Investeren in Zonne-Energie: dit zijn aandelen met groeipotentie
Investeren in Zonne-Energie: dit zijn aandelen met groeipotentie
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
07/16/2020
8 min

Investeren in Zonne-Energie: dit zijn aandelen met groeipotentie

07/16/2020
8 min

Beste Happy Investor, de laatste jaren is het thema investeren in zonne-energie enorm in populariteit gestegen. Ongetwijfeld is het zo dat de grootste beleggingsrendementen al behaald zijn in deze sector. Bovendien is de sector nogal wisselvallig, omdat het als bedrijf lastig blijkt te zijn om duurzaam winstgevend te blijven. Desalniettemin is en blijft zonne-energie de toekomst wanneer het aankomt op duurzame energie. In principe is het zo dat wanneer zonne-energie panelen e.d. zijn afgeschreven, de rest van de zonne-energie gratis is. Dit kan worden aangetoond met de terugverdientijd, wat nu net de reden is dat veel consumenten als bedrijven investeren in zonne-energie.

Dit alles bracht mij tot de volgende vraag: hoe kan ik nog winstgevend investeren in zonne-energie, wanneer het specifiek op beleggen aankomt?

Investeren in aandelen met potentie, binnen de zonne-energie sector

investeren in zonne-energie aandelen

Als je vaker mijn artikels leest binnen de categorie beleggen, weet je dat ik een voorkeur heb om te investeren in groeiaandelen. Beleggen in groeiaandelen is echter wel heel risicovol, en dient dus alleen gedaan te worden op basis van goed onderzoek, een lange termijn visie en met geld dat je kan missen. Immers, de kans dat je veel geld verliest is ook aanzienlijk met deze “risicovolle beleggingsstrategie”.

Hieronder beschrijf ik een drietal mogelijk interessante bedrijven met een goed toekomstperspectief in de zonne-energie sector. Ook geef ik een tip over ETF beleggen bij zonne-energie Blijf echter voor jezelf nadenken en doe goed onderzoek, alvorens je besluit een aandeel te kopen in een van deze bedrijven. Bovendien ben ik ook zeer benieuwd naar jouw bevindingen wat betreft investeren in zonne-energie. Laat mij dit weten in een reactie onderaan dit artikel.

PS: een van de beste investeringen voor een betere wereld is die van duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Zo heb je investeringen in warmtepompen, isolatie, en zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdient. Vanaf dat moment blijft het geld genereren, zodat je vrijer kan leven.

Kies voor deze veilige en duurzame investering met mooi rendement van 5 – 7%! Via deze link van offerte.nl kan je de beste deals vergelijken

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Enphase Energy – groeibedrijf in de zonne-energie

Een heel interessant groeiaandeel voor wie wilt investeren in zonne-energie is Enphase Energy. Dit bedrijf is wereldwijd actief. Zij hebben een soort van ecosysteem waarmee je maximaal energie kan halen uit zonepanelen. Door enkele revolutionaire innovaties is Enphase Energy de laatste jaren enorm gestegen. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre dit aandeel in zonne-energie nog verder kan stijgen. Op moment van schrijven is de koers/winst-verhouding rond de 30, wat enigszins aan de hoge kant is maar wel lager dan vele andere groeibedrijven. Als je kijkt naar de omzet- en winstgroei van Enphase, dan is deze enorm. Maar hier was wel kritiek op, waarbij er een onderzoek loopt of deze resultaten wel echt zijn of eerder een boekhoudkundig trucje.

Binnen de exclusieve Happy Investors Community is er een lidmaatschap tot Premium beleggen. Wie zich hierop abonneert, zal toegang krijgen tot de community, meer dan 60+ trainingen tot beleggen, maar ook tot exclusieve beleggingsrapporten voor onder meer groeiaandelen. Dankzij deze exclusieve beleggingsrapporten verhoog je de kans dat je vroegtijdig kan instappen tot unieke groeiaandelen, zoals Enphase in 2016. Wie was ingestapt tot Enphase in 2017 had meer dan 6000% rendement gehad in het jaar 2020. Een investering van 500 euro zou dus binnen drie jaar 36.250 euro waard zijn. Daarbij moet men zich wel beseffen dat het een enorm risicovolle strategie is, die zich alleen leent voor hele kleine inlegbedragen. Immers, je kan ook al je geld verliezen bij bv. faillissement. Het is dus noodzaak dat je kiest voor de juiste groeiaandelen.

Wil je meer weten over het Premium beleggen lidmaatschap? Klik dan op deze blauwe link met informatie over de Happy Investors Community waarvan Premium beleggen onderdeel is. Zo krijg je vroegtijdig toegang tot unieke groeiaandelen.

investeren in zonne-energie bedrijf

 

970x250

Solar Edge

investeren aandelen zonne-energie

Solar Edge is een ander voorbeeld van een typisch groeiaandeel. Dit is de grote concurrent van Enphase Energy. Zoals je op de afbeelding kan zien, is het verschil in koersrendement aanzienlijk groot. Beide investeringen in deze zonne energie aandelen hadden gigantisch rendement opgeleverd. Maar had je gekozen voor Enphase Energy, dan was dat toch wel aanzienlijk veel meer dan bij Solar Edge.

Kijkende naar Solar Edge is maar de vraag of zij nog hard gaan stijgen in de toekomst. Op moment van schrijven staat de koerswinst boven de 50, wat beslist aan de hoge kant is voor dit soort bedrijven binnen de zonne-energie sector. Bovendien is het zo dat de zonne-energie sector in een cyclus beweegt, waarbij er grote up’s en down’s zijn. Alhoewel de constant toenemende overheidsstimuleringen tot zonne-energie wel in het voordeel spreken van een mogelijke toenemende groei. Wie een glazenbol heeft zal rijk worden

Ook dit voorbeeld toont maar weer aan hoe cruciaal het is dat je als belegger vroegtijdig instapt, juist voordat de grote piek in koerswinst zich aandient. Echter, dat vraagt wel om een hele risicovolle beleggingsstrategie waarbij de kans tot verlies ook aannemelijk groter is. Juist daarom is er noodzaak dat je jezelf goed verdiept in beleggen, zodat je beter kan inschatten wat de risico’s zijn.

Mocht je in jezelf willen investeren, neem dan eens een kijkje tot mijn online cursus beginnen met beleggen. Dit is een complete cursus met meer dan 40 trainingen over beleggen in aandelen, ETFs, vastgoed, dividend en meer voor gevorderden. Het doel van deze cursus is om jou te leren beleggen als gevorderden voor lange termijn duurzaam vermogensopbouw met hoger rendement.

Klik op deze link en bekijk de online cursus beginnen met beleggen.

goedkoop-aandelen-beleggen

Azure Power – investeren in zonne-energie bij India

groeiaandeel zonne energie investeren

Enphase Energy en Solar Edge zijn relatief grotere spelers dan Azure Power Global Ltd. Ze zijn maar liefst 5x tot 10x groter dan Azure Power. Dit bedrijf is actief in India, waarin het zonne-energiecentrales ontwikkeld en exploiteert. Interessant aan dit potentiele groeiaandeel is dat het relatief klein is, namelijk een beurswaarde van 800 miljoen. Op wereldwijd niveau is 800 miljoen niet veel. Dus alleen gebaseerd op de grootte van dit bedrijf, is de opwaartse potentie exponentieel. De cruciale vraag is echter: zal Azure Power een grote speler worden tot investeren in zonne-energie binnen India?

Om deze vraag te beantwoorden zou je serieus, diepgaand onderzoek moeten gaan doen naar zowel de zonne-energie markt in India als naar Azure Power. Kies hier voor een fundamentele analyse, waarbij je de financiële kengetallen van Azure Power analyseert en vergelijkt met de directe concurrentie.

Eerder had ik het al over de online cursus over beleggen en het Premium Lidmaatschap. Nu in de cursus leer je dergelijke kennis zoals een fundamentele analyse. Maar mocht je het niet willen leren (omdat het niet je kracht of interesse is), dan is de makkelijkere weg om te kiezen voor het Premium beleggen lidmaatschap.

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

Investeren in ETFs voor zonne-energie

ETF investeren zonne energie

Hierboven gaf ik al aan dat het investeren in groeiaandelen risicovol is. Dit geldt in het bijzonder voor investeren in zonne-energie aandelen. En dat komt doordat deze groeisector te maken heeft overheidssteun alsook de strijd tegen winstgevendheid. Weet dat vele zonne-energie bedrijven nog altijd moeite hebben om winstgevend te worden. En als dan de overheidssteun wegvalt door bijvoorbeeld ander beleid, betekent dit enorm risico voor jouw kapitaal.

In het algemeen is beleggen in ETFs aanzienlijk minder risicovol dan beleggen in individuele aandelen. Mocht je nog niet weten wat een ETF is, lees dan dit goede artikel over beleggen in ETFs. De korte samenvatting: in een ETF zitten meerdere verschillende aandelen. Denk aan een combinatie van Enphase Energy, Solar Edge, Azure Power en nog vele andere aandelen in zonne-energie waartoe je kan investeren.

Dat een ETF minder risicovol is dan een aandeel, wil niet zeggen dat het helemaal geen risico bevat. Zie bijvoorbeeld hierboven de koersontwikkeling van de zonne-energie ETF ‘Invesco Exchang/Solar ETF’. Deze ETF presteert enorm slecht. Je zou alleen rendement hebben geboekt bij instapmomenten rond 2013, 2017 en 2019. Maar over het algemeen is een ETF wel veiliger qua belegging dan een individueel aandeel.

Wil je jouw winstkans tot beleggen in ETF verhogen voor hoger rendement? Lees dan dit interessante artikel over hoe succesvol ETF beleggen cursus.

Reacties
Categorieën