Under Armour aandelen kopen of niet? Analyse +43% Groei | Happy Investors
under-armour-analyse-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
05/16/2023
5 min

Under Armour aandelen kopen of niet? Analyse +43% Groei | Happy Investors

05/16/2023
5 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Under Armour aandelen. Under Armour aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Under Armour, een sportkledinggrootmacht

Under Armour (UAA) ontwerpt en verkoopt onder hetzelfde merk sportkleding, schoeisel en accessoires voor mannen en vrouwen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van professionele kleding en schoeisel voor atleten, en biedt ook modellen voor dagelijks gebruik. Under Armour werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Baltimore, Maryland.

 • Ticker: UAA
 • Toegangsprijs: 8,65 dollar
 • Richtprijs: $12,4
 • Potentieel: 43,3%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Under Armour aandelen kopen of niet?  

Hoewel het moeilijk is het effect van een mogelijke economische recessie op de sport- en gezondheidsindustrie nauwkeurig te voorspellen, is de sector historisch gezien minder gevoelig voor economische neergang. Volgens de International Health, Racquet, and Sports Clubs Association (IHRSA) is de fitnessbranche zeer recessiebestendig.

Volgens gegevens van Reogma is de industrie van sportscholen, gezondheids- en fitnessclubs in de VS sinds 1996 3,5 keer zo groot geworden als het BBP van het land. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten. Analisten van Mordor Intelligence schatten de markt op 70,3 miljard dollar en voorspellen een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 11,9% tot 2028. Under Armour is een van de populairste sportkleding- en schoenenmerken ter wereld. Samen met Nike, Adidas en Puma staat het bedrijf in de top vijf van sportkledingproducenten, zowel qua verkoopvolume als qua naamsbekendheid. Met andere woorden, Under Armour zal een van de belangrijkste begunstigden zijn van de groei van de sport- en gezondheidsindustrie.aandelen-analyse-under-armour

Een van de sterke punten van de onderneming is de geringe seizoensgebondenheid van haar verschillende productassortimenten. Kledingstukken zoals T-shirts, leggings en sneakers kunnen het hele jaar door worden gedragen, omdat ze zijn gemaakt van materialen die comfortabel zijn bij verschillende weersomstandigheden. Tijdens een recente conference call merkte het management van Under Armour op dat sommige artikelen buiten het seizoen tot volgend jaar kunnen worden bewaard in plaats van tegen lage prijzen te worden verkocht. Een dergelijke strategie zou geld in voorraden "bevriezen", wat zou leiden tot een toename van het nettowerkkapitaal en een vermindering van de kasstromen. Under Armour zou echter in staat zijn redelijke marges te handhaven.

Under Armour heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het werken met atleten nu de merkatleten belangrijke overwinningen hebben behaald in verschillende sporten. Een van de belangrijkste ambassadeurs van Under Armour is Stephen Curry, point guard van de Golden State Warriors en een van de beste basketballers in de geschiedenis van de NBA. Curry heeft een levenslang contract ter waarde van meer dan 1 miljard dollar getekend met Under Armour. In 2020 lanceerde het bedrijf een speciale productlijn, CurryBrand, met de NBA-ster. Het merk Air Jordan is bijvoorbeeld goed voor ongeveer 11% van de inkomsten van Nike. Het werken met atleten is dus een belangrijk groeipunt voor Under Armour.

De afgelopen maanden bleef het aandeel Under Armour onder druk staan. In zijn laatste winstverslag meldde het bedrijf een aanzienlijke stijging van de voorraden tot $1,22 miljard, van $824,5 miljoen aan het begin van het jaar. De stijging van de voorraden werd door de markt geïnterpreteerd als een signaal van lagere verkoopcijfers. Wij blijven echter optimistisch over het potentieel van Under Armour vanwege de volgende factoren:

 • Tijdens een conference call met analisten van investeringsbanken merkte het management van het bedrijf op dat de toename van de voorraden een terugkeer naar gezonde niveaus betekende. In 2021 en 2022 waren de voorraden van Under Armour ongelooflijk laag, waarbij het bedrijf een deel van de vraag afsloeg omdat het vreesde er niet aan te kunnen voldoen vanwege problemen met de toeleveringsketen.
 • Wij menen dat het standpunt van het management gerechtvaardigd is. Eind 2022 bedroegen de voorraden van Under Armour $824,5 miljoen bij een totale omzet van $5,20 miljard. In 2015 bedroeg het voorraadsaldo $783,0 miljoen bij een omzet van $3,96 miljard. Met andere woorden, het voorraadniveau als percentage van de inkomsten was in 2022 echt laag.
 • In 2023 zal de omzet naar verwachting bijna 6 miljard dollar bedragen. Het huidige voorraadsaldo als percentage van de omzet bedraagt dus bijna 20%, wat overeenkomt met het normale niveau voor kledingbedrijven.

Financiële Analyse Under Armour aandelen

De financiële resultaten van Under Armour voor de meest recente verslagperiode kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten over de afgelopen 12 maanden bedroegen 5,76 miljard dollar, tegen 5,68 miljard dollar aan het eind van het jaar.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van 486 miljoen naar 356 miljoen dollar. De operationele marge daalde van 8,55% naar 6,18%.
 • De nettowinst bedroeg 294 miljoen dollar, tegen 360 miljoen dollar een jaar eerder. De nettomarge daalde van 6,33% naar 5,10%. Beide dalingen werden veroorzaakt door de hogere basiskosten als gevolg van de inflatie.under-armour-aandelen-analyse
 • De operationele kasstroom bedroeg -76 miljoen dollar, tegen 665 miljoen dollar een jaar eerder.
 • De vrije kasstroom daalde van $595 miljoen naar -$233 miljoen. De daling was het gevolg van de voorraadgroei en bijgevolg van een toename van het nettowerkkapitaal.under-armour-aandelen-groei

Under Armour heeft een gezonde balans met een totale schuld van 674 miljoen dollar, liquide middelen van 850 miljoen dollar en een nettoschuld van -$176 miljoen.

Waardering Under Armour groeiaandelen

Under Armour handelt met een korting op het sectorgemiddelde op de volgende multiples: EV/Sales - 0,79x, FWD P/Cashflow - 13,88x en FWD P/E - 12,15x.aandelen-under-armour

Het minimum koersdoel van J.P. Morgan is $10 per aandeel. UBS Group schat UAA op $15 per aandeel. Volgens de consensusraming van Wall Street heeft het aandeel een reële marktwaarde van $12,4 nper aandeel, wat een opwaarts potentieel van 43,3% impliceert.analyse-under-armour

Belangrijkste risico's Under Armour aandelen kopen

 • Een verslechtering van het macro-economische klimaat kan leiden tot een daling van de financiële prestaties van Under Armour, hetgeen tot uiting zou komen in de marktwaarde van het aandeel.
 • Under Armour heeft lage en volatiele marges. Een stijging van de kosten met een paar procentpunten kan leiden tot een nettoverlies. De lage marges en de volatiliteit van het nettoresultaat maken het aandeel moeilijk te voorspellen en te waarderen.

En, wat denk jij? Under Armour   aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën