Capri Holdings aandelen kopen? Analyse +43% Groei | Happy Investors
capri-holdings-analyse-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
05/16/2023
6 min

Capri Holdings aandelen kopen? Analyse +43% Groei | Happy Investors

05/16/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Capri Holdings aandelen. Capri Holdings aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Capri Holdings, een premium kledingretailer

Capri Holdings Limited (CPRI) ontwerpt en verkoopt hoogwaardige dames- en herenkleding, schoeisel en accessoires onder de merken Versace, Jimmy Choo en Michael Kors. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en stond tot 2018 bekend als Michael Kors Holdings Limited. Capri Holdings heeft zijn hoofdkantoor in Londen, Groot-Brittannië.

 • Ticker: CPRI
 • Toegangsprijs: 36,9 dollar
 • Richtprijs: $53,0
 • Potentieel: 43,6%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Capri Holdings aandelen met groeipotentie

Tijdens een recente nieuwsconferentie na de Fed-vergadering zei voorzitter Jerome Powell dat "het vermijden van een recessie waarschijnlijker is dan het krijgen van een recessie." Een mogelijke economische krimp blijft echter een van de grootste angsten voor beleggers. Recessies gaan altijd gepaard met dalende consumentenbestedingen, die vooral de cyclische sectoren van de economie treffen. De consumentendiscretionaire sector (bedrijven die niet-essentiële producten en diensten verkopen) behoorde onlangs tot de slechtste marktprestaties: de S&P 500 Consumer Discretionary index daalde sinds begin vorig jaar met meer dan 30%, terwijl de S&P 500 met minder dan 20% daalde.

Veel vooraanstaande aandelen, waaronder bedrijven die kleding produceren en verkopen, zijn onder verkoopdruk komen te staan. Sommige kledingwinkels zijn echter niet alleen bestand tegen de ongunstige marktomstandigheden, maar grijpen de opkomende kansen om de markt te consolideren. Wij hebben drie aandelen geselecteerd die met succes tegenwind kunnen overwinnen en hun beleggers hoge rendementen kunnen bieden:

 • Capri Holdings (CPRI)
 • Levi Strauss & Co. (LEVI)
 • Under Armour (UAA)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot Capri Holdings. Soortgelijke ideeën voor Levi Strauss & Co. en Under Armour vindt u in de rubriek Beleggingsideeën via Freedom24.

Waarom Capri Holdings aandelen kopen of niet?

Sinds ons vorige onderzoek naar Capri Holdings is het aandeel meer dan 46% gestegen tot $68 per aandeel, maar vervolgens gedaald na een aanzienlijke correctie, gedreven door lagere groothandelsverkopen in het Michael Kors segment en algemene macro-economische zorgen.

capri-holdings-aandelen Vandaag handelt Capri op pre-pandemische niveaus, ondanks het succes van de bedrijfsleiding om een ooit monomerkbedrijf om te vormen tot een holding in de markt voor persoonlijke luxegoederen. Terwijl de portefeuille van de onderneming vroeger het enige merk van de categorie "Masstige" (tussen de massamarkt en het luxesegment geprijsd), Michael Kors, omvatte, wordt thans ongeveer een derde van de inkomsten van Capri geleverd door het topschoenenmerk Jimmy Choo (~11% van de verkoop) en Versace, een beroemd luxemerk (~20% van de verkoop).

Het management van Capri gelooft dat het gecombineerde omzetaandeel van Versace en Jimmy Choo op lange termijn 40% zal bereiken. Het aantal Versace-winkels zal naar verwachting toenemen van 209 tot 300, en de omzet van het merk zal naar verwachting $2 miljard bedragen tegen $1,08 miljard in 2022. Het aantal Jimmy Choo-winkels zal naar verwachting groeien van 237 naar 300, en de omzet zal stijgen van 618 miljoen dollar naar 1 miljard dollar. Daarnaast werkt het bedrijf momenteel aan de herpositionering van Michael Kors naar de categorie premium merken.

Capri's focus op premium en luxe categorieën zal naar verwachting zorgen voor stabiele financiële prestaties van het bedrijf, aangezien de markt voor persoonlijke luxe goederen een lage prijselasticiteit heeft en relatief ongevoelig is voor macro-economische tegenwind.

Volgens Bain & Co wordt de wereldmarkt voor luxegoederen geraamd op 283 miljard dollar en zal deze tot 2025 naar verwachting een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6%-8% vertonen. Bovendien heeft de industrie zich de afgelopen jaren snel geconsolideerd: het marktaandeel van zeven toonaangevende merken steeg van 17% in 2000 tot 33% in 2021. Capri zou kunnen profiteren van de huidige trends. De onderneming kan haar merkenportefeuille uitbreiden, aangezien zij ervaring heeft met fusies en overnames, en kan ook een overnamedoelwit worden, aangezien zij in omvang veel onderdoet voor de marktleiders.

Financiële analyse Capri Holdings aandelen

Ondanks de portefeuille van herkenbare merken en de aanwezigheid van groeimotoren is het aandeel Capri onder druk komen te staan. In februari kwam het bedrijf met een teleurstellend financieel kwartaalverslag, dat als volgt kan worden samengevat:

 • Aan het eind van het kwartaal daalden de inkomsten met 6% op jaarbasis: van $1,61 miljard naar $1,51 miljard.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van 331 miljoen naar 236 miljoen dollar. De operationele marge daalt van 20,57% naar 15,61%.
 • Het nettoresultaat bedroeg 225 miljoen dollar, tegen 322 miljoen dollar een jaar eerder. De nettomarge daalde van 20,01% naar 14,88%.capri-holdings-aandelen-analyseHet bedrijf zal in boekjaar 2023 naar verwachting $5,56 miljard aan inkomsten genereren, wat een daling van 1,7% op jaarbasis inhoudt. De aangepaste operationele marge wordt verwacht op 16% en de winst per aandeel (WPA) op $6,10 tegenover $6,21 een jaar eerder.

Wij blijven echter optimistisch over de vooruitzichten van het bedrijf vanwege de volgende factoren:

 • Capri verloor inkomsten grotendeels door de sterkere Amerikaanse dollar. Bij constante valuta bedroeg de daling slechts 0,5% op jaarbasis.
 • De omzet van Versace steeg met 11% en die van Jimmy Choo met 3% op jaarbasis.
 • Het segment Michael Kors daalde met 4% bij constante valuta als gevolg van lagere opbrengsten uit de groothandel. De detailhandelsverkopen van het merk blijven sterk. Deze trend is in lijn met de premiumisatiestrategie van Michael Kors nu het management van Capri de detailhandelsverkopen wil opvoeren.
 • Het totale klantenbestand van de firma groeide met 20%, de grootste stijging in haar geschiedenis. Het klantenbestand van Versace steeg met 40%, dat van Jimmy Choo met 20% en dat van Michael Kors met 17%.

Nu het probleem van de sterke dollar is opgelost, verwachten wij dat de omzet van Capri zal herstellen. De verkoop zal ook worden ondersteund door de opening van de Chinese markt na de lockdowns. Vóór de pandemie was Azië goed voor 16,4% van de totale omzet van het bedrijf.

Capri Holdings voert een op de aandeelhouder gericht kapitaalallocatiebeleid: het bedrijf koopt actief aandelen in. Zo heeft het in het mislukte derde kwartaal voor $300 miljoen aan aandelen teruggekocht en in de afgelopen negen maanden voor $964 miljoen. Volgens het huidige programma kan Capri nog eens $800 miljoen aan aandelen terugkopen, wat overeenkomt met ongeveer 16% van de huidige marktkapitalisatie van het bedrijf.

Wij verwachten dat Capri geld zal blijven uitkeren aan de aandeelhouders omdat het bedrijf een aanzienlijke kasstroom genereert. In het derde kwartaal bedroeg de operationele kasstroom over de afgelopen 12 maanden $607 miljoen tegen $704 miljoen voor het jaar. De vrije kasstroom daalde van $573 miljoen naar $393 miljoen. De daling was het gevolg van lagere netto-inkomsten en hogere uitgaven.

capri-holdings-aandelen-groei

Bovendien heeft het bedrijf een sterke balans met een totale schuld van $1,54 miljard, liquide middelen van $281 miljoen en een nettoschuld van $1,26 miljard, iets boven de EBITDA over 12 maanden van $1,02 miljard (Net Debt/EBITDA - 1,24x).

Waardering Capri Holdings groeiaandelen

Capri handelt tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van gelijken op de volgende multiples: EV/EBITDA - 7,36x, P/Cashflow - 8,12x, P/E - 7,51x, FWD P/E - 6,97x.aandelen-capri-holdings

Het minimum koersdoel van investeringsbanken vastgesteld door Jefferies Financial is $45 per aandeel. Raymond James schat CPRI op $60 per aandeel. Volgens de consensusverwachting heeft het aandeel een reële marktwaarde van $53 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 42% impliceert.aandelen-analyse-capri-holdings

Belangrijkste risico's Capri Holdings aandelen kopen

 • Een van de belangrijkste maatstaven voor de prestaties van luxebedrijven is hun merksterkte. Merksterkte is een immaterieel activum dat volledig afhankelijk is van de perceptie van de consument. Een verandering in deze perceptie kan de concurrentiepositie van Capri negatief beïnvloeden en leiden tot een daling van de financiële prestaties.
 • De versterking van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de valutamand kan ertoe leiden dat de financiële resultaten van Capri opnieuw achterblijven bij de verwachtingen. De aandeelhouders van de onderneming lopen met andere woorden aanzienlijke valutarisico's.
 • Een verslechtering van het macro-economische klimaat kan leiden tot een verdere daling van de omzet van het bedrijf en de marges aantasten. In dat geval zou het aandeel CPRI onder druk blijven staan.

En, wat denk jij? Capri Holdings aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten!

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën