Hoe Meer Vermogen Opbouwen met Investeren | Tips & Uitleg
Hoe Meer Vermogen Opbouwen met Investeren | Tips & Uitleg
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
12/25/2020
13 min

Hoe Meer Vermogen Opbouwen met Investeren | Tips & Uitleg

12/25/2020
13 min

Beste Happy Investor, het wordt steeds meer belangrijk om extra vermogen op te bouwen. De risico’s van financieel afhankelijk zijn worden alsmaar groter. Toenemende complexe technologieën maken zowel eenvoudige als moeilijke functies overbodig. De tijd van kunstmatige intelligentie breekt aan, en over tien jaar zal de wereld er beslist anders uitzien als vandaag. Neem jij de gok dat jouw baan op dat moment nog relevant is? Of werk je liever aan het meer financieel onafhankelijk worden? Meer vermogen opbouwen is meer dan ooit noodzakelijk. Zorg ervoor dat je de toekomst van jezelf en jouw gezin veiligstelt. Waarom zou je het niet doen? Immers, meer vermogen opbouwen is eenvoudiger dan je denkt.

In dit artikel neem ik je mee in hoe je meer vermogen kan opbouwen dankzij investeren. Geld investeren is de meest eenvoudige manier om extra vermogen op te bouwen. Wel zijn er een aantal voorwaarden tot succes. Hieronder lees je welke.

Inhoudsopgave:

Hoe meer vermogen opbouwen? Deze 4 principes leiden tot succes en financiële onafhankelijkheid
Geduld, discipline en geloof
Houd je vaste lasten laag, maar richt je vooral op hoger inkomen
Niet uitgeven, maar investeren. Laat geld voor je werken, en niet andersom
Stel je toekomst veilig. Zoek naar passief inkomen en word financieel onafhankelijk
Meer vermogen opbouwen met investeren: stap voor stap dankzij een maandelijkse inleg met een lange termijn visie
De maandelijkse inleg
Waarin investeren voor meer vermogen opbouwen

Hoe meer vermogen opbouwen? Deze 4 principes leiden tot succes en financiële onafhankelijkheid

Stel je een wereld voor waarin je 100% controle hebt over je eigen leven. Waarin je zelf kan bepalen of je vandaag wel of niet gaat werken. Misschien een extra vrije dag om tijd te spenderen met de familie? Of wellicht toch wat langer doorwerken aan dat leuke project van je. Hoe dan ook, jij bepaalt wat je doet. Het is voor sommigen een utopie. Hoe kom ik in zo’n positie, vraagt men zich af. Het antwoord is echter vrij eenvoudig. De basis tot een vrij leven begint bij vrij zijn in je gedachten, en vrij zijn in je portemonnee. Dit laatste noem ik financieel onafhankelijk zijn. Het is in deze positie dat je zelf kan bepalen wat je doet, omdat geld niet langer een rol speelt.

Als ik je zou vertellen dat je gemakkelijk financieel onafhankelijk kan worden, zou dit te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Je wordt niet zomaar financieel onafhankelijk. Hier zal je vol voor moeten en willen gaan. Daarbij zijn de eerste jaren het zwaarst. Maar als je hiervoor gaat, kan ik je garanderen dat ook jij meer financieel onafhankelijk zal worden. De truc hiervoor is meer vermogen opbouwen. Maar hoe doe je dat?

Hieronder neem ik je mee met 4 principes die ik van jongs af aan heb toegepast. Het zijn deze principes die mij financieel onafhankelijk hebben gemaakt. Dit zijn de basisvoorwaarden tot meer vermogen opbouwen, en ook jij kan dit eenvoudig toepassen.

Na deze 4 principes zal ik je exact uitleggen hoe je meer vermogen kan opbouwen met investeren 😉.

Geloof, discipline en geduld

hoe-meer-vermogen-opbouwen

De mens is een bijzonder wezen. Als diersoort danken wij ons succes in essentie aan onze intelligentie. Het opbouwen van een beschaving, communiceren en kennisoverdracht. Dit alles is mogelijk door onze superieure intelligentie, op basis van tienduizenden jaren aan evolutie. Maar, wij leven in het hier en nu. Dus wat heb ik aan dit succes? De waarheid is dat je intelligentie soms ook tegen je kan werken. Zo heb je vast wel eens negatieve gedachten. De angst tot falen, tot afgunst, of de angst tot het niet kunnen.

Meer vermogen opbouwen begint in de essentie bij je gedachten. Geloof jij er oprecht in dat ook jij meer vermogen kan opbouwen? En dat je zelfs zeer welvarend tot miljonair kan worden? Benut je intelligentie, en laat je hersenen voor je werken door middel van krachtige, positieve gedachten met het geloof in jezelf. Eerst dien je in jezelf en jouw doel te geloven. Dat is de ware basis tot succes. Het geloof dat ook jij meer vermogen kan opbouwen kan je bekrachtigen door een slimme aanpak. Daar vertel ik je straks meer over.

Belangrijk bij meer vermogen opbouwen is dat je direct begint. Iedere dag telt, en geloof mij maar dat het een lange reis is. Je zal geduld en discipline moeten hebben om het te kunnen volhouden. Maar wees niet ontmoedigd. Want voor je het weet lig je al stevig op koers en krijg je de wind in de rug. Voor je het weet heb je een groot vermogen, en zal het alleen maar sneller en sneller gaan. En voor je het weet, ben je financieel onafhankelijk. Dat is de kracht van wat ik noem “het tipping point”.

Het Tipping Point

Het tipping point is het moment van de omslag. Het moment waarin het keiharde zwoegen omslaat in groot succes. Stel jezelf aan het begin van een sneeuwberg voor. Het is donker en koud. Het sneeuwt hard, en je wordt omringd door mensen met negatieve gedachten die daar al jaren bivakkeren. Jij daarentegen hebt andere plannen. Je hebt de voorbereiding getroffen om de top van de berg te bereiken. En daar ga je dan. Je zet een eerste stap vooruit. En dan een tweede. Het begin van een lange, zware reis.

In het begin is het zwaar. Je bent alleen, en het is nog net zo donker en koud. Je voelt je eenzaam, omdat je enkele van je “vrienden” hebt moeten achterlaten. Maar, na vele dagen onderweg te zijn, gaat het al snel beter. Je leert hoe je sneller de moeilijkere stukken kan beklimmen. En hoe je gereedschap voor je kan gebruiken die de reis makkelijker maakt. En na nog enkele dagen onderweg te zijn, bemerk je dat het minder koud wordt. Er verschijnen steeds vaker zonnestralen, die je koude huid verwarmen. Ook wordt de reis omhoog makkelijker. Niet alleen zijn je spieren getraind, maar ook je gedachten zijn sterker en positiever. Je gaat de top bereiken!

En dan dat magische moment. De top van de berg is bereikt. Het is er warm en zonnig. Er blijkt genoeg eten te zijn. Ook zijn er positieve mensen, die dezelfde reis als jij hebben doorgemaakt. Ze verwelkomen je, en attenderen je erop dat dit het tipping point is. Vanaf nu hoef je enkel nog maar naar beneden te lopen. Op naar een zonnige vallei, waar een overschot aan geld, plezier, comfort en vooral vrijheid is. Gefeliciteerd, je bent er!

Meer vermogen opbouwen werkt net zo. Wel moet je het geloof vasthouden, en doorzetten.

Houd je vaste lasten laag, maar richt je vooral op hoger inkomen

Het begin van meer vermogen opbouwen is vooral emotioneel zwaar. Op dit moment bevind je jezelf nog aan de onderkant van de berg. Hier is het koud en donker. Maar je hebt al wel voor jezelf besloten dat je de top van de berg gaat bereiken. Het tipping point waar vermogen opbouwen omslaat naar financiële onafhankelijkheid.

De eerste stap die je zet is door je vaste lasten zo laag mogelijk te houden. Dit is het zwaarste en minst leuke gedeelte van de reis. Het is echter wel noodzakelijk. Als jij meer vermogen wilt opbouwen, zal je zoveel mogelijk geld moeten investeren. Om hiertoe ruimte te maken, begin je door de vaste lasten laag te houden. Hier lees je alles over hoe vaste lasten laag houden. Hoe minder geld je uitgeeft, hoe meer geld je kan investeren. Dit is de brandstof die je helpt de bergtop te bereiken.

Uit ervaring kan je verzekeren dat het laaghouden van vaste lasten slechts de eerste stap is. Waar je voor moet zorgen, is dat je zo snel mogelijk hoger op de berg komt. Daar waar er meer en meer zonnestralen schijnen, en de reis makkelijker en leuker wordt. Dit is de tweede stap die je gaat zetten, en dat doe je door een focus te leggen op hoger inkomen.

Zorg ervoor dat je maandelijkse inkomsten stijgen. Dwing promoties af door resultaat. Start een eigen bedrijfje waar je passie ligt. En begin zo vroeg mogelijk met geld investeren. Als je dit doet, wordt de reis vanzelf makkelijker. En leuker. Je zal steeds meer geld binnenkrijgen, dat je weer kan herinvesteren. En voor je het weet, komt de bergtop in zicht.

vastgoed beleggen met weinig geld

Niet uitgeven, maar investeren. Laat geld voor je werken, en niet andersom

vermogen-opbouwen-met-investeren

Een ander basisprincipe voor succesvol meer vermogen opbouwen betreft het niet uitgeven, maar juist investeren van geld. Als je het mij vraagt is dit het meest belangrijke principe tot meer vermogen opbouwen. Laat geld voor je werken!

Het is zo simpel en eenvoudig. Iedere euro die je uitgeeft, krijg je niet meer terug. Terwijl iedere euro die je investeert, je meer dan een euro kan opleveren. Het gaat hier om een geld mindset. Een mindset waarbij je begrijpt dat je geld voor je kan laten werken. In plaats van dat je een euro ziet als koopmiddel, zie je het als investeringsmiddel. En als je dit op een consistente manier doet kan je op de lange termijn veel meer vermogen opbouwen.

Stel dat je ieder jaar 10.000 euro niet uitgeeft, maar juist investeert. Iedere 10.000 euro kan 20.000 euro worden. Als je dit tien jaar op rij doet, ben je 200.000 euro rijker in plaats van 100.000 euro armer. In werkelijkheid is dit een verschil van 300.000 euro, waarvan 200 K effectief meer vermogen.

In mijn kennisartikel over hoeveel maandelijks beleggen vind je praktische scenario’s van hoe je met een kleine, maandelijkse inleg een groot vermogen van boven de 500.000 euro kan opbouwen. Hoe je dit exact doet, leg ik je uit in het artikel. Het heeft namelijk te maken met de kracht van rendement op rendement. Het is deze kracht wat het ultieme voordeel is van geld investeren in plaats van uitgeven.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.
  • Lange termijn beleggen in leren investeren in groeiaandelen met meer dan 300% rendement? Klik hier voor meer informatie.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Stel je toekomst veilig. Zoek naar passief inkomen en word financieel onafhankelijk

Als je een aantal jaar consistent geld investeert in plaats van uitgeeft, heb je op de meer lange termijn een groot vermogen. Afhankelijk van hoeveel je investeert, kan dit beslist oplopen tot €200.000, €500.000 of zelfs €1.000.000. Dit klinkt wellicht als een “ver van mijn bed show”, maar dat is het niet. Hoe denk je anders dat de rijken steeds rijker worden? Zij hanteren de principes van rijk worden met beleggen.

Maar rijk worden op zich is geen verstandig doel. In mijn optiek zou je willen streven naar financiële onafhankelijkheid. Dit doe je door meer vermogen opbouwen, en dit vervolgens te investeren in passief inkomen. Bij passief inkomen kan je denken aan vastgoed en dividend. Dit zijn vormen van investeren waarbij je relatief minder risico loopt, maar wel iedere maand of kwartaal een vast bedrag krijgt uitgekeerd. Dit is geld waar je niet voor hoeft te werken. Je ontvangt dividend in ruil voor jouw geïnvesteerde geld. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is het risico van geld verlies lopen. Alhoewel risico bij beleggen altijd zal blijven bestaan, zijn er wel manieren om je risico aanzienlijk te verlagen.

Een praktisch voorbeeld van hoe je jouw toekomt kan veilig stellen met financiële onafhankelijkheid kan ik aanduiden met een simpele rekensom. Stel dat je een vermogen van 500.00 euro hebt en ieder jaar 7% dividend ontvangt. In dat geval ontvang je ieder jaar 35.000 euro aan dividend. Hier gaat nog circa 30% belasting van af. In totaal houd je netto 24.500 euro over. Dat is bijna 2.000 euro netto per maand, en je hoeft daar niet eens voor te werken.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet. Zelf ben ik op moment van schrijven 29 jaar en heb ik een totaal netto vermogen van boven de 140.000 euro. Over een paar jaar zal ik nog veel meer hebben. Als ik het kan, kan jij het ook. Hieronder zal ik uitleggen hoe.

Meer vermogen opbouwen met investeren: stap voor stap dankzij een maandelijkse inleg met een lange termijn visie

Zoals ik hierboven aangaf ben ik momenteel niet bijzonder rijk. Wel heb ik al een mooi, groot vermogen opgebouwd op een relatief jonge leeftijd van 29 jaar. En als je weet dat de eerste 100.000 veruit het moeilijkste is om te behalen, ben ik dus op een goede weg. Dit alles heeft te maken met een consistente wijze van investeren vanaf mijn 23ste. Dit doe ik aan de hand van een lange termijn strategie waarbij ik risico minimaliseer en rendement probeer te verhogen. Als je van mij wilt leren hoe je succesvol kan investeren om gegarandeerd rijker te worden, kan je aansluiten tot mijn community voor financiële onafhankelijkheid. Dan krijg je volledig toegang tot mijn lange termijn strategie.

Wil je toch liever zelf zwoegen en veel fouten maken alvorens succesvol te worden? Geen probleem, ik ben ook zo’n persoon die het liever zelf doet 😉. In dat geval wens ik je succes in je reis, en geef ik hieronder een korte samenvatting over hoe je meer vermogen kan opbouwen met investeren.

goedkoop-aandelen-beleggen

De maandelijkse inleg

De maandelijkse inleg is een praktische en fijne manier van meer vermogen opbouwen. Zonder nadenken, die je iedere maand een vast bedrag investeren in de aandelen- of vastgoedmarkt. Dit doe je bijvoorbeeld structureel op de 1ste dag van de maand. De tactiek van de maandelijkse inleg is bij uitstek geschikt voor de beginnende belegger. En zelfs voor meer gevorderde beleggers schijnt dit nog een betere tactiek te zijn. Dit komt doordat wie probeert de markt te timen, en alleen wilt kopen als de markt “goedkoop” is, vaak fouten maakt waardoor hij of zij onderaan de streep meer geld verliest dan wint. Kortom, iedere maand een vast bedrag op een vaste datum inleggen is niet alleen eenvoudig maar ook nog eens verstandig.

De eerste vraag is hoeveel geld jij maandelijks kan inleggen. De tweede vraag is waarin je het kan investeren. Als je het mij vraagt is de truc bij meer vermogen opbouwen door te kiezen voor een lange termijn strategie van laag risico investeren. Persoonlijk kies ik voor wat extra risico, maar dat is omdat ik ook wel veel ervaring en kennis heb opgedaan met beleggen. Ik kan daardoor beter inschatten hoe risicovol iets is, en of dat risico opweegt tegen de potentiele winst.

Veel mensen kunnen dit echter niet, en dat is ook niks om voor te schamen. Wel is het in dat geval verstandig om te kiezen voor minder risico. Zelfs wie minder risico neemt, kan alsnog een jaarlijks gemiddeld rendement van 6 – 10% halen. Op lange termijn kan je hiermee een groot vermogen opbouwen.

Bekijk maar eens de onderstaande grafieken voor meer vermogen opbouwen, waarbij je iedere maand 500 euro doet inleggen. Met de juiste strategie kan jouw vermogen na 20 jaar boven de 250.000 euro uitkomen.

Tip: let op de transactiekosten als je kiest voor maandelijks beleggen. Kies in dat geval voor een goedkoop platform zoals DEGIRO. Lees hier alles over mijn DEGIRO ervaringen.

meer-vermogen-opbouwen-tips

tips-meer-vermogen-opbouwen

tips-hoe-meer-vermogen-maken

 

Waarin investeren voor meer vermogen opbouwen

Bij beleggen is alles mogelijk. Je kan enorme risico’s nemen en met kleine bedragen gigantische winsten boeken. Of je kiest ervoor om heel weinig risico te nemen, in ruil voor een klein beetje rendement. Zoals ik al aangaf neem ik zelf iets meer risico dan ik zou willen aanbevelen. Ik kies namelijk voor een samenstelling van ETFs en groeiaandelen. Beleggen in groeiaandelen is uiterst risicovol, maar kan ook leiden tot een hoger gemiddeld rendement. Zo is mijn persoonlijk streven om een gemiddeld jaarlijks rendement van 14 – 16% te halen. In theorie ligt dit 6 – 8% hoger dan het marktgemiddelde. Natuurlijk kan je ook meer risico nemen, als je maar accepteert dat je ook veel geld kan verliezen.

Wat ik aan beginnende beleggers adviseer, is om te kiezen voor slimme investeringen. Dit zijn investeringen waarbij je een relatief hoog rendement krijgt, terwijl je niet meer risico neemt. Klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Hoe je dat exact doet leer ik je dus in mijn cursussen. Daar kan je onbeperkt toegang tot krijgen voor een kleine investering, maar helpt je wel meer vermogen opbouwen. Tevens zal ik je persoonlijke begeleiding geven 😉.

Voorbeelden van slimme investeringen zijn:

  • ETFs binnen groeiende sectoren
  • Vastgoed en de beste online vastgoedfondsen
  • Ondergewaardeerde dividendaandelen
  • Groeiaandelen

Een cruciale tip die ik je wil meegeven bij investeren, is om altijd genoeg te spreiden. Zet nooit al je geld op een enkel aandeel of een enkel vastgoedobject. Kies ervoor om in minimaal 20 – 30 verschillende aandelen te investeren. Of nog beter, ga voor ETFs. Beleggen in ETFs is in mijn optiek een van de meest slimme keuzes voor beginnende beleggers.

Wil je meer tips en uitleg? Lees hier alles over beginnen met beleggen.

Reacties
Categorieën