$276,7 miljoen. De aangepaste EBITDA-marge daalde licht van 24,30% naar 22,74%.
 • De nettowinst bedroeg C$68,9 miljoen tegenover C$94,6 miljoen aan het einde van vorig jaar. De nettomarge daalde van 8,61% naar 5,66%.

De omzet en het bedrijfsresultaat stegen dankzij de toegenomen vraag naar de producten van Canada Goose. Het management noteerde ook een aanzienlijke groei van de verkoop in China en EMEA: respectievelijk met 66,5% en 24,2%, terwijl de verkoop in Canada steeg met 41,2%. De daling van de nettowinst werd voornamelijk veroorzaakt door 17,8% hogere administratieve kosten.aandelen-kopen-canada-goose-holding

 • In het boekjaar 2023 daalde de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van C$ 151,6 miljoen in 2022 naar C$ 116,3 miljoen.
 • De vrije kasstroom daalde van C$67,5 miljoen naar C$8,8 miljoen aan het einde van het boekjaar 2023.

De operationele en vrije kasstromen daalden voornamelijk door een lager nettoresultaat, hogere investeringen voor winkeluitbreiding en hogere leasekosten.canada-goose-holding-aandelen-kopen

Canada Goose heeft een gezonde balans:

 • De totale schuld is C$754,0 miljoen.
 • Kasequivalenten zijn goed voor C$286,5 miljoen.
 • De nettoschuld is C$467,5 miljoen, 1,7x 2023 Aangepaste EBITDA (Nettoschuld/Adj. EBITDA - 1,69x).
 • De rentedekkingsratio is 3,2x.

Dit niveau van schuldenlast geeft de absolute financiële stabiliteit van het bedrijf aan.

Canada Goose voorspelt een positieve dynamiek van de financiële resultaten voor het boekjaar 2024:

aandelen-canada-goose-holding-analyse

De prognoses van het management geven dus extra vertrouwen in de potentiële waardegroei van het bedrijf.

Waardering Canada Goose Holding aandelen

Canada Goose handelt met een premie ten opzichte van het industriegemiddelde: EV/Sales - 2,45x, EV/EBITDA - 10,88x, P/E - 26,60x, Fwd P/E - 17,90x. De premie wordt verklaard door de snelle groei van de financiële resultaten, die het bedrijf de afgelopen jaren heeft laten zien en die het naar verwachting op de korte termijn zal handhaven.analyse-canada-goose-holding-aandelen

Het gemiddelde koersdoel van de acht grootste investeringsbanken op Wall Street is $21,4 per aandeel.aandeel-canada-goose-holding

Volgens onze consensusschatting is het bedrijf ondergewaardeerd volgens historische multiples; de reële marktwaarde van het aandeel is $24,3 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 45% inhoudt.canada-goose-holding-aandeel

Belangrijkste risico's Canada Goose Holding aandelen kopen

 • Canada Goose produceert luxegoederen en heeft op internationale markten te maken met sterke concurrentie van meer gevestigde merken. Als gevolg daarvan kan het voor het bedrijf moeilijk zijn om historisch vergelijkbare groeicijfers te handhaven in de komende jaren.
 • De meeste productiefaciliteiten van Canada Goose bevinden zich in Canada. Om de internationale expansie voort te zetten, kan het bedrijf zijn investeringen verhogen om nieuwe productiefaciliteiten te openen buiten Canada in regio's met goedkopere arbeidskrachten, wat een negatieve invloed kan hebben op de productkwaliteit.
 • Canada Goose is van plan om in de komende jaren de productie van deze kledingmodellen, die tot nu toe een klein deel van de omzet uitmaakten, te verhogen. Als de nieuwe winkelketens niet aanslaan bij de consument, kunnen de strategische doelen van het bedrijf om het bedrijf te hervormen ondermijnd worden.

En, wat denk jij? Canada Goose Holding aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën