10x Beste Day Trading Aandelen + Hoe Vinden [2022]
beste-day-trading-aandelen
Daytraden
Happy Investors
Daytraden
04/02/2022
10 min

10x Beste Day Trading Aandelen + Hoe Vinden [2022]

04/02/2022
10 min

Beste Happy Investor, opzoek naar inspiratie voor de beste day trading aandelen? In dit artikel vind je niet alleen 10 potentiële kandidaten als beste day trading aandeel. Ook geven we tips en uitleg over hoe je zelf de beste day trading aandelen kan vinden. Er zijn belangrijke criteria om in gedachten te houden. Tevens is het afhankelijk van jouw trading ervaring én voorkeuren qua trading strategie.

Op naar de beste trading aandelen!

Inhoudsopgave

Disclaimer: wij van Happy Investors staan voor lange termijn beleggen. Er bestaan manieren om ook op korte termijn winst te maken. Een van de manieren is (day) trading. Let echter wel op de verhoogde risico’s tot geld verlies!

Hoe kan ik de beste day trading aandelen vinden?

Er zijn belangrijke kenmerken te overwegen alvorens te beginnen met day trading in aandelen. Daarbij is het als korte termijn handelaar belangrijk om te begrijpen hoe je de beste day trading aandelen kan vinden. Immers, sommige assets zijn heel interessant voor een lange termijn belegger, maar totaal irrelevant voor een daghandelaar.

1. Liquiditeit

De interesse van meer daytraders in bepaalde aandelen wijst op een gevoel van veiligheid. Liquiditeit impliceert dat meer verkopers en kopers spelen volgens hun sentiment in een bepaald tijdsbestek van een aandeel. Hoge liquiditeit houdt de markt intact, en de prijs fluctueert snel in de ene of de andere richting. Intraday trading strategieën hangen vooral af van snelheid en precieze timing. Hoge liquiditeit of volume maakt het dus gemakkelijk voor een intraday trader om handelsopportuniteiten te vinden. Een aandeel met een hoge liquiditeit is een van de beste opties voor intraday traders die opzoek zijn naar beste day trading aandelen.

2. Volatiliteit

volatiele-day-trading-aandelen

Als de markt rustig is of trage prijsbewegingen vertoont, is er bijna geen investeringsmogelijkheid voor de korte termijn handelaar. Aan de andere kant, als de markt zeer volatiel is, kan dat verwarring veroorzaken. Een intraday handelaar kan gevoelig zijn voor aanzienlijke verliezen in het geval van de verkeerde speculatie. Zoek daarom naar een aandeel met een evenwichtige houding ten opzichte van marktvolatiliteit. Hoe meer risico je wenst te nemen, hoe aantrekkelijker een hoge volatiliteit wordt. Dit biedt echter wel de potentie tot veel geld verlies.

Dit artikel gaat over de beste day trading aandelen. Maar een andere markt is meer interessant: cryptomunten. Cryptomunten zijn uiterst volatiel. Dagelijkse schommelingen variëren van 5 tot 30% (!) op één dag. Beginnende daytraders kunnen dit beter mijden, maar de gevorderde handelaar kan hier mogelijk veel sneller winst boeken (of verlies).

Wil je leren hoe je effectief kan handelen in aandelen en crypto? Wij van Happy Investors zijn hier niet in gespecialiseerd, aangezien wij ons louter richten op de lange termijn. We kunnen je wel doorverwijzen.

Bekijk hier 3x de beste day trading cursus.  

3. Familiarity

Als daytrader heb je exacte informatie nodig over een aandeel en haar koersgeschiedenis. Het is verstandig om je strategieën eerst testen via een demoaccount. Acteer alsof het je eigen geld is. Op die manier kan je trading skills toetsen op eigen koerspatronen die je test op basis van op historische gegevens. Zo zijn er specifieke day trading aandelen die een cyclisch karakter hebben. Zo’n cyclus beweegt zich op de lange termijn. Indien je hier ruime ervaring mee hebt, kan je inschatten wanneer de opwaartse cyclus begint. Op die manier vind je de beste day trading aandelen voor de komende kwartalen of zelfs jaren.

4. Correlatie

Correlatie is iets dat je kan gebruiken bij aandelen voor day trading. Wanneer je merkt dat de verandering in prijs van één aandeel ook kan resulteren in een prijsbeweging in andere aandelen (dit is niet altijd het geval), dan wordt het voor een daytrader gemakkelijker om een trade te winnen.

Andersom is ook waar. Sommige assets hebben een negatieve correlatie. Wanneer de rentevoet stijgt, zullen groeiaandelen zwaar getroffen worden terwijl bepaalde waardeaandelen juist kunnen stijgen op dergelijk nieuws.

300x250

5. Momentum

Wellicht de belangrijkste indicator voor een beste day trading aandeel is haar momentum. Het is slim om met de markt mee te bewegen. Volg het grote geld. Aandelen met een sterk momentum hebben een hogere kans om op de korte termijn te stijgen. Het is geen garantie, maar het verlaagt wel enigszins het risico van koersbeweging. De beste day trading aandelen bieden sterk momentum zodat je kan meeliften op het grote geld.

Ook binnen onze community en aandelen onderzoek maken wij gebruik van de factor ‘momentum’. Wij zoeken naar lange termijn investeringen. Je wilt de beste bedrijven kopen tegen een gunstige aandelenprijs. En voor het instapmoment op korte termijn nemen we derhalve ook de factor van momentum mee.

cursus-beleggen-aandelen

Hoe vind je de beste day trading aandelen

hoe-beste-day-trading-aandelen-vinden

Daytraden voor beginners is niet eenvoudig. Het is een spel met hoog risico en men dient te beschikken over risico verlagende handelsstrategieën. Bovendien is het belangrijk om de beste day trading aandelen te vinden. Die bieden namelijk opwaarts momentum, wat de winstkans verhoogt. Een goed begin is het halve werk.

Het is ook zo dat je frequent nieuwe day trading aandelen dient te zoeken. De factor ‘Momentum’ en die van volatiliteit is een belangrijke indicator. Het ene moment kan een aandeel zeer stabiel bewegen, en het andere moment kan een trigger leiden tot sterk momentum. Het vinden van de beste day trading aandelen is derhalve een proces. Zelfs gevorderde traders kijken regelmatig om te schakelen van hun reguliere aandelen naar een aantal nieuwe investeringsmogelijkheden.

Hieronder vind je inspiratie voor het vinden van de beste day trading aandelen.

Internet (gratis of betaald)

Als je geen idee hebt omtrent welke aandelen te traden, kan je een "Top Gainers" googelen. Veel websites houden zich bezig met regelmatige prijsupdates en het gedrag van een bepaald aandeel. Let wel dat de beschikbaarheid van te veel opties ook tot verwarring kan leiden. Dus hier zijn enkele betrouwbare websites waar je terecht kunt om volatiele en liquide aandelen voor day trading te vinden:

 1. Zacks Rank
 2. SeekingAlpha
 3. Bloomberg
 4. Market Watch
 5. Investing.com
 6. Money Control

De gemakkelijkste manier is om je te abonneren via de website en alle meldingen toe te staan. Telkens wanneer zij nieuws of updates over een aandeel plaatsen ontvang je een update. Als beginner kan je starten met de gratis versies. Onze tip is echter om in één keer goed te beginnen. Het is beter om een betaald abonnement te nemen in ruil voor échte kwaliteit. Immers, de gratis versies bieden niet zoveel waarde. Bovendien bevatten zij veel “ruis” en “chaos”.

Als oprichter van Happy Investor helpen we al 4 jaar duizenden beginnende beleggers met succesvol beleggen. Wij richten ons op lange termijn beleggen waarbij we ook een deel posities innemen in waardeaandelen voor de meer korte termijn van 6 – 24 maanden. Zelf heb ik reeds 8+ jaar ervaring met beleggen. Ik hanteer nu een bewezen strategie en koop alleen aandelen op basis van uitgebreid onderzoek én rekenmodellen. Dit laatste is erg belangrijk, omdat beleggen op basis van feiten leidt tot minder verlies en dus hoger rendement.

Wil je toegang tot ons onderzoek? Wekelijks publiceren we nieuwe beleggingsrapporten met de beste aandelen.

Social Media

Twitter is vandaag de dag de hub voor nieuws. Bijna alle aandelen nieuwskanalen hebben Twitter handvatten die regelmatig informatie geven over de koersbewegingen. Ook vind je er marktnieuws wat zeer interessant kan zijn voor het vinden van aandelen om te day traden. Wanneer er bijvoorbeeld een grote acquisities wordt aangekondigd, kan een bepaald aandeel daarom sterk stijgen (of dalen).

Let wel goed op wie je volgt. Er zijn veel “influencers” die zelf relatief weinig kennis en ervaring met beleggen hebben. Zij praten anderen na of maken grote fouten in hun redernering. Neem nooit klakkeloos tips over van Social Media. In dit geval is het beter om te kiezen voor een betaalde dienst.

Day Trading Forums

Er zijn een groot aantal forums om op de hoogte blijven op de beurs. Het is onverstandig om te gaan handelen op basis van informatie uit deze forums. Maar het kan anderzijds een kwaad om lid te zijn. Zo nu en dan worden interessante tips gedeeld. Traders delen hun succesverhalen, winsten, en real-time ervaringen over intraday trading strategieën. Het is aannemelijk dat je er meer kennis kan vinden over de beste day trading aandelen.

Hier is de lijst van een paar van de bekende forums:

 1. Reddit » Stock Market
 2. ValuePickr
 3. Aussie Stock Forums
 4. Traderji Forums
 5. Trade Brains
 6. Stockaholics
 7. Trading Q&A by Zerodha
 8. Stockadda

beste-aandelen-laag-risico

Beste Day Trading Aandelen in 2022

beste-day-trading-aandelen-vinden

Wat zijn de beste day trading aandelen voor 2022? Zoals je inmiddels weet is dit geheel afhankelijk van jouw handelsstrategie en risicoprofiel. Ook weet je nu hoe je zelf goede trading aandelen kan vinden. Tot slot hebben we aangegeven dat het momentum snel kan wijzigen. Het ene moment kan een aandeel interessant zijn voor daghandel, en het andere moment niet.

Ter inspiratie vind je hieronder 10 potentiële kandidaten als beste day trading aandeel voor 2022. Zij bieden een interessante mix van liquiditeit, volatiliteit en momentum.

1. Alpha and Omega Semiconductor (AOSL)

AOSL is op dit moment mogelijk een van de beste day trading aandelen. Het nadeel is dat de liquiditeit iets lager ligt. Tevens is het een kleiner aandeel qua beurswaarde. Anderzijds biedt AOSL een interessante koersvolatiliteit voor gevorderde daghandelaren. En belangrijk: haar momentum is ook erg sterk. Tevens verwachten analisten dat dit aandeel op de korte termijn (3 – 12 maanden) de markt zal outperformen. Zo behoort AOSL tot Zacks #1 en de hoogste SeekingAlpha Quant rating, twee betaalde bronnen die wij toepassen in onze eigen onderzoek.

AOSL behoort momenteel ook tot de beste small cap aandelen.

2. AdvanSix (ASIX)

AdvanSix is een chemiebedrijf dat sterkt profiteert van de supply chain tekorten binnen de landbouw. Het bedrijf behoort, net als AOSL, tot Zacks #1 ranking. De markt verwacht op de korte termijn sterke winstgroei van dit bedrijf. Tevens is het momentum al reeds sterk, waardoor het interessant is voor daghandelaren en korte termijn beleggers.

AdvanSix behoort momenteel tot de beste grondstofaandelen.

970x250

3. BlueLinx Holdings (BXC)

BlueLinx Holdings is een groothandel in bouwproducten, waaronder hout. Het is een relatief kleiner aandeel met minder liquiditeit. De koers is dusdanig volatiel dat dit grote kansen biedt voor swing traders. BXC behoort momenteel tot de beste day trading aandelen, waarbij een juiste timing van aan- en verkoopmomenten kan leiden tot hoge winsten. Let echter wel op het neerwaarts potentieel. Pas de juiste trading strategie toe!

4. Chevron (CVX)

Chevron heeft het momentum van stijgende olieprijzen. De verwachting is dat dit relatief goedkope aandeel in waarde stijgt door toenemende winststijging. Het bedrijf biedt lagere dagelijkse volatiliteit, maar heeft wel een grote beurswaarde en liquiditeit.

5. Tri Pointe Homes (TPH)

Tri Pointe Homes (TPH) is een huizenbouwer in Amerika. Recentelijk is het aandeel hard gedaald en de huidige koers/winst-verhouding ligt onder de 5. Toch lijkt het geen Value trap te zijn, waar analisteren verwachten op korte termijn winstgroei. Een ervaren daytrader kan gebruik maken van de cyclische beweging.

6. Walt Disney (DIS)

 1. Entertainment
 2. $254,9 Miljard Marktwaarde

Walt Disney heeft zich bewezen als een sterk aandelen. De pandemie kon Disney hard treffen, omdat het bedrijf met aanzienlijke verliezen werd geconfronteerd toen het themapark bijna werd gesloten. Na de pandemie zijn de aandelen terug op het niveau van daarvoor. Er is daarna een aanhoudende groei waargenomen. DIS is mogelijk om een van de beste day trading aandelen om te kopen voor 2022. De koers fluctueert namelijk hevig omdat er nog veel onzekerheid is. Echter verwacht de markt een sterke winstgroei voor dit jaar.

7. Uber Technologies (UBER)

 1. Toepassingssoftware Industrie
 2. $67 miljard Marktwaarde

Uber Technologies is een van de grootste netwerken die ride-sharing diensten aanbiedt in 63 landen en 750 markten. De groep houdt zich ook bezig met eetgelegenheden en heeft restaurantketens. Ze hebben ook een opkomende portefeuille in de schrikindustrie.

Het grote pluspunt voor Uber Technologies is dat zelfs als hun winst per aandeel negatief zal zijn in 2022, er wordt voorspeld dat het aandeel in de komende 12 maanden op $64 kan handelen. Uber kent echter ook hoge risico’s. Zij kan wellicht behoren tot de beste day trading aandelen, maar het is absoluut geen beste keuze als lange termijn investering (op dit moment).

300x250


8. LHC Groep (LHCG)

 1. Sector medische zorgfaciliteiten
 2. Marktwaarde $3,8 miljard

AB Small Cap Growth heeft zijn belang in LHC Group verhoogd. Het is een leverancier van gezondheidsdiensten op meer dan 700 locaties. Het aandeel is hoog gewaardeerd na de quarantaine van COVID-19.

9. IAC/InterActiveCorp (IAC)

 1. Internet content
 2. $11,4 miljard marktwaarde

IAC koopt andere bedrijven, verbetert hun online activiteiten en verkoopt ze vervolgens. Recente herstelinitiatieven zijn Match.com en Vimeo. De strategie levert met tussenpozen grote inkomsten op. Het bedrijf volgde de eenvoudige regel sparen=investeren en investeerde in nieuwe ondernemingen.

IAC's recente overname van een uitgeverijbedrijf "Meredith" kan tegen 2022 meer inkomsten opleveren. "Dat is een cash cow", betoogt David Marcus van Evermore Global Advisors. De aandelen van InterActiveCorp zijn het afgelopen jaar met 24% gestegen, waarmee ze de S&P 500 met 7% overtreffen.

10. DXC Technology (DXC)

 1. Informatietechnologie
 2. Marktwaarde $8,8 miljard

Dan Abramowitz van Hillon Financial Management is gespecialiseerd in kleine ondernemingen in Rockville, Maryland. In oktober zette hij IEC Electronics op zijn lijst voor 2021, waarbij hij beweerde dat "IEC ook een potentieel overnamedoelwit is".

Heb jij nog andere kandidaten als beste day trading aandeel? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Bronnen:
- Investopedia
- Nerdwallet
- Kiplinger

Reacties
Categorieën