Revolve Group aandelen kopen of niet? Analyse +50% Groei | Happy Investors
revolve-group-groeiaandelen-analyse
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/05/2023
9 min

Revolve Group aandelen kopen of niet? Analyse +50% Groei | Happy Investors

06/05/2023
9 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Revolve Group aandelen. Revolve Group aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Revolve Group, een populaire moderetailer

Revolve Group (RVLV) is een moderetailer die zich richt op millennials en de zoomergeneratie. Het bedrijf is actief in twee segmenten, REVOLVE en FWRD. In het REVOLVE segment verkoopt het nieuwe premium kleding, schoeisel, accessoires en schoonheidsproducten. FWRD biedt een selectie van iconische luxemerken. Het bedrijf verkoopt producten van onbekende fabrikanten, iconische merken en een reeks eigen merken. Revolve is opgericht in 2003 en heeft zijn hoofdkantoor in Cerritos, Californië.

 • Ticker: RVLV
 • Toegangsprijs: $15,25
 • Richtprijs: $24
 • Potentieel: 50%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: vergelijk de beste beleggingsplatformen

Analyse Revolve Group groeiaandelen 

De aandelenkoers van het bedrijf zal naar verwachting worden ondersteund door de volgende factoren:

 • Handhaving van de positieve dynamiek in de belangrijkste operationele cijfers. Groei in actieve kopers met 19% en het aantal geplaatste orders met 5,66% in 1Q 2023.
 • Toename van het aantal merken en focus op populaire producten.
 • Actief werken met mediabronnen die populair zijn bij jongeren: sociale netwerken en videoplatforms, maar ook influencers aantrekken om beperkte kledingcollecties te creëren.
 • Hoge liquiditeit en geen hefboomwerking.
 • Hoge doelen van grote investeringsbanken.

Waarom Revolve Group aandelen kopen of niet?

Reden 1. Marktintroductie van nieuwe merken

Het bedrijf is actief in twee segmenten: 

 • REVOLVE biedt kleding, schoenen, accessoires, beauty- en woonproducten van opkomende, gevestigde en zelfontwikkelde merken.
 • FWRD is meer gespecialiseerd in de verkoop van accessoires van nieuwe en luxe merken die ofwel al iconisch zijn geworden of deze titel in de nabije toekomst opeisen.

De voordelen van het bedrijf ten opzichte van zijn concurrenten zijn onder andere dat het een platform heeft om "gaten" in de modemarkt te identificeren. Rekening houdend met de hiaten selecteert Revolve bestaande merken of ontwikkelt eigen merken met het oog op vrije marktniches en biedt klanten iets wat concurrenten niet hebben. Het FWRD-segment is het meest actief in het introduceren van nieuwe merken op de markt. Het succes van het segment wordt bewezen door het feit dat de omzet in 2020-2022 groeide met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 35% tegenover 20% voor het vlaggenschipsegment REVOLVE. revolve-group-aandelenOmzet van bedrijfssegmenten ($mln);revolve-group-groeiaandelenGemiddelde bestelwaarde ($);

FWRD laat ook een hogere gemiddelde orderwaarde zien, wat te danken is aan de specialisatie van het segment in luxe accessoires, waarnaar de vraag is toegenomen.

Omdat Revolve zich positioneert als een bedrijf voor jongeren, werkt het actief met sociale netwerken en zet het in plaats van traditionele reclame in op het aantrekken van beroemdheden met miljoenen volgers op Instagram, TikTok en YouTube. Om zich in deze richting te ontwikkelen heeft het bedrijf onlangs het FRWD Ambassadors programma goedgekeurd, gericht op het aantrekken van sterren om de naamsbekendheid te vergroten.

Sinds het begin van het jaar heeft Revolve verschillende exclusieve collecties met influencers gepresenteerd: Jennifer Lopez lanceerde in maart haar eigen schoenenlijn en Cindy Kimberly werd in mei het gezicht van een nieuwe zomercollectie kleding en accessoires, LOBA. Daarnaast organiseert het bedrijf regelmatig verschillende publieksevenementen om de aandacht te vestigen op zijn merken. Het grootste evenement is het #REVOLVE Festival, waar in 2023 beroemdheden als Orlando Bloom, Timothée Chalamet, Diddy, Leonardo DiCaprio en Kim Kardashian aan deelnamen.

