IUVO Review: investeren in particulieren leningen (P2P)
IUVO Review: investeren in particulieren leningen (P2P)
Beleggen P2P Lending
Happy Investors
Beleggen P2P Lending
12/19/2019
7 min

IUVO Review: investeren in particulieren leningen (P2P)

12/19/2019
7 min

In deze review over IUVO Group gaan we kijken naar de voor- en nadelen van dit beleggingsplatform voor particuliere leningen. Bij iedere review die ik schrijf, stel ik mijzelf de vraag of IUVO Group een betrouwbare en goede investering is. Om deze vraag te beantwoorden zullen we eerst een review over IUVO moeten doen. Vervolgens gaan we kijken naar wat de voor- en nadelen van IUVO P2P Lending zijn, en tot slot doen we een vergelijking met andere platformen (de alternatieve belegging). We eindigen deze review met een conclusie of IUVO Group wel of geen betrouwbare belegging is.

Kort samengevat is de inhoud van deze review:

 1. Wat is IUVO P2P Lending?
 2. Hoe werkt beleggen via IUVO Group
 3. Waarom kiezen voor IUVO Group als P2P belegging?
 4. Welke alternatieve platformen zijn er?
 5. Conclusie IUVO Review en Ervaringen

Laten we snel verder lezen.

Wat is IUVO P2P Lending?

IUVO Group is een P2P Lending platform voor particuliere leningen, maar ook bedrijfsleningen. P2P Lending betekent dat particulier A geldt uitleent aan particulier B in ruil voor rendement (rente). Deze relatief nieuwe manier van beleggen zorgt ervoor dat je als particulier rendement kan maken door leningen aan andere particulieren af te sluiten. Voor een volledige uitleg over dit concept, mag je dit kennisartikel over beleggen in P2P Lending niet missen.

Deze review gaat over IUVO Group. IUVO is een P2P Lending platform. Hierop kunnen particuliere beleggers zoals jij en ik zich gratis op aanmelden. In principe brengt IUVO Group dus vraag naar en aanbod van particuliere leningen samen. Als tussenpersoon hebben ze tweede belangrijke functie, namelijk het garanderen van eerlijke ruil en ook bescherming van de beleggers. Op een P2P platform kan iedereen zich niet zomaar aanmelden. Als je geld wilt lenen via zo’n platform, zal je eerst allerlei gegevens over je financiële staat moeten invullen. Hierdoor weet IUVO of een lener wel of niet risicovol is om aan te lenen. Deze inschatting van risico brengen ze in kaart door categorieën, waarbij A heel veilig en vanaf HR niet heel veilig.

Een cruciale toevoeging van P2P platformen zoals IUVO Group is bescherming van haar beleggers middels een BuyBack-garantie. Mocht er iets mis gaan, dan koopt het platform de lening terug zodat jij ook je geld terugkrijgt. Hier vertel ik zo direct iets meer over, want dit maakt P2P leningen juist zo interessant.

Review IUVO Group kerncijfers:

 • Actief in meer dan 137 landen
 • 500+ beleggers zijn momenteel aangesloten
 • Bijna 100 miljoen is reeds geïnvesteerd in P2P via IUVO
 • 0,- transactiekosten op primaire markt
 • Rendement tussen de 8 – 15% (ga uit van 9%)
 • Minimaal startbedrag is 10 euro

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Hoe werkt beleggen via IUVO Group

Als particuliere belegger kan je je gratis aanmelden bij IUVO Group voor P2P Lending. Uit mijn review blijkt dat ze geen kosten hanteren. Er wordt alleen 1% in rekening gebracht wanneer je een lening op de secundaire leningsmarkt wilt verkopen. Dit doe je alleen in het geval dat je tussentijds van een lening af wilt. Maar in principe leen je geld uit en laat je de lening aflopen tot de volledige duurtijd. In ruil hiervoor krijg je rendement. Daarbij is P2P als belegging een mooie toevoeging aan je huidige beleggingsportefeuille. Het rendement ligt hier namelijk tussen de 8 en 15%.

Wanneer je bent aangemeld als P2P belegger dan krijg je een overzicht te zien van particulieren die geld willen lenen. Dit kunnen mensen zijn van over de gehele wereld (wat het ook leuker maakt). Daarbij kan je de nationaliteit zien, wat voor type lening het is, en essentiële informatie waaronder de risico classificatie, het rendement en de looptijd. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe dit eruit kan zien.

Er is ook een optie van Auto Invest. Als je deze optie selecteert, wordt een bedrag naar keuze automatisch geïnvesteerd over alle beschikbare leningen. Daarbij kan je ook aanvinken aan welke voorwaarden de lening moet voldoen, zoals het risicogehalte, rendement, de doorlooptijd, et cetera.

IUVO Review update 2021: kies altijd voor de Auto Invest-functie voor maximale spreiding onder lager-risico investeringen. Een rendement van 7 – 9% zou haalbaar moeten zijn op een langere termijn.

Waarom kiezen voor IUVO Group als P2P belegging?

Hierboven zie je enkele voordelen die IUVO Group aanbiedt. Er is alleen een maar. Ik heb meerdere reviews over P2P Lending geschreven, en ieder P2P beleggingsplatform biedt ongeveer hetzelfde aan. Waarbij sommige nog net een stapje verder gaan. Uit mijn review blijkt dan ook dat IUVO Group best wel een interessant platform is.

Niettemin is IUVO Group wel een goede keuze als P2P platform. Ze hebben een onderscheidende factor die je kan doen besluiten om toch voor dit platform te gaan. Ze onderscheiden zich namelijk door naast particuliere leningen ook bedrijfsleningen aan te bieden. Er zijn namelijk behoorlijk veel bedrijfsleningen te vinden waarin je kan investeren. Bedrijfsleningen hebben doorgaans een lager risicogehalte van terugbetalen in vergelijking tot particuliere leningen. Immers, bij een particuliere lener is het lastiger in te schatten of deze wel of niet zijn lening (makkelijk) kan terugbetalen. Bij een bedrijfslening is dat makkelijker, omdat financiële bedrijfsgegevens meer transparant zijn. Bovendien kunnen ondernemers hun bedrijf garant stellen als waarborg.

Voor ons particuliere beleggers is dat interessant, omdat dit een aantrekkelijk hoog rendement van rond de 10% geeft. En dat tegen een relatief laag risico. Let op: relatief laag, want met beleggen kan je ook je inzet verliezen.

een algemene tip is om niet meer dan max. 5 – 10% van je vermogen op P2P te zetten. Tevens is het belangrijk om te spreiden, zoals naast IUVO ook te beleggen via Mintos. Hierover lees je meer in mijn Mintos review.

BuyBack garantie als groot voordeel aan P2P beleggen

Ik benoemde het eerder al: BuyBack garantie is een heel aantrekkelijk voordeel wat ons particuliere beleggers extra bescherming biedt. Alle leningen op het IUVO platform hebben een BuyBack garantie. Deze garantie houdt in dat Originator verplicht is om een lening terug te kopen zodra de lener stopt met betalen. Dit heeft voor jou als gevolg dat je gewoon je geld terugkrijgt. Wat je dan weer kan investeren in een andere lening uiteraard. Tijdens mijn review over IUVO kan ik helaas niet vinden hoe vaak het gebeurt dat een lening niet wordt terugbetaald. Zelf heb ik wel ervaring met P2P beleggen, maar niet via IUVO. Zelf heb ik het nog niet meegemaakt, maar het zal vast wel eens voorkomen. Mijn advies voor beleggen via IUVO is om in dit geval te kiezen voor de A rating.

De A rating is een risico inschatting zoals ik eerder al had uitgelegd. Dit doen ze op basis van de financiële gegevens en achtergrond van de particulier of het bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de risico groepen. Het percentage geeft aan hoe hoog het risico is dat de lener niet terugbetaalt. Dus heb je een lener met risico rating A, dan is het risico op niet terugbetalen 0 tot 4%. Maar als dat al gebeurt, heb je dus de BuyBack garantie als vangnet.

Zolang je voor risicogroep A kiest ben je verstandig aan het investeren, tot wel 15% rendement. Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie over hoeveel geld jij kan verdienen met beleggen via IUVO Group.

Welke alternatieve platformen zijn er?

Naast IUVO Group zijn er vele alternatieve platformen voor P2P beleggen. Zoals eerder aangegeven heb ik meerdere reviews geschreven. Bij het vergelijken tussen P2P platformen zijn een aantal factoren belangrijk, waaronder risico, rendement, gebruiksvriendelijkheid en service. Uiteraard zijn de twee belangrijkste factoren het risico en het rendement. Daaruit blijkt dat er wel een duidelijke voorkeur is voor bepaalde beleggingsplatformen voor particuliere leningen. IUVO Group hoort hier ook bij.

Wil je een totaal overzicht zien over wat P2P beleggen precies inhoudt, hoe het werkt, en wat de beste P2P platformen zijn? Klik dan door naar dit artikel over P2P Lending.

Conclusie IUVO Review en Ervaringen

IUVO Group is een P2P platform waarin je als belegger kan investeren in particuliere leningen. IUVO Group is absoluut een betrouwbaar platform om voor te kiezen. Er zijn een drietal onderscheidende factoren waarom je voor IUVO zou willen kiezen, en niet voor een ander P2P platform. Dit zijn:

 • 100% BuyBack garantie op alle leningen: mocht een lener niet op tijd betalen, dan krijg je altijd je geld terug
 • Risico categorieën: dit maakt heel transparant welke lening weinig risico oplevert
 • Naast particuliere leningen kan je er ook beleggen in bedrijfsleningen, die vaak minder risico hebben maar wel hetzelfde rendement opleveren (of zelfs hoger)

Wil jij slapend rijker worden en geld voor jou laten werken in plaats van andersom? Klik dan op deze link voor gratis aanmelden op IUVO P2P platform en verdien 7- 11% rendement op je vermogen!

Reacties
Categorieën