ACM Research Aandelen Kopen? Analyse +60% groeipotentie | Happy Investors
acm-research-aandelen-kopen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/03/2023
7 min

ACM Research Aandelen Kopen? Analyse +60% groeipotentie | Happy Investors

03/03/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van ACM Research aandelen. ACM Research aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +60% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Bent u nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

ACM Research aandelen analyse

ACM Research (ACMR) is een leverancier van innovatieve apparatuur voor de wereldwijde halfgeleiderindustrie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt single-wafer natte reinigingsapparatuur die willekeurige defecten van het waferoppervlak verwijdert zonder het te beschadigen.

Wat is de bedoeling?

 1. De wereldwijde markt voor reinigingsapparatuur voor halfgeleiderwafers zal de komende jaren naar verwachting een hoge groei vertonen.
 2. Analisten denken dat de grootste groei zal worden waargenomen in de Aziatische regio - de belangrijkste markt voor ACM Research.
 3. ACM Research kondigde de lancering aan van twee nieuwe productcategorieën waarmee het bedrijf zijn doelmarkt naar verwachting zal kunnen verdubbelen.
 4. In de loop der jaren heeft ACM Research indrukwekkende groeicijfers laten zien. Verwacht wordt dat het bedrijf zijn inkomsten in de komende twee jaar zal verdubbelen.
 5. Het aandeel handelt met korting op het sectorgemiddelde. Volgens de consensus op Wall Street is er meer dan 50% opwaarts potentieel.

Waarom ACM Research aandelen kopen of niet?

 • Ticker: ACMR
 • Toegangsprijs: $11.6
 • Richtprijs: $19
 • Potentieel: 60,7%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: Freedom24, eToro, DEGIRO, Mexem, et cetera

Reden 1. Mogelijkheden voor de industrie

Het Chinese vasteland is de belangrijkste markt van ACM Research en is goed voor bijna de gehele verkoop van de onderneming. Een deel van de producten wordt gekocht door dochterondernemingen van Chinese bedrijven in Korea, Japan, Singapore en Taiwan. In 2020 was China goed voor ongeveer 15% van de wereldwijde halfgeleiderproductie. De Amerikaanse Semiconductor Industry Association voorspelt dat het aandeel van China tegen 2030 zal stijgen tot 24%, gevolgd door Taiwan (21%) en Zuid-Korea (19%).

De halfgeleiderindustrie kan grofweg worden verdeeld in drie zeer gespecialiseerde niches: verpakking en testen, chipontwerp en waferfabricage. Bedrijven uit deze laatste niche vormen de belangrijkste klantenkring van ACM Research.

Volgens Research and Markets werd de wereldwijde markt voor waferreinigingsapparatuur in 2022 gewaardeerd op 8,14 miljard dollar en zal deze tegen 2027 naar verwachting uitkomen op 12,47 miljard dollar, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,9% tijdens de prognoseperiode. De analisten van Verified Market Research verwachten dat het hoogste groeipercentage de komende jaren in de Aziatische regio zal worden waargenomen.

acm-research-aandelen-kopen-of-niet

Verwachte dynamiek van de wereldmarkt voor waferreinigingsapparatuur; bron: samengesteld door auteur

Het management van ACM Research schat de beoogde marktwaarde ook op $8 miljard. In januari bevestigde het bedrijf zijn omzetprognose voor het hele jaar van 365 miljoen tot 385 miljoen dollar. Het marktaandeel van ACMR is dus ongeveer 4,7%. Opmerkelijk is dat het management het cijfer in 2021 op ongeveer 3% schatte. Het feit dat ACM Research aandeel afsnoept van concurrenten bewijst de sterke concurrentiepositie van het bedrijf en geeft aan dat het in staat is om op de lange termijn ten minste in lijn met de markt te groeien.

Reden 2. Actieve uitbreiding van de activiteiten

ACM Research breidt zijn activiteiten actief uit door middel van investeringen in nieuwe faciliteiten. Het bedrijf bouwt een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Lingang, dat naar verwachting medio 2023 operationeel zal zijn. ACMR staat op het punt een nieuw hoofdkantoor te kopen in Zhangjiang, Shanghai, wat ook een slimme zet is gezien de focus van het bedrijf op de Chinese markt. Bovendien selecteert het bedrijf een locatie om zijn O&O- en productiecentrum in Zuid-Korea uit te breiden, wat waarschijnlijk lokale halfgeleiders zal helpen aantrekken.

Het bedrijf kondigde onlangs de lancering aan van twee nieuwe productcategorieën: het plasma-enhanced chemical vapor deposition (PECVD) gereedschap en het Ultra Fn A oven gereedschap. Verwacht wordt dat ACM Research hiermee een deel van de halfgeleidermarkt kan bereiken dat het bedrijf voorheen niet bediende. Het management schat dat de nieuwe producten de doelmarkt van de onderneming zullen verdubbelen. Verwacht wordt dat zij reeds in 2023/2024 voor een nieuwe inkomstenstroom zullen zorgen.

acm-research-aandelen-analyse

De lancering van nieuwe producten zal de doelmarkt verdubbelen; bron: Bedrijfspresentatie

Volgens het management heeft het bedrijf vooruitgang geboekt op het gebied van geografische diversificatie aangezien het een samenwerking is aangegaan met "een belangrijke Amerikaanse producent van halfgeleiders". Bovendien overweegt ACM Research samenwerking met potentiële nieuwe klanten in Europa en andere regio's.

Financiële analyse ACM Research aandelen

ACM Research rapporteerde de volgende resultaten voor de laatste 12 maanden (TTM):

 • De TTM-inkomsten bedroegen 375,5 miljoen dollar, een stijging van 44,5% ten opzichte van 2021.
 • De brutowinst steeg van 114,9 miljoen dollar naar 175,3 miljoen dollar. De brutomarge steeg van 44,23% naar 46,68%.
 • De bedrijfswinst steeg van 38,7 miljoen dollar naar 61,5 miljoen dollar. De operationele marge bedroeg 16,38% vergeleken met 14,90% voor het jaar.
 • Het nettoresultaat bedroeg $43,1 miljoen vergeleken met $37,8 miljoen voor het jaar. De nettomarge daalde van 14,55% naar 11,48% als gevolg van een stijging van het effectieve belastingtarief.

acmr-analyse-aandelen-kopen

Bedrijfsmargedynamiek; bron: samengesteld door auteur

De markt is relatief pessimistisch over de verwachte inkomsten van ACM Research, als gevolg van de algemene prestaties van de halfgeleiderindustrie en de stagnerende verkoop van consumentenelektronica. De laatste guidance van het management van het bedrijf suggereert echter dat de groei waarschijnlijk zal aanhouden. De inkomsten van het bedrijf voor 2022 worden voorspeld op $ 365 miljoen - $ 385 miljoen, wat een groei van 44,3% in het midden van de voorspelde bandbreedte impliceert. De verwachtingen voor 2023 zijn ook positief, met een verwachte omzet van $515 miljoen - $585 miljoen, ruim boven de consensusverwachting van $425,5 miljoen.

Sinds 2018 heeft ACM Research zijn operationele marge verdubbeld. Wij verwachten dat dit momentum zal aanhouden, aangezien de verkoop- en marketingkosten en de algemene en administratieve kosten als percentage van de omzet gestaag dalen. Het bedrijf wordt steeds efficiënter.

ACM Research analyse groei resultaten

De resultaten van ACM Research in het derde kwartaal van 2022 zijn als volgt:

 • De inkomsten stegen met 99,6% op jaarbasis, van 67,0 miljoen dollar naar 133,7 miljoen dollar.
 • De brutowinst steeg met 122,2% op jaarbasis: van $29,7 miljoen naar $66,0 miljoen. De brutomarge bedroeg 49,36% vergeleken met 44,33% een jaar eerder.
 • Het bedrijfsresultaat bedroeg $31,6 miljoen, vergeleken met $11,8 miljoen een jaar eerder. De operationele marge steeg van 17,61% naar 23,64%.
 • Het nettoresultaat bedroeg $21,0 miljoen, vergeleken met $10,2 miljoen een jaar eerder. De nettomarge steeg van 15,22% naar 15,71%.

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten (TTM) bedroeg -$99,8 miljoen in de laatste verslagperiode, vergeleken met -$40,1 miljoen voor het hele jaar. De vrije kasstroom daalde van -$49,8 miljoen tot $123,5 miljoen. De diep negatieve cijfers zijn te wijten aan de groei van het netto werkkapitaal: ACM Research is gedwongen het saldo van voorraden en vorderingen snel te verhogen om een hoog groeitempo te handhaven.

Het bedrijf heeft een sterke balans: de totale schuld bedraagt 71,8 miljoen dollar, de kasequivalenten en kortetermijninvesteringen bedragen 417,0 miljoen dollar en de nettoschuld is negatief met -345,2 miljoen dollar.

Financiële waardering ACM Research aandelen

Ondanks hoge groeicijfers handelt ACM Research tegen een korting op het sectorgemiddelde: EV/Sales - 1,42x, EV/EBITDA - 8,05x, P/E - 19,50x, FWD P/E - 14,72x.

acm-research-aandelen-koersverwachting

Vergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimum koersdoel van Jefferies is $7 per aandeel. The Benchmark Company schat ACMR dan weer op $32 per aandeel. De grote bandbreedte van de ramingen wordt waarschijnlijk verklaard door de verschillende opvattingen van analisten over de Amerikaanse exportbeperkingen voor halfgeleiders. Volgens ons komt dit risico meer dan voldoende tot uiting in de huidige aandelenkoers. Volgens de consensusraming bedraagt de reële marktwaarde van het aandeel $19 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 51% inhoudt.

koersverwachting-acm-research

Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's ACMR aandelen

 • In oktober heeft het Bureau of Industry and Security van het Amerikaanse ministerie van Handel nieuwe beperkingen op de handel met China ingevoerd, die met name de verkoop van halfgeleiderapparatuur en -onderdelen beperken. Volgens ACM Research zal een deel van zijn leveringen hierdoor worden getroffen, aangezien de oplossingen van het bedrijf momenteel 5 tot 10% Amerikaanse componenten bevatten.
 • ACM Research valt op door zijn aanzienlijke omzetconcentratie. De drie grootste klanten zijn goed voor meer dan 50% van de totale omzet van het bedrijf. Het mogelijke verlies van een kernklant zou gevolgen hebben voor de resultaten en de aandelenkoers van de onderneming.
 • ACM Research opereert in een zeer concurrerende markt met grote spelers als Applied Materials, Lam Research en KLA Corporation. Deze factor kan het vermogen van het bedrijf aantasten om op lange termijn autonoom te groeien.
 • Hoewel ACM Research momenteel een grote vraag naar haar oplossingen ervaart, bestaat het risico dat de vraag afneemt als gevolg van het verslechterende wereldwijde macro-economische klimaat.

En, wat denk jij? ACM Research aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën