InMode aandelen kopen of niet? Analyse +27% groei | Happy Investors
aandelen-inmode-analyse
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
05/08/2023
9 min

InMode aandelen kopen of niet? Analyse +27% groei | Happy Investors

05/08/2023
9 min

In dit artikel behandelen we een analyse van InMode aandelen. InMode aandelen kopen of niet willen we doen omwille van haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening me dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over InMode, een innovatieve fabrikant van medische apparatuur

InMode (INMD) is een klein bedrijf dat niet-invasieve en minimaal invasieve medische schoonheidsapparatuur produceert, die kan worden gebruikt als alternatief voor chirurgische methoden voor het oplossen van lichaams- en huidimperfecties. InMode hield medio 2019 een beursgang. Na een sterke marktcorrectie begin 2022 is de kapitalisatie van het bedrijf momenteel slechts $3,1 miljard, wat aanzienlijke groeivooruitzichten biedt voor de aandelenprijs. Het bedrijf stond voorheen bekend als Invasix Ltd. en veranderde zijn naam in november 2017 in InMode Ltd. Inmode werd opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Yokneam, Israël.

 • Ticker: INMD
 • Toegangsprijs: $37,3
 • Richtprijs: $47,6
 • Potentieel: 27,6%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: gemiddeld
 • Positiegrootte: 2% 

Analyse InMode aandelen met groeipotentie

 • InMode produceert innovatieve medische schoonheidsapparatuur waarmee lichaams- en huidimperfecties kunnen worden behandeld zonder chirurgische ingreep.
 • Sinds 2019 is het bedrijf verder gegaan dan de markt voor schoonheidsdiensten en is het begonnen met het aanbieden van oplossingen voor de gezondheidszorg. InMode ontwikkelt momenteel apparatuur voor de behandeling van snurken en rhinitis, evenals erectiestoornissen.
 • Meer dan zes jaar lang heeft InMode een hoge groei van de financiële indicatoren gehandhaafd, en er zijn geen redenen voor een vertraging, aangezien het bedrijf blijft uitbreiden naar nieuwe markten, waaronder China.
 • De belangrijkste risico's van een investering in InMode houden verband met moeilijkheden bij het verkrijgen van vergunningen voor het verlenen van medische diensten, een mogelijke vertraging van de financiële prestaties van het bedrijf en mogelijke mislukkingen bij de ontwikkeling van nieuwe medische apparatuur.

InMode aandelen kopen is niet zonder risico. Het bedrijf behoort tot de groeiaandelen. Een groeiaandeel kent typisch gezien een hoger risico dan een waardeaandeel of dan dividendaandelen. Verdiep je goed in de verschillen, en overweeg ook altijd diverse investeringen waaronder de beste ETF's, vastgoed kopen en andere assets.

Waarom InMode aandelen kopen of niet?

Reden 1. Innovatieve cosmetica-apparatuur

InMode produceert innovatieve apparatuur gebaseerd op het gebruik van radiofrequente (RF) straling, waarmee lichaamsvet effectief kan worden verwijderd en een verjongend effect kan worden bereikt. In haar presentaties voor investeerders geeft de onderneming de resultaten van procedures met haar apparatuur.

Het gebruik van RF-stralingstechnologie voor cosmetische doeleinden maakt het mogelijk aanzienlijke esthetische resultaten te bereiken zonder een chirurgische ingreep. Dit is vooral belangrijk omdat de meeste chirurgische ingrepen onder algemene of plaatselijke verdoving gepaard gaan met postoperatief herstel, dat vrij lang kan duren. Voor potentiële cliënten kan het moeilijk zijn om meerdere dagen, en soms zelfs weken, voor dergelijke procedures uit te trekken, waardoor de vraag ernaar aanzienlijk afneemt.

InMode produceert apparatuur die kan worden gebruikt als alternatief voor een operatie. Het vereist geen lange herstelperiode en wint steeds meer aan populariteit in de industrie. Vandaag de dag produceert InMode de volgende soorten medische apparatuur:

 • niet-invasieve apparatuur, d.w.z. die geen chirurgische ingreep vereist;
 • minimaal invasieve apparatuur, gebruikt met een ondiepe penetratie in de huid van de patiënt met speciale tips;
 • de apparatuur waarvoor de medewerking van een arts niet nodig is en die een patiënt zelfstandig kan gebruiken.

Het bedrijf biedt apparatuur voor alternatieve soorten cosmetische diensten voor twee grote markten: chirurgische vetverwijdering en laserontharing. Daarnaast biedt InMode op RF gebaseerde apparatuur voor huidlifting, lichaamshaarverwijdering, anti-pigmentatie en andere esthetische behandelingen.

Het bedrijf heeft een belangrijk concurrentievoordeel omdat zijn apparatuur bestaat uit een computermodule, software en tips of applicators. In tegenstelling tot concurrenten die vaak aparte apparatuur aanbieden voor elk type procedure, kunnen met InMode bijna alle soorten behandelingen worden uitgevoerd op dezelfde apparatuurmodule met verandering van de software en verbruiksgoederen (handstukken). Bovendien is InMode-apparatuur lichter en gebruiksvriendelijker, wat het vervoer en de bediening vereenvoudigt.

De stijgende populariteit van niet-invasieve methoden wordt ondersteund door industrieel onderzoek. De totale markt voor cosmetische chirurgie wordt geschat op 49,1 miljard dollar en zal naar verwachting tegen 2028 ongeveer 64,9 miljard dollar bedragen, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,5% inhoudt.

Tegelijkertijd merken de analisten op dat de groeimotor van de markt grotendeels zal worden ondersteund door het toenemende gebruik van minimaal invasieve procedures. De wereldwijde markt voor medische apparatuur voor dergelijke procedures zal naar verwachting groeien met een CAGR van 8,3% tot 2031 en tegen het einde van de periode 52,1 miljard dollar bereiken. De totale markt voor minimaal invasieve chirurgie wordt op 51,4 miljard dollar geschat en zal volgens gegevens van The Business Research Company tegen 2027 naar verwachting 78,7 miljard dollar bereiken, wat eveneens een CAGR van 8,3% inhoudt.

Reden 2. Het betreden van nieuwe markten

InMode opereert momenteel voornamelijk op de markt van schoonheidsdiensten, maar gaat daar geleidelijk aan voorbij en richt zich opnieuw op de behandeling van verschillende ziekten en pathologieën. In 2019 bracht het bedrijf een speciale apparatuurtip uit, AccuTite, waarmee labiaplastie-achtige procedures kunnen worden uitgevoerd om de functie en het uiterlijk van de vulva te herstellen.

Volgens het verslag van het bedrijf is het nu in de laatste fase van de ontwikkeling van een nieuwe apparatuurtip voor de behandeling van snurken en rhinitis. Het behandelingsmechanisme is eveneens gebaseerd op de RF-straling, die het zachte gehemelte verkleint en stijver maakt, waardoor de obstructie in de luchtweg en het volume van het snurken worden verminderd.

InMode bevindt zich ook in het beginstadium van de ontwikkeling van een apparaattip die moet worden gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen. Het bedrijf heeft een conceptueel begrip van het toekomstige behandelingsmechanisme, maar moet meer onderzoek verrichten om de veiligheid van de technologie aan te tonen.

Naast het betreden van fundamenteel nieuwe markten, blijft InMode haar positie in haar historische niche van esthetische diensten consolideren. Het bedrijf ontwikkelt bijvoorbeeld een nieuwe computermodule die, in aanvulling op de bestaande handstukken, effectievere procedures mogelijk maakt voor de reductie van het bovenste en onderste ooglid, evenals de behandeling van rimpels en droge ogen. In het algemeen heeft het bedrijf in de afgelopen vijf jaar zes producten gelanceerd van de 21 die het momenteel in zijn portefeuille heeft.

Reden 3. Snel groeiende financiële prestaties en toenemend marktaandeel

Omdat InMode een klein en jong bedrijf is, heeft het een sterke financiële groei kunnen laten zien. Van 2016 tot 2022 stegen de inkomsten van het bedrijf met een CAGR van 64,3%, terwijl de winst steeg met een CAGR van 110,3%.aandelen-inmode

De belangrijkste bijdrage aan de groei van de financiële prestaties wordt geleverd door het segment van de minimaal invasieve behandelmethoden, waarvan de inkomsten de afgelopen twee jaar bijna verdrievoudigd zijn.analyse-inmodeEr zijn geen tekenen dat de omzetgroei van het bedrijf in de nabije toekomst aanzienlijk zal afnemen. Volgens de prognose van InMode zullen de inkomsten in 1Q 2023 met 23% j-o-j stijgen tot ongeveer $105,8 miljoen tegenover $85,9 miljoen en $65,5 miljoen in respectievelijk 1Q 2022 en 2021.

Het bedrijf is ook van plan zijn wereldwijde aanwezigheid actief uit te breiden. Momenteel is de belangrijkste markt van InMode de VS, die goed is voor meer dan 65% van de inkomsten van het bedrijf. InMode heeft directe verkoopvertegenwoordigers in de VS, Canada, India en Australië. In Latijns-Amerika, Europa (VK, Spanje, Italië, België, Luxemburg, Portugal en Frankrijk) en enkele landen in de regio Azië-Stille Oceaan verkoopt de onderneming haar producten, maar heeft zij nog geen vertegenwoordigingen. In dit opzicht is een van de hoofdpunten van de strategie van InMode de uitbreiding van haar aanwezigheid op de Europese en Latijns-Amerikaanse markten, alsmede het betreden van de Chinese markt, waar het bedrijf reeds een dochteronderneming heeft opgericht.

Zo menen wij dat InMode, met zijn revolutionaire technologie, nog steeds slecht vertegenwoordigd is op de wereldmarkt. Het merk wint echter geleidelijk aan kracht en de uitbreiding van het bedrijf naar nieuwe markten zou moeten leiden tot aanhoudend sterke financiële prestaties op middellange termijn.

Financiële analyse InMode aandelen

De financiële resultaten van InMode voor 2022 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De inkomsten bedroegen 454 miljoen dollar, een stijging van 27,05% op jaarbasis.
 • De EBITDA steeg van 168 miljoen dollar naar 199 miljoen dollar. De EBITDA-marge daalde licht van 46,98% naar 43,70%.
 • De nettowinst bedroeg 162 miljoen dollar tegen 165 miljoen dollar vorig jaar. De nettomarge daalde van 46,14% naar 35,56%.

Inkomsten en winst stegen dankzij de toegenomen vraag naar InMode-apparatuur. De operationele winstmarges daalden echter, vooral door een stijging van de marketinguitgaven met 34%. Niettemin menen wij dat dergelijke uitgaven passend zijn voor een jong bedrijf, vooral omdat het ook zijn onderzoekskosten met 30% verhoogde.

De nettowinst van InMode daalde door hogere betaalde belastingen in 2022: $39,9 miljoen tegenover $2,9 miljoen in 2021. Van 2011 tot 2021 had het bedrijf de status van Benefited Enterprise, waardoor het minder inkomstenbelasting hoefde te betalen. Aan het einde van de looptijd betaalde InMode echter 10 jaar aan gecumuleerde belastingen terug. Het was een eenmalige betaling, en in volgende periodes zal het bedrijf onderworpen zijn aan de standaard inkomstenbelasting, zoals alle Israëlische bedrijven.inmode-aandelen

 • Aan het einde van de laatste verslagperiode steeg de operationele kasstroom tot 182 miljoen dollar, tegen 175 miljoen eind 2021.
 • De onderneming heeft vrijwel geen kapitaaluitgaven en daarom is haar vrije kasstroom vrijwel identiek aan haar operationele kasstroom.

De operationele kasstroom steeg dankzij een hoger nettoresultaat en een aanpassing van het incentiveprogramma voor het personeel.inmode-analyse

Het bedrijf heeft een gezonde balans:

 • De totale schuld bestaat uitsluitend uit operationele leases en bedraagt slechts 3,5 miljoen dollar.
 • Kasequivalenten en financiële kortetermijninvesteringen zijn goed voor 547,4 miljoen dollar.
 • De nettoschuld is - 543,9 miljoen dollar.

Deze schuldenlast geeft de absolute financiële stabiliteit van de onderneming aan. InMode heeft geen leningen en financiert haar activiteiten met middelen die tijdens de beursgang zijn opgehaald.

Waardering InMode Groeiaandelen

InMode handelt boven het sectorgemiddelde op EV/Sales - 6,59x en verdisconteerd op EV/EBITDA - 15,07x, P/E - 19,77x en Fwd P/E - 12,56x. Analisten, waaronder de onze, verwachten dat het bedrijf tegen eind 2023 meer netto-inkomen zal hebben, dus de Forward P/E is lager dan de huidige P/E, wat erop wijst dat het aandeel ondergewaardeerd is.

inmode-aandelen-analyse

Het gemiddelde koersdoel van de top-7 investeringsbanken van Wall Street is $45,4 per aandeel. Volgens onze consensus is het aandeel ondergewaardeerd volgens historische multiples; de reële marktwaarde van het aandeel bedraagt $47,6, wat een opwaarts potentieel van 27,6% impliceert.

inmode-analyse-aandelen

Belangrijkste risico's InMode aandelen kopen

 • InMode biedt apparatuur aan voor medische behandeling, en in de meeste gevallen zijn speciale vergunningen vereist om dergelijke diensten uit te voeren. Het niet tijdig verkrijgen van de vergunningen en de mogelijke verhoging van de vergunningskosten kunnen de expansie van InMode op buitenlandse markten vertragen.


 • Mogelijke vertraging van de groei. Zoals hierboven opgemerkt, heeft de onderneming lange tijd hoge groeipercentages van inkomsten en winst gehandhaafd, waardoor zij meer aandacht krijgt van beleggers. Als de onderneming er niet in slaagt hoge groeicijfers te handhaven, kan de belangstelling van beleggers voor het aandeel afnemen.


 •  Mogelijk onvermogen om verder te gaan dan de markt voor schoonheidsdiensten. InMode ontwikkelt apparatuur voor de behandeling van erectiestoornissen, snurken en rhinitis. Indien het bedrijf er niet in slaagt de doeltreffendheid van de voorgestelde behandeling te bewijzen, kan dit potentiële investeerders afschrikken en leiden tot een daling van de waarde van het aandeel.

En, wat denk jij? InMode aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën