Academy Sports and Outdoors aandelen kopen? Analyse +47% Groei | Happy Investors
aandelen-analyse-academy-sports-and-outdoors
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/05/2023
6 min

Academy Sports and Outdoors aandelen kopen? Analyse +47% Groei | Happy Investors

06/05/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Academy Sports and Outdoors aandelen. Academy Sports and Outdoors aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Academy Sports and Outdoors, Verkoper van sportartikelen

Academy Sports and Outdoors (ASO) is een detailhandelaar in sport- en outdoorproducten. Het bedrijf is actief in vier segmenten: Outdoors, Sports & Leisure, Kleding en Schoeisel. Academy Sports and Outdoors werd in 1938 opgericht in Texas en heeft vandaag de dag 268 winkels in 18 Amerikaanse staten.

 • Ticker: ASO
 • Toegangsprijs: $49-$51
 • Richtprijs: $73
 • Potentieel: 47%
 • Potentieel dividendrendement: 0,63%
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Matig
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: vergelijk de beste beleggingsapps

Analyse Academy Sports and Outdoors groeiaandelen

De afgelopen twee weken waren uitdagend voor discretionaire consumentenbedrijven. Footwear retailer Foot Locker kwam met teleurstellende kwartaalresultaten en verlaagde de vooruitzichten voor de rest van het jaar. Volgens de CEO moest het bedrijf agressieve afprijzingen doorvoeren om de vraag te stimuleren en de voorraad te beheren. Als gevolg daarvan is de S&P 500 Consumer Discretionary Index aanzienlijk gecorrigeerd.

Sterke kwartaalresultaten van bedrijven uit andere sectoren, zoals The Gap en Abercrombie & Fitch, toonden echter aan dat de tegenwind van de markt misschien niet zo systemisch is als ze eerst leek. We hebben twee retailers van sportkleding, schoeisel en sportartikelen geselecteerd die met succes de uitdagingen het hoofd kunnen bieden en hun beleggers een hoog rendement kunnen bieden.

 • Academie Sport en Buitenleven (ASO)
 • On Holding AG (ONON)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee over Academy Sports and Outdoors. Je kunt een soortgelijk idee over On Holding AG vinden in de sectie Beleggingsideeën.

Waarom Academy Sports and Outdoors aandelen kopen?

De winkels van Academy Sports and Outdoors zijn voornamelijk geconcentreerd in de snelst groeiende Amerikaanse regio's in het zuiden en zuidoosten van het land: 40% van de winkels bevindt zich in Texas en nog eens 40% in Florida, Georgia, Alabama, North Carolina, South Carolina, Arkansas, Oklahoma en Tennessee. Al deze staten behoren tot de top 20 van Amerikaanse staten als het gaat om nettomigratie. Naar verwachting zullen ze de komende 10 jaar een gestage bevolkingsgroei blijven vertonen.academy-sports-and-outdoors-aandelenVerwachte bevolkingsgroei van 2020 tot 2030; 

Academy Sports and Outdoors opereert in een grote en groeiende markt. Volgens het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis zijn de consumentenbestedingen aan sportartikelen, aanverwante producten, wapens en munitie de afgelopen 20 jaar met een samengesteld jaarlijks percentage (CAGR) van 5,6% gegroeid tot $131 miljard in 2022. Verwacht wordt dat de markt voor sportartikelen tot 2025 zal groeien met een CAGR van 7,9%.academy-sports-and-outdoors-analyseConsumentenbestedingen aan sportuitrusting, benodigdheden, geweren en munitie; 

Tijdens de laatste beleggersdag in april onthulde het bedrijf zijn strategische doelen voor 2027, waaronder:

 • De omzet zal naar verwachting $10 miljard bereiken, wat een groei betekent van 10% CAGR in de komende zes jaar.
 • Het management streeft ernaar de winstgevendheid te verbeteren en operationele en nettomarges van respectievelijk 13,5% en 10% te behalen in 2027.
 • Rendement op geïnvesteerd vermogen (ROIC) zal naar verwachting 30% bereiken met een voorraadomzet die verbetert naar 3,7x.

Het plan van het bedrijf voorziet in de opening van 120-140 nieuwe winkels en een stijging van de vergelijkbare omzet met 3%. De doelstelling voor vergelijkbare omzet is redelijk en kan worden bereikt door de penetratie van e-commerce te vergroten. Op dit moment is de online verkoop goed voor slechts 10,7% van de omzet van het bedrijf, ver onder het sectorgemiddelde van 27,3%. Het bedrijf verwacht dit percentage te verhogen tot 15% in 2027.

Alle winkels van Academy Sports and Outdoors zijn winstgevend, ook die in West Virginia, Virginia en Illinois, die elk maar één winkel hebben. De winkels van de keten zijn zo winstgevend dat zelfs hun slechtste kwartiel hetzelfde bedrijfsresultaat genereert als een gemiddelde winkel van de grootste concurrent - $ 2 miljoen. Hieruit blijkt dat Academy Sports and Outdoors in staat is tot effectieve geografische expansie.

academy-sports-and-outdoors-groeiaandelenASO winkels bedrijfsopbrengsten; 

Academy Sports and Outdoors bezit drie distributiecentra, waarvan er twee op slechts 50% van hun capaciteit draaien, waardoor het bedrijf een aanzienlijk groeipotentieel heeft met lage kapitaalinvesteringen.

Academy Sports and Outdoors heeft een zeer efficiënt kapitaalverdelingsbeleid. Sinds de beursgang in oktober 2020 heeft het bedrijf de aandeelhouderswaarde aanzienlijk verhoogd door a) $900 miljoen aan aandeleninkopen; b) agressieve verlaging van de langetermijnschuld met $1 miljard; c) dividenduitkeringen, die momenteel een marginaal jaarlijks rendement van 0,63% opleveren. Het bedrijf handhaaft een lage dividenduitbetalingsratio (4% van het nettoresultaat) dankzij een hoge herinvesteringsratio, gedreven door een indrukwekkend rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROIC van 19,78%).

Financiële analyse Academy Sports and Outdoors aandelen

De financiële resultaten van Academy Sports and Outdoors voor 2022 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $ 6,40 miljard, een daling van 5,6% ten opzichte van een jaar eerder. De daling is te wijten aan de hoge basis die is bereikt sinds de pandemie.
 • Het bedrijfsresultaat bedroeg $846,5 miljoen tegenover $907,9 miljoen een jaar eerder. De brutowinstmarge daalde licht van 13,40% naar 13,24%.
 • De nettowinst daalde van 671,4 miljoen dollar naar 628,0 miljoen dollar. De nettomarge was 9,82% tegen 9,91% een jaar eerder.academy-sports-and-outdoors-analyse-aandelenDe financiële prestaties van het bedrijf; 
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten daalde van $673,3 miljoen naar $552,0 miljoen door een lager nettoresultaat.
 • De vrije kasstroom daalde van $597,5 miljoen naar $443,7 miljoen door een lagere operationele kasstroom en hogere investeringen.academyDe kasstroom van het bedrijf;

Als Academy Sports and Outdoors zijn langetermijndoelen haalt, zal de vrije kasstroom in 2023-2027 $ 3,5 miljard bedragen en zal het bedrijf zijn status als een van de beste publieke retailers in zijn klasse verstevigen op het gebied van omzetgroei, marges en rendement op kapitaal.

Academy Sports and Outdoors heeft een sterke balans met een totale schuld van $ 584,5 miljoen, geldmiddelen en kasequivalenten van $ 337,1 miljoen en een nettoschuld van $ 247,4 miljoen, onder de EBITDA van $ 994,7 miljoen voor het hele jaar (nettoschuld / EBITDA - 0,25x).

Waardering Academy Sports and Outdoors groeiaandelen

Academy Sports and Outdoors handelt met een korting op het sectorgemiddelde op basis van de volgende multiples: EV/EBITDA - 5,51x, P/Cashflow - 6,93x, P/E - 6,63x, FWD P/E - 6,70x.aandelen-academy-sports-and-outdoorsVergelijkbare waardering;

Het minimale koersdoel van de investeringsbanken van Morgan Stanley is $ 70 per aandeel. Oppenheimer schat ASO op $85 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $73, wat een opwaarts potentieel van 47% impliceert.analyse-academy-sports-and-outdoorsKoersdoelen van investeringsbanken; 

Belangrijkste risico's Academy Sports and Outdoors aandelen kopen

 • De verslechtering van de macro-economische omgeving zou de financiële prestaties van het bedrijf kunnen beïnvloeden, wat zou worden weerspiegeld in de marktwaarde van het aandeel.
 • Onze beleggingsthese is grotendeels gebaseerd op het vermogen van het bedrijf om zijn ambitieuze prestatiedoelen te bereiken. Als Academy Sports and Outdoors problemen ondervindt bij het implementeren van de strategie, kan het aandeel onder druk blijven staan.

En, wat denk jij? Academy Sports and Outdoors aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten!

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën