Beste ICO Brokers: 10+ ICO Apps Vergelijken | Happy Investors
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
01/29/2023
10 min

Beste ICO Brokers: 10+ ICO Apps Vergelijken | Happy Investors

01/29/2023
10 min

ICO kopen? Dit kunt u doen bij een ICO broker of ICO app. In dit artikel behandelen we de beste ICO brokers en ICO apps naar onze reviews en ervaringen. Dit zijn de beste platformen voor het kopen van ICO’s en nieuwe cryptomunten. Van de Nederlandse crypto app Bitvavo tot aan de grote Binance, hieronder vergelijken we ze allemaal. 

Let op: wij raden het investeren in ICO sterk af. Crypto beleggen is per definitie uiterst risicovol. Men kan rendement maken, echter in onze optiek uitsluitend op basis van technische analyse. Dit is niet voor beginners. ICO's daarentegen zijn nóg risicovoller dan "normale" cryptomunten. Begin er niet aan. Er zijn betere manieren, zoals het investeren in de beste aandelen en de beste ETF's

Laten we beginnen!

Wat is een ICO platform?

beste ico apps vergelijken

Een Initial Coin Offering (ICO) is een fondsenwervingsmethode die door bedrijven en individuen in de cryptocurrency en blockchain wordt gebruikt om kapitaal op te halen. Het gaat meestal om de uitgifte van een nieuw digitaal token, vaak gebouwd bovenop een bestaand blockchainplatform zoals Ethereum, in ruil voor een cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum. Investeerders kunnen deze zogeheten crypto tokens kopen tijdens de ICO, met de verwachting dat de waarde van de tokens zal stijgen naarmate het bedrijf of project zich ontwikkelt en tractie krijgt. Het is echter belangrijk op te merken dat ICO's risicovolle investeringen zijn en niet worden gereguleerd door overheidsinstanties, waardoor ze vatbaar zijn voor fraude en oplichting.

Een ICO broker is een bedrijf of platform dat optreedt als tussenpersoon tussen bedrijven die een Initial Coin Offering (ICO) willen uitvoeren en potentiële investeerders. Zij helpen bedrijven bij het plannen en uitvoeren van hun ICO's, door diensten te verlenen zoals marktanalyse, het bereiken van investeerders en advies over naleving. Ze helpen ook om investeerders in contact te brengen met nieuwe ICO's, door hen te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

ICO apps zijn niet gereguleerd, en hun dienstverlening kan bestaan uit het geven van advies over de wettelijke en regelgevende vereisten van een ICO, en het helpen structureren van de verkoop van nieuwe crypto. Ze kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van slimme contracten en de beursnotering van de token op cryptocurrency beurzen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle ICO brokers gerenommeerd zijn. Sommige kunnen zich bezighouden met onethische of illegale praktijken. Daarom is het belangrijk voor beleggers om grondig onderzoek uit te voeren voordat ze met een ICO app werken.

De beste ICO brokers in Nederland

Dan nu een overzicht van de beste ICO brokers in Nederland. U kunt diverse ICO brokers vergelijken. Kies een platform die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie. Wij kunnen niet inschatten wat voor u de beste crypto app is, en bieden daarom op geen enkele wijze advies. Let ook op de kredietwaardigheid. Buiten scope van dit artikel valt een financiele toets. Zo zijn grote cryptoplatformen "uit het niets" failliet gegaan, omdat zij het geinvesteerde geld van haar leden elders hebben ondergebracht. Dit soort wanbeleid valt in praktijk lastig te toetsen, en is daarom niet meegenomen in deze vergelijking van de beste ICO brokers.

Beste ICO Broker: Bitvavo

Met een bewezen trackrecord van het uitvoeren van verschillende succesvolle ICO's, behoort Bitvavo tot een van de beste crypto brokers op de markt. Opgericht in oktober 2017, is het een in Amsterdam gevestigd Nederlands platform met meer dan een miljoen klanten in Europa. De gebruiksvriendelijke interface en de lage handelskosten zijn enkele voordelen aan Bitvavo als ICO app. 

Het belangrijkste voordeel van deze broker is het gemak. Bitvavo richt zich niet alleen op ervaren beleggers en handelaren, maar verwelkomt ook beginners met een gebruiksvriendelijk beleggingssysteem en een gebruiksvriendelijke website. Het kopen en verkopen van ICO's werkt simpel. 

Nederlanders kunnen gratis aanmelden. Het aanmeldproces werkt eveneens snel en eenvoudig voor Nederlanders. Bovendien kunt u bij Bitvavo rechtstreeks crypto's kopen vanaf uw bankrekening of met een standaard betaalmethode in uw land. De ondersteunde betaalmethoden zijn Bancontact, iDEAL, EPS, MyBank, GiroPay, SOFORT en bankoverschrijving.

Bitvavo behoort tot de beste Nederlandse cryptobrokers omwille haar eenvoud in gebruik, een mooi aanbod van 200+ tokens, en een van de laagste transactiekosten. 

Beste ICO Broker: eToro

eToro is veruit een van de beste ICO brokers. Het biedt full-service opties om zowel investeerders als projecten te helpen het meeste uit hun nieuwe ondernemingen te halen. Momenteel ondersteunt de broker alle apparaten en meerdere talen, waardoor het het grootste bereik ter wereld heeft. Via eToro kunnen beleggers enthousiaste tokenuitgevers vinden, en kunnen uitgevende instellingen vroegtijdig toegang krijgen tot zelfgekozen tokens. 

Een naadloze gebruikerservaring, superieure technologie en partnerschappen zorgen voor de hoge waarde. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is gereguleerd in twee tier-one jurisdicties en één tier-two jurisdictie, waardoor het een betrouwbare (laag risico) broker is. Met een uitstekende mobiele app is eToro een geweldige keuze voor degenen die tegen lage kosten willen handelen in aandelen, CFD's, forex en cryptocurrencies.  

Een aantrekkelijke functie voor beginners vanuit eToro is haar CopyTrader-functie, waarmee u met één klik de transacties en portefeuilles van andere gebruikers kunt volgen. eToro wijst uw fondsen automatisch proportioneel toe om de posities van uw favoriete eToro-handelaar te weerspiegelen. 

Ook handig is dat u eerst kunt oefenen met een gratis demo account. U kunt beleggen met fictief geld, en zo de risico's en potentiele voordelen van beleggen ervaren. Dit is mogelijk in zowel cryptomunten als aandelen en ETF's.

Bekijk hier meer informatie over het gehele aanbod van crypto en aandelen bij eToro.

Beste ICO App: Coinbase

Coinbase is een van de meest succesvolle platforms voor het decentraliseren van ICO token verkoop. Het bedrijf beheert een robuust cryptocurrency ecosysteem dat 13.000 financiële instellingen ondersteunt. In 2012 werd Coinbase opgericht als een platform voor het verzenden en ontvangen van Bitcoins. Inmiddels ondersteunt het bedrijf echter meer dan tientallen unieke cryptocurrencies. 

Coinbase werkt met gebruikers in meer dan 100 landen, en klanten verhandelen ongeveer 159 miljard dollar per kwartaal. Het bedrijf is gedecentraliseerd en heeft geen hoofdkantoor. 

Binnen een Coinbase-account zijn er twee verschillende handelstools: eenvoudig en geavanceerd. Eenvoudige handel is gemakkelijk te gebruiken vanwege het eenvoudige ontwerp. Terwijl u bij geavanceerd handelen toegang hebt tot grafieken, een live orderboek en limietorders. Met Coinbase kunt u uw campagnes noteren, slimme contracten maken, fondsen werven en bijdragen aan anderen. PayPal, debetkaarten, geldoverboekingen en ACH-overboekingen zijn enkele van de betaalmethoden die door de website worden geaccepteerd. 

Beste ICO Broker: NAGA

beste ico apps vergelijken

Een andere van de beste ICO brokers om te overwegen is NAGA. NAGA, gelanceerd in 2015, is een in Duitsland gevestigd FinTech-bedrijf dat beursgenoteerd is aan de beurs van Frankfurt. In 2017 was NAGACoin 's werelds 18e grootste ICO, en het platform heeft een goede staat van dienst als het gaat om cryptocurrency.

Naast de handel in bitcoin stelt NAGA gebruikers ook in staat cryptocurrency op te slaan op zijn native wallet. Het NAGA-platform ondersteunt MetaTrader4 en MetaTrader5, naast de uitgebreide kopieerhandelfunctie AutoCopy. Met de functie NAGA Portfolios kunt u thematische activa beheren met de kunstmatige intelligentie (AI) handelsassistent CYBO.

Een uniek kenmerk van NAGA zijn de Charting tools, waarmee gebruikers live koersen kunnen bekijken, patronen kunnen schetsen en persoonlijke templates kunnen maken. En om hun eerste handel te stroomlijnen, helpt NAGA haar gebruikers bij het verkennen van de favoriete activa van de gemeenschap voor de handel. Met de NAGA Protector functie kunnen gebruikers hun beleggingen automatisch beschermen, hun risico's beperken en hun winst verzekeren. Bovendien biedt NAGA lage tarieven op alle 500+ instrumenten die beschikbaar zijn op het platform.

Beste ICO Broker: BUX Zero

BUX Zero is uniek op zijn eigen manier. De broker stelt u in staat om geselecteerde projecten te volgen nadat u alle relevante en noodzakelijke details over een project hebt verstrekt. Meer dan 700.000 klanten hebben het platform de afgelopen jaren gebruikt, en het krijgt steeds meer erkenning sinds het commissievrije producten lanceerde en in 2019 een merk make-over onderging. 

BUX, gevestigd in Amsterdam, Londen en het Verenigd Koninkrijk, is een toonaangevende beleggingsapp en handelsplatform. Met de BUX Zero-app kunnen gebruikers commissievrij handelen in aandelen, ETF's en cryptocurrencies. BUX biedt ook CFD's aan via zijn Stryk by BUX product. 

Er zijn verschillende aanpassingsopties beschikbaar om van de BUX Zero handelshub een handig en gebruiksvriendelijk mobiel handelsplatform te maken. U heeft gemakkelijk toegang tot uw portefeuille, watchlist en inbox via de gebruiksvriendelijke interface van het platform. Naast stop-loss orders ondersteunt het platform ook OCO orders.

Door een datum te kiezen, uw portefeuille van aandelen en ETF's te kiezen en het terugkerende bedrag te bepalen waar u zich goed bij voelt, kan BUX u helpen een plan te maken en consistent te blijven met uw beleggingsgedrag. Zodra uw spaarplan is ingesteld, wordt uw spaargeld opgebouwd volgens uw risicobereidheid die wordt weerspiegeld door de portefeuille die u kiest. Consistent beleggen zonder al het administratieve werk wordt met deze functie gemakkelijker gemaakt.

Wanneer u vooral wilt beleggen in aandelen, kunt u naast BUX ook DEGIRO, MEXEM, of Freedom24 overwegen. In vele aspecten bieden zij interessante voordelen, zoals een groot aanbod van aandelen en lage transactiekosten.

Beste ICO Broker: Binance

Binance is een ander best platform voor het investeren in ICO's en cryptocurrencies. Binance, opgericht in 2017, is een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld. Een 100 miljoen BNB-token werd verkocht voor US$0,15 om US$15 miljoen op te halen in een ICO om de lancering van het bedrijf te financieren. 

Binance biedt als gedecentraliseerd financieringsbedrijf een breed scala aan gedecentraliseerde producten. Deze omvatten crypto-ondersteunde leningen, beurzen, margehandel, cryptocurrency derivaten, rentedragende spaarrekeningen, NFT, launchpad, en nog veel meer. Bovendien zijn de producten van het bedrijf beschikbaar in een groot aantal markten en groeien ze snel.

Er zijn twee versies van Binance's handelsplatform, klassiek en geavanceerd, waar gebruikers honderden activa kunnen verhandelen en kunnen speculeren op verschillende derivatenmarkten. Binance heeft ook een concurrerende kostenstructuur die veel gebruikers aantrekt. 

Beste ICO broker: BLOX

BLOX, gevestigd in Nijmegen, Nederland, is een iOS en Android app-only cryptoplatform. De BLOX-app biedt eenvoud, mobiliteit en diversiteit zonder dat technische kennis vereist is. Met behulp van deze app kunt u in slechts twee minuten met uw smartphone investeren in ICO's. Hun handelspaar is euro's versus crypto's en omgekeerd, dus er zijn geen stoporders, bots, wallets of grafieken die gemakkelijk kunnen worden gelezen.   

Bovendien zijn de tarieven en prijzen voor BLOX eenvoudig, probleemloos en vrij betaalbaar. Het is al mogelijk om te beginnen met handelen met 1 euro en wat je ziet is wat je krijgt. Ook zijn stortingen en opnames gratis voor alle betaalmethoden behalve VISA. Met iDEAL, Bancontact of VISA wordt uw geld dezelfde dag nog overgemaakt. Bij een bankoverschrijving (SEPA) moet u echter mogelijk enkele werkdagen wachten. 

Beste ICO Broker: Kucoin

Kucoin helpt u bij de voorverkoop en de verkoopprocessen om uw tokens op een veilige en gemakkelijke manier publiekelijk te verkopen. KuCoin biedt veel voordelen voor zowel de uitgevers van tokens als de gemeenschap van investeerders die afhankelijk zijn van zijn ICO-notering. Een van de sterke punten van deze broker is dat hij investeerders vroegtijdig toegang geeft tot veelbelovende projecten en tegelijkertijd een robuust marketingplan biedt. 

Kucoin heeft verschillende niveaus. ICO-tokens worden via de Globeltrotter tier met een korting van 30% uitgedeeld aan abonnees. Na de tokenverkoop moeten investeerders 625 tokens inzetten en ze 7 dagen vastzetten. Terwijl andere tiers Believers en Devotees omvatten, die elk 25% van de tokens uitgeven, en Legends, die 20% van de tokens vrijgeven.

Beste ICO App: Bitstamp

Bitstamp is een andere beste ICO brokers waarmee beleggers kunnen investeren in initial coin offerings (ICO) en cryptocurrency-gerelateerde projecten. Gelanceerd in 2011, staat het handelsplatform van Bitsmap bekend om zijn intuïtieve gebruikersinterface, geavanceerde tools en lage kosten. Er zijn meer dan 60 landen waar de exchange momenteel beschikbaar is, en de populariteit onder Europese handelaren is groot. Meer dan 70% van het totale marktaandeel van Bitstamp komt voor rekening van handel in USD, wat neerkomt op meer dan 700 miljoen dollar per dag.

Over het algemeen is het platform goed ontworpen en biedt het een eenvoudige investeringsinterface. Naast gedetailleerde grafieken en parameters die voortdurend worden bijgewerkt, geeft het ook zinvolle inzichten in onder meer handelsvolumes, dieptepunten en hoogtepunten. Naast hun websites biedt Bitstamp ook mobiele toepassingen, hoewel het meeste verkeer afkomstig is van webgebaseerde toepassingen. 

Beste ICO broker: Coinmerce

De Nederlandse crypto broker Coinmerce staat bekend om zijn eenvoud. Hun community is sterk, hun platform is makkelijk te gebruiken en ze bieden een breed scala aan cryptoprijzen. Opgericht in 2017 door twee broers in Amstelveen, biedt Coinmerce een aantal voordelen voor zowel beginnende als professionele handelaren. 

Ook is het platform met een slim ordersysteem verbonden met verschillende cryptobeurzen, waardoor de beste prijzen automatisch uit hun orderboeken worden opgehaald. Hierdoor kan Coinmerce diensten als Staking en Verdienen aanbieden, evenals meer dan 195 crypto's. Hun mobiele app werd in een zeer vroeg stadium geïmplementeerd, wat Coinmerce functionaliteiten geeft die andere brokers niet hebben. Bij deze brokerage vereist investeren in ICO's geen technische kennis, en er is 24/7 ondersteuning beschikbaar.  

Hoe herken ik de beste crypto broker?

Een ICO kopen doet u op de beste crypto brokers. Maar hoe herken ik de beste crypto platformen? Wat ons betreft zijn er een aantal belangrijke factoren, namelijk:

  • Betrouwbaarheid en veiligheid
  • Lage transactiekostten / commissie voor crypto / ICO kopen
  • Een groot assortiment / aanbod aan (nieuwe) cryptomunten
  • Gebruiksvriendelijk platform wat makkelijk werkt
  • Goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is, ook wanneer 2FA eens niet werkt of u de inlogcodes bent vergeten
  • Eventueel de mogelijkheid om naast nieuwe crypto kopen ook te kunnen beleggen in aandelen, obligaties, en Exchange Traded Funds

Verschil tussen ICO en IPO

In dit artikel hebben we diverse ICO beleggingsplatformen besproken. Naast ICO kunt u natuurlijk ook investeren in IPO. IPO staat voor Initial Public Offering. Dit is het moment waarop een bedrijf voor de eerste keer naar de beurs gaat. Ook wel beursintroductie of beursgang genoemd. 

Het kopen van nieuwe aandelen tegen IPO-prijs kan bij Freedom24. Deze broker biedt als enige deze optie aan, vergelijkbaar met ICO platformen waarbij u voor de eerste keer een nieuwe cryptomunt kan kopen voordat zij naar de bekende ICO brokers gaat.

Zowel een ICO als een IPO zijn uiterst risicovol. Toch is een IPO minder risicovol dan een ICO, juist omdat nieuwe cryptomunten zeer wisselvallig kunnen presteren. Bovendien is een IPO afkomstig van een echt bedrijf. Een bedrijf kan geanalyseerd worden op haar toekomstige winstgevendheid en groei. Bij een cryptomunt is het bijzonder moeilijk om enige projectie te maken voor de toekomst. In veel gevallen kunt u ICO's beter vermijden, omdat geld verlies aannemelijk is. 

En daarmee sluiten we af met een belangrijke disclaimer. 

Disclaimer: dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Het kopen van cryptomunten of ICO's is in het bijzonder risicovol. Meer dan 85% van beleggers verliest geld als gevolg van beleggingen in dergelijke financiele producten.

Reacties
Categorieën