Verint Systems Aandelen Kopen of Niet? Analyse +28% | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/21/2023
7 min

Verint Systems Aandelen Kopen of Niet? Analyse +28% | Happy Investors

01/21/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Verint Systems aandelen. Verint Systems aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +27% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over Verint Systems aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie. 

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de Verint Systems aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 • Ticker: VRNT
 • Toegangsprijs: $37.35
 • Richtprijs: 48 dollar
 • Potentieel: 28,5%.
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: hoog
 • Positiegrootte: 1%

Over VRNT aandelen

Verint Systems helpt merken bij het bieden van Grenzeloze Customer Engagement. Via zijn Verint Customer Engagement Cloud Platform biedt het bedrijf oplossingen die gebaseerd zijn op kunstmatige intelligentie en specifiek ontwikkeld zijn voor customer engagement. Deze oplossingen automatiseren workflows binnen bedrijfssilo's om de personeelskosten te optimaliseren en tegelijkertijd een verhoogde consumentenervaring te stimuleren. De oplossingen van het bedrijf worden in meer dan 175 landen gebruikt door ongeveer 10.000 organisaties in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, nutsbedrijven, technologie en overheid. Klanten van het bedrijf zijn zowel grote ondernemingen met duizenden werknemers als kleine en middelgrote ondernemingen. Verint heeft zijn hoofdkantoor in Melville, New York, en heeft wereldwijd ongeveer 30 kantoren.  

Verint Systems aandelen analyse 

 • De geplande bedrijfstransformatie zal het bedrijf in staat stellen over te schakelen op het meer veelbelovende SaaS-inkomstenmodel, dat helpt de brutomarge te verhogen, maar tijdens de overgangsperiode andere winstgevendheidscijfers vermindert.
 • Het terugkoopprogramma zou beleggers extra rendement opleveren.
 • Een nieuwe CFO, met managementervaring bij IBM, zou helpen de financiën van het bedrijf efficiënter te beheren.

Verint Systems aandelen kopen of niet?

Reden 1. Toenemende vraag naar diensten

In tijden van macro-economische onrust neemt de concurrentie tussen bedrijven toe, aangezien het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten niet langer een kwestie van inkomstenverhoging is, maar een kwestie van overleven op de markt. Om de concurrentie te winnen, willen bedrijven hun budgetten richten op klantbetrokkenheid met topprioriteit, en Verint Systems biedt hierbij ondersteuning. Wij denken dat de groei van het bedrijf het komende jaar zou kunnen verbeteren:

 1. Onderzoek van Metrigy blijkt dat meer dan 65% van de bedrijven plannen heeft om hun budgetten voor user experience-initiatieven in 2023 met gemiddeld 24% te verhogen.
 2. Onderzoek van PWC blijkt dat 43% van de consumenten bereid is meer te betalen voor meer gemak, en 42% is bereid meer te betalen voor een vriendelijkere gebruikerservaring.
 3. Een van de topprioriteiten voor bedrijven in 2023 zal het effectief aantrekken en behouden van klanten zijn, volgens Twilio prognoses.
 4. Mordor Intelligence voorspelt dat de customer engagement-markt tot 2026 zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,7%.

Bovendien is de wijziging van de consumentenprijsindex op de negatieve zone in december, wat kan wijzen op een mogelijke versnelling in de timing van de beleidsherziening van de Federal Reserve in de richting van verzachting. Dit zou het bedrijfsklimaat kunnen verbeteren, waardoor potentiële klanten hun budgetten voor Verint-diensten kunnen verhogen.

Er zijn dus redenen om voor volgend jaar een verdere verbetering van de financiële prestaties te verwachten. De marges in 2023 zullen echter nog steeds negatief worden beïnvloed door de herconfiguratie van het bedrijfsmodel van de onderneming, die wij hieronder verder zullen bespreken.

Reden 2. Overgang naar SaaS-model

Verint Systems is bezig met de overgang van het oude bedrijfsmodel voor eeuwigdurende verkoop naar het Software as a Service-model (SaaS, een softwarelicentie- en distributiemodel waarbij software op abonnementsbasis wordt gelicentieerd en op een gecentraliseerde basis wordt gehost). Het bedrijf maakt goede vorderingen: in het derde kwartaal heeft het meer dan honderd nieuwe klanten binnengehaald, waaronder grote spelers uit de sector zoals IKEA.

verint-systems-analyse

Bron: FYE23 Derde Kwartaal Conferentie Call  

Bovendien steeg het aantal nieuwe orders met een TCV (Total Contract Value) van meer dan 1 miljoen dollar van 26 in het vorige kwartaal tot 31 aan het einde van het derde kwartaal. Een dergelijke stijging toont de groeiende belangstelling van grote ondernemingen voor de diensten van Verint aan.

De vooruitgang bij de uitvoering van de overgangsstrategie komt ook tot uiting in de belangrijkste kwartaalcijfers:

 1. De inkomsten uit de cloud stegen met 33% op jaarbasis,
 2. De inkomsten uit SaaS stegen met 41% op jaarbasis.

Deze robuuste groei draagt bij tot de terugkerende inkomsten: deze zullen naar verwachting stijgen van 639 miljoen dollar vorig jaar tot ~$687 miljoen aan het einde van het boekjaar dat eindigt op 31 januari 2023.

verint-systems-aandelen-analyse

bronFYE23 Derde Kwartaal Conferentie Call  

Dit vertaalt zich in een verbetering van de brutomarge van het bedrijf: zelfs in de volatiele omgeving van 2022 zal de indicator naar verwachting stijgen van 69% naar 70% op jaarbasis. Bovendien verwacht de bedrijfsleiding een stijging van de brutomarge tot 72% tegen het einde van het vierde kwartaal.

verint-systems-financiele-analyse

bronFYE23 Derde Kwartaal Conferentie Call  

Reden 3. Nieuw aandelen inkoopprogramma

Tegelijk met de resultaten van het derde kwartaal heeft Verint ook aangekondigd de lancering van het nieuwe aandelen inkoopprogramma van 200 miljoen dollar, dat ongeveer 8% van de marktkapitalisatie van het bedrijf vertegenwoordigt. Het programma geldt voor twee jaar.

De lancering van dit nieuwe programma weerspiegelt het vertrouwen van het management in de mogelijkheden van de onderneming op lange termijn en biedt extra waarde aan investeerders.

Reden 4.  Nieuwe financieel directeur

In september heeft het bedrijf onthuld. een nieuw plan, waarbij Grant Highlander werd. Verint's CFO werd. De nieuwe manager heeft meer dan 20 jaar ervaring in financiële operaties, waaronder een CFO-rol bij IBM.

Ook moet worden opgemerkt dat de risico's van inefficiëntie tijdens de aanpassingsperiode, die gewoonlijk typisch zijn voor dergelijke herschikkingen, in dit specifieke geval kleiner zijn: Grant werkt al zeven jaar bij Verint en heeft een leidende rol gespeeld bij de cloud-transformatie van het bedrijf. 

Wij verwachten dat de nieuwe CFO de bij IBM opgedane ervaring als hefboom zal gebruiken om het financieel beheer en de financiële prestaties van de onderneming te verbeteren.

Financiële indicatoren Verint Systems analyse

Bedrijfsresultaten voor de laatste 12 maanden (TTM):

 • TTM-inkomsten: gestegen van 865,4 miljoen dollar naar 900,2 miljoen dollar
 • Bedrijfsresultaat TTM: gedaald van 56 miljoen dollar naar 29,9 miljoen dollar:
  • in termen van operationele marges, een daling van 6,5% tot 3,3%, voornamelijk als gevolg van een stijging van de VAA-kosten van 41,4% tot 43,8%
 • TTM netto inkomen: daling van $-0,9 miljoen naar $-2,7 miljoen:
  • in termen van nettomarge, gedaald van -0,1% naar -0,3%.
 • TTM operationele kasstroom: omlaag van $166,3 miljoen naar $133,0 miljoen door negatieve veranderingen in werkkapitaal voor debiteuren 
 • TTM vrije kasstroom: gedaald van $137,7 miljoen naar $102,4 miljoen

Resultaten voor de meest recente verslagperiode:

 • Inkomsten: gestegen van 224,8 miljoen dollar naar 225,2 miljoen dollar
 • Bedrijfsresultaat: van 24,7 miljoen dollar naar 21,7 miljoen dollar:
  • in termen van operationele marges, een daling van 11% tot 9,6% als gevolg van een stijging van de VAA-kosten van 39,2% tot 41,1% 
 • Netto inkomsten: van 13,2 miljoen dollar naar 4,1 miljoen dollar:
  • in termen van nettomarge, van 5,9% naar 1,8%.
 • Bedrijfskasstroom: daling van 43,4 miljoen dollar naar 21,93 miljoen dollar door negatieve veranderingen in het werkkapitaal voor debiteuren 
 • Vrije kasstroom: daling van $37,13 miljoen naar $12,28 miljoen

Ondanks het feit dat 2022 een uitdagend jaar was voor zowel klanten als het bedrijf in transformatie, heeft Verint zowel in de laatste 12 maanden als in het vorige kwartaal de inkomsten verhoogd. Niettemin hebben de extra kosten in verband met de overgang naar een ander soort inkomsten en meer personeel een tijdelijk negatief effect op de winstgevendheid. Wij verwachten dat de marges van Verint over de horizon van 2023 zullen verbeteren, wat de aandelenkoers van het bedrijf positief zou moeten beïnvloeden.

 • Geldmiddelen en kasequivalenten: $262,1 miljoen 
 • Nettoschuld: 145,7 miljoen dollar 
 • Netto schuld/EBITDA: 1.25x

Verint Systems heeft een adequaat schuldniveau, waardoor het een tijdelijke daling van de marges kan opvangen zonder significante schade aan zijn financiële stabiliteit.

In termen van multiples is de onderneming ondergewaardeerd ten opzichte van haar concurrenten.

verint-systems-aandelen-kopen

Bron: Refinitiv

Voor het volgende boekjaar, dat eindigt op 31 januari 2024, verwacht de bedrijfsleiding dat de omzet zal stijgen tot 945 miljoen dollar en de terugkerende omzet tot 750 miljoen dollar, waardoor de brutomarge nog eens met 50 basispunten zal verbeteren. Wij denken dat de doelstellingen van het management realistisch zijn en dat de nieuwe CFO klaar staat om de nettomarges van het bedrijf weer op een hoger niveau te brengen.

Koersverwachting Verint Systems (VRNT)

Het minimum koersdoel van Jeffries Financial Group is $40 per aandeel. Vijf andere beleggingshuizen hebben echter een koersdoel van $50 per aandeel vastgesteld. Volgens de consensus is de reële waarde van het aandeel $47,6 per aandeel, wat wijst op een opwaarts potentieel van 30,1%.

 verint-systems-koersverwachting

Bron: Marketbeat 

Belangrijkste risico's bij Verint Systems aandelen kopen of niet

 1. De onderneming bevindt zich in een overgangsfase naar een ander bedrijfsmodel en heeft tegelijkertijd de CFO vervangen. Hoewel de onderneming het potentieel heeft om haar bedrijfsprestaties te verbeteren, zou zij ook verliezen kunnen lijden in geval van slechte managementbeslissingen, hetgeen een negatief effect zou hebben op de aandelenkoers.
 2. Een mogelijke recessie in de VS zou de verkoopcycli kunnen vertragen en de omzetgroei van het bedrijf negatief kunnen beïnvloeden.

Wat is uw analyse? Wilt u Verint Systems aandelen kopen of niet? Let goed op de risico's. Beleggen kent risico's tot geld verlies.

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën