Aandelen Nieuws 29 December 2023 | Happy Investors
aandelen-nieuws
Happy Investors
12/29/2023
3 min

Aandelen Nieuws 29 December 2023

12/29/2023
3 min

Hierbij een kort overzicht van aandelen nieuws op 29 december 2023. Dit aandelen nieuws is puur ter informatie, de bron van deze informatie komt van Stock Analysis. Raadpleeg de bronnen voor meer informatie. Bekijk onze uitgebreide analyses naar de beste aandelen wanneer je jouw vermogen serieus wilt laten groeien. 

Aandelen nieuws van vandaag

- Boeing dringt aan op inspecties: Boeing (BA) heeft inspecties van haar 737 Max vliegtuigen aanbevolen voor een mogelijke losse bout in het roer controlesysteem, met controles die naar schatting ongeveer twee uur duren. Bron: BBC.

- Google privacy rechtszaak: Google (GOOGL) heeft ingestemd met een schikking in een rechtszaak voor het in het geheim volgen van het internetgebruik van mensen die privébrowsingmodi gebruiken, waarbij de schikkingsvoorwaarden niet bekend zijn gemaakt, maar naar verwachting in februari 2024 formeel ter goedkeuring aan de rechtbank zullen worden voorgelegd. Bron: CNBC.

- Copilot staat op zichzelf: Microsoft (MSFT) heeft een zelfstandige Copilot-app voor Android gelanceerd, die AI-functies biedt die vergelijkbaar zijn met ChatGPT zonder dat de mobiele Bing-app nodig is. Bron: The Verge.

- Nvidia's Chinese chip: Nvidia (NVDA) gaat een aangepaste versie van zijn gamingprocessor uitbrengen in China met verminderde prestaties om te voldoen aan Amerikaanse exportcontroles, met 11% minder verwerkingskernen dan de versies die buiten China worden verkocht. Bron: CNBC.

- Verkoop UnitedHealth: UnitedHealth Group (UNH) is van plan zijn activiteiten in Brazilië te verkopen en verwacht de verkoop in de eerste helft van 2024 af te ronden en een last van $ 7B op te nemen, voornamelijk als gevolg van wisselkoersverliezen. Bron: WSJ.

- JD.com overwinning: De Chinese online retailer JD.com (TCEHY) won een antitrustzaak tegen Alibaba (BABA), dat een boete kreeg van $140,68M voor monopolistische praktijken. Dit is een belangrijk moment voor China. Bron: Reuters.

- Ernie bot gebruikers: Baidu (BIDU) heeft aangekondigd dat zijn ChatGPT-achtige AI-product, Ernie bot, meer dan 100M gebruikers heeft bereikt. Bron: CNBC.

- SpaceX lanceert vliegtuig: SpaceX's Falcon Heavy raket heeft met succes het geheime X-37B ruimtevliegtuig van het Amerikaanse leger gelanceerd, waarmee geavanceerd onderzoek in de ruimte zal worden uitgevoerd, waaronder experimenten zoals het doorgeven van zonne-energie en het bestuderen van stralingseffecten op zaden. Bron: CNN.

- Huawei groei: Huawei voorspelt een omzetgroei van 9% voor 2023 - meer dan $98,5B - wat wijst op een herstel na te zijn beïnvloed door Amerikaanse sancties, met name in zijn smartphoneactiviteiten. Bron: CNBC.

- Wet moderatie inhoud: Elon Musk's X (Twitter) is er niet in geslaagd om een Californische staatswet te blokkeren die sociale mediabedrijven verplicht om hun content moderatiepraktijken bekend te maken. Bron: Reuters.

- Hang Seng verliezen: De aandelenmarkt van Hongkong, ooit een belangrijke financiële hub, werd geconfronteerd met het 4e opeenvolgende jaar van verliezen in 2023, grotendeels als gevolg van economische neergang in China en geopolitieke spanningen. Bron: NY Times.

- Aziatische markten: De markten in Azië en de Stille Oceaan kenden kleine dalingen op de laatste handelsdag van 2023, met China als uitzondering omdat zijn technologiebedrijven bleven stijgen, ondanks de algemene jaarlijkse verliezen in de belangrijkste markten van de regio. Bron: CNBC.

- Europese markt wrap: Europese aandelen kenden een positieve start op de laatste handelsdag van 2023, wat wijst op een over het algemeen sterk jaar, waarbij de regionale Stoxx 600 index zal sluiten met een winst van meer dan 12%. Bron: CNBC.

Aanstaande kwartaalcijfers met earnings

- Walgreens Boots Alliance (WBA) brengt donderdag verslag uit. Analisten verwachten een omzet van $32,28 miljard (-3,30% j-o-j) en een winst per aandeel van $0,59 (-49,14% j-o-j).

- Lamb Weston Holdings (LW) brengt donderdag verslag uit. Analisten verwachten een omzet van $1,70 miljard (+33,12% j-o-j) en een winst per aandeel van $1,42 (+10,94% j-o-j).

- RPM International (RPM) rapporteert donderdag. Analisten verwachten een omzet van $1,84 miljard (+2,68% j-o-j) en een winst per aandeel van $1,22 (+10,91% j-o-j).

- Conagra Brands (CAG) brengt donderdag verslag uit. Analisten verwachten een omzet van $3,24 miljard (-2,20% j-o-j) en een winst per aandeel van $0,68 (-16,05% j-o-j).

Economisch nieuws van vandaag

- Hypotheekrente: De Amerikaanse hypotheekrente heeft voor de 9e achtereenvolgende week haar neerwaartse trend voortgezet en bereikte een gemiddelde van 6,61%. Bron: CNN.

- Benzineprijzen: Automobilisten kunnen lagere brandstofkosten verwachten in 2024 als gevolg van de toegenomen wereldwijde raffinagecapaciteit en een overschot in de Amerikaanse benzinevoorraden, met voorspellingen die een daling van de nationale gemiddelde retail benzineprijs tot $ 3,38 per gallon voorspellen. Bron: Reuters.

- Rendementen op staatsobligaties: Vanaf vrijdagochtend was het rendement op 10-jaars Treasuries met meer dan 3 basispunten gestegen tot 3,887% en het rendement op 2-jaars Treasuries steeg met ongeveer 2 basispunten tot 4,301%. Bron: CNBC.

- Russische verwerkende industrie: De Russische verwerkende industrie kende in december de snelste expansie in bijna 7 jaar, met een stijging van de S&P Global Purchasing Managers' Index naar 54,6 als gevolg van de toegenomen binnenlandse vraag, ondanks een daling van nieuwe exportorders. Bron: Reuters.

Wereldwijd nieuws van vandaag

- Grote Russische aanval: Rusland lanceerde zijn grootste luchtaanval op Oekraïne sinds het begin van de grootschalige invasie, met 122 raketten en drones. Ten minste 22 burgers zijn gedood en er is aanzienlijke schade. Bron: AP. 

- Krim maritiem knooppunt: De intensievere aanvallen van Oekraïne op de Krim hebben Rusland gedwongen om schepen van zijn Zwarte Zee-vloot te verplaatsen, waardoor de stabiliteit van het marineknooppunt bijna een decennium na de annexatie op de proef wordt gesteld. Bron: Bloomberg.

- Trump en stembiljetten: De staatssecretaris van Maine oordeelde dat voormalig president Trump is gediskwalificeerd van de voorverkiezingen in de staat vanwege zijn pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken. Colorado oordeelde hetzelfde, terwijl Californië besloot om hem op het stembiljet te houden. Bronnen: NPR / NY Times.

- Rijkste ter wereld: De nettowaarde van de 500 rijkste mensen ter wereld steeg in 2023 met $1,5T en herstelde zich van een verlies van $1,4T het jaar daarvoor, waarbij de winsten in de technologiesector hun fortuin aanzienlijk opkrikten. Bron: Bloomberg.

- Erfgename van $100B: Francoise Bettencourt Meyers, de erfgename van L'Oreal, is de eerste vrouw geworden die een fortuin van $100 miljard heeft vergaard. De aandelen van L'Oreal hebben een recordhoogte bereikt en haar rijkdom aanzienlijk vergroot. Bron: CNN.

Reacties
Categorieën