Alarm.com (ALRM) Aandelen Kopen? Analyse +29,7% Groeipotentie | Happy Investors
alarm-com-aandelen-kopen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/17/2023
7 min

Alarm.com (ALRM) Aandelen Kopen? Analyse +29,7% Groeipotentie | Happy Investors

03/17/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Alarm aandelen. Alarm aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +29,7% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Bent u nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Alarm.com aandelen

 • Ticker: ALRM
 • Huidige prijs: $50,5
 • Richtprijs:: $65,5
 • Potentieel: 29,7%
 • Horizon: 9-12 maanden
 • Risico: hoog
 • Positiegrootte: 2%

Alarm.com Holdings, Inc. richt zich op het bieden van een platform voor intelligent verbonden vastgoed. De producten van het bedrijf omvatten cloud-oplossingen voor residentieel en commercieel vastgoed, waaronder die voor interactieve beveiliging, videobewaking, toegangscontrole, intelligente automatisering, energiebesparingsbeheer en meer. De activiteiten van Alarm.com zijn onderverdeeld in twee hoofdsegmenten:

 1. Alarm.com - cloud-based en softwareplatforms voor slim vastgoed en aanvullende producten
 2. Overige - onderzoek en ontwikkeling en het aanbieden van oplossingen voor de automatisering van woningen en commerciële faciliteiten, alsmede oplossingen voor energiebeheer

Waarom (niet) Alarm.com Aandelen Kopen?

 • Externe factoren zullen de groeiende vraag naar de producten van de onderneming ondersteunen
 • Externe marktomgeving zal de belangstelling van bedrijven voor Alarm.com-oplossingen vergroten 
 • De hoge marges van het SaaS-bedrijfsmodel in combinatie met een contractvernieuwingspercentage van 94% zorgen voor stabiele kasstromen.
 • Een negatieve nettoschuld en een goed liquiditeitsniveau garanderen de stabiliteit en de flexibiliteit van het bedrijf bij de besluitvorming.

Marktanalyse Alarm.com aandelen

Reden 1. Industrieel potentieel

Alarm.com helpt bij het beveiligen van onroerend goed voor zowel de residentiële als de niet-residentiële sector. Voor beide segmenten zien wij groeipotentieel.

Residentieel vastgoed

De technologische vooruitgang en de toename van de snelheid van thuisnetwerken (onderstaande grafiek) versnelt de penetratie van slimme thuisapparaten in het dagelijks leven.

Volgens het smart home marktonderzoek van Plum is in de eerste helft van 2022 het aantal slimme apparaten dat in woningen wordt gebruikt met 19% tot 55% gestegen, afhankelijk van de productcategorie (zie onderstaande illustratie).

Dezelfde trends zijn te zien in de bouwsector. Volgens een onderzoek van Pro Builder en Home Innovation Research Labs biedt meer dan de helft van de ondervraagde bouwers standaard slimme elektronica aan als contractkenmerk (blauw in onderstaande grafiek) of als upgradeoptie (oranje).

Volgens de prognoses van Oberlo, die eMarketer-gegevens aanhalen, zal het aantal Amerikaanse huishoudens dat actief gebruik maakt van smart home-apparaten in 2023 60,4 miljoen bedragen, een stijging van 5% ten opzichte van 2022 en meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018.

Er is dus een gelijktijdige toename van het aantal woningen met slimme apparaten en het aantal slimme apparaten in die woningen. Deze toename van de vraag zal Alarm.com helpen zijn activiteiten uit te breiden, aangezien slechts 67 miljoen van de 400 miljoen potentieel bedienbare woningen momenteel over een beveiligingssysteem beschikken in de VS en Canada.

Commercieel vastgoed:

Zoals wij al eerder vermeldden, zal het geleidelijke herstel van de toeristische sector de financiële resultaten van het PointCentral-segment, dat automatiseringsoplossingen voor huurwoningen aanbiedt, verbeteren.

Bovendien kan in het kader van de duurzame bevoorradingsketen extra magazijninfrastructuur worden gebouwd, waarvoor ook beveiligingsoplossingen nodig zullen zijn.

Bovendien heeft de energiecrisis het belang van slim energiebeheer vergroot, en de oplossingen van Alarm.com zullen bedrijven helpen energie te besparen en zo de kosten te verlagen. Volgens ons zal de vraag naar dergelijke producten dit jaar blijven groeien, aangezien er nog steeds onzekerheid bestaat over de toekomstige energieprijzen.

In dit segment biedt het bedrijf ook diensten aan voor cloud-based customer flow analytics, waarvan het belang kan toenemen in een complexere concurrentieomgeving.

De recente toename van massa shootings in de VS kan meer aandacht vestigen op de dochteronderneming Shooter Detection Systems van Alarm.com, die helpt om effectief te reageren in dergelijke situaties op drukke plaatsen. In 2022 kreeg het bedrijf een nieuw patent voor een draadloos schotdetectiesensorsysteem.

Dit alles zal Alarm.com helpen zijn aanwezigheid op de commerciële vastgoedmarkt verder uit te breiden, die het wereldwijde potentieel heeft van meer dan 100 miljoen bruikbare bedrijven die nog niet zijn uitgerust met beveiligingsbewakingssystemen.

Wat de sector als geheel betreft, voorspelt het management van het bedrijf, onder verwijzing naar onderzoek van OMDIA en Strategy Analytics, een groei van 11,5% in de doelmarkten in 2023 (onderstaande grafiek). In een vergelijkbare schatting voorspelt een ander onafhankelijk bureau, Research and Markets, de groei van de markt voor thuisbeveiligingssystemen met een CAGR van 10,56% tegen 2030.

alarm-aandelen-analyse

Bron: Alarm.com investors presentation 

Er zijn ook positieve verwachtingen voor de bedrijfsrichting Video Surveillance-as-a-Service van het bedrijf: onder verwijzing naar externe bronnen voorspelt Alarm.com een marktgroei van 15% tegen 2025.

Reden 2. Duurzaam bedrijfsmodel

Alarm.com haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit het SaaS (software-as-a-service) bedrijfsmodel en de verkoop van licenties. Tegelijkertijd behoudt het bedrijf een hoog niveau van brutomarge (oranje lijn in de onderstaande grafiek) en contractverlengingspercentage (zwarte lijn in de onderstaande grafiek), ongeacht het economische klimaat. Bovendien is het aantal abonnees in het afgelopen jaar gestegen van 8,4 miljoen tot meer dan 9,1 miljoen, wat bewijst dat het team van Alarm.com goed in staat is klanten aan te trekken en te behouden.

alarm-aandelen-kopen-of-niet

Bron: Alarm.com investors presentation

Hierdoor beschikt de onderneming over voldoende stabiele kasstromen om te investeren in verdere groei:

 • Op 3 januari introduceerde Alarm.com een nieuw slim lekdetectiesysteem voor het hele huis.
 • Op 5 december kondigde het bedrijf de eerste smart arming-functie aan die op intelligente wijze automatisch alarmeert en deactiveert op basis van gebruikersactiviteiten.

Nieuwe oplossingen zullen het productassortiment van het bedrijf verder uitbreiden en het klantenbestand verder vergroten.

 • Op 19 oktober kondigde Alarm.com de afronding aan van de deal voor de overname van het beveiligingsbeheerplatform Noonlight. De overname zal Alarm.com helpen zijn aanbod van oplossingen die worden aangeboden als onderdeel van platforms voor IoT-fabrikanten uit te breiden.
 • In de zomer van 2022 kondigde het bedrijf de lancering aan van een geïntegreerde oplossing voor de monitoring van zonne-energie voor de aanbieders van dergelijke diensten. In het beleggingsidee van Array Technologies vermeldden wij het feit dat er in 2023 in de VS veel grootschalige zonne-energieprojecten zijn gepland, waarvoor Alarm.com leverancier van monitoringsystemen zou kunnen worden, wat de financiële resultaten van het bedrijf positief zou beïnvloeden.

Financiële analyse Alarm aandelen

Alarm.com publiceerde de volgende financiële resultaten voor 2022:

 • Inkomsten: gestegen van 749 miljoen dollar naar 843 miljoen dollar

alarm-com-aandelen

Bron: Alarm.com investors presentation

 • Bedrijfsresultaat: daling van 61,6 miljoen dollar naar 51,0 miljoen dollar:
  • wat de operationele marge betreft, een daling van 8,2% tot 6,1% ten gevolge van een stijging van de verkoop- en administratiekosten van 23,2% tot 23,7% en een stijging van de uitgaven voor O&O van 23,7% tot 25,9%.
 • Netto inkomen: gestegen van 52,3 miljoen dollar naar 56,3 miljoen dollar:
  • in termen van nettomarge, een daling van 7,0% naar 6,7%.
 • Bedrijfskasstroom: daling van 103,2 miljoen dollar tot 56,9 miljoen dollar, voornamelijk door negatieve veranderingen in uitgestelde belastingen en toegenomen investeringen in voorraden.
 • Vrije kasstroom: gedaald van 87,2 miljoen dollar naar 28,3 miljoen dollar

de financiële resultaten van Alarm.com aandelen in de meest recente verslagperiode:

 • Inkomsten: gestegen van 195,3 miljoen dollar naar 208,1 miljoen dollar
 • Bedrijfsresultaat: gestegen van $10,8 miljoen naar $14,5 miljoen:
  • in termen van operationele marge, groei van 5,5% tot 7,0%, gedeeltelijk door een daling van de VAA-kosten van 24,1% tot 23,5%
 • Netto inkomen: gestegen van $9,1 miljoen naar $18,1 miljoen:
  • in termen van nettomarge, groei van 4,7% tot 8,7%
 • Bedrijfskasstroom: groei van $20 miljoen naar $34,4 miljoen, dankzij toegenomen winstgevendheid van de activiteiten
 • Vrije kasstroom: gestegen van $13,5 miljoen naar $33,9 miljoen

Het bedrijf liet zowel in 2022 als in het vierde kwartaal sterke financiële resultaten zien. Naar onze mening werd de daling van de winstgevendheid aan het eind van het jaar voornamelijk veroorzaakt door:

 • hogere VAA-kosten, die waarschijnlijk werden veroorzaakt door macro-economische factoren, waaronder inflatiedruk;
 • hogere O&O-kosten. De postgroei is tot op zekere hoogte een goed teken dat de onderneming investeert in de ontwikkeling van nieuwe producten, die vervolgens tot extra inkomsten zullen leiden.

Wij verwachten dus dat de financiële resultaten van het bedrijf in 2023 zullen verbeteren.

 • Geldmiddelen en kasequivalenten: 622,2 miljoen dollar
 • Nettoschuld: $-107,8 miljoen

Een goed niveau van geldmiddelen en kasequivalenten, gekoppeld aan een negatieve nettoschuld, wijst op de financiële stabiliteit van het bedrijf en op het vermogen van het management om zich flexibeler aan te passen aan externe veranderingen.

Financiële waardering bij Alarm aandelen kopen

Gelet op de specifieke kenmerken van de activiteiten van Alarm.com, hebben wij ter vergelijking verschillende bedrijven geselecteerd met soortgelijke, maar niet identieke activiteiten. In termen van multiples handelt het bedrijf op het mediane niveau, maar presteert het beter dan zijn sectorgenoten op het gebied van EV/EBITDA (27,38x vs. 11,21x), P/CF (19,69x vs. 14,76x) en PE (57,41x vs. 28,26x).

analyse-alarm-com-holdings

Bron: Yahoo Finance, Refinitiv

De hoge waardering wordt gerechtvaardigd door het groeitempo en het grote marktpotentieel van het bedrijf: sinds 2016 is de omzet gestegen met een CAGR van 22%.

Koersverwachting Alarm.com (ALRM)

Het minimum koersdoel van Barclays is $61 per aandeel. Maxim Group stelde een koersdoel vast van $70 per aandeel. Op basis van consensusramingen sinds begin november bedraagt de reële waarde van het aandeel $65,25 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 29,7% impliceert.

koersverwachting-alarm

Bron: Marketbea

Belangrijkste risico's bij Alarm.com aandelen

 1. In geval van een sterk negatief macro-economisch scenario kan de financiële positie van potentiële klanten verslechteren en het groeitempo van de onderneming vertragen.
 2. Indien het bedrijf niet in staat is het huidige niveau van de bedrijfsactiviteiten te handhaven, kan de bedrijfsmarge dalen. Een dergelijke verandering zou een negatief effect kunnen hebben op de aandelenkoers van Alarm.com.

En, wat denk jij? Alarm.com aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën