Hoe Krijg ik Salarisverhoging? 7 Effectieve Tips die Tijdloos werken
Hoe Krijg ik Salarisverhoging? 7 Effectieve Tips die Tijdloos werken
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
08/27/2021
10 min

Hoe Krijg ik Salarisverhoging? 7 Effectieve Tips die Tijdloos werken

08/27/2021
10 min

Beste Happy Investor, hoe krijg ik salarisverhoging? Een populaire en tijdloze vraag. En dus is het tijd voor een duidelijk en compleet antwoord. In dit artikel vind je 7 effectieve en tijdloze tips voor salarisverhoging krijgen. Het is een combinatie van meerdere invalshoeken die onherroepelijk leiden tot een hoger salaris. Of je nu man of vrouw bent, jong of arm, met deze tips krijg je salarisverhoging!

Laten we direct beginnen

7 Effectieve tips als antwoord op hoe je salarisverhoging krijgt

hoe-salarisverhoging-krijgen

Dit zijn 7 effectieve en tijdloze tips tot het krijgen van salarisverhoging:

Salarisverhoging krijgen tip 1. Maximaliseer je toegevoegde waarde
Salarisverhoging krijgen tip 2. Herken de kans om volledige verantwoordelijkheid te nemen
Salarisverhoging krijgen tip 3. Werk met plezier
Salarisverhoging krijgen tip 4. Werk aan je relaties
Salarisverhoging krijgen tip 5. Laat je resultaten ZIEN en HOREN
Salarisverhoging krijgen tip 6. Zaadjes planten tot aan salarisverhoging vragen
Salarisverhoging krijgen tip 7. Laat geld voor je werken

Hieronder lees je bij iedere tip concrete uitleg. Met deze tips kan je salarisverhoging krijgen binnen je huidige werk. Het is niet nodig om te solliciteren naar een andere job. Dat maakt deze tips zo krachtig 😉.

Je krijgt geen salarisverhoging. Je verdient het!

Salarisverhoging krijgen tip 1. Maximaliseer je toegevoegde waarde

Jouw salaris is gebaseerd op vraag en aanbod. Hoe hoger de vraag vanuit een bedrijf, hoe meer salarisverhoging je kan krijgen. Of hoe lager het aanbod van jouw soort kwaliteit, hoe meer salarisverhoging bedrijven willen geven.

Met andere woorden: je hebt volledig in eigen hand hoeveel salarisverhoging je op termijn kan krijgen.

Maximaliseer je toegevoegde waarde, en je zal er rijkelijk voor beloond worden.

Hoe meer toegevoegde waarde jij kan bieden, hoe hoger de vraag van bedrijven wordt. Bedrijven willen de beste mensen graag behouden. Hoe waardevoller jij wordt, hoe beter je positie.

Dit is iets waar je zelf aan kan werken. Werk aan je persoonlijke groei en wordt een expert binnen een domein waar veel vraag naar is. Dit kan de tijdloze functie van salesmanager zijn, of, bijvoorbeeld, de groeiende vraag naar IT-programmeurs. Het aanbod van experts is per definitie lager. Dus ook vanuit aanbod zal jouw positie als expert leiden tot salarisverhoging. Immers, als je een van de weinige bent heb je een sterke onderhandelingspositie. Natuurlijk word je niet zomaar een expert. Met veel focus en inzet is het echter prima mogelijk.

Toegevoegde waarde lever je ook vanuit perceptie

salarisverhoging-krijgen-tips

Het draait overigens niet alleen om kennis. Het draait ook om perceptie.

Hoe zien mensen jou? Wat is het eerste waar zij aan denken bij het horen van jouw naam?

Als ze denken: nietsnut, luie werker, papagaai, schaap of brulkikker (iemand die veel praat maar weinig zegt), dan is dat niet positief. Uiteindelijk vormt dit een negatief beeld rondom jou als persoon. Als jij de beste bent maar jezelf arrogant opstelt, zal je een lagere gunfactor hebben.

Salarisverhoging krijg je vanuit de leidinggevende. Als jouw leidinggevende bereidt is om voor jouw salarisverhoging te vechten (bij zijn baas of het HR-beleid), dan maak je een goede kans om dit te krijgen. Zorg ervoor dat hij of zij het je ook gunt.

Ik had vroeger een collega die heel goed was in hetgeen hij moest doen. Hij zat al jaren tegen zijn salarisplafond en wilde graag salarisverhoging krijgen. Hij was alleen ook heel lui en vooral een brulkikker (vaak zijn beperkte succes opsommen). Tevens was die persoon een onruststoker binnen het team. Ondanks zijn skills had hij niet de gunfactor. Je raadt het al: zijn leidinggevende kon niet veel doen (salarisplafond). Maar ik denk ook dat hij niet veel wilde doen (gunfactor).

Het “ergste” is dat mijn collega alles in handen had om wel salarisverhoging te krijgen. Het enige wat hij had moeten doen is 10% meer inzet tonen en zich meer bescheiden en socialer opstellen.

Wil je salarisverhoging krijgen?

Je wilt gezien worden als een teamspeler. Een harde en slimme werker. Iemand die altijd het maximale geeft en een stapje extra zet. Je hoeft niet de slimste of de beste te zijn. Je hoeft ook niet meer dan 40 uur te werken. Zolang je maar 100% geeft. Je wilt gezien worden als iemand die volledige verantwoordelijkheid neemt.

vastgoed beleggen met weinig geld

Salarisverhoging krijgen tip 2. Herken de kans om volledige verantwoordelijkheid te nemen

tips-salarisverhoging-krijgen

Zij die verantwoordelijkheid nemen komen veel verder.

Stel dat je twee collega’s hebt. Piet en Esther. Ze zijn allebei even bekwaam en even mooi qua innerlijk en uiterlijk. Er is alleen één groot verschil: Piet neemt volledige eigenaarschap over zijn gedrag en resultaten. Esther niet zozeer. Zij kijkt vooral naar externe factoren. Wanneer een klant afhaakt denkt ze zij zichzelf “die past niet bij ons”. Of wanneer er een fout in het systeem staat doet ze de aanname dat “het verkeerd is ingevoerd door een ander en dat zij hier niks aan kan doen”.

Wees niet zoals Esther. Wees zoals Piet.

Wanneer een klant afhaakt vraagt Piet zichzelf af “wat had ik beter kunnen doen?”. Als er een fout in het systeem staat denkt Piet “hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?”.

Wil je salarisverhoging krijgen?

Neem volledige verantwoordelijkheid over je eigen gedrag en resultaten. Zoek continue naar verbeteringen en kijk hoe jij hier invloed op kan uitoefenen. Zie je gedrag of gebeurtenissen plaatsvinden die niet goed aanvoelen? Neem de verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen. Je bent getuige en dus moet je acteren op wat jij als juist acht. Wees geen schaap of papagaai.

Vroeg of laat zullen jouw resultaten verbeteren. Anderen zullen je zien als iemand die volledige inzet toont. Iemand die er 100% voor gaat. Lead by example.

Tip: verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven leidt ook tot meer succes in het leven 😉.

Salarisverhoging krijgen tip 3. Werk met plezier

Naast kennis en skills is dus ook de wijze hoe je op anderen overkomt belangrijk. Een Win-Win situatie is waarbij je werkt met plezier. Dit werkt niet alleen aanstekelijk en motiveren voor anderen. Ook jij hebt er baat bij. Het leven is te kort om klote werk te doen. Daarom heb je twee keuzes:

  1. Zoek naar manieren om het leuk te hebben in je huidige werk
  2. Of als dat niet lukt: zoek je droombaan

Ik vind dat je vooral moet doen wat je heel leuk vindt. Denk aan je passie. Let wel dat dit niet genoeg is. Je werk moet ook voldoening geven. Het moet geld opleveren en je moet er goed in zijn.

Hiervoor hoef je niet altijd ander werk te zoeken. Je kan ook nieuwe, leuke projecten binnen je huidige werk oppakken. Of je kan zelf met nieuwe ideeën komen die bijdragen aan betere resultaten. Werk deze ideeën uit tot concrete plannen. Toon aan hoe dit project kan leiden tot hogere omzet en/of winst.

Je leidinggevende zal dit met plezier aanhoren. Jij bent ook blij want je gaat werken aan jouw idee. Dit alles draagt tevens bij aan hoe je gezien wordt: iemand die verantwoordelijkheid neemt en werkt aan nieuwe ideeën die bijdragen aan een beter bedrijf. En dat met een grote glimlach op je gezicht!

Zou jij zo’n iemand salarisverhoging willen geven?

HIM Tip: online website/business opstarten met >5.000 euro per maand aan winst

Wil je weten hoe ik een succesvolle online business heb opgericht? Dit begint met keihard werken. Dat is alleen niet genoeg. Je moet ook de beste software hebben die jouw online business exponentieel laat groeien. Hieronder vind je de software die ik gebruik. Voor mij heeft het geleidt tot een fulltime online onderneming waar ik van kan leven. Dit kan ik je 100% aanbevelen:

  • Lees mijn Phoenix review en ervaringen over hoe ik +2296% meer bezoekers kreeg in twee jaar
  • Lees mijn Huddle review en ervaringen over hoe ik een winstgevende online cursus en community heb opgericht
  • Lees mijn Plug & Pay review en ervaringen over hoe ik 25% conversie behaal met geoptimaliseerde betaalpagina’s

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevend online verdienmodel wilt hebben. Zo heb ik dankzij de software +2296% groei in twee jaar gerealiseerd. En mijn winstgevendheid is +382% gestegen dankzij hogere conversie.

Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier al mijn IMU Reviews en Ervaringen

Ook kan je via deze link gratis cursussen downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

imu-software-review

Salarisverhoging krijgen tip 4. Werk aan je relaties

Wij werken niet voor een organisatie. Wij werken voor en met mensen. Om het leuk te hebben op je werk, is het wel handig als je ook leuke relaties hebt. Niet alleen voor meer plezier, maar ook voor een hoger salaris.

Als jouw collega’s zich positief uitspreken over jou, dan is dat natuurlijk gunstig. Je krijgt een hogere gunfactor. Dit gaat niet onopgemerkt. Je leidinggevende zal luisteren naar de omgeving. Als mensen jou mogen zullen ze ook eerder geneigd zijn om je complimenten te geven.

Dit is belangrijk. Alleen goed presteren is niet voldoende. Mensen moeten zich er ook bewust van zijn. Immers, iedereen is vooral druk met zichzelf.

Salarisverhoging krijgen tip 5. Laat je resultaten ZIEN en HOREN

Mijn eerste mentor deelde een persoonlijke les met mij. Hij zij: “Jorik, naast goed presteren moet je dit ook laten zien aan de rest”. Hij gaf aan dat er twee “schalen” zijn. De eerste schaal is “goede resultaten behalen”. De tweede is “de mate waarin het bedrijf jouw resultaten ziet”.

Stel dat je een 10 scoort op “goede resultaten behalen”. Maar je scoort een 1 op ”de mate waarin het bedrijf jouw resultaten ziet”. In dit geval doe je jezelf enorm te kort. Misschien werk je jezelf helemaal kapot in de avonden en weekenden. Maar als niemand zich hiervan bewust is zal je er ook geen credits voor krijgen.

Laat je resultaten zien en horen.

Zekers, dit moet je niet te vaak doen (anders word je een brulkikker). Maar goede resultaten mogen benoemd worden. Wees trots op jezelf. Je verdient het.

Salesmanagers scoren hoog op de schaal van “de mate waarin het bedrijf jouw resultaten ziet”. Mensen in de sales zijn vaak extrinsiek en uitbundig. Zij vertellen heel graag wat ze allemaal wel niet gedaan hebben. Soms herhalen ze dit tot het irritante toe. Wees geen salesmanager die alleen maar “praat over successen”. Wees ook geen programmeur die alleen maar “hard werkt in een donkerhoekje waar niemand hem ziet”. Probeer de werelden te combineren. Breng mensen (subtiel) op de hoogte van je resultaten, maar val niet in herhaling. Wees trots én bescheiden 😉.

Tip: resultaten delen is vaak krachtiger wanneer je dit face-2-face doet (1-op-1 of in een team meeting). Als een collega aan je vraagt “hoe gaat het met je?”, kan je ook eens anders reageren zoals “Ja het gaat lekker, heb zojuist een [project/taak] afgerond en dit leidde tot [resultaat]”. Mogelijk leidt dit ook tot een meer interessante discussie dan te reageren met “goed hoor en met jou?” (oké doei…).

Salarisverhoging krijgen tip 6. Zaadjes planten tot aan salarisverhoging vragen

hoe-krijg-ik-meer-salaris

Als je de tips van hierboven uitvoert zal je meer succesvol worden. Je resultaten op het werk nemen toe. Je relaties met collega’s en leidinggevende verbeteren. Mensen gaan jou zien als een waardevolle teamspeler. Je bent goed bezig, maar vergeet niet:

Je krijgt geen salarisverhoging. Je verdient het!

Mensen zijn altijd druk op het werk. Ze zijn vooral met zichzelf bezig (met uitzondering van hele goede leidinggevenden). Als je excellent presteert en mensen jou salarisverhoging gunnen, wilt dat niet zeggen dat je ook salarisverhoging krijgt. Je moet erom vragen.

Ook moet je leidinggevende zich er van bewust zijn dat je salarisverhoging wenst. Dit is niet evident. Maak geen aanname, maar wees er zeker va

Dit is wat je kan doen:

  1. Plant zaadjes omtrent je ambities en salariswensen tijdens 1-op-1 gesprekken en periodieke evaluaties. Laat bijvoorbeeld eens vallen dat je graag zou willen doorgroeien naar [functie]. Of dat je vindt een salarisverhoging van xx% te verdienen, omdat je dit jaar [resultaten] hebt vertoont.
  2. Heb je geen tussentijdse evaluatie? Zorg hier dan voor. Neem verantwoordelijkheid over jouw toekomst en dwing je leidinggevende tot tussentijdse evaluaties
  3. Tijdens de jaarlijkse evaluatie wacht je op het aanbod van het bedrijf. Zijn de geplande zaadjes uitgezaaid? Of biedt HR geen salarisverhoging aan? In dit laatste geval moet je het gewoon vragen.

Indien je om salaris gaat vragen wordt het tijd om je te verdiepen in onderhandelingstechnieken. Vaak wordt salarisverhoging je gegund, maar wordt de leidinggevende teruggefloten door het HR-beleid. In dat geval moet je kanonnenvoer inzetten om je salarisverhoging af te dwingen.

Het komt niet vanzelf, je moet er voor werken…

Lees hier verder over onderhandelen om loonsverhoging.

Salarisverhoging krijgen tip 7. Laat geld voor je werken

In sommige gevallen kan je zelfs na al je effort nog steeds géén salarisverhoging krijgen. Dit betekent echter niet dat je niet meer inkomen genereren kan. Salaris is slechts één bron tot inkomen. Er zijn nog meerdere manieren waarop je meer geld kan verdienen.

Waarom laat je jouw financiële toekomst in handen van een ander? Neem verantwoordelijkheid! Werk aan je eigen financiële toekomst zonder te worden gelimiteerd door andere mensen.

De beste manier om extra geld te verdienen is dankzij lange termijn beleggen.

Lange termijn beleggen is een bron tot passief inkomen. Je hoeft dit niet eens zelf te doen. Zo kan je ervoor kiezen om te laten beleggen voor passief inkomen.

Toch is zelf beleggen slimmer. Zeker als je dit lange termijn doet. Op de lange termijn beleggen verhoogt namelijk jouw kans op succes. Oftewel, meer kans op duurzaam vermogen opbouwen.

Wil je weten hoe dit werkt? Lees hier verder over hoe beginnen met beleggen.

Op mijn website vind je vele artikels die je verder helpen. Ik begon op mijn 23ste (nog voordat ik in loondienst ging). Op mijn 29ste was mijn vermogen gegroeid naar boven de 150K. Dit had ik niet gehaald met geld sparen. Dit is mij alleen gelukt met geld beleggen. Daarbij geeft lange termijn beleggen de hoogste kans op positief rendement. Tevens verlaagt dit de risico’s!

Reacties
Categorieën