Small cap aandeel ACM Research aandelen kopen? Analyse +38,8% Groei | Happy Investors
acm-research-inc--aandelen-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
01/17/2024
9 min

Small cap aandeel ACM Research aandelen kopen? Analyse +38,8% Groei | Happy Investors

01/17/2024
9 min

In dit artikel behandelen we een analyse van ACM Research Inc,. aandelen.  ACM Research Inc., aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over ACM Research Inc., een leverancier van apparatuur voor de halfgeleiderindustrie

ACM Research Inc. (ACMR) houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van single-wafer natte reinigingsapparatuur. Het bedrijf levert procesoplossingen die halfgeleiderfabrikanten kunnen gebruiken in verschillende productiefasen om deeltjes, verontreinigingen en andere willekeurige defecten te verwijderen en zo de productopbrengst te verbeteren. De tools van het bedrijf kunnen worden gebruikt bij de productie van foundry-, logica- en geheugenchips, waaronder dynamic random-access memory (DRAM) en 3D NAND-flash geheugenchips. Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Californië, de VS.

 • Toegangsprijs: $19,45
 • Richtprijs: $27
 • Potentieel: 38,8%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 1%

Waarom ACM Research Inc. Aandelen kopen?

ACM Research Inc. is een wereldwijd erkende leverancier van kapitaalgoederen voor halfgeleiders en levert een verscheidenheid aan producten aan toonaangevende halfgeleiderfabrikanten wereldwijd. De belangrijkste functie van de productlijn van het bedrijf is het vergemakkelijken van het reinigen en verwerken van wafers, belangrijke stappen in de halfgeleiderproductie. De apparatuur van ACM dient om onzuiverheden te verwijderen, de oppervlakken van de wafers gladder te maken en er dunne lagen materiaal op aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de interne componenten van apparaten ongerept en gepolijst zijn en effectief werken.

ACM is een onderneming uit Delaware die in 1998 in Californië is opgericht. Sinds 2005 worden de bedrijfsactiviteiten voornamelijk uitgevoerd via dochteronderneming ACM Shanghai, een naamloze vennootschap die in 2005 in China is opgericht. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Fremont, Californië, maar het bedrijf voert een groot deel van de productontwikkeling, productie, ondersteuning en diensten uit in China en Zuid-Korea via dochterondernemingen ACM Shanghai en ACM Zuid-Korea.

Op 31 december 2022 had ACM meer dan 448 patenten in de VS, China, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Chuansha en ZhangJiang, Shanghai, en in Zuid-Korea en is bezig met de bouw van een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) en productiecentrum in Lingang, Shanghai.

ACM is georganiseerd in drie verschillende segmenten:

 • Reiniging: reiniging van afzonderlijke wafers, Tahoe en apparatuur voor semi-kritische reiniging.
 • ECP, oven en andere: ECP (front-end en verpakking), oven en andere technologieën.
 • Geavanceerde verpakking en overige: geavanceerde verpakking (uitgezonderd ECP), diensten en reserveonderdelen.

acm-research-inc-

ACM heeft de afgelopen vijf jaar een opmerkelijk succes laten zien, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) in omzet van 60%. Het grootste deel van de netto-omzet is afkomstig van het Chinese vasteland. Dit wordt bepaald door ACM's aanpak om in eerste instantie apparatuur te plaatsen bij een selecte groep toonaangevende chipfabrikanten. In 2022 was 43,8% van de omzet van het bedrijf afkomstig van drie klanten: The Huali Huahong Group (18,2%), SMIC (15,6%) en YMTC (10,0%). Dit onderstreept de afhankelijkheid van ACM van een beperkt aantal belangrijke partners.

acm-research-inc--aandelen

ACM heeft een uitgebreide groeistrategie uitgestippeld, die verschillende belangrijke initiatieven omvat om de aanwezigheid op de markt en de inkomsten te stimuleren:

 • Groei bij bestaande klanten. Dit impliceert een voortdurende expansie in China's productiefaciliteiten, vooral in rijpe knooppunten, en een versnelling van de ECP- (elektrochemische planarisatie) en ovenproductcycli.
 • Internationale uitbreiding. Dit betekent uitbreiding van een toegewijd verkoopteam in de VS en Europa om wereldwijde markten aan te boren. ACM heeft bijvoorbeeld onlangs een nieuwe opdracht gekregen van een grote Amerikaanse klant voor het ULTRA C b gereedschap voor het reinigen van de achterkant en het etsen van schuine vlakken. De levering is gepland voor het tweede kwartaal van 2024.
 • Nieuwe capaciteit. De productiefaciliteit in Lingang ligt op schema voor de eerste productie begin 2024, met een beoogde jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan $1,5 miljard. Bovendien zal de oprichting van een onderzoeks- en productiefaciliteit in Korea de internationale expansie ondersteunen.
 • Nieuwe producten. ACM is van plan om de reinigingsportfolio uit te breiden naar meer dan 90% met de toevoeging van semi-kritische, schuine ets, hoge temperatuur SPM en superkritische droge CO2, plateringsoplossingen te introduceren voor zowel front- als back-end processen, samen met oven- en semi-kritische gereedschappen, en uit te breiden naar Track & PECVD productcategorieën aan het einde van 2022, waardoor de adresseerbare markt verdubbeld wordt naar $16 miljard.

Als gevolg van deze strategische inspanningen verwachtte ACM aanvankelijk $ 530 miljoen aan inkomsten in 2023. Later verhoogde het management echter de omzetverwachting voor het volledige jaar 2023 naar een bandbreedte van $530-$545 miljoen, tegenover een bandbreedte van $520-$540 miljoen zoals was voorzien in november 2023. Bovendien kondigden ze ook de omzetverwachtingen voor het volledige jaar 2024 aan: deze zullen naar verwachting tussen de $650 en $725 miljoen liggen, wat een stijging van 20%-34% betekent ten opzichte van 2023. Deze verwachting is gebaseerd op de inschatting van het management van de aanhoudende impact van het internationale handelsbeleid, de verwachte uitgavenscenario's voor belangrijke klanten en de omstandigheden in de toeleveringsketen. Daarom weerspiegelen de hernieuwde prognoses het vertrouwen van het management in de vooruitzichten van het bedrijf en hun inzet voor duurzame groei, die waarschijnlijk een solide rendement voor investeerders zal opleveren.

 acm-research-inc--analyse

Bovendien laat ACM een robuuste financiële positie zien die wordt gekenmerkt door ruime liquiditeit en minimale schulden, waardoor het risico op insolventie afneemt. Vanaf het derde kwartaal van 2023 heeft het bedrijf $304,6 miljoen aan contanten en kortetermijninvesteringen, tegenover een totale schuld van $80,4 miljoen. Deze financiële positie is bijzonder gunstig, omdat de kortetermijninvesteringen de rentelasten meer dan voldoende dekken, waardoor de potentiële dreiging van schulden wordt beperkt. In de eerste negen maanden van 2023 bedroegen de rente-inkomsten meer dan $6,3 miljoen, terwijl de rentelasten $1,9 miljoen bedroegen. Dit onderstreept het vermogen van het bedrijf om zijn beschikbare contanten strategisch in te zetten voor verdere expansie zonder de overkoepelende financiële stabiliteit in gevaar te brengen.

In termen van financiële prestaties heeft ACM de afgelopen jaren stabiele marges behouden. De brutomarge over de laatste twaalf maanden (TTM) heeft met 51% een nieuwe recordhoogte bereikt en overtreft daarmee de niveaus sinds 2018. Zowel de operationele marge als de nettomarge vertoonden consistentie en schommelden de afgelopen vijf jaar rond de 18%. Hoewel sommige beleggers teleurstelling kunnen uiten over het gebrek aan margeverbetering, is het essentieel om de bredere economische context in ogenschouw te nemen. ACM's stabiele marges zijn vooral opmerkelijk te midden van uitdagingen zoals inflatiedruk, verstoringen in de toeleveringsketen, hoge rentetarieven en andere wereldwijde economische onzekerheden van de afgelopen jaren. In het licht van deze tegenslagen zijn de prestaties van ACM prijzenswaardig en weerspiegelen ze de veerkracht van het bedrijf en het vermogen om door een complex economisch landschap te navigeren.

acm-research-inc--analyse-aandelen

ACM is dus een belangrijke speler in de halfgeleiderindustrie en voert een robuuste groeistrategie uit met een sterke focus op de belangrijkste chipfabrikanten wereldwijd. De veerkrachtige financiële positie van het bedrijf, gekenmerkt door stabiele marges, positioneert het bedrijf goed om economische uitdagingen het hoofd te bieden. Met ambitieuze doelstellingen voor de jaarlijkse productiecapaciteit van inkomsten bevestigt ACM haar strategische betekenis in de dynamische halfgeleidersector.

Financiële analyse ACM Research Inc. aandelen

De TTM financiële resultaten van ACM kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten stegen tot $496,0 miljoen, een stijging van 27,5% ten opzichte van boekjaar 2022.
 • De brutowinst steeg met 36,7%, van $183,6 miljoen in boekjaar 2022 naar $251,0 miljoen TTM, waarbij de brutomarge verbeterde van 47,2% naar 50,6%.
 • Het bedrijfsresultaat steeg met 51,0% tot $89,1 miljoen. De brutowinstmarge steeg van 15,2% naar 18,0%.
 • Het nettoresultaat schoot omhoog van $50,6 miljoen naar $87,7 miljoen TTM (+73,5%). De nettomarge steeg ook, van 13,0% naar 17,7%.

aandelen-acm-research-inc-

De huidige kasstromen van ACM zijn negatief omdat het bedrijf zich in de groeifase bevindt, wat voortdurend nieuwe investeringen vereist. De TTM operationele kasstroom (FFO) bedroeg $ -40,8 miljoen, voornamelijk door een toename in debiteuren en voorraden. De TTM vrije kasstroom (FCF) was goed voor $ -164,9 miljoen, een daling van 6,6% ten opzichte van boekjaar 2022 vanwege een stijging van de kapitaaluitgaven met 34,2% tot $ 124,2 miljoen (TTM).

analyse-acm-research-inc-ACM heeft een robuuste balans en houdt de schulden laag. Zoals eerder vermeld, bedraagt de totale schuld van het bedrijf $80,4 miljoen. Met $304,6 miljoen in contanten en kortetermijninvesteringen resulteert dit in een netto kaspositie van $224,2 miljoen. Deze cash genereert solide rente-inkomsten die de rentelasten volledig dekken: over de eerste negen maanden van 2023 bedroegen de netto rente-inkomsten $4,3 miljoen.

aandelen-analyse-acm-research-inc-

Een ander cruciaal aspect om rekening mee te houden zijn de voorraadniveaus. In het derde kwartaal van 2023 bedroeg de totale voorraad $507,4 miljoen tegenover $471,1 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2023 en $327,8 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van 2022. Dit was verdeeld tussen grondstoffen van 202,0 miljoen dollar, werk in uitvoering van 83,4 miljoen dollar en voorraad eindproducten van 223 miljoen dollar. AMC's hoge voorraadniveaus wijzen op een sterke vraag naar zijn producten - het bedrijf meldde dat er extra voorraden zijn ingekocht om een hoger niveau van verwachte verzendingen voor de komende kwartalen te ondersteunen en om het risico van vertragingen in de toeleveringsketen te verminderen om aan de verwachte vraag van klanten te voldoen, wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere omzet en kasstroom.

Hoewel dit positieve vooruitzichten biedt, houdt het ook een potentieel risico in. Het management zal voorzichtigheid moeten betrachten bij het beheren van de voorraadniveaus, vooral als de producten niet verkopen zoals verwacht. Als dit niet gebeurt, kan dit in de toekomst leiden tot aanzienlijke kosten voor het bedrijf.

Waardering ACM Research Inc. aandelen

ACM handelt lager vergeleken met de gemiddelde multiples van haar concurrenten: EV/Sales - 2,13x, EV/EBITDA - 10,90x, P/FFO - 13,43x, P/E - 16,99x. Het bedrijf biedt echter het beste rendement per eenheid genomen risico.

Bedrijf

Ticker

EV/Verkoop

EV/EBITDA

P/FFO

P/E

ACM Research Inc.

ACMR

2.13

10.90

13.43

16.99

Lam Research Corporation

LRCX

6.22

19.77

24.54

25.47

Applied Materials Inc.

AMAT

4.79

15.56

19.18

19.03

Tokyo Electron Ltd.

8035

5.23

23.38

34.02

38.08

KLA Corporation

KLAC

7.74

18.22

22.79

25.12

NAURA Technology Group Co Ltd.

002371

6.99

30.64

37.30

35.98

Het minimale koersdoel van Needham & Company Inc. is $18,0 per aandeel, terwijl The Benchmark Company LLC ACM waardeert op $32,0 per aandeel. Volgens de consensus van Wall Street en onze analisten is de reële marktwaarde van het aandeel $27, wat een opwaarts potentieel van 38,8% impliceert.

Deelnemer

Herzieningsdatum

Prijsdoel

Opwaarts potentieel

The Benchmark Company LLC

02-jan-2024

$32.0

89.3%

Needham & Company Inc.

08-nov-2023

$18.0

6.5%

Craig-Hallum

08-nov-2023

$28.0

65.7%

ROTH MKM

07-nov-2023

$20.0

18.3%

Belangrijkste risico's ACM Research Inc. Aandelen kopen

 • Het risico bestaat dat de Chinese autoriteiten van ACM Shanghai toestemming of goedkeuring eisen om de notering van ACM's gewone aandelen van klasse A in de VS voort te zetten en dat ACM Shanghai niet in staat is om de vereiste toestemming te krijgen.
 • Aangezien ACM's kernactiviteiten in China plaatsvinden, is het bedrijf onderhevig aan de complexe wetten en regels van het land die snel kunnen veranderen met weinig of geen voorafgaande kennisgeving, en deze veranderingen kunnen een materieel effect hebben op ACM Shanghai of ACM Research.
 • De resultaten en financiële positie van het bedrijf kunnen negatief beïnvloed worden door wisselkoersschommelingen omdat een aanzienlijk deel van de kosten van ACM uitgedrukt worden in andere munteenheden dan de USD, voornamelijk de Chinese renminbi en de Zuid-Koreaanse won.
 • De halfgeleiderindustrie is cyclisch en bijgevolg kan elke langdurige vertraging in China, de VS of de wereldeconomie een negatieve impact hebben op ACM's activiteiten, de vraag naar haar producten, haar bedrijfsresultaten en financiële toestand.
 • ACM is afhankelijk van een klein aantal klanten voor een substantieel deel van haar inkomsten, en het verlies van, of een significante vermindering in bestellingen van, belangrijke klanten kan een wezenlijk nadelig effect hebben op de bedrijfsresultaten. In 2022 waren in totaal drie klanten goed voor 43,8% van de omzet van het bedrijf.

 En, wat denk jij? ACM Research Inc. aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën