Bath & Body Works aandelen kopen? +32% Groei en +2% Dividend | Happy Investors
groeiaandelen-bath-body-works-aandelen-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
09/13/2023
7 min

Bath & Body Works aandelen kopen? +32% Groei en +2% Dividend | Happy Investors

09/13/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Bath & Body Works aandelen . Bath & Body Works aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Bath & Body Works, een winkelketen in lichaamsverzorgingsproducten

Bath & Body Works (BBWI) is een winkelketen die huisparfums, lichaamsverzorgingsproducten, zeep en ontsmettingsmiddelen aanbiedt. Het bedrijf verkoopt producten onder de merknamen Bath & Body Works, White Barn en andere via winkels en e-commerce websites in de VS en Canada, en ontwikkelt een internationaal franchisenetwerk.

 • Toegangsprijs: $36-$38
 • Richtprijs: $49
 • Potentieel: 32%
 • Potentieel dividendrendement: 2%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Bath & Body Works aandelen

Het kiezen van activa voor een beleggingsportefeuille kan een ontmoedigende taak zijn gezien de ontelbare opties die beschikbaar zijn. Een belegger moet vaak veel moeite doen om de jaarverslagen en andere documenten van bedrijven te bestuderen om intelligente beslissingen te kunnen nemen. Als een particuliere belegger zijn portefeuille zelf wil beheren, kan het volgen van de zogenaamde smart money-transacties een goede optie zijn om veelbelovende beleggingsideeën te zoeken.

Smart money is het kapitaal dat in handen is van institutionele beleggers, centrale banken, fondsen en andere professionals uit de financiële sector. Institutioneel geld zit vaak achter grote succesverhalen op de aandelenmarkt. Hoewel fondsbeheerders niet foutloos zijn, zijn hun grote inzetten meestal gebaseerd op diepgaand fundamenteel onderzoek en verdienen ze daarom aandacht.

Onze analisten bekijken regelmatig kwartaalmateriaal van beleggingsfondsen en andere institutionele spelers op zoek naar veelbelovende aandelen. We hebben drie bedrijven geselecteerd die vaak door beleggingsfondsen worden gekozen en die in staat zijn het beste rendement per aanvaard risico te bieden:

 • Bath & Body Works (BBWI)
 • Blauw Uil Kapitaal (OWL)
 • CarGurus (CARG)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot Bath & Body Works. U kunt soortgelijke ideeën voor Blue Owl Capital en CarGurus vinden in de sectie Investeringsideeën. 

Waarom Bath & Body Works aandelen kopen?

Bath & Body Works was een van de laatste doelwitten van activistische investeerder Daniel Loeb, CEO van het Third Point hedgefonds. De investeerder bekritiseerde Bath & Body's hoge beloningen voor leidinggevenden en uitte ook zijn bezorgdheid over het beleid voor kapitaalallocatie, omdat het volgens hem inefficiënt was en niet het verwachte rendement voor aandeelhouders opleverde.

Hoewel het bedrijf het niet eens was met de opmerkingen van Loeb, stemde het ermee in om de door de investeerder voorgestelde kandidaten voor de Raad van Bestuur in overweging te nemen. Als gevolg hiervan traden Lucy Brady en Steve Voskuil, erkende experts op het gebied van financiën en kapitaalallocatie, toe tot de Raad van Bestuur. Daarnaast kondigde Bath & Body in het voorjaar de benoeming aan van Thomas Kuhn, een ervaren advocaat en financieel directeur, als nieuw onafhankelijk lid van het bestuur, zoals aanbevolen door Third Point. Wij geloven dat positieve veranderingen in de Raad van Bestuur en de aandacht van een activistische belegger een katalysator kunnen zijn voor de herwaardering van het aandeel.

Bath & Body heeft een aanzienlijk potentieel. Het bedrijf heeft 1.701 eigen winkels in de VS en 109 locaties in Canada. In het buitenland ontwikkelt het bedrijf zich via partnerschaps- en franchisemodellen. Op dit moment zijn er ongeveer 427 winkels op internationale markten en het aantal locaties blijft groeien. Het management van Bath & Body verwacht dat tegen het einde van 2023 het aantal winkels in de VS en Canada met 3% zal toenemen en dat hun totale oppervlakte met 4%-5% zal groeien. De buitenlandse markten zullen naar verwachting groeien met 12,4% tot 14,8%. bath-body-worksBath & Body Works winkels; bron: samengesteld door auteur

Bath & Body heeft nog steeds een groot potentieel voor expansie, gevoed door een focus op verschillende snelgroeiende markten zoals de schoonheidsindustrie, huisgeuren en de zeepmarkt. Het bedrijf richt zich op het uitbreiden van zijn productlijn om aangrenzende segmenten te bereiken en extra ruimte voor expansie te krijgen.

De ontwikkeling van een omnichannel verkoopaanpak heeft het bedrijf in staat gesteld om zijn positie te versterken te midden van de groei van e-commerce die veel traditionele retailers heeft ontwricht. Als gevolg hiervan is Bath & Body een van de weinige retailers geworden die een gestage toename in traffic heeft laten zien in de afgelopen tien jaar. Terwijl e-commerce de traditionele detailhandel blijft verdringen, bewijst de verdubbeling van de omzet per vierkante meter van het bedrijf de hoge klantenloyaliteit en sterke positionering.bath-body-works-aandelenVerkoop per gemiddelde verkochte vierkante voet; bron: samengesteld door auteur

Door een breed assortiment producten, een focus op betaalbare prijssegmenten en voortdurende inspanningen om de winkelervaring van klanten te verbeteren, heeft Bath & Body een sterke positie verworven in belangrijke markten. Het bedrijf onderscheidt zich door een hoge merkbekendheid en klantentrouw. Sommige kopers zijn zo toegewijd aan het merk dat ze het verzamelen van Bath & Body producten als hobby hebben gekozen. Sommige Bath & Body klanten bezoeken de winkels meerdere keren per week, maken video's met verschillende geuren en bespreken de nieuwste aanbiedingen van het bedrijf op de Reddit forums.

De doelgroep van het bedrijf bestaat uit vrouwen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar. Vrouwen zijn goed voor ongeveer 85% van alle consumentenbestedingen en ongeveer 80% van de bestedingen aan gezondheidsproducten. Met andere woorden, Bath & Body richt zich op het meest winstgevende bevolkingssegment.

Tot augustus 2021 maakte Bath & Body, samen met Victoria's Secret, deel uit van L Brands. Sinds de spin-off heeft Bath & Body consequent kwartaaldividenden uitgekeerd. Hoewel het huidige dividendrendement bescheiden is met ongeveer 2%, is de uitbetalingsratio laag met 23% van de vrije kasstroom.

Daarnaast is Bath & Body actief bezig met het terugkopen van aandelen. In februari 2022 heeft de raad van bestuur van het bedrijf een inkoopprogramma van $1,5 miljard goedgekeurd, waarvan het grootste deel met succes is uitgevoerd. Op dit moment is er ongeveer $ 180 miljoen beschikbaar voor inkoop, wat 2% van de marktkapitalisatie van het bedrijf is.

Financiële analyse Bath & Body Works aandelen 

De financiële prestaties van Bath & Body Works over de laatste 12 maanden kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $7,51 miljard, een daling van 0,7% ten opzichte van het einde van het jaar. De daling is te wijten aan het effect van een hoge basis vorig jaar en, als gevolg daarvan, een daling van de omzet per winkel in Q1 2023.
 • De bedrijfswinst daalde van $1,38 miljard naar $1,28 miljard. De brutowinstmarge daalde van 18,20% naar 17,01%.
 • De nettowinst bedroeg $ 726 miljoen tegen $ 800 miljoen aan het einde van het jaar. De nettomarge daalde van 10,58% naar 9,67%.bath-body-works-groeiaandelenDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteur
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg $1,12 miljard tegenover $1,14 miljard voor het jaar. De daling is te wijten aan de dynamiek van de nettowinst.
 • De vrije kasstroom daalde van $ 816 miljoen naar $ 789 miljoen.bath-body-works-aandelen-kopenKasstroom van het bedrijf; Bron: samengesteld door auteur

Bath & Body heeft een gezonde balans met een totale schuld van $ 4,78 miljard, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $ 1,05 miljard en een nettoschuld van $ 3,74 miljard, wat 2,5x meer is dan de TTM Adjusted EBITDA (Net Debt/EBITDA - 2,5x). Het bedrijf eindigde 2022 met een Net Debt/EBITDA-ratio van 3,1x.

Waardering Bath & Body Works aandelen

Bath & Body heeft geen directe concurrenten. Onze vergelijkingssteekproef omvat speciaalzaken zoals Abercrombie & Fitch, Children's Place, Ulta Beauty, Dufry, Five Below en Chewy. Bath & Body wordt verhandeld met een korting op de volgende multiples: EV/EBITDA - 7,77x, P/Cashflow - 8,89x, P/E - 11,88x, FWD P/E - 11,24x.aandelen-bath-body-works

Het minimum koersdoel van investeringsbanken vastgesteld door Piper Sandler is $37 per aandeel, terwijl Telsey Advisory BBWI schat op $52 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $49, wat een opwaarts potentieel van 32% impliceert.aandelen-kopen-bath-body-works

Belangrijkste risico's Bath & Body Works aandelen kopen

 • Bath & Body heeft te maken met sterke seizoensgebonden schommelingen in de bedrijfsresultaten, waarbij een aanzienlijk deel van de bedrijfswinst doorgaans wordt gegenereerd tijdens het vakantieseizoen in het vierde kwartaal. Een daling van de verkoop of een daling van de marges tijdens deze periode kan de bedrijfsresultaten, de financiële positie en de kasstromen van het bedrijf schaden.
 • Een verdere verslechtering van het macro-economische klimaat zou kunnen leiden tot een daling van de financiële prestaties van Bath & Body, wat de marktwaarde van het aandeel zou aantasten.

En, wat denk jij? Bath & Body Works aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën