Beste Dividendaandelen Augustus 2021 +10% Dividend
Beste Dividendaandelen Augustus 2021 +10% Dividend
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/21/2021
2 min

Beste Dividendaandelen Augustus 2021 +10% Dividend

07/21/2021
2 min

Beste Happy Investor, iedere maand publiceer ik op de Happy Investors Community een update omtrent de 5 beste dividendaandelen van dat moment. Ditmaal betrof de update de beste dividendaandelen van Augustus 2021. Er zitten enkele hoog dividend briljantjes bij die meer dan 10% per jaar uitkeren. Zij hebben stabiele cashflow en hoge ROE.

In dit artikel zal ik één van de beste aandelen van Augustus 2021 met je delen

Interessante Hoog Dividendaandelen Augustus met +10% dividend

beste-dividendaandelen-augustus

Bron: HIM selectie maandelijkse dividendaandelen – niet kopiëren!

De afbeelding hierboven toont de HIM selectie van de beste dividendaandelen voor Augustus 2021. Met name de nummer 1 en 2 zijn uiterst interessant. Zo is de nummer 1 een onontdekt pareltje uit de beurs van Hong Kong. De marktwaarde van dit beste dividendaandeel is nog relatief klein, maar kijk eens naar de prachtige waardering. Een P/E van 3,9, een P/S van 0,52 en een ROE van 43%! Dit kleine doch stabiele bedrijf keert al jaren een hoog dividend uit. Inmiddels is dit boven de 12% per jaar.

Met dit beste dividendaandeel van Augustus kan je dus eenvoudig de S&P 500 of de AEX verslaan. En eventuele koerswinst komt daar nog bij.

Ook de nummer twee is zeer interessant. Het betreft een groot, gevestigd bedrijf met jarenlange ervaring binnen haar kernactiviteit. Gezien de aantrekkelijke waardering mogen we naast het hoge dividend ook een mooi koersrendement verwachten.

Het beste dividendaandeel van Augustus die ik met je wil delen is Sinosoft Technology Group. Dit is echter geen bedrijf waar ik zelf in investeer. Mijn geld heb ik gezet op de nummer 1 en 2 uit deze lijst, gezien dat unieke buitenkansjes zijn. Sinosoft valt wel op vanwege haar huidige notering en fundamentals. Het is geen sterk bedrijf, maar wellicht goed om nader in te verdiepen?

Wil je nooit meer de beste dividendaandelen en andere unieke aandelen missen? Meld je dan aan op het HIM aandelen abonnement en krijg toegang tot maandelijkse updates met uitgebreid en exclusief onderzoek.

Beste hoog dividendaandeel van de maand Augustus

Sinosoft Technolog Group ltd, opgericht in 2011, is een bedrijf waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Het is dan ook geen spannend bedrijf, en al helemaal niet bekend. Haar activiteiten omvatten voornamelijk de ontwikkeling van software, de integratie van systemen, de verkoop van aanverwante computerproducten en het verlenen van andere aanverwante diensten. De onderneming is actief in vier bedrijfssegmenten: exportbelastingsoftware en aanverwante diensten, e-overheidsoplossingen, koolstofbeheersoplossingen en systeemintegratieoplossingen

hoog-dividendaandelen-augustus

Haar jaarlijkse omzet is circa 80 miljoen dollar. Iets lager dan voorgaande jaren. Sinds 2013 is Sinosoft beursgenoteerd. Op de afbeelding hierboven vind je de koers. Los van een tussentijdse opleving in 2015, is de koers sindsdien eigenlijk alleen maar gezakt.

Het risico met dit beste dividendaandeel is dat de koers verder zakt in de loop de jaren. Aan de andere kant is het huidige jaarlijkse dividend van 16 – 17% bijzonder hoog. Ook de waardering (P/E, ROE, ..) zien er acceptabel uit.

In het gunstige scenario zal dit beste dividendaandeel in de aankomende jaren lichtelijk stijgen in de koers en mag er genoten worden van hoog dividend. In het ongunstige scenario neemt de business af en zal koersverlies groter zijn dan de potentiële winst uit dividendopbrengsten.

Hieronder vind je meer informatie. Mocht je erin willen investeren, zorg er dan voor dat je je goed verdiept in het bedrijf. Weet waar je aan begint.

Zoals ik aangaf investeer ik zelf niet in Sinosoft. Mijn keuze gaat naar de nummer 1 en 2 uit de selectie van hierboven.

En, wat vind jij van de beste dividendaandelen Augustus in relatie tot haar waardering? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

dividendaandeel-sinosoft-analyse

Bron: annual report Sinosoft Technology Group ltd

Reacties
Categorieën