Meer dan Modaal Inkomen Verdienen? Onmisbare Tips Life-Changing!
Meer dan Modaal Inkomen Verdienen? Onmisbare Tips Life-Changing!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
10/03/2020
10 min

Meer dan Modaal Inkomen Verdienen? Onmisbare Tips Life-Changing!

10/03/2020
10 min

Beste Happy Investor, wij mensen zijn sociale wezens die onze omgeving gebruiken als vergelijkingsmateriaal. Want hoe kan je nu weten of je het goed doet, als je jezelf niet kan vergelijken met anderen? Los van het feit dat dit geen “mindfull” gedachte is, kunnen we onszelf er vaak niet van weerhouden om ook onze financiële situatie met anderen te vergelijken. Neem nu de maatstaaf van het modaal inkomen. Ik heb nog nooit iemand gehoord die niet meer dan modaal inkomen verdienen wilt mits zij dat op eenvoudige wijze kunnen realiseren. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen.

In dit artikel gaan we het hebben over hoe je meer dan modaal inkomen verdienen kan. Hieronder vind je onmisbare tips die jouw leven ten goede kunnen veranderen. Het is geen standaard checklijstje. In plaats daarvan probeer ik je mee te nemen in een heel ander gedachtegoed. Een mindset waarbij je eenvoudig meer dan een gemiddeld inkomen kan verdienen, zonder dat je hier harder voor hoeft te werken. Daarbij speelt het denken in lange termijn een cruciale rol.

Laten we snel doorgaan!

Inhoudsopgave

Wat is modaal inkomen?
Waarom je niet harder hoeft te werken meer dan modaal inkomen verdienen
Tips meer dan modaal inkomen verdienen
Met welke beroepen kan je meer dan modaal inkomen verdienen?
Over Mindset en duurzaam rijker worden zonder harder te werken

Wat is modaal inkomen?

Modaal inkomen verdienen betekent dat je een gemiddeld salaris hebt in vergelijking tot andere Nederlanders. Hier komt ook wel de term Jan Modaal vandaan. In 2020 is het gemiddeld inkomen zo’n 36.500 euro bruto per jaar. Wel is het zo dat het gemiddelde inkomen per leeftijd varieert. Dat is uiteraard logisch, omdat wie meer werkervaring heeft meestal meer gaat verdienen. Zo is het modaal inkomen van een 30-jarige in 2020 zo’n 2.300 euro netto per maand. Voor een 50-jarige is dat 2.800 euro netto per maand.

Weet dat het modaal inkomen ieder jaar lichtelijk toeneemt. Zo was het gemiddeld inkomen in 2010 32.500 euro bruto per jaar. Nu denk je wellicht dat we 10 jaar later dus behoorlijk meer zijn gaan verdienen, maar dat is bedrog. Er is namelijk nog zoiets als inflatie. De gemiddelde inflatie is 2% per jaar. Dit betekent dat je geld ieder jaar 2% minder waard wordt. Om dat te compenseren, zal jouw inkomen moeten toenemen met minimaal 2% per jaar. Echter, als we tien jaar inflatie optellen op de 32.500 euro bruto per jaar, dan komen we boven de 36.500 euro uit. Met andere woorden: in 2020 – 2021 verdienen we gemiddeld genomen minder dan in 2010.

Gelukkig is het vrij eenvoudig om meer dan modaal inkomen te gaan verdienen, in plaats van erop achteruit te gaan. Als je mijn artikels of nieuwsbrief vaker leest, weet je dat ik al op jonge leeftijd veel meer dan modaal inkomen verdien. Zo ben ik op moment van schrijven 28 jaar en verdien ik met een 40-urige baan iets meer dan 60.000 euro bruto per jaar (dit is inclusief vakantiegeld en bonus). En daarnaast verdien ik aardig bij met mijn onderneming. Uiteraard werk ik dan wel meer dan 40 uur per week.

Maar veel belangrijker is mijn geld mindset. Zo heb ik mijzelf aangeleerd om slimme investeringen te doen, waardoor ik geld voor mij laat werken in plaats van andersom. En dit is iets wat ook jij kan doen! Laat mij uitleggen hoe jij relatief eenvoudig meer dan modaal inkomen kan verdienen zonder harder te hoeven werken. Let wel: dit is een lange termijn strategie. Immers, “snel rijk worden” is bijzonder moeilijk. Maar langzaam rijk worden is veel makkelijker dan je denkt.

Waarom je niet harder hoeft te werken meer dan modaal inkomen verdienen

meer-dan-gemiddeld-verdienen

Sinds jonge leeftijd houd ik mij bezig met het bereiken van financiële onafhankelijkheid. En nu alweer een aantal jaar coach ik mensen om financieel onafhankelijk te worden. Een van de meest opvallende zaken die ik regelmatig aantref, is het geloof dat je harder moet werken om rijker te worden. Dit is alleen niet helemaal waar. Het klopt dat je een aantal jaar extra inzet moet leveren, maar dan vooral in zelfontwikkeling en niet zozeer meer of harder werken.

De truc om eenvoudig meer dan modaal inkomen verdienen is namelijk om geld voor jou te laten werken. Veel mensen zien geld als een koopmiddel. Zij ruilen hun tijd in voor geld, om vervolgens met dit geld goederen en diensten te kopen. Maar ik zie geld als een werkmiddel om juist meer vrijheid voor mijzelf te creëren.

Zo spaar ik 50 tot 60% van mijn inkomen en investeer het allemaal. Daarbij is het essentieel om een lange termijn visie te hebben waarbij je het risico van beleggen significant reduceert, en tegelijkertijd een jaarlijks rendement van circa 8 – 14% genereert. Wel is het zo dat je moet weten hoe je dit doet. Dat vergt jaren van kennis en ervaring. En dat is nu juist waar ik mensen bij help. Immers, als je weet hoe en je daar consistent aan vasthoudt, dan kan je een passief inkomen genereren waarbij je op lange termijn heel rijk kan worden. Hierbij laat je geld voor jou werken, en kan jij zelf genieten van meer vrijheid.

ik zie geld als een werkmiddel om juist meer vrijheid voor mijzelf te creëren

Hieronder leg ik je uit hoe.

goedkoop-aandelen-beleggen

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Tips meer dan modaal inkomen verdienen

Een meer dan modaal inkomen verdienen is relatief eenvoudig. Je hoeft immers enkel iets beter te presteren dan het gemiddelde. Deze lat ligt veel lager in vergelijking tot het doel van financieel onafhankelijk worden. Maar het mooie is dat onderstaande tips niet alleen leiden tot het meer dan modaal inkomen verdienen. Dit gaat je sowieso lukken op de korte termijn. Maar de tips van hieronder gaan je ook helpen om op lange termijn financieel onafhankelijk te worden. Althans, mits je daar de juiste commitment voor hebt (schrijf je anders in voor mijn cursus zodat je 100% gegarandeerd weet hoe je financieel onafhankelijk wordt).

Tips om hoger dan modaal inkomen te verdienen:

  • Investeer in jezelf
  • Kies een beroep waarbij je meer dan modaal inkomen kan verdienen
  • Verdien je promotie(s) door resultaat
  • Werk aan meerdere inkomstenbronnen

Hoe je dit alles precies doet leer je in mijn cursus. Hieronder zal ik je wel enkele handvaten meegeven over de belangrijkste twee bronnen die leiden tot meer dan modaal inkomen verdienen.

Investeer in jezelf

hoe-meer-dan-modaal-verdienen

De basis tot succes begint bij jou. Tja, cliché of niet? Toch zijn er maar weinig mensen die continue aan zichzelf blijven werken om alsmaar beter te worden. Dit zijn mensen met een groei mindset. Een manier van denken waarbij je een nieuwe uitdaging interpreteert als een kans om van te leren. Nu is het mooie dat je jezelf een groei mindset kan aanleren. Zo kan je jezelf trainen om bij iedere nieuwe uitdaging tegen jezelf te zeggen: ja, ik kan dit en ik ga ervan leren. Denk eens aan je eigen leven. Zijn er momenten waarop je “ja” kan zeggen op grotere uitdagingen, even los van de angst om te falen. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw project zijn op je werk, of het aangaan van een discussie met een “tegenstander”. Wat die uitdaging ook is, pak het aan en denk gedurende het proces continue “hoe kan ik hiervan leren?”. Zie het niet als winnen of verliezen, maar als een manier om zoveel mogelijk te leren. Want zeg nu zelf, wat is het ergste dat kan gebeuren? Vaak zijn de voordelen tot persoonlijke groei groter dan de nadelen tot verlies.

Waarom is dit alles belangrijk? Omdat succesvolle mensen altijd een groei mindset hebben. Mensen met een groei mindset verdienen meer, omdat zij simpelweg meer durven op te pakken. Dit geldt ook voor nieuwe projecten van jezelf, zoals bijvoorbeeld het opzetten van een eigen bedrijf. Bereid je goed voor door strategisch nadenken, maar wacht niet te lang en onderneem actie. Learning by doing noemen ze dat!

In jezelf investeren hoeft niet veel geld te kosten. Ja, het is noodzakelijk om continue nieuwe informatiebronnen zoals boeken, cursussen en evenementen te blijven raadplegen. Maar veeleer belangrijker, in mijn optiek, is het jezelf aanleren van een groei mindset.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Meerdere inkomstenbronnen

Hierboven hadden we het over een groei mindset. Deze basis heb je nodig wanneer het aankomt op het opzetten van meerdere inkomstenbronnen. Dat is namelijk een zeer effectieve wijze tot meer dan modaal inkomen verdienen. Dankzij meerdere inkomstenbronnen naast je loondienst, zal je meer geld verdienen. Daarbij is het heel belangrijk dat je activiteiten ontwikkeld waar je plezier en energie uithaalt. Werken doe je immers al, dus jouw nieuwe inkomstenbronnen mogen niet als werk ervaart worden. Gelukkig zijn er ook manieren om zeer simpel meer dan modaal inkomen te gaan verdienen. Zo simpel dat je hier in principe niet voor hoeft te werken. Ik heb het nu over geld investeren.

vastgoed beleggen met weinig geld

Geld voor je laten werken is cruciaal om rijker te worden zonder fysieke inspanning. Dit noemt men ook wel passief inkomen. En dat is 100% haalbaar. Immers, bij geld investeren heb je in de basis twee opties. De eerste is dat je geld laat investeren door anderen, bijvoorbeeld een pensioenfonds of een online broker zoals BinckBank. In dit geval heb je minimale inspanning te leveren en laat je geld voor je werken. De andere optie is om zelf te beginnen met beleggen. In dit geval zal je wel in jezelf moeten investeren qua kennis en ervaring, omdat er vele risico’s zijn tot beleggen.

Naast geld investeren is er ook een meer actieve manier voor het opbouwen van meerdere inkomstenbronnen. Zo kan je namelijk je eigen “side hustle” opstarten. Deze term betekent een eigen onderneming die je opbouwt naast je 40-urige werkweek. Dit doe je door te kijken naar (1) waar je van houdt, (2) waar je goed in bent, (3) waar je betaald voor kan krijgen en (4) wat de wereld nodig heeft.

Vaak groeit een side hustle uit tot een fulltime baan. Zo volg ik zelf ook dat voorbeeld 😊.

Geld voor je laten werken is cruciaal om rijker te worden zonder fysieke inspanning

Met welke beroepen kan je meer dan modaal inkomen verdienen?

meer-dan-modaal-verdienen

Er zijn meerdere beroepen waarmee je meer dan modaal inkomen kan verdienen. Dit zijn vaak specialistischere beroepen waarvoor je veel kennis nodig hebt. Denk aan een advocaat, een ICT manager, een belastingadviseur, piloot of een algemeen directeur. Niet iedereen kan dit soort beroepen gaan beoefenen. Maar hier heb ik een persoonlijke tip voor: zorg dat je uniek en onderscheidend bent. Doe dit door te kiezen voor je passie waar je ook nog eens geld mee kan verdienen. En geef hier de volle 100% voor zodat je een landelijke specialist wordt op dit gebied.

Let op: het kiezen van een beroep waarmee je meer dan modaal inkomen kan verdienen is niet slim. Het leven bestaat niet uit geld. Geld is slechts een middel dat je voor jou moet laten werken, en niet andersom. Het is cruciaal dat je gelukkig wordt, bent en blijft. Dat is veel belangrijker dan het verdienen van wat extra centen. Kies daarom niet voor een beroep waarmee je meer dan modaal inkomen gaat verdienen. Maar kies voor een beroep of onderneming waar je 100% gepassioneerd over bent en toch nog een aardig zakcentje kan verdienen. Vervolgens kan je hetgeen wat je maandelijks spaart gaan investeren zodat je op langer termijn een groter vermogen hebt dankzij beleggen.

Wil je alles weten over bovenstaande en hoe je dus rijker wordt met slechts een paar honderd euro per maand? Lees dan dit artikel over hoeveel maandelijks beleggen. Ik garandeer je dat het artikel een ware eyeopener voor je zal zijn!

Over Mindset en duurzaam rijker worden zonder harder te werken

Voor mij is de cruciale vraag waarom je meer dan modaal inkomen verdienen wilt? Het streven naar een hoger loon is niet het juiste doel. Geld is een resultante van de inzet die je tot iets levert. Hoe hoger jouw motivatie, hoe hoger je inzet zal zijn. Dat je wellicht terecht komt in een goede functie die veel betaald maar wat in feite in klote baan is, zal je geen succes op lange termijn brengen. Sterker nog, het kan leiden tot burn-out en depressie.

Daarom is mijn advies om te kiezen voor je Ikigai. Wat dit precies is lees je in dit artikel over hoe gelukkig zijn. Wanneer jij je binnen je Ikigai bevindt zal je intens gelukkig zijn en echt gevoel van voldoening hebben. Wat voor rol speelt geld dan nog?

Mijns inziens moet je nooit werken voor geld. Wat je verstandig is om te doen, is het slim omgaan met geld. Dit doe je door te besparen op zaken die geen waarde toevoegen. En door geld uit te geven aan zaken die juist wel veel waarde toevoegen. Daarnaast is het investeren van geld cruciaal om meer financiële zekerheid te creëren.

Waarom zou je niet financieel onafhankelijk willen worden?

Reacties
Categorieën