On Holding AG Aandelen kopen of niet? Analyse +26% Groei | Happy Investors
on-holding-ag-analyse-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/05/2023
7 min

On Holding AG Aandelen kopen of niet? Analyse +26% Groei | Happy Investors

06/05/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van On Holding AG aandelen. On Holding AG aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over On Holding AG, een Zwitsers sportmerk

On Holding (ONON) biedt sportschoenen, -kleding en -accessoires aan onder haar eigen merk. Het bedrijf verkoopt zijn producten via onafhankelijke retailers en distributeurs, maar ook via zijn online winkels over de hele wereld. On Holding is opgericht in 2010 en het hoofdkantoor is gevestigd in Zürich, Zwitserland.

 • Ticker: ONON.US
 • Instapprijs: $27,0-$28,0
 • Richtprijs: $34,7
 • Potentieel: 26,4%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: vergelijk de beste beleggingsplatformen

Analyse On Holding AG Groeiaandelen

De afgelopen twee weken waren uitdagend voor discretionaire consumentenbedrijven. Footwear retailer Foot Locker kwam met teleurstellende kwartaalresultaten en verlaagde de vooruitzichten voor de rest van het jaar. Volgens de CEO moest het bedrijf agressieve afprijzingen doorvoeren om de vraag te stimuleren en de voorraad te beheren. Als gevolg daarvan is de S&P 500 Consumer Discretionary Index aanzienlijk gecorrigeerd.

Sterke kwartaalresultaten van bedrijven uit andere sectoren, zoals The Gap en Abercrombie & Fitch, toonden echter aan dat de tegenwind van de markt misschien niet zo systemisch is als ze eerst leek. We hebben twee retailers van sportkleding, schoeisel en sportartikelen geselecteerd die met succes de uitdagingen het hoofd kunnen bieden en hun beleggers een hoog rendement kunnen bieden.

 • Academie Sport en Buitenleven (ASO)
 • On Holding AG (ONON)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot On Holding AG. Je kunt een soortgelijk idee over Holding AG vinden in de sectie Beleggingsideeën onder onze aandelen analyses.

Waarom On Holding AG aandelen kopen of niet?

On Holding werd in 2010 samen met twee partners opgericht door voormalig wereldkampioen duatlon en meervoudig Ironman-winnaar Olivier Bernhard. Het eerste sportschoenmodel van het merk, Cloudracer, werd al snel geliefd bij Zwitserse hardlopers en triatleten, waaronder Olympisch kampioene Nicola Spirig, die On schoenen droeg toen ze de gouden medaille won in de vrouwentriatlon van Londen 2012.

Met dezelfde strategie die Nike zijn positie als marktleider opleverde, werft On Holding actief sportbeïnvloeders, waaronder de Amerikaanse recordwinnaar hardloper David Kilgore en tennislegende Roger Federer. Het is vermeldenswaard dat Federer ook een belangrijke aandeelhouder van On Holding is, aangezien de tennisser de aandelen van het bedrijf verwierf net voor de beursgang in 2019. In hetzelfde jaar lanceerde On Holding zijn The Roger lijn van sneakers.

Als gevolg van de samenwerking met beroemde atleten heeft On Holding zijn aanwezigheid op de sportschoenenmarkt actief vergroot. Vóór de pandemie overvleugelde het bedrijf op zijn thuismarkt in Zwitserland Nike en Adidas om de absolute marktleider te worden met een aandeel van ongeveer 40%, en veroverde het ook bijna 10% van de sneakermarkt in Duitsland. On Holding heeft een sterke positie op de grootste sportschoenenmarkt ter wereld, Noord-Amerika. Op basis van sectorgegevens van Statista schatten we het aandeel van het bedrijf in de regio op 3%.

On Holding laat een sterke groei zien in al haar belangrijke markten. In Q1 FY 2023 steeg de netto-omzet van het bedrijf in de regio Azië-Pacific met 89,4% tot CHF 31,1 miljoen ($ 34,3 miljoen). Australië, China en Japan kenden indrukwekkende groeipercentages van 75% tot 100%. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) steeg de omzet van het bedrijf met 51,6% j-o-j tot CHF 118,9 miljoen ($ 131,2 miljoen). De omzet in het Verenigd Koninkrijk is meer dan verdubbeld, waardoor het land de op één na grootste markt van het bedrijf in de regio is geworden. De netto-omzet in Noord- en Zuid-Amerika steeg met 91,9% tot CHF 270,2 miljoen ($298,1 miljoen).on-holding-ag-aandelen

Netto-omzet per regio; 

Ondanks vele jaren van sterke groei en een relatief hoge penetratiegraad in verschillende belangrijke markten, behoudt On Holding het potentieel voor verdere expansie. Het bedrijf heeft verschillende groeifactoren in zowel het groothandels- als het DTC-segment, namelijk:

 • Het grootste deel van de inkomsten komt uit het groothandelskanaal - CHF 777 miljoen ($ 857,3 miljoen), of 63,6% van de totale inkomsten in 2022. Het bedrijf heeft echter distributieovereenkomsten met slechts 23 partners. Bovendien merkte het management van On Holding op dat distributeurs te maken hebben met een aanzienlijke vraag die groter is dan het aanbod.
 • Het bedrijf bezit en exploiteert 13 winkels in China en vijf winkels in Europa, de VS en Japan. Het totale aantal eigen winkels ligt onder de 20. Ter vergelijking: marktleider Nike heeft 1.045 winkels, terwijl Adidas 1.990 winkels heeft. On Holding heeft dus een aanzienlijk expansiepotentieel.
 • Het openen van fysieke winkels vergroot de merkbekendheid. We verwachten dat de uitbreiding van het aantal winkels de omzetgroei van het bedrijf in alle distributiekanalen zal stimuleren.

Financiële analyse On Holding AG aandelen

De analyse van de financiële prestaties van On Holding wordt gepresenteerd in Amerikaanse dollars (US$). De resultaten van het bedrijf over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • Aan het einde van de laatste rapportageperiode bedroegen de TTM-omzet $1,53 miljard, een stijging van 15,4% ten opzichte van het einde van het jaar. Er werd groei waargenomen in alle belangrijke regio's en verkoopkanalen.
 • De brutowinst steeg van $740,8 miljoen naar $876,2 miljoen. De brutomarge steeg van 56,04% naar 57,43%.
 • De aangepaste EBITDA bedroeg $ 228,5 miljoen tegenover $ 178,8 miljoen in 2022. De aangepaste EBITDA-marge steeg van 13,53% naar 14,97%.
 • Het nettoresultaat volgens de GAAP-normen was break-even en bedroeg $4,5 miljoen tegenover -$28,6 miljoen aan het einde van het jaar.aandelen-on-holding-agDe financiële prestaties van het bedrijf; 
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten steeg van -$245,5 miljoen naar -$177,7 miljoen dankzij een daling van het nettowerkkapitaal.
 • De vrije kasstroom steeg van -$335,3 miljoen naar -$260,5 miljoen. De negatieve kasstroom wordt veroorzaakt door extra kapitaal dat nodig is om de groei te financieren.on-holding-ag-aandelen-analyseKasstroom van het bedrijf; bron: 

Ondanks een agressieve groeifase heeft On Holding de beste brutomarges in zijn klasse en presteert het beter dan de rest van de sector. Bovendien verbetert het bedrijf voortdurend de operationele hefboom, waardoor de winstgevendheid toeneemt. Nu On Holding nog steeds een sterke groei laat zien, denken wij dat het bedrijf de efficiëntie zal blijven verbeteren door schaalvergroting.

On Holding heeft een sterke balans, zonder leverage en met geldmiddelen en kasequivalenten van $394,9 miljoen. De nettoschuld van het bedrijf is dus diep negatief.

Waardering On Holding AG groeiaandelen

On Holding handelt tegen een aanzienlijke premie ten opzichte van zijn concurrenten op de belangrijkste multiples: EV/Sales - 5,49x, EV/EBITDA - 52,67x, P/E - 91,65x, FWD P/E - 53,14x.analyse-on-holding-agVergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Deze premie is echter redelijk gezien het indrukwekkende groeitempo van het bedrijf. Volgens de consensus op Wall Street zal On Holding naar verwachting groeien met respectievelijk 44,8%, 32,5% en 32,3% in 2023, 2024 en 2025. De EV/Sales multiple voor 2025 is dus 2,51x, ongeveer in lijn met het huidige gemiddelde.on-holding-ag-analyseForward EV/Sales multiple; 

Het is vermeldenswaard dat de verwachte omzet in 2025 nog steeds aanzienlijk lager zou zijn dan die van de grootste spelers in de sector (de verwachte omzet van Nike is $59,3 miljard), wat betekent dat On Holding het potentieel voor dubbelcijferige groei zal behouden.

Bovendien heeft On Holding de beste brutomarge vergeleken met sectorgenoten en presteert het nu al beter dan veel concurrenten op het gebied van EBITDA-marge. Dit betekent dat het bedrijf in 2025 winstgevender zou kunnen zijn en tegen een premie ten opzichte van sectorgenoten zou kunnen handelen.groei-on-holding-ag-aandelenBrutomargevergelijking; 

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Bank of America is $19,8 per aandeel. UBS Group schat ONON op $42 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $34,7, wat een opwaarts potentieel van 26,4% impliceert.aandelen-on-holding-ag-analyseKoersdoelen van investeringsbanken; 

Belangrijkste risico's On Holding AG aandelen kopen

 • De verslechtering van de macro-economische omgeving zou de financiële prestaties van On Holding kunnen beïnvloeden, wat tot uitdrukking zou komen in de marktwaarde van het aandeel.
 • Beleggers zien een hoog potentieel voor On Holding, terwijl het bedrijf momenteel wordt verhandeld tegen veelvouden van een groeiend bedrijf. De huidige prijs impliceert dus geen significante veiligheidsmarge. Als On Holding een onverwachte vertraging van de omzetgroei rapporteert, zou de marktwaarde van het aandeel aanzienlijk kunnen dalen.
 • Aangezien On Holding zich momenteel in een fase van agressieve groei bevindt, kunnen de bedrijfsmarges instabiel zijn, wat tot uiting zou komen in de marktwaarde van het aandeel.

En, wat denk jij? Holding AG aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën