Winstgevende Aandelen in 2023 | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
07/21/2023
3 min

Winstgevende Aandelen in 2023 | Happy Investors

07/21/2023
3 min

Een tijd geleden hebben we met jullie onze resultaten in dividendaandelen gedeeld.


We hebben met onze winstgevende dividendaandelen een aantoonbaar rendement van 28% behaald in minder dan 12 maanden. De dividendaandelen vind je onderaan deze e-mail ter herinnering.


Naast dividendaandelen publiceren wij binnen de Happy Investors Community ook onderzoek naar winstgevende Waarde- en Groeiaandelen.


Onze Happy Groei Aandelen van 2023 beginnen ijzersterk. Ze staan momenteel op een aantoonbaar rendement van +80,7%. Dat is met recht winstgevende aandelen te noemen.


Dit is geluk, en zal waarschijnlijk niet nog eens voorkomen.


Onze Happy Groei Aandeel van 2023 presteert namelijk uitzonderlijk goed, en haalt daarmee het gemiddelde sterk omhoog. Daarnaast investeren wij, en hopelijk jij ook, in een gediversifieerde beleggingsportfolio van diverse aandelen.


Het resultaat is echter een feit en leuk om te delen. Bovendien brengen wij onszelf in stelling voor hoger dan gemiddeld rendement. Hieronder geven wij je een waardevolle tip voor winstgevend beleggen in aandelen.

happy-groeiaandelen-2023


Met name jonge beleggers investeren graag in aandelen. Hoge rendementen zijn haalbaar. Helaas grote verliezen ook.


Ik zal een persoonlijk voorbeeld geven.


Toen ik begon met beleggen (vanaf mijn 23ste), investeerde ik met name in groeibedrijven. In die tijd studeerde ik aan de Universiteit van Antwerpen, waar ik de masteropleiding Management & Organisatie met onderscheiding heb afgerond.


Alhoewel nog heel veel te leren, had ik wel een talent voor strategisch denken. En daarmee ook bedrijven analyseren op fundamenteel niveau. Dat wilt zeggen: haar bedrijfsstrategie onderzoeken en beoordelen.


In de afgelopen jaren heb ik winstgevende en verliesgevende aandelen gehad.


In de afgelopen jaren heb ik twee grote fouten gemaakt, namelijk:

1. Te veel focus op hoog rendement (zoals groeiaandelen)
2. Te veel focus op fundamentele analyse


In een notendop nam ik te veel risico en hield ik te weinig rekening met het vermijden van verliezen. Ik was vooral opzoek naar zo hoog mogelijk rendement. Dit pakte vaak ook goed uit overigens, met jarenlange posities in Nvidia, ASML, Adobe en The Trade Desk tot op de dag van vandaag.


Toch had ik het veel beter kunnen doen. Wil je winstgevende aandelen kopen? Volg dan onze tips voor winstgevend beleggen in aandelen.


Nu, 9 jaar later, kan ik je drie cruciale tips geven voor winstgevend beleggen:


Koop de beste bedrijven tegen een eerlijke prijs (en houd vast)


Of, koop goede bedrijven tegen een goedkope prijs (en verkoop op tijd)


Een derde variant is het kopen van goedkope aandelen in een snelgroeiende industrie. Iets wat we zien bij cyclische marktbewegingen in bijvoorbeeld grondstoffen.


Dergelijke tips lees je ook terug in boeken of biografieën zoals die over Warren Buffet. Wanneer je het leest is het volkomen logisch.


Maar hoe pas je dit in praktijk toe?


Hoe selecteer je de beste bedrijven, of goede aandelen, wanneer je geen kennis hebt van fundamentele- en financiële analyse?


In de loop der jaren hebben we binnen Happy Investors een bewezen methodiek ontwikkeld. Dit is waarom we nu aantoonbaar hoger dan gemiddeld rendement behalen. Het heeft mij wel zo’n 7 á 8 jaar gekost, met dus ook een paar pijnlijke verliezen…


Onze winstgevende methode is simpel:

1. Vaste beleggingsstrategie: vermijd grote risico’s en emoties

2. Fundamentele analyse: investeer in kwalitatieve bedrijven
3. Factoranalyse: gunstige (toekomstige) financiële waardering?
4. Technische analyse: koop en verkoop o.b.v. algoritme


Onze successen komen voort uit punt 1, 2 en 3. Met name sinds we factoranalyse toepassen, behalen we significant en aantoonbaar hoger rendement. Ook in mijn eigen portfolio: minder risico, en méér winstgevende aandelen.


Je kan dit zien als een piramide. Een vaste beleggingsstrategie is noodzakelijk. Met goede fundamentele analyse kan je het rendement op lange termijn verhogen. Met factoranalyse kan je éxtra rendement behalen. En wellicht kunnen we nog een paar procent per jaar winnen door het toepassen van de juiste koop én verkoopmomenten.

We streven naar een hoger dan gemiddeld rendement, maar we houden er rekening mee dat dit in geen enkel geval een garantie is.

happy-investors-aandelen-methode

Bron: Happy Investors. Niet kopieren.

Wij delen onze kennis en methodiek binnen onze community.


Wekelijks delen wij onderzoek naar Happy Aandelen. Daarbij maken we onderscheidt tussen Waarde-, Dividend- en Groeiaandelen. Ook krijg je toegang tot onze methodiek: hoe wij fundamentele-, factor- en technische analyse toepassen.


Je kan onze Happy Aandelen nu 14 dagen voor €1 uitproberen


Krijg vandaag toegang tot:

  • Wekelijks Happy Value Aandelen (lager risico)
  • Wekelijks Happy Dividend Aandelen (stabiel dividend)
  • Wekelijks Happy Groei Aandelen (hoger risico)
  • Volg onze Happy Value Portfolio met aandelen
  •             + Uitleg over onze onderzoeksmethode
  •  + Toegang tot de community
  •               + Online coaching van beleggingsexpert
  • + Toegang tot speciale uitgaven

Probeer 14 dagen voor €1


Niet tevreden? Dan krijg je die €1 terug.

PS: we noemen het Happy Aandelen, omdat we er blij van willen worden. Niet alle aandelen zijn een succes. We willen simpelweg meer winnaars, en wat minder verliezers. Zodat we een mooi en realistisch rendement halen, om op termijn financieel vrij te zijn. En dan vooral (meer) genieten. Van ons gezin. Van onze vrijheid. Van ons leven.

Reacties
Categorieën