Investeren in Zonne-Energie: dit zijn aandelen met groeipotentie
arrow_drop_up arrow_drop_down
16 juli 2020 

Investeren in Zonne-Energie: dit zijn aandelen met groeipotentie

Beste Happy Investor, de laatste jaren is het thema investeren in zonne-energie enorm in populariteit gestegen. Ongetwijfeld is het zo dat de grootste beleggingsrendementen al behaald zijn in deze sector. Bovendien is de sector nogal wisselvallig, omdat het als bedrijf lastig blijkt te zijn om duurzaam winstgevend te blijven. Desalniettemin is en blijft zonne-energie de toekomst wanneer het aankomt op duurzame energie. In principe is het zo dat wanneer zonne-energie panelen e.d. zijn afgeschreven, de rest van de zonne-energie gratis is. Dit kan worden aangetoond met de terugverdientijd, wat nu net de reden is dat veel consumenten als bedrijven investeren in zonne-energie.

Dit alles bracht mij tot de volgende vraag: hoe kan ik nog winstgevend investeren in zonne-energie, wanneer het specifiek op beleggen aankomt?

Investeren in aandelen met potentie, binnen de zonne-energie sector

investeren in zonne-energie aandelen

Als je vaker mijn artikels leest binnen de categorie beleggen, weet je dat ik een voorkeur heb om te investeren in groeiaandelen. Beleggen in groeiaandelen is echter wel heel risicovol, en dient dus alleen gedaan te worden op basis van goed onderzoek, een lange termijn visie en met geld dat je kan missen. Immers, de kans dat je veel geld verliest is ook aanzienlijk met deze “risicovolle beleggingsstrategie”.

Hieronder beschrijf ik een drietal mogelijk interessante bedrijven met een goed toekomstperspectief in de zonne-energie sector. Ook geef ik een tip over ETF beleggen bij zonne-energie Blijf echter voor jezelf nadenken en doe goed onderzoek, alvorens je besluit een aandeel te kopen in een van deze bedrijven. Bovendien ben ik ook zeer benieuwd naar jouw bevindingen wat betreft investeren in zonne-energie. Laat mij dit weten in een reactie onderaan dit artikel.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Enphase Energy – groeibedrijf in de zonne-energie

Een heel interessant groeiaandeel voor wie wilt investeren in zonne-energie is Enphase Energy. Dit bedrijf is wereldwijd actief. Zij hebben een soort van ecosysteem waarmee je maximaal energie kan halen uit zonepanelen. Door enkele revolutionaire innovaties is Enphase Energy de laatste jaren enorm gestegen. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre dit aandeel in zonne-energie nog verder kan stijgen. Op moment van schrijven is de koers/winst-verhouding rond de 30, wat enigszins aan de hoge kant is maar wel lager dan vele andere groeibedrijven. Als je kijkt naar de omzet- en winstgroei van Enphase, dan is deze enorm. Maar hier was wel kritiek op, waarbij er een onderzoek loopt of deze resultaten wel echt zijn of eerder een boekhoudkundig trucje.

Binnen de exclusieve Happy Investors Community is er een lidmaatschap tot Premium beleggen. Wie zich hierop abonneert, zal toegang krijgen tot de community, meer dan 60+ trainingen tot beleggen, maar ook tot exclusieve beleggingsrapporten voor onder meer groeiaandelen. Dankzij deze exclusieve beleggingsrapporten verhoog je de kans dat je vroegtijdig kan instappen tot unieke groeiaandelen, zoals Enphase in 2016. Wie was ingestapt tot Enphase in 2017 had meer dan 6000% rendement gehad in het jaar 2020. Een investering van 500 euro zou dus binnen drie jaar 36.250 euro waard zijn. Daarbij moet men zich wel beseffen dat het een enorm risicovolle strategie is, die zich alleen leent voor hele kleine inlegbedragen. Immers, je kan ook al je geld verliezen bij bv. faillissement. Het is dus noodzaak dat je kiest voor de juiste groeiaandelen.

Wil je meer weten over het Premium beleggen lidmaatschap? Klik dan op deze blauwe link met informatie over de Happy Investors Community waarvan Premium beleggen onderdeel is. Zo krijg je vroegtijdig toegang tot unieke groeiaandelen.

investeren in zonne-energie bedrijf

Solar Edge

investeren aandelen zonne-energie

Solar Edge is een ander voorbeeld van een typisch groeiaandeel. Dit is de grote concurrent van Enphase Energy. Zoals je op de afbeelding kan zien, is het verschil in koersrendement aanzienlijk groot. Beide investeringen in deze zonne energie aandelen hadden gigantisch rendement opgeleverd. Maar had je gekozen voor Enphase Energy, dan was dat toch wel aanzienlijk veel meer dan bij Solar Edge.

Kijkende naar Solar Edge is maar de vraag of zij nog hard gaan stijgen in de toekomst. Op moment van schrijven staat de koerswinst boven de 50, wat beslist aan de hoge kant is voor dit soort bedrijven binnen de zonne-energie sector. Bovendien is het zo dat de zonne-energie sector in een cyclus beweegt, waarbij er grote up’s en down’s zijn. Alhoewel de constant toenemende overheidsstimuleringen tot zonne-energie wel in het voordeel spreken van een mogelijke toenemende groei. Wie een glazenbol heeft zal rijk worden

Ook dit voorbeeld toont maar weer aan hoe cruciaal het is dat je als belegger vroegtijdig instapt, juist voordat de grote piek in koerswinst zich aandient. Echter, dat vraagt wel om een hele risicovolle beleggingsstrategie waarbij de kans tot verlies ook aannemelijk groter is. Juist daarom is er noodzaak dat je jezelf goed verdiept in beleggen, zodat je beter kan inschatten wat de risico’s zijn.

Mocht je in jezelf willen investeren, neem dan eens een kijkje tot mijn online cursus beginnen met beleggen. Dit is een complete cursus met meer dan 40 trainingen over beleggen in aandelen, ETFs, vastgoed, dividend en meer voor gevorderden. Het doel van deze cursus is om jou te leren beleggen als gevorderden voor lange termijn duurzaam vermogensopbouw met hoger rendement.

Klik op deze link en bekijk de online cursus beginnen met beleggen.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Azure Power – investeren in zonne-energie bij India

groeiaandeel zonne energie investeren

Enphase Energy en Solar Edge zijn relatief grotere spelers dan Azure Power Global Ltd. Ze zijn maar liefst 5x tot 10x groter dan Azure Power. Dit bedrijf is actief in India, waarin het zonne-energiecentrales ontwikkeld en exploiteert. Interessant aan dit potentiele groeiaandeel is dat het relatief klein is, namelijk een beurswaarde van 800 miljoen. Op wereldwijd niveau is 800 miljoen niet veel. Dus alleen gebaseerd op de grootte van dit bedrijf, is de opwaartse potentie exponentieel. De cruciale vraag is echter: zal Azure Power een grote speler worden tot investeren in zonne-energie binnen India?

Om deze vraag te beantwoorden zou je serieus, diepgaand onderzoek moeten gaan doen naar zowel de zonne-energie markt in India als naar Azure Power. Kies hier voor een fundamentele analyse, waarbij je de financiële kengetallen van Azure Power analyseert en vergelijkt met de directe concurrentie.

Eerder had ik het al over de online cursus over beleggen en het Premium Lidmaatschap. Nu in de cursus leer je dergelijke kennis zoals een fundamentele analyse. Maar mocht je het niet willen leren (omdat het niet je kracht of interesse is), dan is de makkelijkere weg om te kiezen voor het Premium beleggen lidmaatschap.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Investeren in ETFs voor zonne-energie

ETF investeren zonne energie

Hierboven gaf ik al aan dat het investeren in groeiaandelen risicovol is. Dit geldt in het bijzonder voor investeren in zonne-energie aandelen. En dat komt doordat deze groeisector te maken heeft overheidssteun alsook de strijd tegen winstgevendheid. Weet dat vele zonne-energie bedrijven nog altijd moeite hebben om winstgevend te worden. En als dan de overheidssteun wegvalt door bijvoorbeeld ander beleid, betekent dit enorm risico voor jouw kapitaal.

In het algemeen is beleggen in ETFs aanzienlijk minder risicovol dan beleggen in individuele aandelen. Mocht je nog niet weten wat een ETF is, lees dan dit goede artikel over beleggen in ETFs. De korte samenvatting: in een ETF zitten meerdere verschillende aandelen. Denk aan een combinatie van Enphase Energy, Solar Edge, Azure Power en nog vele andere aandelen in zonne-energie waartoe je kan investeren.

Dat een ETF minder risicovol is dan een aandeel, wil niet zeggen dat het helemaal geen risico bevat. Zie bijvoorbeeld hierboven de koersontwikkeling van de zonne-energie ETF ‘Invesco Exchang/Solar ETF’. Deze ETF presteert enorm slecht. Je zou alleen rendement hebben geboekt bij instapmomenten rond 2013, 2017 en 2019. Maar over het algemeen is een ETF wel veiliger qua belegging dan een individueel aandeel.

Wil je jouw winstkans tot beleggen in ETF verhogen voor hoger rendement? Lees dan dit interessante artikel over hoe succesvol ETF beleggen cursus.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Community. Al jarenlang deel ik mijn ervaringen voor lange termijn rijk worden en slim beleggen voor hoger rendement. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen? 

Kies voor SILVER of GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

  • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
  • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
  • Meer dan 70 uur trainingvideo's en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
  • En nog veel meer...

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.