Rendement en Gelukkig Zijn | Happy Investors
rendement-en-gelukkig-zijn
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
02/17/2023
4 min

Rendement en Gelukkig Zijn | Happy Investors

02/17/2023
4 min

In dit bericht wil ik een persoonlijk verhaal met je delen. Over rendement en gelukkig zijn. Hoe dit hand in hand gaat.

Van jongs af wist ik het zeker: ik word miljonair. Gelukkig ben ik wat wijzer geworden. Ik streef nu naar gelukkiger leven, maar geld als middel is wel mijn specialiteit.

Op mijn 23ste ben ik begonnen met beleggen. Had een paar duizend euro. Ik begon met (groei)aandelen. Daarna een beetje crypto zoals Ethereum (2017 ingestapt, 2021 eruit). Nu mijn vermogen groeit, verschuift mijn strategie naar lager-risico met onder meer (thema) ETF’s, Value- en dividendaandelen, en vastgoed.

Een paar jaar geleden heb ik ook de Happy Investors opgericht. Het doel: educatie omtrent financiële vrijheid bereiken. Maar louter als middel tot gelukkiger leven.

Wat men je ook vertelt: met de juiste Mindset is méér geld wel degelijk een toegevoegde waarde tot gelukkiger zijn. Maar niet meer dan dat. Natuurlijk draait het met name om plezier, voldoening, vriendschap, en leven in het hier en nu.

Aandacht hebben voor die kleine, gelukkige momenten. Zoals wanneer de zon op ons schijnt terwijl we een warme kop koffie vasthouden. Wanneer je iemand hebt geholpen. Of wanneer we omringd zijn door onze geliefden die onvoorwaardelijk van ons houden.

En dat is de stelling van Happy Investors: meer geld leidt tot financiële vrijheid. En financiële vrijheid leidt tot meer meer keuze vrijheid om te doen wat je écht wilt.

Het doen wat je écht wilt is voor ieder anders.

Ik ben nu 31. Inmiddels financieel vrij. En toch werk (en sport) ik nog steeds 6 dagen per week.

Waarom? Omdat ik graag leer. Omdat ik een ondernemer ben. Omdat ik voldoening haal uit (persoonlijke) groei. Omdat ik graag het beste uit mijzelf haal.

Dit is mijn keuze. Ik weet dat het niet moet, maar ik kies ervoor.

Zoals ik er ook voor kies om grote reizen te maken, om op wintersport te gaan, om diverse weekenden met vrienden en familie weg te zijn.

En langzaam bemerk ik dat ik steeds minder ga werken en steeds meer ga genieten van van andere dingen. Ook omdat ik nu meer rust heb in mijn gedachtegang (het hoeft niet meer, het is oké om even iets anders te doen dan werk).

Met de Happy Investors zal ik in ieder geval niet snel stoppen!

Ook heb ik sinds vorig jaar een compagnon (daarom spreken we nu in wij-vorm). Een geweldige persoon met veel energie en sterke drive. Ik ben vrij rustig, hij wat meer uitbundig. We vullen elkaar goed aan. En het allerbelangrijkste: hij heeft dezelfde visie om mensen zoals jij en ik te helpen naar financiële vrijheid.

Wij geloven er heilig in dat financiële vrijheid ons gelukkiger maakt. Alleen al om het feit dat het ons meer keuzevrijheid geeft.

Gelukkig zijn draait echter om Mindset. Zonder financiële vrijheid kan men prima gelukkig zijn. Met financiële vrijheid wordt het alleen iets makkelijker. Niet meer dan dat.

Wat betreft financiële vrijheid bereiken is het rendement cruciaal. Beleggen kent risico’s. Je wilt geen geld verliezen, maar juist geld genereren.

In een wat oudere blog over ‘hoeveel maandelijks beleggen’ toon ik dat aan met diverse scenario’s en mijn persoonlijke rekentool.

Neem nu de Happy Value Portfolio als voorbeeld. Na 8+ jaar ervaring in beleggen worden we alsmaar beter. En ja, ik heb ook veel fouten gemaakt. Fouten waar jij van kan leren om ze te vermijden.

De Happy Value Portfolio is niet mijn eigen portfolio. Die is wat groter. We hebben de Happy Value Portfolio juist gelanceerd als voorbeeld hoe je kan beginnen met een kleiner vermogen. Ook ik ben zo begonnen. En jij kan alleen maar beter beginnen door het voorkomen van pijnlijke fouten.

Zo stonden we een paar weken geleden met onze nieuwe Happy Value Portfolio op +845 euro koerswinst en +circa 270 dividendwinst.
 Dit is nu gestegen naar +2318 euro en iets meer dan 300 euro aan dividendwinst.

Dat is meer dan 17% rendement exclusief dividend.

En dat in slechts 6 maanden. Een mooi resultaat wat we willen blijven doorzetten.

rendement-en-gelukkig-zijn-aandelen

En ook onze Happy Dividend Aandelen presteren heel sterk.

dividend-en-gelukkig-zijn

Het behalen van positief rendement is fijn.

En lucratief.

Iedereen kan financieel vrij worden. Zo is het mij gelukt vóór mijn 30ste.

Wat je nodig hebt is:

  1. De juiste strategie, kennis en ervaring
  2. Emotionele discipline
  3. Veel geduld

Bij Happy Investors staan we uitsluitend voor lange termijn beleggen. Het is simpelweg de eenvoudigste manier naar financiële vrijheid.

Maar veel belangrijker dan geld is het gevoel van gelukkig zijn.

Daarom de titel: rendement én gelukkig zijn.

Ook onze partners van Capitalist Exploits begrijpen dit. Zo delen ze binnen haar nieuwsbrief de volgende tekst van Chris (oprichter van Capitalist Exploits) en Tony Robbins:

“Not to go all Tony Robbins on you, but the above also ties into something Chris touched on in a recent issue of the Insider Newsletter — the importance of relationships vs. “superficial” things (such as the bling bling on your wrist).

Here’s an excerpt:

We talk about Maslow’s needs. Certainly it plays a part in our portfolio construction and that’s all dandy, but I’ve been thinking about this a lot. It is rather obvious to us that food, water, shelter, warmth, and security are all up there and necessary for survival. There is something else equally important. To explain how important it is, consider this.

When individuals are isolated from others, they suffer. It is why parents send their kids to their bedroom when they’ve been naughty, isolating them from the family. This is very painful for a child, but it’s not unique to children. In prison solitary confinement is used to do the same thing.

The link between isolation and suicide rates is well established and documented with literally hundreds of papers published on the topic. Realise these suicides are often not a result of a lack of food, shelter, etc. While those factors can certainly contribute to depression, it is evident that we as humans require intimacy for our soul.

It is why superficial “stuff” is not nourishing to humans. Owning big houses and driving luxury vehicles is fun, but not nourishing, trust me. I’m not in any way suggesting these things are bad but simply that relationships and community are equally, if not more important.

My belief is that we will go through a time where those who are truly nourishing themselves will come out much, much better than those who are after the superficial. In fact, I think it’s always been that way but will become much more important.

In a nutshell, build networks of good wholesome people. Support them, encourage them, and this will be very valuable to you. If I’m wrong about all of this, I really see zero downside to this.”

Reacties
Categorieën