PayPal Holdings aandelen kopen of niet? Analyse +46,4% Groei | Happy Investors
paypal-holdings-groeiaandelen-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/25/2023
6 min

PayPal Holdings aandelen kopen of niet? Analyse +46,4% Groei | Happy Investors

06/25/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van PayPal Holdings. PayPal Holdings kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over PayPal Holdings, de marktleider in online betalingen

PayPal Holdings (PYPL) exploiteert een technologieplatform waarmee gebruikers wereldwijd digitale betalingen kunnen doen in 150 valuta's en geld kunnen opnemen op hun bankrekeningen. Het bedrijf biedt een digitaal alternatief voor traditionele methoden om geld over te maken. PayPal is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië.

 • Ticker: PYPL
 • Toegangsprijs: $63-$65
 • Richtprijs: $93
 • Potentieel: 46,4%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse PayPal Holdings groeiaandelen 

Ondanks de zwakke groei van het BBP denken economen bij Goldman Sachs nog steeds dat de Amerikaanse economie een recessie kan vermijden, terwijl hun collega's een daling verwachten in de tweede helft van het jaar. De schattingen van Goldman Sachs zijn gebaseerd op gedurfde winstverwachtingen van bedrijven, een gestage daling van de inflatie en sterke arbeidsmarktgegevens. Terwijl de economie afstevent op een zogenaamde zachte landing, raadt de investeringsbank aan om te focussen op waardeaandelen met sterke balansen.

Goldman Sachs presenteerde een lijst van Russell 3000-aandelen die stabiele financiële prestaties laten zien en redelijke waarderingen hebben. We hebben de lijst van Goldman Sachs geanalyseerd en drie aandelen gekozen die naar onze mening het beste potentiële rendement per geaccepteerde risico-eenheid hebben:

 • 3M Bedrijf (MMM)
 • PayPal Holdings (PYPL)
 • Sealed Air Corporation (SEE)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot PayPal Holdings. Vergelijkbare ideeën voor PayPal Holdings en Sealed Air Corporation vind je in de sectie Beleggingsideeën.

Waarom PayPal Holdings groeiaandelen kopen?

De afgelopen jaren hebben de aandelen van PayPal teleurstellende rendementen laten zien. De opheffing van Covid-19 beperkingen, problemen met de wereldwijde toeleveringsketen, een verslechterend consumentensentiment, monetaire verkrapping en de oorlog in Oekraïne hebben allemaal gewogen op de financiële resultaten en het groeipotentieel van het bedrijf. Veranderingen in het management van het bedrijf hebben beleggers ook geen vertrouwen gegeven. Als gevolg hiervan heeft een van de grootste spelers op de markt voor online betalingen ongeveer 80% van zijn marktkapital verloren ten opzichte van zijn hoogtepunten in 2021.paypal-holdings-aandelen

Tijdens de Investor Day 2021 stelde het management van PayPal als doel om het aantal actieve rekeningen in vijf jaar tijd te verhogen van 377 miljoen naar 750 miljoen, oftewel meer dan 70 miljoen per jaar. Echter, al in Q4 van hetzelfde jaar kondigde het bedrijf aan dat het niet in staat zou zijn om het doel te bereiken en dat in 2022 het aantal rekeningen met slechts 15-20 miljoen zou toenemen. In feite slaagde PayPal erin om in 2022 slechts 9 miljoen nieuwe klanten aan te trekken, en het aantal daalde met 2 miljoen in Q1 2023. Het onvermogen van het bedrijf om de groei vast te houden was de belangrijkste reden achter de daling van de aandelenkoers.

Naar onze mening heeft de markt echter overdreven gereageerd op de groeivertraging. PayPal is een volwassen bedrijf met een hoge penetratiegraad. Volgens Oberlo gebruikte in 2022 8,2% van alle digitale shoppers ter wereld PayPal. Met dit penetratieniveau is het moeilijk voor het bedrijf om marktaandeel te blijven groeien, en gezien de algehele omzetdaling in de e-commerce sector lijkt de tegenwind voor PayPal volkomen natuurlijk.

De langetermijnvooruitzichten voor de markt van digitale betalingen blijven veelbelovend. Volgens Mordor Intelligence zal de marktomvang groeien van 8,7 biljoen dollar in 2023 tot 14,8 biljoen dollar in 2028, wat een CAGR van 11,08% betekent in de voorspelde periode.paypal-holdings-groeiaandelenVerwachte dynamiek van de markt voor digitale betalingen; bron: samengesteld door auteur

Met zijn grote gebruikersbasis, netwerkeffect, merksterkte en bedrijfsschaal heeft PayPal een aanzienlijk concurrentievoordeel. Het bedrijf heeft 433 miljoen actieve rekeningen en bedient wereldwijd 35 miljoen handelaren. In de afgelopen 12 maanden verwerkte het bedrijf betalingen ter waarde van $1,39 biljoen, verdiende $28 miljard aan provisie-inkomsten en $5,1 miljard aan vrije kasstroom.

PayPal investeert actief in zijn toekomst. Het bedrijf is eigenaar van een van de toonaangevende digitale portemonnees, Venmo, en is van plan om nog een "superapp" te ontwikkelen die gebruikers een complete set commerciële en communicatiediensten in één pakket zou bieden.

Volgens het bedrijf, dat zich beroept op onderzoek van derden, kiest 60% van de consumenten PayPal als hun primaire tool voor het doen van online transacties. Slechts 8% van de respondenten koos voor de dichtstbijzijnde concurrent. PayPal-klanten zijn twee keer zo geneigd om een aankoop te doen als ze het pictogram van het bedrijf zien. PayPal heeft het aantal nieuwe en herhaalaankopen aanzienlijk verhoogd en het conversiepercentage van geplaatste bestellingen verbeterd. Met andere woorden, PayPal is een essentieel hulpmiddel voor elke online handelaar.paypal-holdings-analyseHet bedrijf probeert de aandeelhouderswaarde te maximaliseren door aandelen terug te kopen. In het tweede kwartaal van 2022 gaf de raad van bestuur van PayPal toestemming voor een inkoopprogramma ter waarde van $15 miljard, waarvan slechts $4,1 miljard werd uitgegeven. Met het huidige programma kan het bedrijf dus aandelen terugkopen ter waarde van $10,9 miljard, of ongeveer 15% van PayPal's huidige cap.

Financiële analyse PayPal Holdings aandelen

De financiële prestaties van PayPal over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De TTM-omzet bedroeg $28,08 miljard, een stijging van 2,0% op jaarbasis. De grootste stijging werd waargenomen in de belangrijkste markt van het bedrijf, de VS (+13%).
 • Het bedrijfsresultaat steeg van $3,84 miljard naar $4,13 miljard. De brutowinstmarge steeg van 13,94% naar 14,69%.
 • Het nettoresultaat bedroeg $2,71 miljard tegenover $2,42 miljard aan het einde van vorig jaar. De nettomarge steeg van 8,79% naar 9,63%.groeiaandelen-paypal-holdingsDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteur
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten daalde licht van $5,81 miljard naar $5,77 miljard door een stijging van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom bedroeg $5,08 miljard tegen $5,11 miljard eind 2022.aandelen-paypal-holdingsKasstroom van het bedrijf; Bron: samengesteld door auteur

Het management van PayPal wil de bedrijfsmarges verhogen door te snijden in de kosten en zich te richten op de meest actieve en winstgevende gebruikers. Deze strategie laat al positieve resultaten zien: het bedrijf verhoogde de verwachtingen voor het nettoresultaat twee keer in de afgelopen twee kwartalen.

PayPal heeft een sterke balans, met een totale schuld van $10,48 miljard, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $10,66 miljard en een nettoschuld van -$179 miljoen.

Waardering PayPal Holdings groeiaandelen

PayPal handelt met een aanzienlijke korting op het sectorgemiddelde op de volgende multiples: EV/Sales - 2,31x, EV/EBITDA - 12,43x, P/Cashflow - 12,29x, P/E - 26,88x, FWD P/E - 12,09x.analyse-paypal-holdings

Vergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimale koersdoel van de investeringsbanken van BNP Paribas is $58 per aandeel. Tegelijkertijd schat Berenberg PYPL op $ 145 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $93, wat een opwaarts potentieel van 46,4% impliceert.analyse-aandelen-paypal-holdings

Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's PayPal Holdings aandelen kopen

 • Werken in de markt van grensoverschrijdende geldtransfers maakt PayPal gevoelig voor macro-economische omstandigheden. Hoge inflatie, een strak monetair beleid en een vertraging van de economische groei - al deze factoren brengen risico's met zich mee voor de betaalactiviteit van mensen en, als gevolg daarvan, voor de financiële prestaties van het bedrijf.
 • Door de snel toenemende populariteit van fintech-platforms is de concurrentie op de markt voor grensoverschrijdende geldtransfers toegenomen. Bedrijven zoals Wise, Payoneer en Revolut hebben een sterke aanwezigheid op de markt en vergroten voortdurend hun marktaandeel. De huidige trend bedreigt de positie van PayPal.

En, wat denk jij? PayPal Holdings aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën