Sealed Air Corp aandelen kopen? +2,1% Dividend en +40% Groei | Happy Investors
analyse-sealed-air-corp-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/25/2023
6 min

Sealed Air Corp aandelen kopen? +2,1% Dividend en +40% Groei | Happy Investors

06/25/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Sealed Air Corp aandelen. Sealed Air Corp aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Sealed Air Corp, een verpakkingsleverancier

Sealed Air Corp. (SEE) levert verpakkingsoplossingen voor de markten van voedingsmiddelen, consumentengoederen, farmaceutische en medische apparatuur en industriële productie. Het bedrijf opereert via twee bedrijfssegmenten: Food en Protective. Sealed Air is opgericht in 1960 en heeft zijn hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina.

 • Ticker: SEE
 • Toegangsprijs: $38-$40
 • Richtprijs: $54
 • Potentieel: 40%
 • Potentieel dividendrendement: 2,1%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Sealed Air Corp groeiaandelen

Ondanks de zwakke groei van het BBP denken economen bij Goldman Sachs nog steeds dat de Amerikaanse economie een recessie kan vermijden, terwijl hun collega's een daling verwachten in de tweede helft van het jaar. De schattingen van Goldman Sachs zijn gebaseerd op gedurfde winstverwachtingen van bedrijven, een gestage daling van de inflatie en sterke arbeidsmarktgegevens. Terwijl de economie afstevent op een zogenaamde zachte landing, raadt de investeringsbank aan om te focussen op waardeaandelen met sterke balansen.

Goldman Sachs presenteerde een lijst van Russell 3000-aandelen die stabiele financiële prestaties laten zien en redelijke waarderingen hebben. We hebben de lijst van Goldman Sachs geanalyseerd en drie aandelen gekozen die naar onze mening het beste potentiële rendement per geaccepteerde risico-eenheid hebben:

 • 3M Bedrijf (MMM)
 • Sealed Air Corp (PYPL)
 • Sealed Air Corporation (SEE)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot Sealed Air Corp. Vergelijkbare ideeën voor Sealed Air Corp en Sealed Air Corp vindt u in de sectie Beleggingsideeën.

Waarom Sealed Air Corp aandelen kopen of niet?

Als belangrijke leverancier van consumentenverpakkingen heeft Sealed Air sterk geprofiteerd van de rugwind in de e-commerce sector tijdens de pandemie. De afnemende vraag in het segment van beschermende verpakkingen en de zwakte in de eindmarkten voor de detailhandel hebben de financiële resultaten en de marktwaarde van het bedrijf echter aangetast. In het afgelopen jaar heeft de marktwaarde van Sealed Air meer dan 36% verloren.


Sealed Air is niet het enige cyclische bedrijf dat te maken heeft met een zwakke consument en voorraadafbouw. Intermodale spoorwegen en detailhandelaars, die hun voorraden blijven inkrimpen om de dalende consumentenvraag het hoofd te bieden, hebben vergelijkbare tegenwind ondervonden.

De tegenwind is echter tijdelijk. Het management van Sealed Air verwacht dat de uitdagingen in het tweede kwartaal van 2023 zullen aanhouden, maar voorspelt dat de marktomstandigheden in het tweede kwartaal van 2023 zullen normaliseren. Het bedrijf noemt het herstel van China van de Covid lockdowns als een van de drijvende krachten achter de groei.

Het langetermijnpotentieel van de doelmarkten van Sealed Air blijft gunstig. Volgens Grand View Research wordt de wereldwijde markt voor voedselverpakkingen gewaardeerd op 362,9 miljard dollar en zal deze naar verwachting 565,4 miljard dollar bereiken in 2030, wat een CAGR van 5,7% betekent in de prognoseperiode. Het segment is goed voor meer dan de helft van de omzet van Sealed Air.


Verwachte dynamiek van de markt voor voedselverpakkingen; bron: samengesteld door auteur

De markt voor industriële verpakkingen zal naar verwachting ook sneller groeien dan de inflatie. Volgens Mordor Intelligence zal de markt voor industriële verpakkingen naar verwachting groeien met een CAGR van 5,0% en in 2028 een waarde bereiken van 80,9 miljard dollar.

Sealed Air heeft zijn doelmarkten regelmatig uitgebreid door nieuwe aanbiedingen toe te voegen. In november 2022 tekende het bedrijf een definitieve overeenkomst om Liquibox over te nemen en zijn verpakkingsoplossingen, zoals bag-in-box, te gebruiken om uit te breiden naar nieuwe markten. Het management van het bedrijf verwacht dat de verkoop van vloeibare verpakkingen in 2027 $1 miljard zal bedragen.

Een ander gebied met een aanzienlijk potentieel is Automated Protective Solutions, dat momenteel goed is voor ongeveer 35% van de activiteiten van Sealed Air. Het segment richt zich op een verscheidenheid aan klanten, van industriële ondernemingen tot e-commerce. Het bedrijf heeft gewerkt aan het uitbreiden en optimaliseren van het bestaande portfolio en tegelijkertijd de marktpenetratie vergroot. De adresseringsmarkt van het segment wordt geschat op $15 miljard.

Sealed Air is van plan zijn portfolio uit te breiden door een uitgebreide strategie te implementeren en zijn vezeloplossingen en apparatuuronafhankelijke systemen agressief uit te breiden. Dit zal nieuwe mogelijkheden creëren en een extra groeimotor bieden.

Sealed Air streeft naar het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde door middel van een voorzichtige strategie voor kapitaalallocatie. Het huidige dividendrendement van 2% is niet erg hoog, maar het bedrijf koopt wel aandelen in. Onder het huidige aandeleninkoopprogramma van $ 1 miljard, dat in augustus 2021 door de raad van bestuur werd goedgekeurd, kan Sealed Air aandelen inkopen ter waarde van $ 537 miljoen, of ongeveer 10% van de huidige marktwaarde van het bedrijf.

Financiële Analyse Sealed Air Corp groeiaandelen

De financiële resultaten van Sealed Air over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De TTM-omzet bedroeg $5,57 miljard, een daling van 1,2% op jaarbasis. De daling werd veroorzaakt door zwakke resultaten in het eerste kwartaal, waarin het Protective-segment 19% daalde en het Voedingsmiddelensegment 6% steeg.
 • De brutowinst daalde van $1,77 miljard naar $1,70 miljard. De brutomarge daalde van 31,42% naar 30,52%.
 • De bedrijfswinst bedroeg $852,2 miljoen tegenover $944,8 miljoen eind 2022. De operationele marge daalde van 16,75% naar 15,29%.
 • De nettowinst bedroeg $ 404,3 miljoen tegenover $ 491,6 miljoen eind 2022. De nettomarge daalde van 8,71% naar 7,25%.


Dynamiek van de financiële resultaten van het bedrijf; bron: samengesteld door auteur

 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten steeg licht van $613,3 miljoen naar $616,8 miljoen als gevolg van een daling in het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom bedroeg $381,6 miljoen tegenover $376,0 miljoen aan het einde van het jaar.


Kasstroom van het bedrijf; Bron: samengesteld door auteur

De daling van de financiële prestaties in de vorige rapporteringsperiode was te wijten aan de cyclische aard van het Protective segment, dat verpakkingsmaterialen aanbiedt voor consumptiegoederen, farmaceutische en medische toestellen, alsook industriële markten. We verwachten dat het segment zich zal herstellen wanneer de voorraadniveaus in de eindmarkten stabiliseren, na een abnormale groei te midden van wereldwijde problemen met de toeleveringsketen.

Sealed Air heeft een zware schuldenlast, met een totale schuld van $4,83 miljard, geldmiddelen en kasequivalenten van $303,1 miljoen en een nettoschuld van $4,53 miljard, wat 4,3x TTM EBITDA is (Net Debt/EBITDA - 4,32x). We zien echter geen risico's voor de financiële stabiliteit van het bedrijf, aangezien de rentedekkingsratio op een normaal niveau van 6,45x ligt. Bovendien wordt de volgende terugbetaling van de schuld van het bedrijf ter waarde van $ 423,7 miljoen pas verwacht in december 2024.

Waardering Sealed Air Corp groeiaandelen

Sealed Air handelt momenteel tegen het industriegemiddelde op de belangrijkste multiples: EV/Sales - 1,67x, EV/EBITDA - 9,21x, P/Cashflow - 9,04x, P/E - 13,98x, FWD P/E - 10,20x. Het bedrijf heeft echter een sterkere marktpositie in vergelijking met sectorgenoten, omdat het betere marges heeft (wat betekent dat de kasstroom van het bedrijf minder volatiel is) en een aanzienlijke blootstelling aan het niet-discretionaire en minder cyclische voedingssegment.


Vergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimale koersdoel van de investeringsbanken van Morgan Stanley is $48 per aandeel. Tegelijkertijd waardeert UBS SEE op $ 59 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $54, wat een opwaarts potentieel van 40% impliceert.


Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's Sealed Air Corp aandelen kopen

 • Sealed Air opereert in een zeer cyclische industrie. Hoewel we denken dat de macro-economische uitdagingen al zijn ingeprijsd, bestaat de mogelijkheid dat de verslechtering van het consumentenvertrouwen een grotere impact zal hebben dan we denken. In dat geval kan het aandeel voor langere tijd onder druk blijven staan.
 • Hoewel we geen risico's zien voor de financiële kracht van Sealed Air, kan de hoge leverage van het bedrijf, in combinatie met de cyclische aard van de industrie, de volatiliteit van het aandeel vergroten.

En, wat denk jij? Sealed Air Corp aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën