BinckBank of DEGIRO vergelijken: wat is de beste keuze qua belegging?

BinckBank en DEGIRO zijn de twee grootste en meest bekende online brokers in Nederland. Beide beleggingsplatformen hebben zo haar eigen voor- en nadelen. Maar wat is de beste keuze? En waarom? In dit artikel geef ik een vergelijking tussen BinckBank of DEGIRO. Daarbij neem ik mijn kennis en ervaringen uit het verleden mee. Het doel is om tot een conclusie te komen wat de beste keuze is tussen BinckBank of DEGIRO. Hierbij gaan we verder kijken dan enkel de kosten en opbrengsten, want er zijn nog meer voor- en nadelen die we niet mogen vergeten.

Laten we beginnen.

PS: ik kan alvast verklappen dat zowel BinckBank als DEGIRO behoren tot de beste platformen voor aandelen. Ongeacht je keuze tussen de twee, het is dus sowieso een goede keuze 😉. Hieronder leer je welke de beste keuze is voor jouw persoonlijke voorkeur.

Update oktober 2021: vanaf nu is BinckBank samengesmolten met Saxo Bank. De beleggingsstrategie van BinckBank kan hierdoor beter of slechter worden.

Inhoudsopgave:

Laten beleggen of toch liever zelf beleggen?
Tarieven: BinckBank vs. DEGIRO
Voor- en nadelen: BinckBank vs. DEGIRO vergelijken
BinckBank of DEGIRO: waar haal ik het hoogste rendement?
Vergelijking voor ETF Beleggen
Risicospreiding doe je ook tussen beleggingsplatformen!
Conclusie over vergelijken BinckBank vs. DEGIRO

Laten beleggen of toch liever zelf beleggen?

Als je wilt beginnen met beleggen zal je jezelf allereerst de vraag moeten stellen of je jouw geld wilt laten beleggen of dat je zelf wilt beleggen. Dit is een cruciale vraag voor iedere beginnende belegger. Zeker als het aankomt op de vraag BinckBank of DEGIRO. Zo kan je bij DEGIRO alleen zelf beleggen, terwijl je bij de BinckBank kan kiezen uit zelf en/of laten beleggen.

Nu ben ik zelf een voorstander van zelf beleggen, maar dit heeft voornamelijk met mijn interesses te maken. Zo is zelf beleggen spannend, leuk en bovenal heel leerzaam. Het nadeel is wel dat het veel tijd vergt om jezelf te verdiepen in beleggen. Immers, als je geen verlies wilt maken of laat staan hoog rendement behalen, zal je wel enige basiskennis van beleggen moeten hebben. Bovendien zijn er veel valkuilen waardoor je behoorlijk wat geld kan verliezen. Dit gebeurt vooral bij mensen die (onbewust) te veel risico nemen.

Bij laten beleggen heb je nergens omkijken naar. Als je geen interesse noch kennis hebt van beleggen, maar wel geloofd in rendement, dan kan je beter je geld laten beleggen. Het grootste voordeel aan laten beleggen is dat je er geen omkijken naar hebt. Het is een ware bron van passief inkomen, waarbij je beleggingsexperts voor je laat werken. In de tussentijd ontvang jij rendement en word je rijker. Maar voor niks komt de zon op. Bij laten beleggen is het nadeel dat je een hogere vergoeding betaald. Maar dan nog kan je bij de BinckBank gemiddeld 7% rendement per jaar halen. Dit is veel hoger dan wie zelf gaat beleggen en geld verliest.

Wil je meer weten over laten beleggen bij BinckBank (nu SaxoBank)? Klik dan op deze link met meer informatie. Daar kan je ook een informatiebrochure downloaden of direct starten met 400 euro welkomstbonus. Er is geen minimale inleg benodigd!

Bij de vergelijking BinckBank of DEGIRO voor laten beleggen is het dus +1 voor BinckBank. Score: Binckbank +1 vs. DEGIRO 0.

Tarieven: BinckBank vs. DEGIRO

Wanneer het aankomt op tarieven tussen BinckBank vs. DEGIRO dan kunnen we daar heel uitgebreid of heel kort over zijn. Het korte antwoord is dat DEGIRO goedkoper is dan BinckBank wanneer het aankomt op zelf beleggen. Dit is echter heel logisch omdat beleggen bij DEGIRO vooral gericht is op lage tarieven. Dat is dan ook de kracht van DEGIRO. Het is de eerste online broker in Nederland die volledig gericht is op het zelf beleggen. Dankzij deze positionering hoeven zij geen dure beleggingsadviseurs in dienst te nemen. Ook hebben ze per definitie minder mensen in dienst, waardoor dat ook leidt tot minder (grote) kantoren. De vaste lasten van DEGIRO zijn aanzienlijk lager dan BinckBank, en dat zien we terug in de tarieven. Zo vind je hieronder de vergelijking van tarieven tussen DEGIRO vs. BinckBank op aandelen:

En ook als we DEGIRO vergelijken met BinckBank op de tarieven voor ETF beleggen, zien we dat DEGIRO aanzienlijk goedkoper is. Zie hieronder het verschil:

In alle eerlijkheid vermeld ik wel dat de bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op grote aankoopbedragen. Niet iedereen gaat zomaar even 10.000 euro beleggen in aandelen. Wel is het zo dat DEGIRO juist nog interessanter is voor de kleine belegger. Bij de BinckBank betaal je namelijk een maandelijkse service fee. Dit is niet veel, maar toch is het meer dan bij DEGIRO. Zo is de service fee 3,50 euro per maand. Maar let op: daarvoor in ruil heb je wel gratis toegang tot de BinckBank Academy en ook actuele tips over trends en interessante aandelen. Bij DEGIRO hebben we deze functies niet.

Als het aankomt op tarieven bij BinckBank of DEGIRO, dan is DEGIRO de goedkoopste. Overigens blijkt dat DEGIRO goedkoper is dan vrijwel alle andere brokers. De score: BinckBank +1 vs. DEGIRO +1.

Klik op deze link voor meer informatie

en het gratis aanmaken van een account via DEGIRO.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Voor- en nadelen: BinckBank vs. DEGIRO vergelijken

Zoals al aangegeven heeft de DEGIRO hele andere soort voordelen dan de BinckBank. In principe kan je de vergelijking maken waarbij DEGIRO een focus heeft op lage kosten en hoge snelheid. De BinckBank kunnen we het beste omschrijven als een servicegerichte organisatie die veel kennis en tools beschikbaar stelt voor haar beleggers. Als je kijkt naar deze verdeling in positionering, durf ik de conclusie te trekken dat DEGIRO meer geschikt is voor de volgende personen:

  • Beleggers die ervaring en kennis hebben van de markt (zelf beleggen)
  • Mensen die periodiek of maandelijks beleggen (lage kosten)
  • Beleggers die zo goedkoop mogelijk willen beleggen (lage kosten)

In vergelijking tot DEGIRO is de BinckBank meer geschikt voor mensen die:

  • Beginnende belegger zijn en tips en adviezen kunnen gebruiken (BinckBank Academy)
  • Waarde hechten aan beleggingstools en fundamentele en technische analyses
  • Voor iedereen die geld wilt laten beleggen in plaats van zelf beleggen

Verder zijn er nog wel wat andere verschillen tussen BinckBank vs. DEGIRO. Zo heeft DEGIRO een groter bereik. In totaal kan je er in 55 verschillende beurzen beleggen. Bij BinckBank zijn dit 33 beurzen. Maar om elkaar verder te vergelijken en te kiezen wat hieruit de beste keuze is, is zeer afhankelijk van je voorkeuren. Daarom blijkt de score op dit vlak gelijk.

BinckBank of DEGIRO: waar haal ik het hoogste rendement?

Het bepalen waar je het hoogste rendement haalt is helaas niet mogelijk. Bij DEGIRO gaat het voornamelijk om jouw eigen kwaliteiten als belegger, en de mate van risico die je neemt. Ben je iemand die wilt beleggen met weinig risico, dan zal je per definitie een lager rendement realiseren dan iemand die gaat beleggen in groeiaandelen en daar heel goed in is. Ik kan dus niet aangeven hoeveel rendement jij bij de DEGIRO kan realiseren. Dit is geheel aan jou.

Bij de BinckBank is het wel aan te geven hoeveel rendement je gemiddeld ieder jaar kan verwachten. Dit kunnen we namelijk baseren op de beleggingsresultaten bij de categorie van laten beleggen. Bij Binck zijn er een drietal verschillende keuzes tot laten beleggen. Ook is het relevant of je veel of weinig risico wilt nemen. Stel dat je kiest voor laag risico, dan houden de beleggers van Binck hier rekening mee. Op basis van de resultaten in het verleden, die geen garantie zijn voor de toekomst, zou je serieus vermogen kunnen opbouwen. Stel dat je begint met 10.000 euro en je legt gedurende 30 jaar iedere maand 750 euro bij. Dan is de verwachting dat je het onderstaande resultaat gaat behalen:

Belangrijk om te weten is dat dit beleggingsresultaat na aftrek van kosten is. Dat zijn dus serieuze bedragen die je kan realiseren, wat ook de reden is dat mensen rijk worden met beleggen.

Het nadeel aan DEGIRO is dat je zelf dient te beleggen. Hierbij kan ik niet aangeven of jij het goed of slecht gaat doen. Op dit kennisplatform geef ik wel veel tips en adviezen die je in beschouwing kan nemen. Zo is een goede tip om te kiezen voor veel spreiding, wat kan met ETF’s. Daar kom ik zo op terug.

Het antwoord op de vraag waar je het meeste rendement haalt, bij BinckBank of DEGIRO, is dus niet zo eenvoudig te beantwoorden. Al is het wel waarschijnlijker om aan te nemen dat bij de BinckBank je resultaten kan behalen zoals hierboven aangeduid. Daarom krijgen we de volgende score: BinckBank +2 – DEGIRO +1.

Vergelijking voor ETF Beleggen

ETF beleggen is momenteel zeer populair, en daar is een goede reden voor. Zo kan je dankzij ETF beleggen eenvoudig, snel en bovenal heel goedkoop investeren in vele verschillende aandelen. ETF kan je zien als een mandje vol met aandelen. Dit kunnen er 10 zijn, maar ook 1.000. Dit is afhankelijk van wat voor soort ETF je kiest, en er is bijzonder veel keuze. Als je hierover meer wilt weten mag je dit artikel over beleggen in ETF beslist niet missen.

Omdat ETF beleggen voor iedereen toegankelijk is, wordt de moeilijkheidsgraad hiervan lager. Ook beginners kunnen nu mooie rendementen halen dankzij het kiezen voor de juiste ETF’s. Daarom wordt ETF beleggen vooral een kwestie van waar je dit het goedkoopste kan doen. DEGIRO is goedkoper dan de BinckBank, en daarom verandert de score naar: BinckBank +2 – DEGIRO +2.

Klik op deze link voor meer informatie

  en het gratis aanmaken van een account via DEGIRO.

Risicospreiding doe je ook tussen beleggingsplatformen!

Een tip aan mensen die veel vermogen hebben is om te kiezen voor meerdere beleggingsplatformen. Tot 100.000 euro is je geld namelijk beschermd bij faillissement. Dit werkt hetzelfde als bij een traditionele bank. Heb je dus meer dan 100.000 euro, dan is het slim om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen. Je weet het maar nooit. Stel dat bijvoorbeeld DEGIRO failliet gaat, dan ben je sowieso al het geld boven de 100.000 euro kwijt. Dat risico wil je niet lopen. Ga nu naar dit artikel met een onafhankelijke vergelijking van de beste beleggingsplatformen. In die vergelijking vind je ook online brokers voor vastgoed en andere investeringen. Dit geeft je de kans om nog meer spreiding aan te brengen buiten de aandelenmarkt.

Conclusie over vergelijken BinckBank vs. DEGIRO

Als ik zelf opzoek ben naar een vergelijking tussen twee verschillende partijen, dan hoop ik op een eenduidig antwoord. Helaas kan ik die in dit geval niet geven. De keuze voor BinckBank of DEGIRO hangt namelijk af van je persoonlijke voorkeur. Desalniettemin kan ik wel de volgende conclusie maken:

DEGIRO is de beste keuze voor wie zelf wilt beleggen en al enige kennis heeft. Klik hier als je meer wilt weten mijn review en ervaringen met DEGIRO beleggen.

De BinckBank is de beste keuze voor wie zelf wilt beleggen maar hulp, tips en adviezen kan gebruiken. Ook is BinckBank de beste keuze voor wie zijn of haar geld wilt laten beleggen door experts, zodat je hier zorgeloos en tijdloos van kan genieten.

Via deze referral link kan je een gratis account aanmaken bij Saxo Bank (BinckBank) en tot 200 euro aan welkomstbonus krijgen. Ook kan je via de link een gratis informatiebrochure downloaden.

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel over hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.