5 Hoog Dividendaandelen Om Nu Te Kopen [2022]
hoog-dividendaandelen-nu-kopen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
03/19/2022
4 min

5 Hoog Dividendaandelen Om Nu Te Kopen [2022]

03/19/2022
4 min

Beste Happy Investor, het kopen van hoog dividendaandelen kan interessant zijn voor passief inkomen of voor het genereren van cashflow. Hoog dividendaandelen zijn echter niet altijd een goede lange termijn investering. Immers, bedrijven investeren dit dividend niet in bedrijfsgroei en dat is niet altijd bevorderlijk voor de continuïteit. Toch zijn er ook interessante hoog dividendaandelen te vinden voor zowel de korte- als lange termijn.

Hieronder vind je 5 hoog dividendaandelen om nu te kopen. Het instapmoment lijkt nu gunstig omwille haar gunstige relatieve waardering en andere beleggingsaspecten.

Let op: dit artikel dient louter ter inspiratie en bevat op geen enkele wijze koopadvies noch persoonlijk beleggingsadvies. Het is noodzakelijk om zorgvuldige analyse te maken alvorens je risicovolle investeringen maakt.

Petroleo Brasileiro S.A. (PBR)

Petroleo Brasileiro S.A. (PBR), ook wel Petrobras genoemd, is een olieconcern in Brazilië. De aandelen van dit bedrijf hebben een bijzonder sterke relatieve waardering in relatie tot andere olieaandelen. Aanvullend daarop is het een gegeven dat olie, net als vele andere grondstoffen, waarschijnlijk in prijs blijft stijgen op de korte termijn. Deze prijsstijging, in combinatie met de goedkope aandelenprijs, kan leiden tot verdere koersstijging.

Op dit moment keert Petrobras een jaarlijks dividend van 6,8% uit. Voor volgend jaar is 4,6% de verwachting. Er is weinig tot geen dividendhistorie, wat impliceert dat dit bedrijf geen interessant lange termijn dividendaandeel is.

En, alhoewel het management heeft aangekondigd om de bedrijfsschulden af te lossen, bedraagt de huidige schuld nog altijd zo’n 47,6 miljard. De hoge schuldenpositie is een reden om dit hoog dividendaandeel niet te kopen.

Waarom zou je PBR als hoog dividendaandeel wel willen kopen?

  1. Zeer sterke relatieve waardering. PBR kan een interessant Value aandeel zijn
  2. Aantrekkelijk dividend (alhoewel waarschijnlijk niet consistent)
  3. Sterk momentum, zowel het aandeel als de industrie
  4. Er zijn veel oliereserves in Brazilië

Een nadere analyse is noodzakelijk om te bepalen of PBR een interessant aandeel is binnen je portfolio. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk een meer korte termijn investering kan zijn.

hoog-dividendaandelen-kopenAnalyse Happy Investors Financiele Ratio Q2 2022

Altria Group (MO)

Altria Group (MO) scoort, in tegenstelling tot PBR, zeer sterk op het aspect dividend. Zo keert zij al jarenlang een hoog dividend uit. Op dit moment is dat 6,97%. Bovendien scoort MO sterk op dividendgroei en -consistentie. Het is waarschijnlijk dat dit bedrijf haar prestaties kan volhouden op de middellange termijn, gezien de hoge winstgevendheid van haar verdienmodel. Wel zijn er zorgen omtrent de jaarlijkse groei, die logischerwijze lager ligt bij stabiele hoog dividendaandelen. Een ander zorgpunt voor de lange termijn is de levensvatbaarheid van de sector (Tobacco). Bovendien zijn er binnen de Tobacco-sector betere aandelen te koop dan hoog dividendaandeel MO.

Altria Group is een al met al een prima hoog dividendaandeel, maar wij voorzien betere aandelen met méér koersrendement. Krijg direct toegang tot onze beste aandelen om beter te presteren dan de markt.

welke-hoog-dividendaandelen-kopen

Fidus Investment (FDUS)

Fidus Investment Corporation is een investeringsmaatschappij die met name investeert in relatief kleinere bedrijven. Haar portfolio bestaat momenteel uit 70 posities. Ze beweren dat de fair value van deze posities 719 miljoen is. Haar beurswaarde bedraagt echter 478 miljoen. Wat betreft groei mogen we echter niet te veel verwachten van dit kleine beleggingsfonds.

FDUS behoort tot de meer interessante hoog dividendaandelen om nu te kopen. Ze heeft een consistent dividendbeleid. Momenteel is de jaarlijkse dividend 7,35%. Tevens is er aantrekkelijke dividendgroei. Daarnaast beschikt het aandeel over gunstige relatieve waardering, waardoor het potentieel beter dan de markt kan presteren (op de korte termijn).

welke-aandelen-geven-hoog-dividend

BlackRock Science & Technology Trust (BST)

BlackRock Science & Technology Trust (BST) is een Closed-End Fund (CEF). Dit is een beursgenoteerd beleggingsfonds dat eenmalig aandelen uitgeeft om kapitaal op te halen. Het is enigszins vergelijkbaar met een ETF, al zijn er enkele verschillen. Op onze website en Youtube-kanaal vind je een uitgebreide analyse naar deze CEF.

Korte samenvatting: het voordeel aan BST is dat zij een beheerd fonds is met grote spreiding in technologieaandelen. Er zitten minimaal 100 (tot soms 300) posities in het fonds. Dit geeft meer spreiding in technologie. Bovendien keert deze CEF een hoog jaarlijks dividend uit. Momenteel is dat 6,8%. Een nadeel aan BST is dat de jaarlijkse management fee (expense ratio) relatief hoog is met 1,05%. Het is mogelijk om goedkopere technologie ETF’s te kopen, al keren zij niet dergelijk hoog dividend uit.

Deze ETF kan gekocht worden bij onder meer eToro en Mexem (niet bij DEGIRO of BUX).

gratis-aandelen-kopen

Ares Capital Corporation (ARCC)


Ares Capital Corporation (ARCC) is een van de grotere financieringsmaatschappijen in de Verenigde Staten. Ze heeft een portfolio met 387+ posities met een, naar eigen zeggen, fair value van circa 20 miljard. ARCC heeft een beurswaarde van 9,7 miljard met een relatief stabiel koersverloop. Op momenten van financiële crisis, zoals tijdens de financiële crisis in 2008 en de covid-19 crisis, kan dit aandeel echter fors dalen (met respectievelijk 80% en 55%).

ARCC keert al vele jaren op rij een betrouwbaar hoog dividend uit van circa 7,8%. ARCC behoort momenteel tot een van de interessante hoog dividendaandelen om nu te kopen. Ze heeft een goede relatieve waardering, hoge winstgevendheid en presteert de laatste tijd goed op basis van EPS revisie.

financiele-bedrijven-met-hoog-dividend

Dit zijn 5 interessante hoog dividendaandelen om nu te kopen. Wil je weten wat wij beschouwen als de beste aandelen voor potentieel x3 of meer rendement? Bekijk hier het aandelen onderzoek.

Reacties
Categorieën