De verdere implementatie van deze strategie, interactie met beïnvloeders en het organiseren van spraakmakende evenementen zullen het bedrijf dus waarschijnlijk helpen om de groeicijfers vast te houden en het marktaandeel uit te breiden.

Reden 2. Positieve dynamiek behouden in belangrijke operationele statistieken

Revolve heeft nog steeds een relatief klein marktaandeel en werkt daarom hard aan het vergroten van haar klantenbestand, zelfs ondanks de turbulentie in de economie. In Q1 2023 steeg het aantal actieve klanten met 19% van 2,04 miljoen naar 2,42 miljoen. Dit groeipercentage kan als behoorlijk agressief worden beschouwd in de huidige omgeving.revolve-group-aandelen-analyse

Groei van actieve klanten in duizend personen;

Het groeiende aantal klanten leidt natuurlijk tot een toename van het aantal bestellingen, dat in Q1 2023 2,28 miljoen bereikte. Tegelijkertijd blijft de gemiddelde factuur van het bedrijf stabiel op 288 dollar, wat duidt op een kwalitatieve groei van het klantenbestand. revolve-group-analyse-aandelenrevolve-group-analyse-aandelen-groei

Aantal geplaatste orders (grafiek #1, in miljoen stuks), gemiddelde orderwaarde (grafiek #2, in $);

 Bovendien heeft Revolve hard gewerkt aan het vergroten van de klantenbinding en het uitbreiden naar buitenlandse markten. In de VS biedt het bedrijf gratis verzending en retourneren aan, en het is de afgelopen jaren bezig geweest om deze opties naar andere landen te brengen. Sinds 2018 is gratis retourneren uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Australië en enkele EU-landen, en in 2020-2022 werd het aanbod ook gelanceerd in Nieuw-Zeeland, Singapore, Canada, Spanje, VAE, Saoedi-Arabië, Monaco en enkele andere landen.

Uit de onderstaande grafieken blijkt dat de Amerikaanse activiteiten van Revolve in het eerste kwartaal van 2023 bepaalde uitdagingen hebben gekend. Het vlaggenschip van het bedrijf, REVOLVE, boekte een daling van de netto-omzet van 3% j-o-j, terwijl het FWRD-segment een stijging van de netto-omzet van 5% zag. In het algemeen daalde de omzet van de Amerikaanse divisie met 5%, terwijl die van de internationale divisie met 16% steeg.aandelen

Dynamiek van de inkomsten per segment;analyse-revolve-group

 Dynamiek van inkomsten per geografie van activiteit;

De negatieve dynamiek van het segment in de VS heeft vooral te maken met een toename van het aantal retourzendingen. Door de gratis verzending en retouren in de VS had het bedrijf te maken met hogere kosten en een lagere netto-omzet. Wij denken echter dat de toename van het aantal retourzendingen tijdelijk is en dat de situatie zich in de komende kwartalen zal normaliseren.

Bovendien kunnen dalende voorraden een extra groeiaanjager zijn voor de toekomstige financiële resultaten van Revolve. De grafiek hieronder laat zien dat het verschil tussen de omzetgroei en de voorraadgroei in Q1 2023 een minimumniveau van -7% bereikte. Dit geeft aan dat het bedrijf de operationele processen heeft verbeterd en de voorraden efficiënter beheert, wat uiteindelijk een positief effect zal hebben op de omzet en marges van het bedrijf.analyse-aandelen-revolve-groupDynamiek van de spreiding tussen omzetgroei en voorraadgroei;

Daarnaast zijn de voorraden voor het eerst sinds 2020 in absolute aantallen gedaald van kwartaal op kwartaal. Volgens de resultaten van Q1 2023 bedroeg de waarde $190,2 miljoen. Het bedrijf heeft dus geprobeerd om zijn voorraden effectief te beheren. Door deze te verkleinen kan Revolve zich aanpassen aan het huidige vraagniveau en een deel van haar activa meer liquide maken. In een instabiele omgeving ziet deze beslissing er heel competent uit.

groeiaandelen-revolve-groupDaling van de voorraden van het bedrijf per kwartaal (in $mln);

Financiële analyse Revolve Group groeiaandelen

De financiële resultaten van Revolve Group over 2022 kunnen als volgt worden samengevat: 

 • De omzet bedroeg $1,1 miljard, een stijging van 23,56% ten opzichte van 2021.
 • De aangepaste EBITDA daalde van $115 miljoen naar $90 miljoen. De aangepaste EBITDA-marge daalde van 12,85% naar 8,19%.
 • De nettowinst bedroeg $ 59 miljoen tegenover $ 100 miljoen vorig jaar. De nettomarge daalde van 11,20% naar 5,33%.

Ondanks de toename in verkoopvolumes zag Revolve hogere administratieve kosten, evenals kosten voor logistiek (grotendeels door de gratis verzending die het bedrijf biedt) en marketing, wat het bedrijfsresultaat en de marges beïnvloedde.

aandelen-revolve-group-groeiDynamiek van de financiële indicatoren van het bedrijf;

 De financiële resultaten voor Q1 2023 worden hieronder gepresenteerd:

 • De omzet daalde met 1,73% op jaarbasis van $283,5 miljoen naar $279,6 miljoen.
 • De aangepaste EBITDA daalde van $31,5 miljoen naar $15,0 miljoen. De aangepaste EBITDA-marge daalde van 7,69% naar 5,07%.
 • De nettowinst bedroeg $14,2 miljoen vergeleken met $22,6 miljoen een jaar eerder.aandelen-revolve-group-analyseDynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf in het 1e kwartaal; 

In Q1 verminderde het bedrijf de verkoop van modieuze kleding, waarvan het omzetaandeel meer dan 70% is, wat resulteerde in een lagere totale omzet en winst. Aan de andere kant verhoogt Revolve de verkoop van schoenen, tassen, accessoires en cosmetica, wat aangeeft dat het bedrijf zich aanpast aan de voorkeuren van de markt.

 • Tegen het einde van 2022 daalde de operationele kasstroom van $62,3 miljoen eind 2021 naar $23,3 miljoen.
 • De vrije kasstroom daalde van $ 60,1 miljoen naar $ 18,3 miljoen aan het einde van 2022.

De operationele en vrije kasstromen daalden voornamelijk door hogere kosten en gerelateerde kosten.groei-revolve-group-aandelenBedrijfscashflow;

Revolve heeft geen andere schulden dan leasebetalingen:

 • De totale leaseschuld is $ 24,5 miljoen.
 • Kasequivalenten zijn goed voor $283,3 miljoen.

Dit niveau van schuldenlast bewijst de absolute financiële stabiliteit van het bedrijf. Tegelijkertijd is het vermeldenswaard dat de omloopsnelheid van de voorraden is toegenomen: het afgelopen jaar heeft het bedrijf, zij het lichtjes, het cijfer met twee dagen verminderd, wat ook de eerdere stellingen over rationeel voorraadbeheer bevestigt.groei-revolve-group-analyseVoorraadrotatie;

Waardering Revolve Group aandelen

Revolve Group handelt met een korting op het sectorgemiddelde op EV/Sales van 0,90x, EV/EBITDA van 11,06x en een premie op Fwd P/E van 19,18x en P/B van 3,06x.groeiaandelen-revolve-group-analyse

Vergelijkbare score;

Het gemiddelde koersdoel van de 12 grootste investeringsbanken van Wall Street is $25,7 per aandeel. Volgens onze consensus is het aandeel ondergewaardeerd op basis van historische multiples; de reële marktwaarde is $ 24, wat een opwaarts potentieel van 53,4% impliceert.analyse-revolve-group-groeiKoersdoelen van investeringsbanken; 

Belangrijkste risico's Revolve Group aandelen kopen

 • Een mogelijke recessie zou de koopkracht kunnen verminderen van mensen die meer geneigd zijn om geld te besparen op hun kledingkeuze.
 • Als het bedrijf de verkeerde vector voor ontwikkeling en marketingbeleid kiest, kan het te maken krijgen met een uitstroom van klanten.
 • De herziening door het management van de groeiprognoses voor de operationele en financiële prestaties kan een negatieve invloed hebben op de aandelenkoers.

En, wat denk jij? Revolve Group aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën