Mondelēz International Opties Kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors
mondelz-international-opties
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/13/2023
4 min

Mondelēz International Opties Kopen? Speculatief beleggingsidee | Happy Investors

08/13/2023
4 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Mondelēz International Opties. Mondelēz International Opties kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over het bedrijf Mondelez International

Mondelēz International (MDLZ) is een in Chicago gevestigde Amerikaanse multinational die zich bezighoudt met de productie van zoetwaren, voedingsmiddelen, dranken en snacks. Het bedrijf is ontstaan uit de afsplitsing van het voormalige Kraft Foods Inc. in 2012.

  • Toegangsprijs: $1,3
  • Richtprijs: $2
  • Potentieel: 53,85%
  • Horizon: 1 maand
  • Risico: Hoog
  • Positiegrootte: 1%

Waarom wel of niet Mondelēz International aandelen of opties kopen?

Na de recente publicatie van de financiële resultaten van het bedrijf verwachten we dat het aandeel Mondelēz International op korte termijn zal stijgen.

Wij denken dat dit een goed moment is om op korte termijn te beleggen in opties op Mondelēz International-aandelen.

We raden aan CALL-opties te kopen met een uitoefenprijs van $75 en een vervaldatum van 15/09/2023. De optie zal ongeveer $1,3 kosten, terwijl één optiecontract $130 zal kosten, aangezien optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Waarom beleggen in Mondelēz International opties of aandelen?

Mondelēz International (NYSE: MDLZ) heeft zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van FY23 bekendgemaakt en een webcast voor investeerders gehouden. De omzet en winst waren beter dan de marktverwachtingen. Het bedrijf heeft ook enkele prognoses gegeven voor de operationele en financiële resultaten voor het lopende jaar.

Tijdens de webcast zeiden Mondelēz CEO Dirk Van de Put en CFO Luca Zaramella dat het bedrijf met succes zijn productassortiment uitbreidt op de Aziatische markt en zijn vraagprognoses in China, Brazilië en andere landen heeft verbeterd. Het synergie-effect van kostenreductie wordt geschat op $1 miljard. Het bedrijf ziet vooral mogelijkheden voor omzetgroei in opkomende markten, evenals op het gebied van digitale handel. Mondelēz verwacht een autonome groei van ten minste 12% (vergeleken met de eerdere verwachting van 10%).

De doelstelling voor de aangepaste winst per aandeel (WPA) werd ook verhoogd van 10% naar 12%. De omzetgroeiprognose is met 2 procentpunten verlaagd vanwege de invloed van negatieve wisselkoersverschillen in buitenlandse markten. De doelstelling voor de vrije kasstroom is $3,3 miljard. Wij denken dat Mondelēz zijn opwaartse traject zal voortzetten en dat de aandelenkoers hoger zal zijn dan $76,3 tegen de vervaldatum van de optie op 15 september.

Hoe je het idee van opties kopen in Mondelēz International kunt gebruiken

We raden aan opties te kopen op Mondelēz International-aandelen met een uitoefenprijs van $75 en een vervaldatum van 15/09/2023. De optie kost ongeveer $1,3, terwijl één optiecontract $130 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $75, maar lager dan $76,30 op de vervaldag van 15 september 2023, dan ontvangt de belegger een verlies, waarvan de hoogte kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan $ 75, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $ 130. Als de prijs van de onderliggende waarde boven het breakeven punt van $76,30 ligt, dan is de potentiële winst onbeperkt, maar we raden aan om de positie te sluiten wanneer de waarde van de calloptie $200 bereikt.

U moet de optie kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de optie op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200% en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit kan de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

De juiste aanpak voor het implementeren van dit soort ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Op die manier worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door een hogere winstgevendheid uit succesvolle gevallen.

Risico's bij opties kopen van Mondelēz International

Een zwakke volatiliteit in de aandelenprijs van de onderliggende waarde kan de reden zijn dat het break-even punt nooit bereikt wordt door een tekort aan tijd. In dit geval kan de optie haar waarde verliezen tegen de vervaldatum.

Als de prijs van de onderliggende waarde lager is dan $75, dan ontvangt de belegger een maximaal verlies van $130.

Let op: wij van Happy Investors raden het niet aan om opties te kopen. Wij blijven bij onze kracht, namelijk winstgevende investeringen in de beste aandelen. Wij beleggen voor de lange termijn en blijven weg van opties. We zeggen niet dat opties kopen niet werkt, maar het geeft ons betreft lager risico om te investeren in goede Value aandelen / waardeaandelen, dividendaandelen en thema- en wereldwijde ETF’s.

En, wat denk jij? Mondelēz International Opties kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën