Alight Aandelen Kopen of Niet? +43,6% Groei | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/29/2023
7 min

Alight Aandelen Kopen of Niet? +43,6% Groei | Happy Investors

01/29/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Alight aandelen. Alight aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +43,6% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over Alight aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie. 

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de Alight aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 • Ticker: ALIT
 • Toegangsprijs: $9.05
 • Richtprijs: $13
 • Potentieel: 43,6%
 • Horizon: 6-9 maanden
 • Risico: hoog
 • Positiegrootte: 1%
 • Te koop bij: Freedom24, DEGIRO, MEXEM, eToro, et cetera

Over Alight, Inc:

Alight, Inc. is een toonaangevende leverancier van cloud-based human resources technologie en diensten. Het platform van het bedrijf creëert een digitale ruimte waarin werknemers deskundige hulp en advies kunnen krijgen op verschillende gebieden van het arbeidsleven. De producten en diensten van Alight omvatten: 

 • Oplossingen voor werkgevers: het digitale en op kunstmatige intelligentie gebaseerde Alight Worklife-platform, dat geïntegreerd voordelenbeheer, gezondheidszorgnavigatie, financiële wellness-oplossingen en loonberekening omvat.
 • Professionele diensten: cloud implementatie en consulting aanbod, inclusief Workday, SAP SuccessFactors, Oracle en Cornerstone OnDemand platforms.

Waarom Alight aandelen kopen of niet?

 • Naast de noodzaak om de financiën zorgvuldig te beheren, moeten bedrijven belangrijke werknemers behouden. Gezien de krappe budgetten kunnen bedrijven extra personeelsvoordelen aanbieden ter vervanging van loonsverhogingen, zoals aangeboden door Alight.
 • De uitbreiding van de activiteiten van Alight, zowel door het aanbieden van nieuwe oplossingen als door fusies en overnames, draagt bij tot de versnelling van de groei.
 • Het herstel van de kasstroom en het feit dat Alight in de nabije toekomst niet meer verplicht is een groot deel van de schuld terug te betalen, zorgen voor voldoende financiële stabiliteit van Alight en de mogelijkheid om verder te investeren in groei.

Alight aandelen kopen of niet? Over de groeipotentie

Alight aandelen kopen of niet doet u op basis van uw eigen uitgebreide onderzoek. Bekijk zowel de huidige financiële waardering, als de toekomstige groeipotentie.

Reden 1. Vraag naar alternatieve beloningen

Volgens de Gympass-enquête vindt 83% van de respondenten dat hun welzijn even belangrijk is als hun salaris, en 77% zegt te overwegen een bedrijf te verlaten als het dergelijke voordelen niet aanbiedt. Het gebrek aan motivatie van een niet gemotiveerde werknemer leidt ertoe dat bedrijven $3.400 verliezen voor elke $10.000 van het loon van de werknemer. In een moeilijke economie moeten bedrijven hun financiën uiterst zorgvuldig beheren. Wanneer werknemers loonstijgingen eisen als gevolg van de inflatie, kunnen veel bedrijven overwegen hun personeel extra personeelsvoordelen aan te bieden in plaats van loonsverhogingen:

 1. Aanvullende personeelsbeloningen zijn over het algemeen goedkoper dan loonsverhogingen,
 2. 66% van de respondenten van CareerPlug zei dat ze geen nieuwe baan zouden zoeken als ze extra voordelen zouden krijgen in plaats van loonsverhoging.

Opmerkelijk is dat slechts 36% van de ondervraagde werkgevers (tegenover 47% en 40% in respectievelijk 2021 en 2022) in 2023 van plan is te bezuinigen op de uitgaven voor personeelsbeloningen. Dit impliceert dat een meerderheid van de bedrijven van plan is zijn huidige uitgavenniveau in dit opzicht te verhogen of te handhaven. Dit betekent dat Alight het potentieel heeft om zijn klantenbestand op korte termijn uit te breiden, dankzij een brede waaier van zijn oplossingen en expertise, wat uiteindelijk een positieve impact zal hebben op de marktkapitalisatie van het bedrijf.

Reden 2. Bedrijfsgroei Alight

De rugwind die in de sector kan ontstaan, wordt versterkt door de activiteit van de onderneming bij de uitbreiding van haar activiteiten:

 1. Op 8 december kondigde Alight een wereldwijde uitbreiding van zijn Worklife-platform aan, waarbij een payroll-oplossing werd toegevoegd die meer dan 180 landen dekt. Daarnaast biedt het platform analytische tools voor kostenoptimalisatie en beslissingsondersteuning. Deze platformevolutie heeft het potentieel om multinationale ondernemingen verder aan te trekken om de oplossingen van Alight voor loonoptimalisatie in alle regio's van aanwezigheid te gebruiken.
 2. Op 6 december heeft Alight ReedGroup overgenomen, een expert op het gebied van oplossingen voor verlofbeheer. De aankoop breidt de mogelijkheden van het platform uit en helpt ook het potentiële klantenbestand te vergroten: ReedGroup bedient klanten op zes continenten, waaronder bijna 50% van de Fortune 500-bedrijven.

Tegelijkertijd meldde het management aan het eind van Q3 2022 een stijging van BPaaS (business process as a service, een vorm van business process outsourcing geleverd op basis van cloud services model) met 16,2% jaar-op-jaar. De inkomstenstructuur van het bedrijf voegt stabiliteit toe aan de groei - meer dan 83% van de inkomsten in Q3 waren afkomstig van terugkerende inkomsten, en 98% van de inkomsten in Q4 2022 werden gedekt door contracten. Hierdoor kan het bedrijf toekomstige kasstromen beter voorspellen en zijn ontwikkelingsstrategie beter plannen, wat een positief effect heeft op de financiële resultaten en de aandelenkoers.

Financiële analyse Alight aandelen

Gebaseerd op de resultaten van de laatste negen maanden:

 • Inkomsten: gestegen van 2,05 miljard naar 2,19 miljard dollar
 • Bedrijfsresultaat: een daling van 125 miljoen dollar naar 75 miljoen dollar:
  • in termen van operationele marges, een daling van 6,2% tot -3,4%, voornamelijk als gevolg van een stijging van de VAA-kosten van 14,8% tot 21,7%
 • Netto inkomsten: een stijging van $-132 miljoen naar $-3 miljoen:
  • in termen van nettomarge, gestegen van -6,4% naar -0,1%, dankzij een daling van de rentelasten van 241 miljoen dollar naar 36 miljoen dollar

 • Bedrijfskasstroom: gestegen van $51 miljoen naar $201 miljoen, dankzij verbeterde winstgevendheid en positieve veranderingen in werkkapitaal
 • Vrije kasstroom: gestegen van $-31 miljoen naar $86 miljoen
 • Op basis van de resultaten van de meest recente verslagperiode:
 • Inkomsten: gestegen van $690 miljoen naar $750 miljoen, dankzij een verbetering van 9,9% in de inkomsten uit Employer Solutions en een stijging van 2,2% in Professional Services.

 alight-aandelen-kopen


Bron: https://s27.q4cdn.com/164107266/files/doc_financials/2022/q3/3Q22-Earnings-Deck-FINAL-11.2.22.pdf   

 • Bedrijfsresultaat: van 25 miljoen dollar naar 50 miljoen dollar:
  • in termen van operationele marges, een daling van 3,6% tot -6,7%. De daling werd veroorzaakt door toegenomen investeringen in belangrijke middelen en op aandelen gebaseerde compensatie, wat zich vertaalde in een stijging van de uitgaven voor VA&A van 19,6% tot 23,7% en een stijging van de kosten van diensten exclusief afschrijvingen van 64,1% tot 69,7%. 
 • Netto inkomen: gestegen van $-107 miljoen naar $-37 miljoen:
  • in termen van nettomarge, gestegen van -15,5% tot -4,9%, voornamelijk door betere resultaten in verband met veranderingen in de reële waarde van financiële instrumenten
 • Operationele kasstroom: Groei van $ 7 miljoen tot $ 83 miljoen, dankzij verbeterde winstgevendheid en positieve veranderingen in werkkapitaal
 • Vrije kasstroom: groei van 31 miljoen naar 47 miljoen dollar

Hoewel Alight aandelen tijdelijke moeilijkheden ondervindt met de operationele marges, heeft Alight een sterke omzet- en netto-inkomstengroei gerealiseerd, samen met een verbeterde kasstroom. Wij menen dat de verbeterde cashflow het bedrijf zal helpen zijn investering in robuuste groei te handhaven, wat de aandelenkoers zal ondersteunen.

 • Geldmiddelen en kasequivalenten: 304 miljoen dollar 
 • Nettoschuld: 2,53 miljard dollar 
 • Netto schuld / EBITDA: 4.16x

Het bedrijf heeft een aanzienlijke schuldenlast, maar het heeft nog voldoende tijd om zijn groeipotentieel te realiseren en te zorgen voor een vlotte schulddekking: de hoofdmoot van 2,46 miljard dollar moet pas in 2028 worden terugbetaald.

alight-aandelen-analyse

Bron: https://s27.q4cdn.com/164107266/files/doc_financials/2022/q3/3Q22-Earnings-Deck-FINAL-11.2.22.pdf  

Alight aandelen kopen of niet? de waardering

In termen van handelsveelvouden handelt Alight op het mediane niveau van EV/S en EV/EBITDA, is ondergewaardeerd op P/CF en P/B, maar overgewaardeerd op P/E (50,99x versus 20,86x). Tegelijkertijd is de verwachte PE-multiplicator lager dan de mediaanwaarde van de concurrenten - dit gebeurt meestal wanneer een bedrijf verwacht de marges of inkomsten te verhogen.

alight-aandelen-kopen-koersverwachting

Bron: Refinitiv

Alight aandelen keren geen dividend uit, maar lanceerde in augustus een inkoopprogramma van $100 miljoen, wat neerkomt op ongeveer 2% van de huidige marktkapitalisatie. Als de aandeleninkoop in hetzelfde tempo doorgaat als in het derde kwartaal ($12 miljoen), zal de machtiging een jaar lang worden gebruikt.

Het management voorspelt een omzetstijging van 6%-7% op jaarbasis tot $3,09 miljard - $3,12 miljard tegen 2022. Wij menen dat de raming vrij accuraat is, gezien de hoge mate van omzetdekking door contracten.

Koersverwachting Alight aandelen

Het minimum koersdoel van JPMorgan Chase & Co is $10 per aandeel. KeyCorp heeft op zijn beurt een koersdoel van $15 per aandeel vastgesteld. De consensus sinds de zomer suggereert een eerlijke aandelenprijs van $12,5 per stuk, wat een opwaarts potentieel van 38,7% impliceert.

alight-aandelen-koersverwachting

Bron: Marketbeat

Risico analyse Alight aandelen

 • Momenteel is er geen zekerheid over de reële mate waarin het beleid van de Federal Reserve de arbeidsmarkt op korte termijn zal beïnvloeden. Een grotere natuurlijke concurrentie om banen zou de groeivooruitzichten van het bedrijf kunnen beperken.
 • De potentiële recessie zou bedrijven kunnen dwingen om zwaar te bezuinigen en af te zien van aanvullende sociale voorzieningen voor werknemers, wat een negatief effect zou hebben op de financiële resultaten en de aandelenkoers van Alight.
 • Onderzoek zelfstandig alle risico's alvorens te investeren!

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën