Resideo Technologies (REZI) Aandelen Kopen of Niet? +36,3% Analyse | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
02/01/2023
7 min

Resideo Technologies (REZI) Aandelen Kopen of Niet? +36,3% Analyse | Happy Investors

02/01/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Resideo Technologies aandelen. Resideo Technologies aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +30,6% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over Resideo Technologies aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie. 

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de Resideo Technologies aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 • Ticker: REZI.US
 • Toegangsprijs: $17.60
 • Richtprijs: $24
 • Potentieel: 36,3%
 • Horizon: 9-12 maanden
 • Risico: hoog
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: Freedom24, DEGIRO, MEXEM, eToro, et cetera

Over Resideo Technologies

Resideo Technologies, Inc. is een ontwikkelaar en producent van technologische producten en oplossingen voor residentiële klimaatregeling en beveiliging. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in twee hoofdsegmenten:

 • Producten & oplossingen - oplossingen voor binnenklimaatbeheersing (temperatuur, vochtigheidsregeling, enz.) en beveiliging (beveiligingspanelen, sensoren, videobewaking, cloud-infrastructuur, enz.)
 • ADI Global Distribution - groothandel in laagspanningsbeveiligingssystemen en smart home-systemen, stroomvoorziening, draden en kabels.

Waarom (niet) Resideo Technologies aandelen kopen? 

 • Een combinatie van externe factoren zal de groei van de vraag naar de oplossingen van het bedrijf ondersteunen.
 • Wij verwachten dat het bedrijf in 2023 zijn groeipotentieel gedeeltelijk zal realiseren door overnames. Dit kan een overweging zijn tot Resideo Technologies kopen of niet. Acquisities versnellen groei, maar kunnen ook leiden tot organisatorische problemen.
 • Een solide balans en acceptabele kredietratings ondersteunen het vertrouwen in de financiële stabiliteit van het bedrijf.

Marktanalyse Resideo Technologies aandelen

Fundamenteel bij Resideo Technologies aandelen kopen of niet is de analyse omtrent de markt. Wat zijn de marktverwachtingen en kan dit bedrijf hierbinnen groeien? Hieronder een analyse.

Reden 1. Industrieel potentieel

De verwachting van een mogelijke toename van de aantrekkelijkheid van de producten van Resideo voor de klanten is gebaseerd op een combinatie van factoren, die kunnen worden onderverdeeld in twee subcategorieën overeenkomstig de bedrijfssegmenten van de onderneming:

 1. Wooncomfort en energie-efficiëntie (oplossingen voor temperatuurregeling, vochtigheid en luchtfiltratie, ventilatie, opsporen en voorkomen van waterlekken, energiebesparende apparaten, enz:)
  1. Ondanks een warmer dan verwachte winter met lagere energiekosten, denken wij dat veel klanten zich op voorhand hebben voorbereid door de energie-efficiënte klimaatbeheersingssystemen en warmtepompen van Resideo te installeren. Dit zou het bedrijf kunnen helpen om de verwachtingen van de beleggers te overtreffen wanneer het de resultaten van het vierde kwartaal van 2022 rapporteert. Meestal, als een bedrijf de verwachtingen overtreft, stijgt zijn aandelenkoers aanzienlijk.
  2. Bovendien verwachten wij geen significante daling van de vraag naar energie-efficiënte systemen, zelfs niet bij een langdurige daling van de prijzen van fossiele brandstoffen. Wij denken dat de toegenomen maatschappelijke aandacht voor de milieuagenda de vraag naar "duurzame" technologieën hoog zal houden.
 2. Beveiliging (beveiligingssystemen, videobewaking, brandbeveiliging, enz:)
  1. Negatieve macro-economische trends gaan gepaard met een toename van de criminaliteit. Volgens een onderzoek van de U.S. Criminal Justice Council stegen in de eerste helft van 2022 woninginbraken met 6%, niet-residentiële inbraken met 8% en berovingen met 20%. De laatste tijd zijn er nogal wat krantenkoppen geweest over bedrijven die van plan zijn banen te schrappen. Dit zou kunnen leiden tot hogere werkloosheid en een nog grotere stijging van de misdaadcijfers. Ondertussen wordt er volgens Alarms drie keer zo vaak ingebroken in woningen zonder beveiligingssysteem. Dit soort omgeving kan ervoor zorgen dat consumenten de behoefte voelen aan residentiële beveiligingsoplossingen die door Resideo worden aangeboden, wat het bedrijf zou helpen zijn omzet te verhogen.

De groei van het bedrijfsleven op lange termijn zal waarschijnlijk worden ondersteund door het herstel van de woningmarkt, nu de inflatie blijft dalen en het begin van de versoepeling van het monetaire beleid door de Federal Reserve dichterbij komt. Wanneer hypotheken uiteindelijk betaalbaarder worden, kunnen we verwachten dat de vraag naar residentieel vastgoed terugkeert. En hoe meer nieuwe woningen er worden gebouwd, hoe meer producten Resideo kan verkopen, want het bedrijf ontwikkelt actief partnerschappen met vastgoedbouwers.

Wat de sector in het algemeen betreft, ziet een aantal onafhankelijke bureaus ook mogelijkheden voor verdere groei:

 1. Volgens een rapport van Grand View Research zal de wereldwijde smart home-markt naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 27% in de periode 2022-2030.
 2. Research and Markets voorspelt dat de thuisbeveiligingsmarkt tot 2030 zal groeien met een CAGR van 10,56%. 
 3. Technavio schat dat de HVAC-markt (verwarming, ventilatie en airconditioning) tot 2027 met 6,5% zal groeien.

Het segment ADI Global Distribution genereert voornamelijk omzet op de Amerikaanse markt, maar 16% van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) (zoals blijkt uit onderstaande grafiek). Gezien de Europese trend naar energie-efficiëntie in woningen, verwachten wij dat Resideo de verkoop in deze regio verder zal versterken. In combinatie met de hierboven beschreven gunstige externe factoren biedt dit de onderneming een kans om het groeitempo op de horizon van de investeringsidee te versnellen.

Reden 2. Aanwinsten

 Resideo voltooide in 2022 drie overnames:

 • Op 14 februari nam het bedrijf Arrow Wire & Cable over, een regionale distributeur van commerciële en residentiële beveiligingssystemen en audiovisuele producten. De aankoop versterkte de portefeuille van Resideo met een assortiment kabel- en netwerkapparatuur en breidde de geografische aanwezigheid van zijn segment ADI Global Distribution uit.
 • Op 31 maart voltooide Resideo de overname van First Alert, Inc., leverancier van brandbeveiliging voor woningen, om zijn productlijn voor branddetectie en -bestrijding uit te breiden en de inkomsten in het segment Products & Solutions te verbeteren.
 • Op 5 juli nam het bedrijf Electronic Custom Distributors, Inc over, de distributeur van automatiserings- en beveiligingsoplossingen en audio- en videoproducten. De overname moet de diversificatie en groei van het segment ADI Global Distribution versnellen.

Aangezien de integratie na de transactie veel tijd vergt, menen wij dat een deel van het positieve effect van de fusies en overnames in 2023 in de aandelenkoers van de onderneming tot uiting zal komen, waardoor het rendement voor beleggers zal toenemen.

Financiële analyse Resideo Technologies aandelen (REZI)

Bedrijfsresultaten van de laatste negen maanden:

 • Inkomsten: gestegen van 4,39 tot 4,81 miljard dollar.
 • Bedrijfsresultaat: een stijging van 418 tot 513 miljoen dollar:
  • in termen van operationele marges, groei van 9,5% tot 10,7%, als gevolg van een daling van de VAA-kosten van 15,4% tot 14,9%
 • Netto inkomen: gestegen van 175 miljoen dollar naar 244 miljoen dollar:
  • in termen van nettomarge, gestegen van 3,98% naar 5,07%.
 • Bedrijfskasstroom: een daling van 203 miljoen dollar naar 13 miljoen dollar, voornamelijk door hogere investeringen in voorraden (129 miljoen dollar tegenover 40 miljoen dollar een jaar eerder) en aanpassingen in vorderingen.
 • Vrije kasstroom: gedaald van 155 miljoen dollar naar 21 miljoen dollar

Bedrijfsresultaten voor de meest recente verslagperiode:

 • Inkomsten: gestegen van $1,50 miljard naar $1,62 miljard.
 • Bedrijfsresultaat: van 167 miljoen dollar naar 155 miljoen dollar:
  • wat de operationele marges betreft, een daling van 11,2% tot 9,6% als gevolg van investeringen in verband met de overname van First Alert en investeringen in de kernactiviteiten 
 • Netto inkomsten: een daling van 68 miljoen dollar naar 63 miljoen dollar:
  • in termen van nettomarge, van 4,55% naar 3,89%.
 • Bedrijfskasstroom: gedaald van 104 miljoen dollar naar 37 miljoen dollar, voornamelijk door veranderingen in het werkkapitaal voor crediteuren en andere verplichtingen
 • Vrije kasstroom: een daling van 91 miljoen dollar naar 27 miljoen dollar

Resideo presteerde goed in termen van financiële prestaties, zowel op basis van de resultaten van de laatste negen maanden als van de laatste verslagperiode. Tegelijkertijd verslechterden de marges licht als gevolg van de fusie- en overnameactiviteiten. Wij verwachten dat deze verslechtering tijdelijk is en dat het management zal zorgen voor herstel op korte termijn.

 • Geldmiddelen en kasequivalenten: $252 miljoen
 • Nettoschuld: 1,18 miljard dollar
 • Netto schuld / EBITDA: 1.59x

Value waardering Resideo Technologies aandelen

In termen van multiples is Resideo ondergewaardeerd ten opzichte van zijn sectorgenoten.

resideo-technologies-aandelen-kopen-of-niet

Bron: Refinitiv

In zijn laatste rapport heeft Resideo zijn jaarverwachting verlaagd, wat goed is voor ons omdat het al is ingeprijsd, en het is ook een iets gemakkelijker om de verwachtingen te overtreffen vanwege de hogere vraag voorafgaand aan de winter. Het management schat dat het bedrijf over 2022 een omzet zou kunnen hebben gegenereerd in de range van $6,36 miljard tot $6,41 miljard, wat overeenkomt met een groei van 8,7%-9,6% op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat voor het jaar zal naar verwachting tussen de $645 miljoen en $655 miljoen liggen. Zoals we eerder zeiden, verwachten we dat het bedrijf zijn omzetverwachtingen voor het hele jaar zal overtreffen.

resideo-technologies-aandelen-analyse

Bron: https://s27.q4cdn.com/999644081/files/doc_financials/2022/q3/Q3-22-Earnings-Presentation-Final.pdf  

Koersverwachting Resideo Technologies

Het minimum koersdoel van Morgan Stanley is $27 per aandeel. Imperial Capital stelde op zijn beurt een koersdoel vast van $26 per aandeel. Volgens de consensusschatting is de reële waarde van het aandeel $26,5 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 52,2% impliceert.

resideo-technologies-koersverwachting

Bron: Marketbeat 

Belangrijkste risico analyse Resideo aandelen

 • De voorwintervraag naar de producten van Resideo zou lager kunnen zijn dan verwacht, waardoor het bedrijf zijn jaarlijkse omzetprognose niet zou kunnen overtreffen.
 • Indien een negatief macro-economisch scenario werkelijkheid wordt, kan dit de financiële situatie van potentiële klanten verslechteren en het groeitempo van de onderneming verlagen.

Resideo heeft een adequaat schuldniveau, waardoor het een deel van zijn kasstromen kan aanwenden voor groei zonder zijn veerkracht noemenswaardig in gevaar te brengen. Resideo heeft geen super hoge goede rating van Moody's (Ba2) en S&P Global (BB+) met stabiele vooruitzichten.

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën