Review Zonnepanelen Leasen: dit levert het op en hoe het werkt
Review Zonnepanelen Leasen: dit levert het op en hoe het werkt
Geld Besparen
Happy Investors
Geld Besparen
12/14/2019
7 min

Review Zonnepanelen Leasen: dit levert het op en hoe het werkt

12/14/2019
7 min

Vandaag kwam ik via mijn netwerk een nieuw concept tegen. Namelijk het leasen van zonnepanelen. Uiteraard stelde ik mijzelf direct de vraag hoe het leasen van zonnepanelen kan bijdragen aan mijn doel tot het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Zo vraag ik mijzelf af wat de voordelen zijn van zonnepanelen leasen, en of het goedkoper is dan kopen? In deze review over zonnepanelen leasen deel ik mijn bevindingen met je. Zo ontdekken we in deze review het antwoord op de volgende vragen:

  1. Hoe werkt zonnepanelen leasen?
  2. Wat zijn de voordelen?
  3. Is het goedkoper dan kopen? (berekening)
  4. Voor wie is zonnepanelen leasen het beste? (conclusie)

PS: heb jij ervaring met zonnepaneel leasen? Deel deze dan in een reactie onderaan dit artikel.

Zonnepanelen leasen: zo werkt het

Het leasen van zonnepanelen is hetzelfde als zonnepanelen huren. Leasen betekent dat je iets van een andere partij huurt tegen een maandelijkse vergoeding. In dit geval huur je zonnepanelen. Tegen een maandelijks tarief installeren ze de zonnepanelen op je dak. Maar waarom zou je zonnepanelen willen leasen? Simpel: het heeft veel voordelen. Maar daar straks meer over. Eerst zal ik je uitleggen hoe het leasen van zonnepanelen werkt, want ook dat is eenvoudig.

De eerste stap is het doen van een gratis analyse van je dak. Bij deze analyse meten ze hoeveel je maandelijks kan besparen wanneer je zonnepanelen huurt. Het enige wat je hoeft te doen is via de link van hierboven je postcode en enkele gegevens zoals een e-mail in te vullen. Vervolgens zal het bedrijf met je contact opnemen om te bepalen wat je wensen en voorkeuren zijn. Op basis hiervan ontvang je een vrijblijvende offerte. Dit is interessant, want daarin staat een berekening over hoeveel geld je kan besparen. En zoals je weet uit mijn artikel over geld besparen, kan je dat geld weer investeren voor extra geld verdienen. Als je op basis van de offerte interesse hebt, komen ze bij je thuis langs om voor de zekerheid het dak te controleren of alle zonnepanelen erop kunnen. Als je akkoord gaat, is de installatie binnen een dag gedaan. Vanaf dat moment kan je via een mobiele app bijhouden hoeveel geld je iedere maand bespaart.

Laten we de stappen nog eens samenvatten:

  1. Doe de gratis analyse van je dak (zie link hierboven)
  2. Ontvang offerte en dakplan op maat
  3. Afspraak bij je thuis om de puntjes op de i te zetten
  4. Installatie binnen 1 dag
  5. Zorgeloos genieten van je zonnepanelen en via de mobiele app kan je bijhouden hoeveel geld je bespaart

Een van de beste investeringen voor een betere wereld is die van duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Zo heb je investeringen in warmtepompen, isolatie, en zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdient. Vanaf dat moment blijft het geld genereren, zodat je vrijer kan leven.

Kies voor deze veilige en duurzame investering met mooi rendement van 5 – 7%! Via deze link van offerte.nl kan je de beste deals vergelijken

Wat zijn de voordelen aan Zonnepanelen leasen? Een objectieve review

Natuurlijk heeft het leasen van zonnepanelen enkele voordelen in vergelijking tot kopen. Anders zouden er geen bedrijven zijn die deze dienst aanbieden. Maar wat zijn dan de voordelen om te kiezen voor het huren van zonnepanelen? Als we kijken naar leasen versus kopen dan zijn daar altijd dezelfde soort voordelen. Maar omdat het hier om zonnepanelen gaat, komt er ook het voordeel van rendement bij. Dit laatste vind ik persoonlijk altijd erg interessant, aangezien ik op deze website veel schrijf over rijk worden en het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Laten we eens kijken naar de afbeelding hieronder, die goed weergeeft van de voordelen van leasen zijn in vergelijking tot kopen.

Uit een review over zonnepanelen leasen zijn de voordelen snel duidelijk. Het grootste voordeel is dat je minder financieel risico loopt. Je hoeft namelijk geen zonnepanelen te kopen, waardoor je een hoge aanschafwaarde dus niet hoeft te betalen. Daarbij is het tweede grote voordeel dat alles voor je geregeld wordt. De zonnepanelen worden geïnstalleerd, 100% all-risk verzekerd en onderhouden wanneer dat nodig is. Dit laatste is geen overbodige luxe, want zonnepalen reparaties worden steeds duurder. Maar de andere kant is dat de gemiddelde levensduur van een zonnepaneel 25 jaar is. Het kan dus ook goed mogelijk zijn dat wanneer je zonnepanelen koopt, je deze nooit hoeft te repareren.

Uit mijn analyse en review van zonnepanelen leasen blijkt dat het niet eens zo duur is. Zo is er al een aanbieder waarbij je een compleet pakket van 6 zonnepanelen inclusief verzekering en installatie, al kan huren vanaf 33 euro per maand. Stel nu dat je hierdoor 36 euro per maand bespaart, dan is je rendement al 10% (per jaar). En dat zonder hiervoor geld uit te geven. Als je meer informatie wilt over hoeveel geld zonnepanelen leasen jou kan besparen, klik dan op deze link voor gratis analyse van je dak en bereken je maandelijkse besparing.

De nadelen van zonnepalen huren

Er zijn niet echt nadelen aan het leasen van zonnepanelen aldus mijn review. Je bent sowieso voordeliger uit dan wanneer je geen zonnepanelen gaat leasen. Alleen hebben we pas een eerlijke vergelijking als we een voorbeeld nemen waarbij we de afweging maken tussen leasen of kopen. In dat geval heeft kopen wel het voordeel dat je er een hoger rendement uit kan halen. Maar hoger rendement komt nooit voor niks. Zo is een klassiek gegeven dat hoe hoger het rendement, hoe waarschijnlijk hoger het risico zal zijn. In dit specifieke geval zit het risico erin dat je gekochte zonnepanelen eerder kapot gaan dan 25 jaar. In dat geval zal je een stuk reparatie moeten doen waardoor je minder geld bespaart (maar nog wel steeds bespaart).

Is zonnepanelen leasen goedkoper dan kopen?

In het algemeen levert het kopen van zonnepanelen een hoger rendement op dan leasen. Maar dat wil niet zeggen dat het goedkoper is. Bij leasen geef je namelijk geen geld uit. Ze panelen worden gratis geïnstalleerd en vanaf dat moment betaal je maandelijks een bedrag. Alleen zal het zo zijn dat je ook iedere maand een bedrag bespaart, dankzij de terugwinning van zonne-energie. Daarom is het zo belangrijk om de gratis analyse van je dak te laten doen via de link van hierboven. Dan kan je direct zien hoeveel geld je maandelijks doet besparen. Natuurlijk, wanneer je meer moet betalen dan dat je aan energie bespaart, dan heeft het ook geen nut om zonnepanelen te huren. Om dat te bedenken heb je geen review nodig 😉.

Maar het is dus geheel afhankelijk van je situatie of leasen interessanter is dan kopen. Wanneer je bijvoorbeeld een heel groot dak op het zuiden hebt (waar veel zon op komt), en je weet met zekerheid dat je daar de komende twintig tot dertig jaar wel blijft wonen, ja dan is het kopen van zonnepanelen toch interessanter. Al helemaal als je kiest voor duurzame kwaliteit bij relatief goedkope zonnepanelen. Hoe dan ook, in alle gevallen is mijn advies om eerst zo’n gratis analyse te doen. Dit kost je geen geld, maar je krijgt er wel informatie door om te bepalen of zonnepanelen huren of kopen interessant voor je is.

Vooral als ondernemer moet je zeker zonnepanelen kopen

Als (startende) ondernemer heb je misschien nog niet kennis van alle voordelen die je kan benutten als ondernemer in relatie tot de belastingdienst. Een groot voordeel aan ondernemer zijn, is dat je kosten voor de zaak kan aftrekken van je omzet. Hierdoor daalt je winst waardoor je minder winstbelasting hoeft te betalen. Dit belastingvoordeel werkt helemaal super wanneer je investeringen doet in je bedrijf, waar je nog jaren van kan genieten. Het kopen of leasen van zonnepanelen hoort hier beslist bij! Immers, de investering mag je aftrekken van je omzet waardoor je in feite 52% korting krijgt. Maar de jaren daarop zal je veel geld besparen op je energierekening.

Aan de hand van een berekening kan het principe worden uitgelegd. Stel je omzet is 200.000 euro, waarvan 50.000 euro winst. Normaal zou je 52% winstbelasting moeten betalen, waardoor je van de 50.000 nog maar 24.000 winst overhoudt. Maar stel dat je eerst nog zonnepanelen koopt voor 20.000 euro. Dit bedrag trek je af van de 50.000 euro winst, waardoor er 30.000 overblijft. Nu hoef je nog maar 52% winstbelasting over 30.000 te betalen. In dat geval blijft er 14.400 euro over.

In voorbeeld 1 betaal je 26.000 euro belasting en houd je 24.000 over. Bij voorbeeld 2 betaal je 15.600 euro belasting en houd je 14.400 euro over. Dus bij dit laatste voorbeeld heb je 9.600 euro minder winst (24.000 – 14.400). Maar je hebt wel 20.000 euro besteed aan zonnepanelen. Je hebt daarom 52% korting gekregen op je zonnepanelen. En als deze zonnepanelen ieder jaar 3000 euro geld besparen. Heb je de investering in bijna drie jaar terugverdient!

Conclusie van mijn review over zonnepanelen leasen

In deze review over zonnepanelen leasen hebben gekeken naar hoe het werkt, wat de voordelen zijn en of het goedkoper is dan zonnepanelen kopen. Sowieso zijn zonnepanelen interessant voor mensen die duurzamer willen leven, en dus geven om het milieu. Want het opwekken van zonne-energie zorgt voor meer duurzaamheid en een schoner milieu. Goede keuze dus!

Naast dat het beter is voor het milieu, is het ook goed voor de portemonnee. Per definitie is het investeren in zonnepanelen een van de betere keuzes die je kan maken. Het is een goed voorbeeld van slim omgaan met geld. Immers, je kan geld ook uitgeven aan andere zaken zoals kleding of een auto. Niet alleen zijn die producten slecht voor het milieu, maar ook kosten ze alleen maar geld. Dit terwijl het leasen van zonnepanelen je geld oplevert. Je krijgt er namelijk rendement op, doordat je iedere maand bespaart op je energielasten. Hoeveel dat is, is afhankelijk van je situatie. Zo is de ligging en de grootte van je dak bepalend, alsook hoelang je er nog blijft wonen.

Als je wilt weten hoeveel geld je kan besparen door het leasen van zonnepanelen, laat dan zeker eerst die analyse uitvoeren, het is gratis en je krijgt direct te weten hoeveel je erop gaat verdienen. Zo is het altijd verstandig om eerst informatie te verzamelen en jezelf in de materie te verdiepen. Overhaaste keuzes zijn meestal niet de beste keuzes. Nu hoop ik dat je deze review over zonnepanelen leasen informatief en relevant vond. Laat je mij dat weten in een reactie hieronder?

Reacties
Categorieën